Не мога да се отърва от колита

• 398 543
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 195
Хоп и аз тук! Не се отчайвайте,от 20 г съм с улцерозен колит,минала съм през ада и сега може да се каже ,че съм добре без да спазвам диети.Хапвам си всичко,даже и люто понякога.Когато ме заболи минавам за ден два на бяла диета.,но не по-дълго.Когато получа по-продължителни кризи само чай от джоджен ме оправя.Пие се вместо вода. Също и чай от лайка,бял равнец и жълт кантарион с добавка на 1.чл. корени от чер оман. Това се пие 3 пъти по 100 г.Много добре действат клизмите с лайка-в малко количество около 50 гр не повече,с цел да се задържи през ноща,или колкото може.Течността трябва да е топла. И всичко е от нервите-колита е болест на чувствителните хора,които прикриват емоциите си в себе си и се отразява на организма. За това мислете позитивно/банално,но е така/,радвайте се на живота.

# 196
Съгласна съм с твърдението, че до голяма степен заболяването е повлияно от психическото състояние на човека. Ето защо освен медикаментите предназначени за лечение на стомашно-чревния тракт, трябва да се помисли и за подобряване на психиката.

# 197
Аз също се убедих,че колита до голяма степен се влияе от психическото състояние.Аз съм със хроничен спастичен колит,за който ми предписаха Деанксит(вид анитидепресант) и мога да кажа,че имам подобрерние.Пия го вече месец...  Peace

# 198
На една позната също леко и се подува корема и започна да яде бор-чвор пробиотик и каза , че имало полза .

.......................................

МАНТРА ИСЦЕЛЕНИЯ

може да послушате това . не знам от него ли е или от ментовият чай , но имам леко подобрение

# 199
Имам въпрос към участниците в темата. Консумацията на нахут може ли да създаде усложнения с колита? Имам предвид нахут, който мисля да използвам към различни ястия. Няма да е печен а варен. Благодаря ви предварително!

# 200
  • Бургас
Имам въпрос към участниците в темата. Консумацията на нахут може ли да създаде усложнения с колита? Имам предвид нахут, който мисля да използвам към различни ястия. Няма да е печен а варен. Благодаря ви предварително!

Нахутът е от семейство Бобови, които по принцип следва да се избягват от хора със стомашно-чревни проблеми. Ако го консумираш под формата например на хумус /в който има и чесън/ може би няма да е много удачно. Може да пробваш в малки количества и да видиш как ще ти понесе  Peace

# 201
Благодаря! Наистина при това заболяване повечето неща са на принципа проба! При някои хора една храна се отразява добре, а при други не е така.

# 202
  • Бургас
Благодаря! Наистина при това заболяване повечето неща са на принципа проба! При някои хора една храна се отразява добре, а при други не е така.

Абсолютно е така. Понякога ми се случва да ме наболява корема без да съм яла нещо неподходящо, а друг път да се натъпча с нещо люто и да ми няма нищо.

# 203
Това може да е главната причина за колита

Дрожжи и дрожжевой хлеб - яд приводящий к болезням

# 204
  • Бургас
 t_,това наистина е една от причините.Според мен не толкова да е причина за колита,колкото за влошаването му.В организма ни има множество бактерии и добри,и лоши.Когато пием пробиотици даваме превес на добрите,когато ядем хляб направен от купешка мая,даваме превес на лошите.Маята е Кандида,много отдавна хората са го открили,тя е толкова вредна колкото и консервантите

# 205
t_,това наистина е една от причините.Според мен не толкова да е причина за колита,колкото за влошаването му.В организма ни има множество бактерии и добри,и лоши.Когато пием пробиотици даваме превес на добрите,когато ядем хляб направен от купешка мая,даваме превес на лошите.Маята е Кандида,много отдавна хората са го открили,тя е толкова вредна колкото и консервантите

http://indigota.com/index.php?topic=6519.0
 Кaкво представлява Кандидата
 ooooh! даже още и това открих

# 206
Всичко е в ръцете на добрата "стара" имунна система.
Скоро чух/прочетох, че бактериите в човешкото тяло са повече от клетките ни.   Grinning  И добри, и лоши.
Трябва ни добра и силна имунна система, която да държи лошите под контрол.
Така че, какъвто и проблем да имаме, първото и най-важно е да не сриваме имунната си система.
Иначе, колкото и лекарства и пробиотици да се вземат, няма смисъл.Защото в момента, в който ги спрем, лошите бактерии пак атакуват, ако няма имунна система, която да ги спре.

# 207

Именно поради тази причина, че хляба причинява влошаване на симптомите на колит, от известно време консумирам хляб без брашно и се чувствам добре. Все пак внимавам с другите храни, тъй като някои от тях ми действат доста зле.

# 208
От един месец не ям нищо с мая и съм с леко подобрение .
Друго една жена ми каза че взимала годжи бери  и много добре и подействало . Днес и аз намерих  и от утре започвам. Опитах едно има вкус на стафиди . 3,40лв пакетчето , но вътре са доста
Как се взема : В една чаша вода от вечерта се накисват 4 плодчета и на сутринта се изпива водата и се изяждат плодчетата

# 209
  • Бургас
аз хапвам по 30 бр годжи бери на ден

Общи условия

Активация на акаунт