Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 104

• 88 690
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • Vaudreuil Canada
silrai зашемети ме с тази торта - много е сладурска - я дай малко разяснения по нея ... така и така временно си ме отменила в темата с дежурствата  Mr. Green

# 151
Е, аз и една книга направих, по-между другото докато си дежурствах  Joy Ама нея в петък ще я видите, дано до тогава да се закрепи сайта, чее....  Tired
Тортичката е много  лесна и бърза-сварих си пудинг само че вместо в мляко или във вода го сварих в сок от портокали, сложих му масло като изстина и малко сметанка и имам тук едни портокалови корички, нарязани на кубченца...Крема Бейлис го направих както каза Милейди-от вътре е портокаловия, отвън Бейлиса-идеален е за украсяване  Hug Ей, т`ва е-нищо сложно  Peace
Нинон, тия формички от къде са-само за релеф ли са, че се заинтригувах  Heart Eyes

# 152
  • на село
Иии, да знаете - днес ходих в Хипо за подарък на едно детенце и там, намерих една детска пресичка за моделин, която правеше навит фитил. 8 лв! Като се облещих срещу тая му ти пресичка, очите ми изтекоха! Вече знам какво ще подаря на дъщеря ми скоро  Mr. Green. Между другото, имаха и формички за букви и цифри и един много голям комплект от лунен пясък май, с най- различни формички на животинки.

# 153
  • София
 По принцип са за глина.Аз мойте си ги купих от магазин"Слънчогледи",но Виолетката беше писала,че ги има и в магазин до Плиска.Стават фигурки каквито са показани на картинката.Много готино се работи с тях,аз нали си нямам други формички(освен от играчките на децата Mr. Green)та много си ги тача Grinning

Последна редакция: ср, 22 сеп 2010, 20:15 от ninon

# 154
Благодаря момичета.  Hug
Пешкир никой няма да пере  Grinning , благодарна съм на каквато и да е помощ.   bouquet
silrai, наясно съм, че няма да се получи никак перфектно, но ще заложа повече на идеята и елементът на изненада. Мисля, че колкото и да е несполучлива ще се хареса. Порових из нета и намерих това: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3743.180.html
Даже вече гаврътнаех една бира.  Blush Няма да успея да направя същото изпълнение, но смятам да разделя бутилката на половина (в профил така да се каже) и след това да я полегна върху тортата. Ако се спрая и с някоя друга луканка или кебабче ще е екстра.  Laughing

Мисля да направя бутилката от марципан варна, като го сложа разточен върху половината бутилка (както е посочила майсторката на тортата  от линка). Въпросът ми е как да го изсуша, в хладилник или на стайна температура?  newsm78

Последна редакция: ср, 22 сеп 2010, 19:52 от Ена

# 155
  • ВАРНА морето сините вълни
Ена-това е моята бутилка-ще ти дам обяснения на лични да не разводнявам темата  Laughing

# 156
А, добре, давай обяснения, аз ще напиша тук  Grinning
Значи до сега мислих кое ще ти е най-лесно да оформиш и стигнах до извода да направи бутилката от едно руло-направо си купи от тези готовите и ще гледаш по бутилката и ще обрежеш просто там където е гжърлото на шишето-ще се сетиш сама като го гледаш гледай максимално да доближиш.И после само замажи с масло и покрии с Варната.Внимавай като покриваш гърлото на шишето, че много се нагъва точно там, започни да заглаждаш първо от там. Иначе се прави по стандартния начин налагаш блатовете с крема и започваш изрязване......Ама за бързо това ще ти свърши страхотна работа!

# 157
  • Sofia
Кексчета гледат ли ви се?  Mr. Green
Вчера цял ден чистих, прибраха се децата и намърляха за 2 минути, днес захвърлих метлата и си действах по същество.  Laughing
Вие гледам не сте имали нужда от хигиенизиране на дома, че бая сте пописали.
Дарилка, много поръчки си ми спуснала, за Едам и Ева в Рая мисля, че една червена точка с 18 изчерпва темата.  Laughing
FRESA, снимам с Никон Д нещо си, мога да погледна утре и да ти кажа с точност.
Искроне, мерси за рецептата!
Тези последните кексчета правих по тази рецепта и станаха много шоколадови наистина: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2760.msg109029.html#msg109029
Мира, тортата е страхотна, лекаря малко като надрусан изглежда, точно в тон с разпилените лекарства.  Laughing
Теди и тази с колите е много добра, поздравления!
Йода и компания също.
bozgounova, на мен ми липсват тичинки в цветчетата или цвят нещо, празни ми стоят малко, а руската мастика много добре изглежда на тази снимка поне, като знам на мен как ми се напукваше на времето.
Милейди, наздраве!  Laughing
Чашата и подложката са страхотни и аз я помислих за истинска в първия момент, не знам какво се оплакваш от боядисването ама ти се получава много добре.
Съни, малко носталгична, но много хубава торта!
idn, още преди да прочета коментара на Ванчето видях тортата ти и ми хареса и като идея и като изпълнение, след като прочетох обаче историята ти мога само да те поздравя за упоритостта, определено ще стигнеш далече!
ninon, торбата е много хубава, да ти е живо и здраво братчето!
Ох, Силрайче, тази торта изглежда изключително апетитно с тези врътки по нея, кажи сега за този портокалов крем, защо така му викаш и колко вкусен е, ако искаш и рецептата дай.  Laughing
Имам сега един въпрос, дойдоха ми ванилиите 40 парчета си бях поръчала, натъпках колкото можах да отлежават в алкохол и "забравих" в един шкаф, но искам да си направя ванилена захар, как се получава това според вас, че никъде не намирам рецепта.
Трябва ли пак да ги режа по дължина, за да ги отворя и да им падат шушулките или да ги хакна цели в захарта и да ги затворя в някоя кутия?

Ето ви сега и малко кексчета като последната четворка стана много грозна понеже имах останали цветя, листа и всичко исках да напльокам та да не става зян, резултата е без коментар.
Опитах да направя и роза, но стана зелка, с цветята много ме бива, да.  hahaha

Повечко детайли ТУК.

# 158
Ехооо, ето ме да се запиша в новата тема и аз. И като се записвам гледам да е с торта  Simple Smile Направих я днес по случай раждането на близнаците на едни наши роднини. Да са им живи и здрави!
После ще чета назад и ще направя коментар, ама на първо четене гледам кексчетата на Valeria.
Лелеее, ЖЕСТОКИ са! smile3501 Кексчетата де, че както излезе над снимката ми все едно се хваля себе си  Laughing

# 159
  • ВАРНА морето сините вълни
Валерия -какво правиш момиче  Laughing-нямаш умора-невероятна си  bouquet

# 160
Здравейте, мили момичета!

Албена, Valeria, van444eto, violetblue, blueeye®, donika dineva, Дарилка, FRESA, miravarna, dimitrina73, petia_tag, stefina, *MILADY*, ninon, много много благодаря за високите оценки  Blush  Hug Радвам се, че ви харесва тортата и най-вече, че не сте забелязали кусурите Laughing

sunny-n, честит рожден ден на синчето ти! Да ти е жив и здрав и да се горееш с него!
ninon, да е жив и здрав брат ти, много късмет му желая! Торбичката е страхотна, а детелинките си ги открадвам!

Албена,  много се впечатлих как рисуваш с тази тъничка четка!
Valeria, в захлас сме пред поредните кексчета! Даже изобщо не ги разглеждаме като нещо за хапване, а като кукли за театър, разкошни са! Всеки път ми се струва, че тези вече са най-готините и ти вземеш, че сътвориш още по-хубави!
van444eto, откакто дъщеря ми видя масата ти, непрекъснато ми обяснява какво да има на нейната маса за следващия й рожден ден  Laughing  И на мен лилавото винаги ми излиза синьо и не знам защо не мога да го надвия  newsm78
donika dineva, нямам рецепти, но ако нещо ти е харесало питай на лични и с удоволствие ще споделя как е приготвено. Благодаря ти за хубавите думи!
silrai, готина, готина, ама не можа да познаеш коя е феята, нали  hahaha  Срам ме е да призная, но това трябваше да е Флора от Winx в "трансформиран вид, но от новите серии" (защото явно има разлика, за мен непонятна). Можеш да я познаеш единствено по двата руси кичура, които при мен станаха откровено жълти  Mr. Green  Но аз подготвих детето, като му казах, че вероятно няма да прилича на Флора, а на Франкенщайн и тя като я видя и заподскача от щастие. Е, накара ме да попроменя някои детайли, но накрая беше доволна!
Много симпатична пухкава тортичка си сътворила, а това с портокаловия сок прилежно си го записвам!
miravarna, жестока е междузвездната торта!
Тedy, първоначално помислих, че количките са играчки, страхотни са!
bozgounova, много нежна бебешка тортичка!
*MILADY*, бирата е страхотна, като истинска!
idn, много хубава торта! Цветчетата са много красиви и много ми харесва тревата! А отвътре е направо идеална!
r.i.angelova, много сладурски бебета! Да са живи и здрави!

Сега да кажа за втория етаж на тортата: направих го с ето тази силиконова форма:

После внимателно измазах с маслен крем с какао и покрих без проблем. А толкова ме беше страх именно от покриването на тази форма! Даже мислех да покрия отстрани с кант и отгоре да метна един отпечатък  Embarassed

Лека нощ на всички!

# 161
  • Czech Republic
Valeria пълниш ми очите с красоти - откога искам да ти кажа, че си невероятен талант, ама понеже сега питаш за захарта с ванилени шушулки, а аз имам отговор, та влязох специално за това. Hug

Режеш шушулката по дължина и слагаш в добре затворен буркан със захар. Ако шушулката е по-малка става за около 1/2 кг захар, по-голямата може да аромтизира и 1кг захар. Остави я така поне седмица-две и после може да извадиш шушулката и в найлоново пликче да я сложиш в хладилника и при нова захар да я ползваш пак - до 3 пъти.

Ама като влязох, не мога да не похваля и тортите които виждам;

silrai тая торта изглежда и звучи убийствено! Hug

r.i.angelova, браво много сладка торта - фигурките са страхотни!  bouquet

ПС. Благодря на всички, които поздравиха и коментираха тортата на Сам с Барт Симпсън! Налегна ме някакъв грип обаче и още на следващия ден бях толкова зле, че не можех дори да стана, затова и благодаря едва сега! Heart Eyes Hug

# 162
  • София
Кексчета гледат ли ви се?  Mr. Green
Гледат ни се,гледат ни се  smile3521Невероятни са!!! Hug
r.i.angelova ,много сладки близначета,а и полянката е много хубавка Simple Smile
Благодаря момичета за пожеланията към братчето HugДетелинките трябваше да имат и дръжки,но малкото диване ги изяде,а и едната паричка е наръфкана Laughing

# 163
Здравейте!!!

Аз позачезнах за малко, бях се омотала от работа и ангажименти, но сега ще се опитам да наваксам.

Първо, с огромно закъснение честитя на всички празнуващи в темата и техните деца  ВЯРА, НАДЕЖДА и ЛЮБОВ как то и всички с името СОФИЯ.

hrisiv, прекрасни торти и кексчета. Ти си фен на мечето  Grinning, но аз повече харесах патето. Разкошно е.
Шеметке, твоята с цветчетата е много идейна и нежна. Копвам си идеята  Peace
Ивейн, ти си имаш собствен стил и финес. Тортите ти се отличават. Семпла, изчистена, страхотна!
Румянка, хубава кошница. За дръжката другите са ти казали. Аз досега голяма отгоре не съм правила, само едни такива отстрани малки дръжчици дето мъжът ми все ме бъзика че са като дръжки на тенджера  Sick
Милейди, тази работа с шарените блатове и кремове всеки път се каня да я направя и все ме домързява...Харесва ми. Крайно време е да се стегна и аз.
Airborn,  ефектна торта  Peace
Патрияни, много продуктивна както винаги. Една торта ми се отличи. Направих асоциация с едно филмче от детството ми. Помните ли Бенджи, Закс и звездния принц??? Тортата, която си направила, жълтата с очите отгоре ми прилича на ЗАкс! Много яко!!!
Валерия, , за тебе нямам думи дори. ей сега ти показвах кексчетата на мъжа ми. И той похълца пред монитора с мен.Няма такъв талант като теб...
Румя,
красиви слънчогледи
Леля Ог
, изящня, много изящна е твоята торта
Сиси, Елиса, Албенка, Искроне, Мираварна....пропускам още бая народ....Не видях една лоша торта, всички са страхотни. Извинете ме, че не коментирам поименно всяка. Започнах, но няма да успея да довърша защото ме привикват домашните любимци

Показвам си едно торте отпреди няколко дена. Беше ми поръчка, някак я сместих, малко я претупах и личи, много личи.  Не я измазах с масло като хората, кремът отдолу проби и ми нагъна покритието. Нямах вртеме нито да поправям нито нищо. Метнах отгорте някакви пеперуди и я дадох. Кофти ми стана много, но...здраве да е.

тук има още
http://www.facebook.com/photo.php?pid=31925844&fbid=15136702 … amp;id=1664382963

# 164
Копривке, аз тая торта я видях още преди няколкото дни   bouquet И все да пиша, ама се отплесвам-много готино се е получило с цветлетата под котето, котето с тоя черен кант много му отива-изпъква просто-само едно не ми харесва-да ги нямаше надписите, щеше да е още по гот-но това си е мое лично мнение  Peace Много претрупано ми идва така с надписите... Но иначе изпълнението е на ниво, не разбарх какво си претупала, но ми харесва много тортето  Hug
Валериике, а бой де  Mr. Green
Цитат
Тортичката е много  лесна и бърза-сварих си пудинг само че вместо в мляко или във вода го сварих в сок от портокали, сложих му масло като изстина и малко сметанка и имам тук едни портокалови корички, нарязани на кубченца...Крема Бейлис го направих както каза Милейди-от вътре е портокаловия, отвън Бейлиса-идеален е за украсяване   Ей, т`ва е-нищо сложно 
-няма да ти го пиша по два пъти, какво като пускаш тия готини кексчета!!!!И да ти кажа-точно последната четворка от кексчетата е станала прекрасна!!! Много веселички са пак тия кексчета, ох, малиииииии, добре бе как ги ядете?!?  ooooh! Не ви ли е жал!!!!
Ангелова, много яки бебчета  Joy Много сериозни бе, що не ги накара малко да се усмихнат за снимката  Grinning Големи са сладурковци  Heart Eyes
Лелче, ни ги зяпам тия от тоя сириял, за това не я познах  Mr. Green Обаче обещавам да наваксам! Важното е, че прилича на Фея, пък коя е и що е-нали детето си я е познало  Peace Завидях ти за формата-още нямам такава, все отлагам, обаче сега като видях как стои ще си набавя   bouquet
Шемет, айде моля ти се от утре си поемай дежурствата, че и аз работа имам да върша  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт