Отговори
# 75
Момичета искам да ви попитам вие имате ли болки в кръста? Rolling EyesСнощи ме болеше кръста ниско,към таза и болката обхващаше и корема. Close.А по някога ми се случва да тръгне и към краката почти до коленете.Като легна пак я има но е по поносима.Дали се дължи от умора или растягане newsm78 или нещо друго?
iff2 колкото подтискащо и боцкащо да е така е по-добре.А и ще видиш каква е обстановката и отношението  Grinning Успех и да се оправяш бързо  Hug

Мила, при мен също се появи такава болка, в дясно на кръста и към гърба, минаваше отстрани и напред към корема. И като лежа нощем наистина е по-добре, като се движа се засилва през деня. Много се панирах. Оказа се, че е десния бъбрек... песъчинки и задържа урина. Ако не минава ден-два или е по-силна, иди да ти видят бъбреците на уролог. Понякога се случва при бременни, не е страшно, ама цяла седмица ме мъчи вече... Дано да е просто кръста при теб! Иначе трябва да стискаме зъбки, няма много неща, които да могат да ни изпишат. Важното е, обаче да се види, че няма възпаление, аз давах урина и стерилна, също.

Успех и пиши как си!

# 76
KalinaZ Аз да си призная съм имала проблеми с бъбреците преди да забременея песъчинки,камъчета,Та знам за какво става дума   ooooh! и какъв ужас е бъбречната криза Sad. Силно се надявам да не е това. Praynig
Ще отида да ме прегледат задължително.
Благодаря ти    bouquet

# 77

Да попитам ако има самоосигуряващи се в темата,след настъпването на 45 дни преди раждане,ще спирате ли да плащате осигуровки,или се продължава?

Мисля, че като си в болничен държавата поема осигуровките  Grinning Аз сега си взех за първи път болничен и ще видя , трябва да се отнася и за 45-те дни преди раждане
никид, като самоосигуряващо се лице по време на болничен трябва да продължиш да плащаш само здравна осигуровка, без ДОО и ДЗПО. В противен случаи в НОИ не ти приемат болничния.

# 78
  • София
Здравейте мили Декемврийски мами  Hug  bouquet
Извинявайте, че така нахлувам във вашата тема /аз съм от Януарките/. Бих искала да ви попитам - някоя от вас правила ли е Фетална ехокардиография, къде, при кой лекар и на каква стойност горе долу... и дали минава по здравната каса?

Безкрайно много Ви благодаря за отговорите и пак се извинявам за нахлуването  Hug Blush  bouquet

# 79
Здравейте мили Декемврийски мами  Hug  bouquet
Извинявайте, че така нахлувам във вашата тема /аз съм от Януарките/. Бих искала да ви попитам - някоя от вас правила ли е Фетална ехокардиография, къде, при кой лекар и на каква стойност горе долу... и дали минава по здравната каса?

Безкрайно много Ви благодаря за отговорите и пак се извинявам за нахлуването  Hug Blush  bouquet
снуки, най-добрия специалист за фетална ехокардиография, който и на мен ми препоръчаха е доц. Томова. ФМ при нея струва 100лв, като феталната ехокардиография е част от ФМ. Само за ехокардиография - незнам цената. Не минава през здравната каса. Намира се в МЦ Надежда, в нета лесно ще намериш координати на доц. Томова, но часовете са за месец напред...

# 80
Вместо запис, да споделя, че вчера хич не ми беше гот....
На фона на 6-те кг, които съм качила от началото, док твърди, че бебето е достаааааа напред и това се дължало на храненето ми, което съвсем не е много, ама върви обяснявай Embarassed
Днес се треса от нерви и съответно вече се тъпча...толкова не съм яла от последното освинване по коледните празници Crazy Embarassed

PraynigМоже ли пловдивчанки да споделят мнение за частните клиники в града - Торкас и Селена по-специално ме интересуват?

# 81
Здравейте и от мен в този слънчев ден  Simple Smile

Сега слизам от кантара и резултата е +7кг. Започнах от 72кг и сега съм 79 кг. През живота си не съм била 72 кг., но се случи да забременея точно тогава  Grinning Ужасно съм предразположена към пълнеене и си мислех, че ще качвам главоломно през бременността..Е, както виждате не така. Явно при всички е строго индивидуално. Не се ограничавам от нищо. Сутрин закусвам тестяно задължително, щото ми се яде  Embarassed Хапвам обаче много плодове и зеленчуци-с килограми и се движа. Това е моята рецепта  Wink

# 82
# 83
Аз искам да питам мамите , някоя от вас има ли намерение да ражда в Шейново ?

# 84
Аз да ви се похваля днес си купих панталон за бременни,но е много готин и мн си му се кефя   Stuck Out Tongue Winking Eye ,нооо преди това мерих и едни дънки и като се видях в тях  #Crazy изобщо не ми хареса гледката  ooooh! и като се сетих ,че преди това изядох и едно парче пица...от тогава си похапвам само ябълки и спирам за малко със сладкото.До сега само сладко си похапвах ама този пуст апетит  Mr. Green

# 85
  • Ямбол
augustas, благодаря ти много за отговора.
Приятен ден на всички.
Момичета,да не бъда клюкарка,но виждам в момента,че Вилкони е вътре в темата,дано ни сподели нещо.

# 86
Здравейте, момичета,   bouquet  bouquet  bouquet
Благодаря за милите пожелания и за позитивната енергия която ни изпращате  Hug Hug Hug
Аз съм си в къщи от днес.С таткото ходихме първо да манастира Св.Мина и после за помпа че мама трябва да се цеди за да могат мъниците като си дойдат вкъщи да има кърма за тях.Сега да ви кажа какво се случи.
На 3-ти срещу 4-ти като си лягах все имах усещането че си пишкам по малко а и позивите за малко нужда бяха през 15мин и си мислех че съм настинала понеже имаше няколко студени дни а аз не си обух чорапки.На поредното ставане до WC-то обаче ми текна и по кракта и така разбрах че не се изпускам а ми текат водите.Събудих цялата къща и с милото веднага на колата и газ към София че си бяхме на село.Отидохме в Тина Киркова и ме приеха но след половин час ме качиха на линиейката и ме транспортираха в Майчин Дом понеже там са най-добрите педиатри и неонатологията им е най-добрата.Там ме приеха в предродилна зала и ме сложиха на системи с магнезий.Всичко това се случва без да имам и една контракция и каквито и да е признаци на родова дейност освен изтичащите по малко водички на единия близнак - първия.Почнаха профилактиката на дробчетата и зачакахме да минат 48ч за да хаправят и четирите инжекции.Аз си седя на 24ч сиситеми с кормагнезий и така.На 10-ти петък Дяволов реши да ме качи на 5-тия етаж в патологията понеже родолното беше пълно и нямаше място за родилките.Почивните дни минаха спокойно и дойде черния понеделник, а черен защото можеше още да не съм родила.Дойдоха лекари шеф екипи ит.н. и се почна една където не съм си представяла че може да ми се случи.Прегледаха ме на УЗ и "лекарката" почна с единия е много по малък от другия, колко дил изостанал и т.н.Каза че ще говори с шеф-екипа и ще ми каже какво ще ме правят понеже единия от показателите се завишавал но пък левкоцитите ми все още бяха добре и в норма.Тези показатели се следяха на 12ч.Дойде въпросния "доктор" Минчев мисля и се почна една още по гадна - то тая бременност била за прекъсване, кво били чакали до сега, трябвало да я прекъснат още преди 10 дни и накрая сега ще видиме ние как ще я прекъсваме тая бременност.  Shocked аз така и си викам тоя за кво ми говори аз съм почти в 7-ми месец той ще ми прекъсва бременността и рев ама с глас.Взимам банката и по коридора търся лекарката да говоря с нея.Обяснявам и че ако за тях аз съм по-важния пациент то за мен децата са по-важни и че не искам да чакам и левкоцитите да се качат за да сме сигурни че се развива инфекция и да качим децата с инфекция на педиатрите и да им е по-тудно да ги лекуват и как така ще ми прекъсват бременностт като това са живи деца и т.н.Идва след малко тя с въприсния изрод и се почва вижте госпожо то тя природата си знае работата и след като се е спъкал мехура значи имало инфекция/все едно аз  съм тъпа и не мога да се сета ч е е така/ или то децата сигурно били генетично увредени и разни такива все от тоя тип.Аз рев още повече лекарката ме обвини че съм казала че те били искали да се инфектират децата като ме държали там и едва ли не на пък на мен ме преведоха пак в родилна зала.Само че аз вече толкова на люлка че ревах от обяд до 10 вечета и тогава се пооспокоих малко и съм заспала.В един през нощта ме събуждат за антибиотик и установявам че съм с леки контракции на 10мин.Сдед час и половина на 2мин но без разкритие.Сложиха ми още една сиситема за спиране на контракциите но от нея нямаше ефект.Така изкарах до един на обед когато ми дойде реда за секциото.Два часа по рано ми махнаха конеца от серклажа и се майтапя с доктора който щеше да ме оперира дали ще успея да стигна после до операционната а той ми вика споко ти нямаш микакво разкритие.Еее успях да стигна и да легна.Почнаха да ме наливат с дв банки някава течност а другите се стягат за операцията.На половихата на първата банка казах че бебето излиза и неможете за ди представите какво стана в операционната пълен хаус защото никой не очакваше.И така на 14.09. Кръстов ден се появиха моите слънчица Кристиян - 700гр в 13:06ч, 32см и Стоян - 970гр в 13:12ч, 36см.Противно на очакванията ни Кристиян се оказа по жилав и е по добре от двамата но все пак и вдамата са критични още.Криси си диша самостоятелно а апарата съвсем леко го подпомага докато Стоян е на най-тежката високочестотна вентилация.Вчера ми казаха че четвъртък вечерат е получил кръвоизлив от дробчето и е бил много критичен но са успели да овладеят положението и от тогава няма промяна.Днес преди да си тръгна отидохме с таткото да ги види и той е не ги беше виждал и Стоян ми се видя порозовял а снощи беше все още син лилав.Също днес го видях за първи път да помръдва и да отваря устичка докато брат му от втория ден като ми чуе гласът и почва да мърда ръчички и крачета.Днес дайе си отвори и очичките миличкия.И кака до днес.
Стана дълго и не ми се проверява за грешки така че ще ме извините а и ми текана вече кърмата и ще ходя да се цедя.Още веднъж благодаря на всичкиви за подкрепата  Hug Hug Hug

# 87
  • Ямбол
Вилкони,много се вълнувах докато ти четох поста,дано по-скоро си прибереш мъниците и да са живи и здрави.Като имаш снимки,непременно да публикуваш и ги нацелувай от мен.

# 88
Мила Вилкони, вярвам, знам, че всичко ще бъде наред! Бъди все така уверена и силна!  Heart Eyes

# 89
Вилкони, пожелавам ти всички светци да ви закрилят! Разплаках се докато четох написаното, ти си герой! Много целувки и силна прегръдка! Вярвам, че ще се справите!

Общи условия

Активация на акаунт