Не мога да се отърва от колита

• 398 587
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 120
Свърши ми пречистващата диета на мед и  чай . Малко е трудно при захранването , но това е друга тема ...За захранването си взех този път фурми от 2 дни съм на фурми като съм яла и ябълки и моркови . Както забелязах фурмите имат газогонен ефект . Така, че спокойно може да изкарате 2-3 дни с 1 кг. и да получите резултат .

# 121
  • Бургас
 t_,би ли писала малко по-подробно(може и на лични) как процедира с пречистването,в смисъл пи ли английска сол или друго пречистващо,само на мед и чай ли процедира,колко време изкара така и с каква храна захрани   bouquet

# 122
t_,би ли писала малко по-подробно(може и на лични) как процедира с пречистването,в смисъл пи ли английска сол или друго пречистващо,само на мед и чай ли процедира,колко време изкара така и с каква храна захрани   bouquet

Това е диета на някакъв американски професор от 1993 я правя всяка година през февруари  ( миналата обаче пропуснах и си мисля , че това е основната причина да имам през 2012 тези проблеми) Правя я през февруари защото в този момент при мен няма рожденици именици и подобни . Диетата не пречи иначе по кое време ще се проведе .
2 седмици :
от 8 до 20 ч. през 2 часа 1 ч.ч. билков чай по желание с 1 л. мед
- не се пие кафе , не се пуши , не се пие алкохол
1 седмица :
захранване с плодове и сокове , като първият ден се яде по половин плод , а по нататък по цял
В оригиналната диета е портокал който може да се замени с ябълка ( обаче според мен няма значение и с киви съм правила захранване и с круши все тая )
- не се яде сол , захар , оцет , олио , хляб , месо
След това по малко от всичко може да се яде , като се избягват много мазно или солено

Сега как ми дойде идеята за фурмите . Четох , че за колит не се ядат сурови плодове , и на друго място четох , че на гладно не се ядат ябълки цитруси и въобще много плодове и зеленчуци .
И си спомних , че при заговяването за Рамазан трябва пъвро да се изяжда по 1 фурма и малко се изчаква и после се яде . И си взех фурми . Идеални са за захранването тъй като аз и с кисело мляко съм пробвала и с плодове - бързо се огладнява и сила нямаш . Меда може да е няколко лъжички обаче дава голяма сила и издържливост и засища . Също и фурмите засищат 5 фирми са достатъчни .
Идеята на диетата е да се изчисти организмът . И не дразни колит и гастрит , пада малко кръвното 
Няма да разказвам много подробности тъй като всеки си е частен случай .

Laughing И няма проблем 20 години я правя

# 123
  • Бургас
 t_, благодаря ти   bouquet    Hug
ще си запиша всичко,но наистина е много индивидуално,аз съм и с язва на дванайсетопръстника и дълго гладуване може да ми докара сериозни проблеми,ще мисля как да се възползвам от това,което си ми написала
а за фурмите съм убедена,че не ти дразнят,аз вече споменах че вярвам само в специфичната въглехидратна диета и так фурмите са позволена храна
http://www.breakingtheviciouscycle.info/legal/detail/dates/

# 124
t_, благодаря ти   bouquet    Hug
ще си запиша всичко,но наистина е много индивидуално,аз съм и с язва на дванайсетопръстника и дълго гладуване може да ми докара сериозни проблеми,ще мисля как да се възползвам от това,което си ми написала
а за фурмите съм убедена,че не ти дразнят,аз вече споменах че вярвам само в специфичната въглехидратна диета и так фурмите са позволена храна
http://www.breakingtheviciouscycle.info/legal/detail/dates/

Няма да е проблем за язвата , но може да пробваш от начало за 1-3 дни . А като чай билки за язва . Мента , лайка ...

# 125
Идеята на диетата е да се изчисти организмът ......

Добре, аз друго не разбирам....
Каква е идеята да се прави прочистване на организма, като след това с нормалното хранене пак се задръства за има-няма месец?

Една позната преди месец сподели, че правела някакво гладуване и прочистване с някакви прахчета, чувствала се чудесно, няма болки, оплаквания, кризи....Е, месец след диетата пак е с проблеми....
Не е ли по-удачно и по-лесно да се смени изцяло начина на хранене така, че да няма проблеми?

# 126
  • Бургас
Идеята на диетата е да се изчисти организмът ......

Добре, аз друго не разбирам....
Каква е идеята да се прави прочистване на организма, като след това с нормалното хранене пак се задръства за има-няма месец?

Една позната преди месец сподели, че правела някакво гладуване и прочистване с някакви прахчета, чувствала се чудесно, няма болки, оплаквания, кризи....Е, месец след диетата пак е с проблеми....
Не е ли по-удачно и по-лесно да се смени изцяло начина на хранене така, че да няма проблеми?

Напълно съм съгласна и вече го правя,но тъй като съм задръстена от начина на хранене,който до сега съм прилагала имам нужда от детокс,поне един,но не ми се иска да си навредя с него,така че засега събирам информация как да го направя добър за мен
Между другото харесвам блога ти ,ще се радвам,ако публикуваш още неща за здравословното храненне там,поне по начина по който ти го разбираш   bouquet

# 127
  • Бургас
И по време на този детокс само чай ли се пие?
Защото ако трябва да гладувам ще се превърна в потенциален престъпник  Laughing

# 128
  • Бургас
+1
miss july   Hug

# 129

Пие се в 8-10-12-14-16-18и20 часът за водата ограничение няма . И глад няма .
Разбира се ,че трябва да се смени начинът на хранене , но някои храни предизвикват зависимост и това е сигурен начин да се освободи човек от зависимостта . Първият път когато правих диетата имах пристрастяване към шоколад  , но не съм и подозирала до 1992 в най-голямата криза и пари нямаше и шоколад нямаше . Пускаха от време на време турски шоколади , които не са шоколади , а блокчета от смлени лешници само . че на мен лешници не ми трябваха ...няколко месеца се мъчих : треперене на ръце нервност , ядях сладко , но не помага . Баба ми първа направи диетата и ми я препоръча , но това беше във връзка с наднормено тегло . Подейства от 95 станах 72 кг. Но имах и бонус : повече шоколада не ме дразнеше . Има и други плюсове , но както казах всеки е отделен случай

# 130
mis_val ,       bouquet
Да, ще има още доста, надявам се, за моя начин на хранене.Защото откакто се храня така, само ползи виждам...надявам се и на други да бъда полезна.

Относно пристрастяването....
Бях злоядо дете, израснах с филийките домашна лютеница, саламчета, шоколадчета, вафли, бонбони и ....все нездравословни храни.Не знам дали съм била точно пристрастена, но допреди 1,5 година не минаваше ден, без да хапна вафла, или шоколад, или .....нещо друго сладко.Просто не можех без него.
Откакто промених начина си на хранене, вълчият глад за сладко изчезна.Няма го.Обяснението, което прочетох на доста места, е, че когато организма се храни с правилната и полезна храна, клетките си получават всичко необходимо им за доброто функциониране и просто тялото няма нужда от вредни стимуланти.
Ами, така е.Поне при мен така се получи.И цял ден да са ми пред очите, не ме изкушават.Не ми се ядат....
Преди постоянно имах киселини (изпивах по една опаковка антиациди на седмица), чат-пат газове, рядко и болки в корема....сега това го няма.
Затова смятам, че човек с някакъв хроничен здравословен проблем трябва не да спазва временно някаква диета, а да смени като цяло начина си на хранене, за да има дългосрочен ефект.

# 131
  • Бургас
Katarin X.,аз отдавна се интересувам от здравословно хранене,но се убедих,че за всеки това понятие е различно.Спазвах Зоната и за мен до този момент тя е най-здравословното и балансирано хранене,но с некачестените сирена на нашия пазар и антибиотици изписани заради запечатване на язва ме върнаха "назад"
Сега на първо място се стремя да възстановя чревния баланс,затова ми се иска да включа и детокс и после ще продължа(надявам се ) да се съобразявам с какво и как се храня

# 132
Калиевата сол - аджинамото е една от най-големите отрови за организма . Но кой да ти знае по-рано доста време и соев сос ядох без да подозирам . И до пристрастяване води и от там до увеличаване на апетита , до нарушаване на калиево-натриевият баланс . Преди когато имах гастрит разбрах , че най-големият проблем идва от маргарина , соевият сос и газираните напитки . Обаче не били само те бульоните на кубчета също били вредни .
Мисля си , че "химите" в продуктите са довеждат до тези колити , гастрити и задръствания . Докторите не могат да ги лекуват , ние не можем да се опазим  ooooh!

# 133
  • Бургас
Калиевата сол - аджинамото е една от най-големите отрови за организма . Но кой да ти знае по-рано доста време и соев сос ядох без да подозирам . И до пристрастяване води и от там до увеличаване на апетита , до нарушаване на калиево-натриевият баланс . Преди когато имах гастрит разбрах , че най-големият проблем идва от маргарина , соевият сос и газираните напитки . Обаче не били само те бульоните на кубчета също били вредни .
Мисля си , че "химите" в продуктите са довеждат до тези колити , гастрити и задръствания . Докторите не могат да ги лекуват , ние не можем да се опазим  ooooh!

Много е важно да се четат съдържанията на продуктите. Някои т.нар. Е-та /консерванти/ отключват някои заболявания. Някъде четох една таблица кое Е е вредно и кои заболявания активизира.
Маргарина, газираното, бульоните и всякакви "Маги"-та трябва да ги забранят. Последните две са натъпкани с натриев глутамат, който си е същинска отрова, а отделно прави вкуса по-наситен и те кара да ядеш повече. Маргаринът е пълен с транс мазнини, от които дебелеем и вредим на сърцето. 

# 134
Не мога да се оттърва от колита, пак ме налегна, м@ма му стара! Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт