Не мога да се отърва от колита

• 398 462
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 495
Нервите са враг номер 1 на корема...

# 496
Нервите са враг номер 1 на корема...

Така е.
Ако кажете и с какво може да повлияем това - Аз с мента, глог, валериана изобщо не ми помагат....

# 497
Здравейте ! Някой пробвал ли е ХУСК ?

# 498
Пробвахте ли с прополисов разтвор?

# 499
Имам колит от преди 43 години . С разстройство , кръвоизливи от 73 станах на 48 кг . След лечение с Имуран и Салазопирин , което разбрах впоследствие , че е погрешно , се подложих на жестока диета - варен ориз със сирене , варени картофи , качамак , печени ябълки , банани когато успявах да намеря , чай от шипки и жълт кантарион . Много ми помогна за бързото възстановяване и по една лъжица захаросан мед , разбъркан със сирене след ядене - просто за седмица след излизане от болницата и вече чувствах прилив на сили ! Успоредно с това започнах да спортувам - от началото ходене по половин-един час , после с бягане по Теста на Купър . Започнах от 2километра и 300 метра за 12 минути и стигнах до 8 километра за 29 минути ВСЕКИ ДЕН . Лятото ходих и да плувам . Лека полека достигнах до 3-4 отивания до тоалетната рано сутрин  и 1-2 след обяд , но винаги предчувствах няколко минути преди това и се стараех да съм близо до тоалетна . След период от 3-4 години започнах да разширявам видовете храни , които да ям . В предпочивният и почивният ден си позволявах и храни като боб , леща , грах , лук , чесън . При мен особено дразнещо ми действаха чушките , дори и печени и обелени , но чувствах просто че организма ми има нужда от тях и бяха основна храна в почивният ми ден като не ходех на работа и нямах някакви ангажименти ! 10 години след началото на болестта започнах да ям всякакви храни , да пия и алкохол дори , като проблема със сутрешните ми отивания 3-4 пъти в тоалетната в разстояние на 1-2 часа остана , но през деня съм спокоен и нямам проблеми . Пропуснах да отбележа , че от началото на заболяването до сега правя упражнения на йогите , по-специално "обърнатите азани" - свещ , рало , стойка на глава , което смятам ми помогна за намаляване на кръвоизливите и затваряне на раните в дебелото черво . Вече съм на 64 години , чувствам се добре и продължавам да спортувам - бързо ходене , плуване , йога . Дано помогна с написаното на някой от вас ! Желая Ви успех !

# 500
Здравейте ! Бях за 2 седмици в Турция и там по една телевизия даваха предаване с д-р на медицинските науки проф. по сърдечни болести в Истанбулският Университет Джанан Каратай
Тя е написала 5 книги на тема скрит диабет , затлъстяване на черният дроб и т.н. ( едва ли някой ще ни ги приведе и издаде)... В нашият случай какво е важното : Най-опасната болест е скритият диабет и той е първопричина за всички понататъчни болести . Скритият диабет се познава по това , че човека има тлъстини на корема . За това не трябва да се яде нищо , което съдържа захароза и нишесте .... Междувременно се обаждаха и зрители с въпроси ... По нашият случай : Обажда се жена , която задава въпроса : Какво до правя като ми е подут корема , имам тлъстини на корема ( всички оплаквания на колита) ... Докторката и каза , че и за нея както и за другите спирането на въпросните нишесте и захар ще поправят състоянието ѝ . Също така ( което е важното вече) Тя каза няма дебел стомах - червата ви са пълни с газове в следствие на неправилното хранене ...

# 501
Аз съм била на безвъглехидратна диета с години и не съм се чувствала по-добре.

# 502
Аз съм била на безвъглехидратна диета с години и не съм се чувствала по-добре.
Значи става дума за всичко , което съдържа нишесте : картофи , пшеница и всички зърнени , никакви макарони , баници и т.н. ...Аз от три дни съм в къщи и започнах , наистина доста газове изкарах , преди не можех корема ми се подува и кожата ме сърби от разпъване .... ще изкарам един месец и ще видя

# 503

Значи става дума за всичко , което съдържа нишесте : картофи , пшеница и всички зърнени , никакви макарони , баници и т.н. .

Баш такова чудовище е диетата за която спомена armyhousewife

# 504
Т, не мосля, че докторката се е изказала правилно или по-скоро мисля, че ти не си схванала идеята й, но ...

Теорията за въглехидратите като враг №1 е стара песен.

Тези дни като не ядеш въглехидрати, сигурно яко компенсираш с белтъчини, което също не е добре.

Макароните са №1 приятел на диабетика и диетика, защото гликемичният им индекс няма нищо общо с този на хляба.

Зърното е храна на човечеството от самото му раждане, така че тези теории са ми крайно противоестествени  Peace

Иначе да докладвам - имам подобрение  Simple Smile

Карам по схемата - сутрин на гладно прополис домашна тинктура в чаша с топла вода. Наобед и вечер пия пробиотици и витамин В.

Вероятно ще включа прополиса 3 пъти на ден, просто не мога още да се организирам.

# 505
   Здравейте!
От 3 години съм диагноза "катарален проктит",сегментарен спастичен колит, долихосигма  на дебелото черво.
Пия ХУСК векидневно почти без прекъсване вече 3 г. За сега това ми помага по малко.
Аз съм със много трудно изхождане, почити невъзможно, в началото имах кръв и слуз после утихна, но продължава тежестта и от време на време болките в червата.

# 506
Здравейте  и от мен  Simple Smile
Не знам дали моето състояние е колит или синдром на раздр. черво или и аз незнам какво друго , та  реших да попитам вас .
При мен проблема напоследък е нещо като запек , ходя всеки ден след кафе  и цигара сутрин , но доста трудно и следва чуство на недойзхождене , след това започват някакви леки болки в корема като при разстройство, нещо като спазми , но отминават за няколко минути  ..... Вечер ако хапна салата само нямам проблем , но при по обилно ядене се започва каркорене и газове ( през деня нямам този проблем ). Може би трябва да спра и цигарите ,защото понякога провокират болките в стомаха  newsm78
Най- зле е когато съм протеснена или нервна тогава корема ми се бунтува ужасно , мога постоянно да вися в тоалетната в тези моменти определено запека зичезва  Laughing ....

Последна редакция: чт, 11 дек 2014, 02:15 от jasmina_12

# 507
Здравейте  и от мен  Simple Smile
Не знам дали моето състояние е колит или синдром на раздр. черво или и аз незнам какво друго , та  реших да попитам вас .
При мен проблема напоследък е нещо като запек , ходя всеки ден след кафе  и цигара сутрин , но доста трудно и следва чуство на недойзхождене , след това започват някакви леки болки в корема като при разстройство, нещо като спазми , но отминават за няколко минути  ..... Вечер ако хапна салата само нямам проблем , но при по обилно ядене се започва каркорене и газове ( през деня нямам този проблем ). Може би трябва да спра и цигарите ,защото понякога провокират болките в стомаха  newsm78
Най- зле е когато съм протеснена или нервна тогава корема ми се бунтува ужасно , мога постоянно да вися в тоалетната в тези моменти определено запека зичезва  Laughing ....

Според мен веднага спри маргарина , всички царевични неща и мекото сирене от палмово масло . Пий един път седмично чай от сена .

-----------------------------------------------

Интересни неща на които попаднах в последните дни

http://bradva.bg/bg/article/article-28736#.VInQpsn5zhB
Немски лекар взриви традиционната медицина! Емоционалните конфликти причиняват най-коварните болести!

Човекът е открил , че проблемите със стомаха и червата идват от не преглътнати обиди

https://www.youtube.com/watch?v=a-uXkJLCKAA
Апокалипсис. ГМО урожай, 2011

ГМО може да има отношение и към нашия проблем

# 508
В момента гледам един филм за предсказания на някои велики магове . Казаха за някакъв граф Сергей Вронски той освен всичко друго е завършил медицина в Берлин и е бил разузнавачът който е прототип на Щирлиц . Същият имал и способността да вижда хората като скенер ...и един човек казва , че имал проблем с червата , а Вронски му казал докато яде да не мисли за проблемите , а само за храната и онзи се оправил

# 509
В момента гледам един филм за предсказания на някои велики магове . Казаха за някакъв граф Сергей Вронски той освен всичко друго е завършил медицина в Берлин и е бил разузнавачът който е прототип на Щирлиц . Същият имал и способността да вижда хората като скенер ...и един човек казва , че имал проблем с червата , а Вронски му казал докато яде да не мисли за проблемите , а само за храната и онзи се оправил

Може ли едно линкче, плс. Благодаря!
На мен ми казаха да пробвам с чай от пелин. По една кафена чашка преди храна.
Някой друг има ли пробвал? Пише на опаковката, че помага точно за корем, черва, общо храносмилателния тракт.

Общи условия

Активация на акаунт