Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са талисманчетата, за които се говори в публикациите?
Какви са темите, обсъждани във форума?
Какви са препоръките за контрол на теглото по време на бременност и защо е важно?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са талисманчетата, за които се говори в публикациите?
-
Какви са темите, обсъждани във форума?
-
Какви са препоръките за контрол на теглото по време на бременност и защо е важно?
Участниците споделят различни преживявания и препоръки за контролиране на наддаването на тегло по време на бременност. Някои от тях споделят опит с ограничаване на храненето след определен час, докато други споделят лични стратегии за умерено хранене. Важно е да се отбележи, че контролът върху наддаването на тегло по време на бременност трябва да се извършва под медицински надзор и съобразен с индивидуалните нужди на бременната жена. Майките споделят различни преживявания при контрол на теглото по време на бременност. Някои от тях споделят, че са качили между 6 и 11 кг, като изразяват загриженост за допълнителното натоварване върху тялото. Важно е да се отбележи, че наддаването на тегло по време на бременност може да варира в зависимост от индивидуалните физиологични особености и медицински препоръки. Все пак е важно да се поддържа здравословна диета и да се консултират с лекар, ако имате притеснения. Контролът на теглото по време на бременност е важен, тъй като неравномерното наддаване може да бъде обсъдено с лекар. Здравословното хранене и поддържането на здравословно тегло са от съществено значение за здравето както на майката, така и на бебето.
-
Какви опасения и притеснения се обсъждат във форума?
-
Какви са препоръките за грижа за кожата и преодоляване на целулита и стриите?
Вчера си взех изследванията: тревожи ме, че хемоглобина е 111 и брой на бели кръвни телца е доста под нормата...лекарката ми ще ги види едва на 27.09 и има 8 дни до тогава
...не ми се иска да губя време и мисля да се консултирам и с личния си лекар - той е много свестен човек и не би отказал консултация. За килограмите
само се моля, да не качвам много, но досега са +11 за моя ръст и кг. преди бременността е доста...като бойлер се чувствам...но както са писали мамите по-горе причините са много и не всички са под контрола ни. Най-много ме изкушават тестените неща и наистина се ограничавам...ама ми се хапва и това е
много се блъскат тези хора бе и сякаш не виждат, че съм бременна, дори и в автобуса едва се преборвам за място...до сега само веднъж са ми отстъпвали ред като съм на опашка...какви станаха хората, не знам...особено по-възрастните...уважавам ги ама, като валяк през теб ще минат само и само да са отпред...помрънках си...
за 1 месец съм качила едва 1 кг,а от началото на бременноста само 3.....какво да направя ям си колкото ми се яде
не можели да ми коригират датата и нямало съм да загубя нищо от болничните които ми се полагат....но ако родя ж началото на декември ще излезе,че преносвам с 1 месец...незнам дали разбрахте нещо от цялата бъркотия
Аз сега си взех за първи път болничен и ще видя , трябва да се отнася и за 45-те дни преди раждане
страх ме хваща.А искам и да кажа че не си угаждам изобщо. Сладко изобщо не ям.Защото не ми се яде.От самото начало съм на кисело но си хапвам както винаги.От каде дойдоха
но за нищо на света не бих си сменила доктотката поради тази причина... :peaеc

понеже съм на фракси.и иска малко да съм под наблюдение,като знам колко е подтискащо и боцкащо ми става тъпо ,но в името на момчето ще хода.та на 27 ще постъпя
.А по някога ми се случва да тръгне и към краката почти до коленете.Като легна пак я има но е по поносима.Дали се дължи от умора или растягане