Не мога да се отърва от колита

• 400 421
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 885
http://uduba.com/2579620/britanskie-uchyonyie-molyat-perestante- … le?fb_ref=group_2

Учёные молят: перестаньте готовить на растительном масле!

# 886
Точно в средата под последните ребра,слънчевия сплит дето се намира,и като го натискам с пръст при всеки натиск пука нещо вътре.Резултатите от кръвните бяха при личния и са наред,и като взема дълбоко въздух припуква веднъж и като издишам пак веднъж.Странно след ядене веднага усвщам тежест като все едно съм преял и вечно кашаво изхождане кога малко се стегне но абе като едро смляна лютеница!Ужас
Ти пробвал ли си да пиеш ензими, от рода на Мезимфорте?

# 887
аз например съм пробвал но без никакъв ефектт.

# 888
Почувствах се по добре от тях как разбра,бяха ми ги изписали.Разстройството винаги го оправих с активен въглен 2 часа след хранене.

# 889
И аз с активен въглен се оправих последния път.Сега пия от 15 дни Линекс Гастро и О, чудо-никакъв проблем с червата.  #Crazy Чак не мога да повярвам.

# 890
А какви проблеми имаше

# 891
Гастрит и колит

# 892
Почувствах се по добре от тях как разбра,бяха ми ги изписали.Разстройството винаги го оправих с активен въглен 2 часа след хранене.
Ами така както го описа с постоянно разстройство, значи  храната преминава прекалено бързо през стомашно чревния тракт и не се смила. И аз съм минала през разни перипетии със стомаха. В последните седмици се влоших и какво какво да пия, направих си следната комбинация - сутрин  1 супена лъжица смляно ленено семе с малко кисело мляко на гладно. Половин час преди да обядвам - една чаена лъжичка пектин разбъркана със стотина грама вода. И отделно пия ментови капки като ме заболи корема. В първите 3 дни не почувствах разлика, но днес мога да кажа, че стомахът ми е много по-спокоен и почти не ме боли. И като се сетя пия Лактофлор, от този без фибри.

# 893
Ще опитам да си взема пак ензими,но не знам моето точно колит ли е щом като не мисля за него нищо ми няма,ям всякаква храна а не е кой знае каква разлика,само към прясно мляко не мога пия ли след час болки долу с позиви за дефекяция и разстройство,не ми помага то.А и това с червата стана по време на Паническото р-р преди.

# 894
Здравейте!Имам следния проблем.От седмица много често оригвам.В началото беше доста мощно, сега е по- лекоо.Като легна понякога усещам не точно уригване а качване на въздух чо хранопровода, придружено от тих звук.Имам наднормено тегло, последните години свалям и качвам по 5-6 килограма, през няколко месеца.При стрес не ми се яде, после преяждам.Няколко диети съм правила, сваляла съм и доста килограми, половината от които си върнах.Имам камък в жлъчката и леко уголемен черен дроб.Последно съм правила изследване преди няколко години
Хипохондричка съм, когато се сдухам търся симпроми на заболяване във всичко.В момента съм под невероятен стрес.Преди това изкарах няколко дневен стомашен вирус.Това е общо взето.Куркане на червата имам от 6-7 години, доста шумно, когато легна.До скоро не съм имала болки.След вируса ме боли или корем или стомах.Не силно, не и постоянно
Започнах да пия мезим форте след едно прряждане и тежест и все ми се струва, че след него започна оригването.Проблеми с изхождането имам юного рядко.Всякакви съвети и мнения приемам.Благодяря за търпението Simple Smile

# 895
Здравейте!Имам следния проблем.От седмица много често оригвам.В началото беше доста мощно, сега е по- лекоо.Като легна понякога усещам не точно уригване а качване на въздух чо хранопровода, придружено от тих звук.Имам наднормено тегло, последните години свалям и качвам по 5-6 килограма, през няколко месеца.При стрес не ми се яде, после преяждам.Няколко диети съм правила, сваляла съм и доста килограми, половината от които си върнах.Имам камък в жлъчката и леко уголемен черен дроб.Последно съм правила изследване преди няколко години
Хипохондричка съм, когато се сдухам търся симпроми на заболяване във всичко.В момента съм под невероятен стрес.Преди това изкарах няколко дневен стомашен вирус.Това е общо взето.Куркане на червата имам от 6-7 години, доста шумно, когато легна.До скоро не съм имала болки.След вируса ме боли или корем или стомах.Не силно, не и постоянно
Започнах да пия мезим форте след едно прряждане и тежест и все ми се струва, че след него започна оригването.Проблеми с изхождането имам юного рядко.Всякакви съвети и мнения приемам.Благодяря за търпението Simple Smile

Куркане в червата има всеки човек, който е жив, оригването не е симптом на колит. Потърси теми за гастрит и тн... Тук обсъждаме колит, проблеми с дебело черво тоест.

# 896
По принцип оригванено и силните киселини са симптоми на хеликобактер. Но при теб едва ли е това, особено ако нямаш киселини. Мезим форте е слаб, по-добре опитай с Креон или Ензи мил, лично аз съм по-доволна от Креона. Почни хубави пробиотици. Аз съм имала коремни неразположения около месец след един вирус.

Последна редакция: сб, 01 окт 2016, 15:25 от Lemy

# 897
Моите оплаквания започнаха през април 2016 - в началото раздуване на корема, след това и болки. Симптомите набираха сила постепенно, подмолно, докато станаха ежедневни и целодневни.  Embarassed
През май и юни почти спрях храната. Всяка хапка предизвикваше силна болка и раздуване - все едно съм бременна в 6тия месец.. Позволявах си само по малко ориз на обяд и вечеря.
От м.май започна обикалянето ми по всякакви титуловани лекари, в големи и лъскави болници, профероси, величия от ВМА....Някои по-деликатно ми казваха, че е "на нервна почва", друг пък (Иван Сираков от ВМА  Twisted Evil) ми каза  грубо, че съм невротичка, дори психолог не може да ми помогне, а имам нужда от психиатър. И това още в чакалнята, преди да мина през вратата на кабинета му.
Пих антидепресант (Ципралекс) 6 месеца, който по никакъв начин не ми помогна.
Изпих и още една торба с лекарства, без никакво повлияване. Напротив, оплакванията се засилваха (особено от ензимите).
Всички си предлагаха инструменталните изследвания - гастро и колоноскопия. А на въпроса какво ще правим, ако колоноскопията не покаже нищо, вдигаха рамене.
Сменяха Дуспаталин със Спазмомен, после обратно. Не показваха никаква перспектива.
За щастие, не знам как, ровейки из интернет, попаднах на сайта на д-р Митев http://chervobg.com/ .
Когато отидох при него, поне час ми обяснява механизма на заболяването. Без обвинения, без квалификации. С разбиране и компетентност. После ми изписа хапчета, които си поръчах от Гърция, насочи ме към записи на хипнотерапевтични сеанси.
Дори от самото му обяснение, вече облекчението започна. Появи се надеждата.
Нормално, болката не изчезна от раз. Но един ден миналата седмица осъзнах, че цял ден не съм имала болка и коремът ми не е бил раздут. На следващия ден болката и раздуването се върнаха с пълната си сила. Стана ми неприятно , но продължавах със схемата. Тази седмица забелязвам, че се появяват и други "светли" дни. Светна ми и настроението, Вече имам вяра, че се движа в правилна посока. Знам, че ще дойде времето, в което дните с болка ще са незабележимо малко.
Удивих се как едно човешко обяснение и добре направена терапевтична схема от компетентен лекар, могат да помогнат.

Благодаря и на всички, които са споделяли в тази тема, изчетох я от началото, някои неща от тук със сигурност ми помагат: тинктура от мента, тинктура от прополис, сусамов тахан. Шуслерови соли 5 и 7 вечер. Съвсем случайно попаднах в аптеката на един препарат - Газдеп. И той ми се отразява добре. Не успявам никъде, обаче, да намеря чай от широколист живовляк.

Надявам се да задържа посоката и тези 6 месеца със симптоми да си останат спомен, от когото само да си извадя поуки.

Embarassed

# 898
http://chervobg.com/ .
Когато отидох при него, поне час ми обяснява механизма на заболяването. Без обвинения, без квалификации. С разбиране и компетентност. После ми изписа хапчета, които си поръчах от Гърция, насочи ме към записи на хипнотерапевтични сеанси.
В Черво.бг видях, че има реклама на  gastrolekar.com
http://chervobg.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%B0%D0%B9%D1%82- … 0%BF%D0%B8%D1%8F/

Д-р Митев не ви или насочи към някой от специалистите там, Николов, Дереджян или Спасова?
http://gastrolekar.com/about-us/

Аз съм се замислила дали да не отида при някой от тях Thinking

# 899
  • София
Минавам да се оплача пак - сега пък има страшни газове. Каквото и да хапна и се почва. Купих си Дегазин, пък ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт