Не мога да се отърва от колита

• 398 459
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 240
Джипито ни е сеемен лекар + дългогодишен опит в спешното. Мисля си, че се опитва да ми спести всички тези неприятни изследвания, но въпреки това ми каза, че ако нещата започнат да се влошат да си направя колоноскопия. С прекъснати здр права съм, така че всичко плащам на частно.

Що се отнася до чайовете - аз и преди да се разболея пиех редовно чай от лайка и мента. Сега наблягах на тях, вкл мащерка, жълт кантарион + котешка стъпка и бял равнец. Сега ще започна с живовляк, защото е точно за дисбактериоза, но попаднах на статия за земната ябълка /гулия/ и Шуслеровите соли /в случая за номер 9/.

Благодаря за линка между другото.

# 241
t_ , мерси за съветите.
Най вероятно ще е жлъчка,преди години на профилактичен преглед случайно разбрах,че е прегъната.
В момента си самоназначих Мезим форте и Пробиотик.Сякаш се чувствам по добре.
Според вас Мезим фортето ще помогне ли ,ако е нещо свързано с жлъчка?

# 242
t_ , мерси за съветите.
Най вероятно ще е жлъчка,преди години на профилактичен преглед случайно разбрах,че е прегъната.

На времето спрях да ям горе споменатите продукти и не съм вземала лекарства . Иначе мезим форте взех една опаковка преди два месеца заради червата , но не ми подейства

# 243
Здравейте на всички. Не съм писала от доста време  но бях по изследвания. Освен хроничния колит ми откриха и хроничен гастрит със дуоденит.Пих хапчете за гастрита и дуспаталин но спрях всичко защото съм бременна.Някой минал ли е през това и как се е справил.Постоянно ми е лошо знам че първите месеци ще е така но това пукане и къркане на червата ме подлудява......

# 244
Здравейте на всички. Не съм писала от доста време  но бях по изследвания. Освен хроничния колит ми откриха и хроничен гастрит със дуоденит.Пих хапчете за гастрита и дуспаталин но спрях всичко защото съм бременна.Някой минал ли е през това и как се е справил.Постоянно ми е лошо знам че първите месеци ще е така но това пукане и къркане на червата ме подлудява......
За гастрита : спираш веднага маргарина и жълтъците . Също и тестените с мая . Суровите лук , чесън и самардала . Малини , дрянки , домати , чушки , краставици и дини . Какао и прясно мляко . Кашкавал и сирене . Кремвирши и салами . Кафе . Майонеза . И всичко което има консерванти .
Запасяваш се със ментови капки . И никакво ядене след 6 . За всеки случай имай под ръка сода и лимонтузу .
Готви си сама и само натурални продукти . Не яж ако те дразни нещо . И за 2 м. минава
Аз преди получих гастрит от бременността и съм го търпяла 7 години .
Когато се реших да се взема в ръце можех да пия само боза , която аз си варях . 2 месеца бях на боза .
На стомаха добре действа и крем от сурови белтъци

# 245
Днес си взех зелено кафе на ТианДе . Жената , която го е пила каза , че още от първия ден започнала да се чувства по-добре.  Взех си 3 пакетчета ще стигне за 12 дни и ще ви кажа има ли файда  newsm78

# 246
Здравйте!
От скоро имам колит и открих нещо сама. И реших да го споделя с други ,който имат същия проблем като мен. Не знам как е при вас ,но при мен след като хапна нещо което ме дразни и до 10-40 минути или понякога час и повече започват болките и корема ми започва да се понадува съвсем леко и боли на спазми.
Моята тактика е много просто може би за някого смешна,НО работи. Изчаквам около 4-8 мин след започването на болката. И отивам в стая където съм сама, за да се отърва от газовете който ме мъчатттт. Лягате на легло по корем и повдигате седалището си (дупето) възможно най-нагоре. Т.е надупвате се и си постоявате 5 минути . ПРи мен усещанията са селедните сед 30 секунди усещам как стомаха ми се размърдава и след това се започва "безвучно изпускане на газове" постоявам си 3-4 минути и облекчението е мигновено. Понякога правя "усъмотената процедура " и сам добре друг път ми се налага след 20 минути пак да я повторя .Всеки път е различно но помага със сигурност. ГОРЕЩО ГО ПРЕПОРъЧВАМ.  А ако искате ефекта да е по силен както сте на леглото свалете раменния си пояс на пода , дупето на леглото,но отново със свити колена. Ефекта който се получава е физична реакция газовете са леки и отиват на горе ,така ускорено ги придвижвате към аналния отвор и се отървавате от тях.

# 247
Ох , stefchica1 нищо не помага . И мост на стола и разтривки и напъни .  Може обаче на тези с по-стегната мускулатура на корема да помогне .

............................................................
Сега аз да се отчета за китайското зелено кафе , което не е кафе  Laughing
Вкус и аромат почти няма , не е неприятно .
Казаха ми да го вземам вечер или да разделя количеството на 2 сутрин и вечер .
Първият ден взех 1 кафяна л. с 200 мл. вода / както е по указания / . Беше 19 ч. след вечеря . точно за 7 мин. ми се придряма и викам сега за мъничко ....Мъничкото беше до 7 ч. сутринта . Хубавото е , че сутринта станах отпочинала както от 25 години не съм спала . На другият ден си сложих по-малко защото не мога да спя като кютюк всеки ден  Laughing Laughing Има диуретичен ефект и слаб газогонен ефект . Нямам това силно напрежение вече , но не ми минава и съвсем . Няма разхлабителен ефект . Това е за 1 седмица

# 248
  • Варна
Да ви запитам освен ужасната болка имате ли като симптом гадене и повръщане? Аз съм обиколила всички гастроентеролози във Варна и всеки е вдигнал ръце с мен, а и съм изпила една торба с хапчета. Когато реших да зарежа всички химии и да мина на билки и диета нещата се подобриха, а също и си налагам позитивно мислене. Сега от време на време получавам кризи, от които някой път с глас плача.

# 249
Докато гледах този филм

Пирамиды. Сделано во Вселенной.
Около 40-та минута обясняват за жива и мъртва вода .
Викам : чакай да видя има ли някъде .
Намерих това
http://zdravi-bg.com/%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8/%D0%BA%D0%B0 … 0%BB%D0%B8%D1%82/
Кана за Жива водa – 2 литра
Обаче не знам истинска ли е тази кана ....Има ли някъде гарантиран продукт , че и него да пробвам newsm78

# 250
Момичета, след мойте местещи се болки от цялата дясна страна (около пъпа,в дясното подребрие) не издържах и пак отидох на лекар.(гастро).Всичко ми било ок,начален гастрит съм имала и ми постави диагноза синдром на раздразнено черво.В мен обаче не престават съмненията,че ми има нещо друго  Naughty
До колкото четох тук там СРЧ е нещо като колит,или греша?Исках да се допитам до вас за симптомите.Значи не ме боли постоянно,прерязва ме за няколко секунди и спира-всеки път на различно място ,но основно в дясно от пъпа.Влияе се и от движение,или пък ме срязва когато стоя на бюрото притиснала корема.Възможно ли е да е апандисит,,болката не е много силна, а и вече я има от около 4- 5 месеца newsm78 И освен болката усещам нещо странно,сякаш нещо ми подскача и се разхожда из корема ми .И изхождането ми е станало доста нередовно-например може да не се изхождам 2 дни ,а на 3 ден да ходя по 3 пъти на ден.Моля споделете при вас какви са симптомите Peace

# 251
whiteflower твоят случай ми напомни , че и мене години наред ме болеше и си мислех , че е апандисит , а той все се оказваше от другата страна

................................................................................

Тези дни попаднах на няколко статии . Първата беше за фекалом . Няма да я качвам , защото е ужасна . Та от там си мисля , че тоя хитър народ китайците не са току-така измислили пиенето на чиста топла вода и го започнах и аз . Резултат и то много слаб получавам , чак на втората седмица . Но ще продължа .
Втората статия се отнасяше за бяло течение ...Интересното по нашият случай е, че там пишеше , че бетакаротинът в сока от моркови лекува от гъбични инфекции ...колко лекува не знам , но нали някой писа , че супа от пиле с моркови
се препоръчвала при колит
Днес попадам на статия в която пише какви отрови имало в храните .....и тя е ужасяваща . По нашият случай : пилетата били инжектирани с 3 вида хормони единият от които бил прогестерон и за това мъжете да не ядели това ...Обаче явно , че в случаят с пилешката супа / пък и др. пилешки ястия /, ако е от купено пиле няма какво да се чудим защо дебелеем на шкембе

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 20:17 от t_

# 252
http://zdrave.ws/26583/tezi-produkti-ubivat-glada-i-vodyat-do-otslabvane/
Тези продукти убиват глада и водят до отслабване

Попаднах и на това . Интересното в статията : Канелата , която толкова ни препоръчват задържа храносмилането
т.е. за колит никаква канела

# 253
t_ , мерси за съветите.

При проблеми с жлъчката:При обездвижване, простудяване (есен, пролет) или пропускане на хранения (не закусвате, а вечер се тъпчете) жлъчният сок застоява и започва да ви боли отдясно под ребрата. За раздвижването на жлъчката със 100-процентен ефект действат три неща: 1. Ровахол по 1-2 сферички на гладно (това е немски продукт, смес от етерични масла, не е химия). Ликвидира и последствията като киселини и парене в стомаха; 2. На малки глътки пиете сока на половин лимон, като го редувате с малки глътки зехтин (но е възможно да раздразни стомаха); 3. Усилено ходене  пеша поне по половин час в няколко последователни дни, по възможност с изкачване на стръмен терен (стълби в парк например). Изключете от менюто си зелето, яйцата и кашкавала.

При остър колит: 1. Един-два пъти имодиум (лопедиум) за обеззаразяване, но не повече, защото води до лениви черва и запек. Веднага след него - пробиотик, например Линекс форте - до 3 пъти на ден след хранене, с постепенно намаляване до 1 табл. дневно и спиране при отшумяване на проблема. Без пробиотик, само с имодиум (лопедиум) няма да ви мине - колитът може да хронифицира.

При хроничен колит: Към пробиотика добавяте и противогъбично средство - микомакс, фунголон или нещо друго подобно, след консултация с джипито за дозата и схемата на прием. Може да пробвате и кисело мляко с 1-2 щипки сода, ако ви понася.

# 254
Вчера приключих с китайското зелено кафе . Значи  със сигурност е газогонно и става . И пречиства бъбреците . Но не е разхлабвощо .
От днес започвам с чая зя пречестване на стомаха

Общи условия

Активация на акаунт