Отговори
# 330
Здравейте, момичета!
Влизам да споделя с вас линка към новия филм "Babies", който показва различията в отглеждането на бебета в 4тири населени места по света. Страшно интересен е, препоръчвам ви го, особено сега, когато очакваме нашите рожби:)
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=234546&hit=1

# 331
Мари, тук е точно обратното, по-голямата част от педиатрите дуднат за сокчета от 2рия месец, даване на вода и т.н... смешна работа, ама няма как..

# 332
BebEshOnDeL , хубавото е , че вече майките са информирани Hug така,че те да си говорят педиатрите Simple Smile
Да попитам вече мамите, тук изписват ли от първият ден на детето витамин Д?При нас изписват на кърмените бебета едни ампули с витамин К, които се дават през първите четери седмици-по една на седмица, също и витамин Д всеки ден, след 6тия месец мисля че беше витамини АДЕС.Ще накарам половинката да ми донесе да ги давам живот и здраве като се роди бебето.

# 333
Анастасия_Morskafeia филмчето вече се сваля  Wink

# 334
  • Ямбол
Момичета,а какви матрачета взимате за кошарките>Знам,че трябва да е твърдо и дебело,да не се огъва под него,но с какъв пълнеж,чета нещо за кокос и пяна ,че било хубаво,че дунапрена спарвал.
И друго към въпроса,ако се сложи найлонов протектор на матрака,който предпазва от намокряне,няма ли да се запарва -независимо какъв е матрака под него???
Чуденка съм. Confused

# 335
Никид, ние имаме кокосов двулицев матрак - много сме доволни. Протекторът влезе в употреба при приучаването към малки и големи нужди и общо съм го сменяла не повече от 3-4пъти. Преди годинка и половина не ми е влезнал в употреба. Иначе не запарва.

# 336
The_girl, няма да съжеляваш  Heart Eyes Аз съм очарована:)
Mari:), изписват само витаминД, поне такава е моята информация от личен опит и майките около мен.

Отностно късно захранване и даване на вода, аз лично потърсих педиатър, който да има същото мнение отностно късното захранване, изключителното кърмене и недаването на вода и антибиотик само в най-належаш случай. Но с времето видях,че това не е чак толква важно, ако човек има твърда позиция и увереност.

Искам да повдигна и друга тема. Педиатрите масово не са информирани за физиологичната здрялост на децата отностно чувството на пълен и празен пикочен мехур и дебело черво. Тази физическа зрялост се случва след 1,6г. - преди това детето няма тази физическа чувствителност, да не говорим за псхическа зрялост. Чувала съм педиатри да препоръчват слагане на гърне след 6ти месец, което е доста порочна практика и всеки психолог (аз понеже съм такъв и темата ми е близка), ще потвърди пагубното влияние на ранното "приучавана към гърне".

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 18:30 от Анастасия_Morskafeia

# 337
  • Ямбол
Благодаря,че се включи веднага,но протектора ти от плат ли беше или от тези найлоновите?
А каква е разликата между двулицевия и еднолицевия-зимен летен ли се води или е друго?

# 338
Никид, протекторът е хавлиен от горната страна и найлонов от вътрешната. Матракът е двусезонен - да - по-твърд от едната страна и по-мек от другата.

# 339
Никид, протекторът е хавлиен от горната страна и найлонов от вътрешната. Матракът е двусезонен - да - по-твърд от едната страна и по-мек от другата.

Здравей Анастасия,

Беше ми интересно да прочета за матрачетата, благодаря Simple Smile Откъде може да се вземе такъв... да съм сигурна, че е добър, качествен, от хубави материали? мерси предварително  Hug

# 340
  • Пловдив

Искам да повдигна и друга тема. Педиатрите масово не са информирани за физиологичната здрялост на децата отностно чувството на пълен и празен пикочен мехур и дебело черво. Тази физическа зрялост се случва след 1,6г. - преди това детето няма тази физическа чувствителност, да не говорим за псхическа зрялост. Чувала съм педиатри да препоръчват слагане на гърне след 6ти месец, което е доста порочна практика и всеки психолог (аз понеже съм такъв и темата ми е близка), ще потвърди пагубното влияние на ранното "приучавана към гърне".

И аз съм на това мнение, че детето до 2г. не трябва да се приучава на гърне, защото все още няма тази физическа и психическа зрялост. В книгата на Фридрих Додсън много добре е описано това.

И аз сега се интересувам за матрачета, само че не знам на тези сгъваемите кошарки могат ли да се слагат такива матрачета или трябва да са тези, които са към кошарките?

# 341
Анастасия, много си права за ранното приучаване!Някой наистина имат болни амбиции и слагат детето от много ранно.Примерно при нас това се случва след година и половина , дори и след две, детето само трябва да го осъзнае.Другото ,което ми беше направило впечатление, че в България масово се забелват пишлетата, в чужбина това е непознато, дори някой го смятат за насилственно.Никой от чужбинските майки не са имали проблем като не са забелвали.

# 342
  • Пловдив
Анастасия, много си права за ранното приучаване!Някой наистина имат болни амбиции и слагат детето от много ранно.Примерно при нас това се случва след година и половина , дори и след две, детето само трябва да го осъзнае.Другото ,което ми беше направило впечатление, че в България масово се забелват пишлетата, в чужбина това е непознато, дори някой го смятат за насилственно.Никой от чужбинските майки не са имали проблем като не са забелвали.

Ами как се почиства тогава пишлето, моя приятелка не го беше забелвала и беше се зачервило и започнало да бере, едвам го оправи, много го болеше малкия, до колкото знам вътре се събира мръсотия и ако не се почиства се възпалява. Те мъжете също трябва да си го забелват и измиват хубаво, освен ако не са обрязани.....

# 343
KalinaZ, нямам представа къде има хубави матрачета, нашето е подарък. И пред мен ще стои скоро този въпрос, защото трябва да търсим за втората госпожица:) Ако имам някаква информация по въпроса, ще пиша, и ти пиши:)

# 344
ivka_007, не съм се интересувала , понеже нали имам девойка, но съм срещала коментари на майките в чужбинската тема , как се чудят, че в бг всички забелват, нито една не е имала проблеми с пишлето, брат ми и жена му също живеят във Франция, тя също ми каза, че никога не е забелвала , никога не е имала и проблеми.Ще я питам как е процедирала.

Общи условия

Активация на акаунт