Отговори
# 225
Здравейте мамчета Simple Smile

C'mon, за такова нещо не бях чувала, наистина е немърливост. То дето казваш навсякъде може да стане, но е ужасно... дано не ни се случват такива неща! Единствено ще искам да разбера как е положението след секцио... в някои болници те оставят по 24 часа в реанимация съм чувала, без да се раздвижваш и т.н. А на курса на който ходя казват, че най-важното след операцията е да се раздвижиш до 12 часа, че може и да се хапне супичка, напр... а на места те държат гладен пак цяло денонощие. Носят бебчетата след много дълго време и т.н., все остарели неща... В Токуда знам, че в това отношение следват доста модерни практики... но явно и там е на какъвто лекар попаднеш...

Mary_Angel, живи и здрави, сигурно по това време вече често ще сме там... ако всичко е наред дотогава... Simple Smile Няма как да не се видим с теб Wink Много ще се радвам! Честито за покупките! Ох, вече нямам търпение и аз да взема някои неща, ама нали все си чакам още малко Simple Smile

Danili, със сигурност грипът ще се отрази лошо на изследванията, доколкото знам от дядо ми се вдигат левкоцитите. Може би е добре да изчакаш няколко дни! Да се оправяш бързо-бързо Simple Smile

Днес ще се развихря из къщи и ще поизчистя, доколкото мога, нали няколко дни бях при нашите и е малка лудница... сега не ме боли бъбрека и да използвам Simple Smile Хубав ден на всички!

# 226
Здравейте коремчета! Simple Smile)
Вилкони, много се радвам, че малките напредват и се развиват добре Hug

Мамчета, от вчера малкото не спира да ме рита - цяяяял ден и днес продължава. Само дето не ми проби корема Grinning И преди си риташе, но с доста по-големи паузи. Моля ви кажете ми при вас как е?
Искам да ви питам и друго нещо. Преди няколко дена ходих на ЖК и казах на доктора, че имам някакво течение (няма миризма или цвят, от време на време само леко ме сърби, но за много кратко), така или иначе той не ме прегледа, а направо ми изписа Полижинакс  Thinking Честно очаквах, че ще ми вземе секрет, но не го направи... Понеже за полижинакса пише да не се слага при бременност много се чудих дали да го взимам, въпреки че доктора ми го изписа. Така или иначе го взех, защото ако има някакви бактерии не искам да рискувам да се развие силна инфекция, от която да ми се наложи още по-силни лекарства да взимам. На вас изписвали ли са ви го и въобще нормално ли е така се изписва без изследване?

Е хубав ден на всички тумбачета от мен и се пазете!!  Flowers Sunflower

# 227
  • Пловдив
calinista , не се притеснявай , при бременни главно изписват Полижинакс. На мен също ми бяха изписали Полижинакс преди два месеца, а сега ми изписаха Гиназол. Първия път ми взеха секрет и имаше някакви гъбички, които казаха че са нормални за мойто състояние, но този път ми изписаха Гиназола без да ми вземат изследване...Лекарката ми каза, че в 9 месец пак ще направим един курс на лечение с Гиназол, макар че бялото течение не ми спира ( без миризма е, но е бяло и леко гъсто, не ме сърби) , но се надявам поне гъбичките да се махнат, че не е хубаво за бебето......

# 228
здравейте и от мен,
calinista  за Полижинакса направо ме разби, не знаех , че пише, че не става за бременни. Аз си мислех, че е предимно за бременни. Определено масово се изписва точно при бременност. Аз също си слагах в началото ( към 3-ти месец ) и останах много доволна. Не мисля, че ще има някакви проблеми от него, напротив. А това, че не те е прегледал е нещо напълно в реда на нещата. Или поне според голяма част от лекарите Simple Smile
Danilli бързо оздравяване. И моят съвет е изчакай няколко дни да се почувстваш по-добре и тогава давай кръв и урина. Иначе е възможно някой друг показател да скочи - както Калина е казала и аз съм чувала за левкоцити, пък сигурно и на нещо друго може да се отрази.
⅞ ...and Happily Ever After получила си вече куп съвети, така че освен да ви пожелая бързо оздравяване незнам какво друго да добавя. Дано да не лепнеш нещо и ти. Може  да си правиш профилактично и ти гаргара със сребърната вода. Действа доста " дезинфикциращо " . Абе общо взето сребърната вода е някакво универсално средство подходящо почти за всичко Simple SmileSimple SmileSimple Smile Хубаво е и да смучи разни Стрепсилси, Тантум верде и всякакви подобни  ( дори може и лукчета ) стига да иска, но тя е голяма ,така че мисля че няма се противи.
Mary_Angel  честити покупки. радвам се , че момата си е намерила и местенце, според лекарските изисквания Simple Smile, а също и че всичко вече е наред.
LADY N  мисля си, че латекса какъвто и да е ще се изерише до два-три дни. Да не би да е бил с минал срок на годност???Много кофти така, ама дръжте отворено, колкото се може повече и така Simple Smile Направо ме учуди, а и много ме зарадва за гранофорина. Аз също го използвам често , имам тука тайни резерви от едно време, но определено и аз си мислех, че е спрян от производство отдавна, както повечето хубави нещо от едно време Wink Ще потърся при първа възможност във някоя ветеринарна аптека .

# 229
calinista , не се притеснявай , при бременни главно изписват Полижинакс. На мен също ми бяха изписали Полижинакс преди два месеца, а сега ми изписаха Гиназол. Първия път ми взеха секрет и имаше някакви гъбички, които казаха че са нормални за мойто състояние, но този път ми изписаха Гиназола без да ми вземат изследване...Лекарката ми каза, че в 9 месец пак ще направим един курс на лечение с Гиназол, макар че бялото течение не ми спира ( без миризма е, но е бяло и леко гъсто, не ме сърби) , но се надявам поне гъбичките да се махнат, че не е хубаво за бебето......

Ивка, благодаря ти. Аз също си мислех, че щом док така е решил значи няма от какво да се притеснявам, но все исках да знам как е при вас. Между другото за Гиназола да ти кажа, че един път са ми го изписвали (доста преди да забременея), че все си имах гъбички. Спомням си, че за момента ми помогна, но после пак ми се появяваха гъбичките. Все не можех да се оттърва от тях. Явно е нещо хормонално, защото сега при бременността не съм имала нито един път, а съм вече в 7 месец. На мен мама между другото ми е разказвала, че тя като е имала гъбички към края на бременността са и правили на място в кабинета вагинални промивки за гъбичките. Не знам дали сега е практика...

здравейте и от мен,
calinista  за Полижинакса направо ме разби, не знаех , че пише, че не става за бременни. Аз си мислех, че е предимно за бременни. Определено масово се изписва точно при бременност. Аз също си слагах в началото ( към 3-ти месец ) и останах много доволна. Не мисля, че ще има някакви проблеми от него, напротив. А това, че не те е прегледал е нещо напълно в реда на нещата. Или поне според голяма част от лекарите Simple Smile

Ами, виж Иве то явно не е вредно за бебето, но така пише в листовката: http://www.medicine.bg/public/listovka/4219s.pdf и за това се зачудих, но както и да е. Явно не е вредно щом така масово се изписва Simple Smile А за прегледа не знаех, че така правят обикновено лекарите. В край на сметка нямам някакви обезпокоителни симптоми или дискомфорт, така че...явно си е нормално течение от бременността Simple Smile

# 230
Благодаря ви за отговорите момичета.
Засега и аз няма да ги правя тези упражнение, само ако видя зор в 9тия ще се превъртам. Laughing

⅞ ...and Happily Ever After моя син беше с гнойна ангин до преди 3-4 дена. Много трудно мина. Антибиотика изобщо не подейства чак до 6ти ден. Всъщност 6тия ден започнах да го лекувам алтернативно ,без да спирам антибиотика. Правих му компрес с извара/ топла/. Знам ,че звучи странно но се видях в чудо и всичко изпробвах. Карах го да прави гъргара със сребърна вода. Давах му беладона- хомеопатично е. Давах му и клеевеа тинктура -20 капки в мляко. И също така му  мазах гърлото , с нещо което ми изписаха, имаше витамини вътре и някакъв антибиотик. Ако не беше подействало щях да му купувам гранофорин. Но се бях доста притеснила. Дано не се налага при вас такова дълго и сложно лечение, но ти го пиша за всеки случай.

И на ман ми бяха изписали Полижинакс поради бактериална инфекция. Излекува се ,но след това веднага хванах гъбички и сега ми изписаха клотримазол. И двата пъти микробиологията беше по моя желание и си я заплатих, исках направление ,н оне ми дадоха. #Cussing out

# 231
Здравейте момичета,вчера ме изписаха от болницата и аз съм в 27 седмица,успяхме да спрем контракциите и сега като чета направо настръхнах,да са живи и здрави момченцата,ние успяхме да се задържим.

# 232
rosikosefi  Hug радвам се за теб и дано нямаш повече такива неприятни изживявания  Praynig

# 233
calinista, явно за да се презастраховат по листовките пишат, че не се препоръчва за бременни. Аз съм забелявала, че което е вредно или противопоказно си пише да не се използва, а на което не е пише, че не се препоръчва Simple SmileSimple SmileSimple Smile За лекарите какво да ти кажа, така ми прави впечатление. Ако имаш оплакване не ти взимат микробиология ами направо ти дават да си слагаш глобули, няма да навредят, а ако има нещо най-вероятно ще помогнат. Трябва изрично да си поискаш за да ти пуснат изследване. Кво да се прави Sad
rosikosefi  добре дошла отново сред нас. Надявам се, че следващите поне 10 седмици няма да има нужда от болници и тем подобни Simple Smile
Ох с тия упражнения направо умрях от смях. Ама те много странни, че дори ми се виждат и доста хем трудни хем имам чувството, че може да се нарани човек от тях. Какви са тия работи незнам Simple Smile))) Аз не бих се пробвала. Не ми вдъхват надежда. А пък и ако бяха на 100% ефективни щяха да са масова практика и да няма седалищно разположени бебчета  Simple Smile

# 234
Здравейте коремчета, аз малко се по загубих но ви чета редовно.Нещо тия дни ми е много скапано настроението и само някакви гадни неща са ми в  главата ,дано скоро ми мине.

# 235
Здравейте, аз само набързо да споделя нещо. Вчера цял ден бях по доктори ( заради детето, не заради мен) и по аптеки. Навсякъде народ, опашки и главно пенсионери. И знаете ли какво, навсякъде ми даваха ред и ме пускаха да мина първа и дори никой не се опита да протестира.
Бях приятно изненадана, защото и преди сме коментирали по тази тема, че такива хора са рядкост. А на мен ми се случи за един ден 4 пъти. smile3501
Или не са свършили добрите хора, или аз им изглеждах многооооо бременна и отчаяна preggo no
Хайде аз ще бягам, че ще ходя при доки да си видя изследванията от микробиологията и да споделя опасенията си от бактериите на детето. После ще докладвам.

# 236
здравейте на всички,и на мен скоро ми изписа аг-то Полижинакс,прегледа ме ,но не взе секрет,каза,че с агъбички и са нормална находка при бременни,засега съм добре,но сигурно пак ще се появят.На вас досега колко пъти ви пускат изследване на кръв и урина,аг-тата оплакват ли се,че нямат направления за изследвания,на мен в началото на 4 месец ми пусна и то на частно,сега септември пак нямало направления и каза другия месец,дефакто тогава съм края на 7 месец,много ми е странно,защото нали има  програма майчино здравеопазване и всяка бременна трябва да има пакет за изследвания?
споделете при вашите аг как е положението?

# 237
На мен до сега два пъти са ми взимали кръв и урина. Мисля, че това е нормалното за този етап от бременността. И как така ще ти отказва?!? Ами ако ти е нисък хемоглобина например... Направо съм възмутена.
Аз в четвъртък съм на консултация. Ще се оплача и аз от течението, че да видим ще ме прегледа ли, ще изпише ли нещо...

# 238
С риск да досадя с честите си писания, но просто не се сдържам и пак ще пиша. Mr. Green
Тия хора с тия направления направо побъркаха народа. Значи и на мен вчера личната на детето се опита да ми мине с този номер ... нямала направления. Аз доколкото съм запозната за деца и за бременни нямат лимит. Мога почти да се обзаложа, но айде няма да стигам до крйности. listopad на мен също досега аг-то ми е давала 2 пъти - веднъж при установяване на бременност и веднъж в 5-тия месец. Аз дори това в 5-тия месец не го исках, защото давам кръв всеки месец в работата на майка ми, къдетоне ми трябва направление и се опитах да и обясня, че няма нужда да ги хаби и тогава тя ми каза:" Ако не ти дам направление може да ме глобят при евентуална проверка, а и без това за бременните нямам лимит" така и си остана неизползвано направлението. Така че твойто аг да не се прави на ударено ами да ти дава направление. Другия път си искай и то настоятелно. След като се полагат от ЗК немога да разбера защо трябва да си ги плащаме Sad
poli.t  надявам се детето да е по-добре и най- вече да сте  намерили адекватно и подходящо лечение. Иначе наистина е похвално, че са ти отстъпвали ред навсякъде, но ако питаш мен сигурно си изглеждала и много притеснена, което си е в реда на нещата.  Hug и бързо да се оправяте , че да си ходи детето на у-ще Simple Smile

# 239
  • София
здравейте Simple Smile

Mary_Angel направо искам да ти кажа, че като видях направените покупки от теб, за които ти честитя - все едно видях моят избор за трите артикула с тази разлика, че ваничката е бяла Simple Smile.

За обръщането на бебето в правилното предлежание - на йогата мацката ни показа , използването на така нареченото ребозо за повече информация на http://www.estestveno.com/node/42.

Общи условия

Активация на акаунт