Колко пъти на ден, по колко и какво да яде бебе на 6м.

• 5 914
  • 34
  •   1
Отговори
# 15

Да попитам, от кога трябва да се въведат месните пюрета и желтъка? 

Зависи от месото. Аз въведох първо птичето месо- пуешко и пилешко, един месец след започване на захранването (М+1).
М+2 : Телешко, заешко
М+3: Свинско
М+4: Жълтък
Месо и жълтък въведох много плавно, със съвсем малки количества отначало 1-2 грама, и изчаквах два дни между всяко ядене съдържащо месо или жълтък.

# 16
  • Fort Worth, TX
Да, това ни е последното хранене.Заспива към 20.30 и спим до 6.30-7.Такъв му е режима откакто направи 2.5месеца.

# 17
Цитат
natally как така пюрето с 2 л. АМ? Не мляко, ами сухи ли? 

И аз се учудих първо - обаждам се на моята педиатърка да я питам с какво нишесте да приготвям кисела на бебето , а тя ми казва, че в домашни условия кисела се прави  точно по този начин - в бурканче с готово плодово пюре се слагат 2 мер.л. АМ (сухо), разбърква се добре и това е. Oпитах и наистинa става много хубав и бебето ми го харесва.

# 18
  • София
Това не е кисел, ама карай.....  Simple Smile
Но си е нещо, с което може да се храни бебе, както й да го наричаме.

# 19
Цитат
Кристал, значи 3 пъти мляко даваш, а по колко?

210мл на хранене Peace

# 20
ticket ние свинско не ядем, остават птиче и телешко, а и заешко (чувала съм че много деца го харесват), затова мислех когато почна да е пиле. От друга страна имам спомени, когато дъщеря ми получи алергията й забраниха за известно време пилешкото.  newsm78 не помня, защо Sad
Благодаря за схемата!  Peace

kremena aneva
еее, браво! Златно дете!

natally наистина това не е кисел Simple Smile. Онзи ден го видях в полския магазин и се присетих. Киселът е фруктов желеподобен десерт (изглежда ужасно в моите очи). Продава се готов в пакетчета (като нашето нишесте). Приготвя се с мляко обикновенно, но за бебетата може и само с вода (или поне аз така го правех на дъщеря ми, за да не използвам краве мляко, а после добавях малко от нейното шише). В Русия и Полша е доста популярен, докато в БГ май го даваме само на бебетата  Wink Grinning
Чакай, аз пак за това сухо мляко, добре де, ама то така сухо  newsm78 нали уж е формула...но щом лекарката го казва, така ще е! Важно и детето го харесва.  Peace Това другото чудо дъщеря ми го ненавиждаше, но защо толкова настояваха тогава децата да го ядат не знам. Simple Smile
Кристал благодаря!
Виждам, всички бебета на тази възраст пият по 210 мл. На кутията на нашето мляко дозата стига до 200 мл., но аз мислех да прибавя към това минималната доза, значи 30 мл.+1 мерителна лъжичка. Всъщност трябва да минем на номер 2 и сигурно там съотношението ще е различно.

# 21
Да, може да не е точно кисел, по-скоро е млечно-плодово пюре, но е отличен заместител на кисела (който и на мен не ми харесва много, а в тези готови кисели, продавани на пазара, не виждам нищо полезно).

# 22
  • София
в тези готови кисели, продавани на пазара, не виждам нищо полезно

Защото няма нищо полезно.
Това не са кисели. Производителите просто злоупотребяват с името.

# 23
Е, точно за това мисля въобще да не го включвам в менюто. Има много други по-полезни храни.
Плодово млечно ми се струва по-засищащо от желеподобно безвкусно нискокалорично нещо.  Grinning Peace

Да ви кажа какво ми се случи онзи ден, говорейки за плодови пюрета. Тъй като през почивните дни щяхме да сме в движение и реших, че най-удачно е да купя готово, все пак е стерилизирано и затворено. Нямаше да ми се налага да престоява няколко часа в чантата докато дойде време за хранене. Купих комбинация ябълка и банан и каква беше изненадата ми когато тръгнах да отварям бурканчето?!?! То беше с изтекъл срок!!!  Crazy Краен срок на давност 31.07.2010 г. Леко казано бях шокирана и добре, че погледнах преди да го дам на детето! Не съм очаквала подобно нещо, мислейки, че бебешката храна е контролирана добре. Уви, не! Как процедирате, ако трябва да сте извън къщи? Какви пюрета давате? Ако домашно приготвени как ги съхранявате до момента на даването им?

Опитах да захраня с тиква и експеримента ми се увенча с тотален провал! Мислех, че бебетата я обичат, но явно не всички...е, поне имаме смешен видео клип където се опитвам да му пробутам лъжица пюре, а той се втриса, плюва и залива от смях  Mr. Green ..Хак да ми е! Другия път ще опитам да сложа ябълка заедно с тиквата, може повече да му хареса.  Peace

# 24
Leprechaun`s mommy , добре, че си погледнала срока на годност преди да го дадеш на детето! Аз го проверявам винаги още в магазина, старая се даже да има поне 1 година до изтичането му. Освен това винаги гледам и състава, защото някои производители си позволяват да слагат в бебешките пюрета и добавките Е.
Що се касае храненето на път - давам готово (обикновено зеленчуково) пюре като го стоплям в уреда за затопляне на бебешките храни (специално си купихме такъв с накрайник за автомобил). Иначе домашно приготвено пюре никога не съм давала извън къщи, може би има начини да се съхранява - да кажем в специални охлаждащи чанти за бебешка храна, но никога не съм ги използвала.
И аз да питам нещо - майки, които живеят в градове и не са сигурни в качеството на плодове и зеленчуци (те могат да съдържат нитрати, пестициди...) - използвате ли ги за приготвяне на пюрета? Аз лично се притеснявам и предпочитам да купувам готови, приготвям сама пюрета само ако знам, че зеленчуците са от екологично чисти райони и без използване на химикали. Но в същото време се чудя дали и наши български производители спазват тези правила?  newsm78

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 23:35 от natally

# 25
  • Fort Worth, TX
Аз съм убедена, че ако се приготви преди да се излезне навън на пюрето няма да му има нищо дори и да престои някой друг час.Разбира се стига да не е някаква зверска жега, за да не вкисне.Аз например давм по бурканче и половина на Хип.Това което остава си го вземам за другия ден и си го язяжда навън.Проблем никога не е имало.Съответно ако отворя 2 пюрета половината пак остава и си я разнасям, докато се приберем.
Моят бебок обожава тиква, но комбинацията тиква с картоф хич не му е по вкуса.Изучих се и му меся двете п'юрета като гледам вкуса на тиква да преобладава.Картоф с морков обаче ни е много любимо.
Имам две баби дето са на село и  гледат екологично чисти зеленчуци, само че моя бебок не иска да яде домашни пюрета.Онзи ден бяхме с приятелка, която беше варила пюре картоф с тиква- всичко от село, та беше убедена , че Сашката много , ще го хареса.Да, ама не.Плю го като за световно.Спряла съм се на марки като ХИП, Бебивита и Сънвал.Ганчев не ща и да ги чуя.

# 26
Извинявай,  а защо не харесваш пюретата на Ганчев? Аз най-често тях ги купувам. Имаш някаква информация относно качеството им или просто твоето бебе не ги харесва?

# 27
  • Fort Worth, TX
Извинявай,  а защо не харесваш пюретата на Ганчев? Аз най-често тях ги купувам. Имаш някаква информация относно качеството им или просто твоето бебе не ги харесва?
Напротив, бебока много ги хареса.Особено тиква с морков, не че е ял някакви други.Майки с по-големи бебоци ми дадоха съвет , ако имам възможност да давам Хип или другите пюрета.Разказаха ми , че на тяхна позната баща й имал доста тикви за продаване и отищъл до завода на Гначев, като решил да им ги продаде.Отговора от там бил, че те с такива материали не работят.Тогава с какво правят пюретата?Предполагам със съставки на прах.

# 28
Разказаха ми , че на тяхна позната баща й имал доста тикви за продаване и отищъл до завода на Гначев, като решил да им ги продаде.Отговора от там бил, че те с такива материали не работят.Тогава с какво правят пюретата?Предполагам със съставки на прах.
Може би не са му ги взели, заради това, че не знаят как са отглеждани-дали са пръскани с нещо, торени и т.н., или си имат прозводители с които работят.Аз така си мисля.

# 29
И аз това си помислих (вероятно имат постоянни доставчици на суровини), дано да е така и да не използват съставки на прах. Предполагам, че това се контролира от държавата.

Общи условия

Активация на акаунт