Първо зъбче ще расте, на Майското дете! №7

• 34 255
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
Анни М,според мен пакета не си заслужава,защото тази купичка и лъжичката са супер скъпи,но все пак всеки сам си решава  Peace

# 661
 Честито на рожденичките! Да сте много щастливи!

Днес Бела влязла в забавачката, поскачайки от щастие... Дано да й е минал ревливия период и повече да не повтаря Praynig

Моят синец тая нощ ме изсмука. Тамън си легнах към 1ч и той зарева. Изсмука една цица и заспа. После в 4,30 каката зарева,че си е изпила водата, станах да й сипя, а тя реве като магаре докато не засмуче шишето. Тамън легнах обратно,завих се... и зарева дребния. Айде още една цица и се кротна. В 7ч пак яде. И преди малко пак. Струва ми се, че има някакви сополи, но не текат, по-скоро му скрипти нослето, не ми се вижда болен. Но определено е доста по-неспокоен в сравнение с преди 3-4 дни. Дано мине.
 Започнах да се чудя дали да не взема една каша "Лека нощ" и ако започне да се буди много начесто нощем, да го захраня с нея и после да му давам вечер като допълнение към кърменето. Просто като идея ми се върти. Бела дълго време вечеряше такава каша, много й харесваше, и на мен също Mr. Green

Аз съм фен на рулото от бисквити и шипков мармалад:) Ползвам бисквити с дупка и в дупката слагам и орехчета.  Само че отгоре разбивах навремето заквасена сметана- ставаше страхотно хем сладко,хем леко киселко. Сега заквасената сметана не се разбива като едно време, добавям и течна, но не е така вкусно newsm78

Айде хубав ден. Много студено бе... ако продължава така ще ни пуснат парното и после ще се стопли времето, пък ние ще плащаме на Топлофикация #Cussing out

# 662
  • София
Честит рожден ден на Нели с малко закъснение!   bouquet

Честит рожден ден на Славчето и Веси!   bouquet  bouquet

Момичета, да сте много щастливи и обичани! Весел празник!

Ние пак се позагубихме, но общо взето не се спираме. Ето цяло събота и неделя почти не сме се прибирали - на рожденни дни бяхме, джъмборе и т.н. разходки.

aniK - Нещо за Мол ли каза?  Mr. Green Аз по принцип имам днес разни ангажименти - трябва да ходя да се разправям със застрахователите (претърпяхме леки ПТП-та и с двете коли  Crazy) и сега сервизи, застрахователи, хич не ми е скучно.  Joy Но, ако се разберете нещо ще си синхронизирам ангажиментите.  Peace Нямам претенции за място ...където кажете там.  Peace Ние сме мобилни поне докато колата ми не влезе в сервиза, но първо колата на мъжа ми трябва да излезе от там.  Laughing

За Некст да кажа - аз пък съм доволна от цените в магазина. Цените на детските дрехи са малко по-високи в сравнение с цените в лири - но са по-ниски от сайта с доставка до БГ nextdirect и една идея по-високи от цените в лири  в некст.ко.ук- но пък, ако човек си поръчва от там през посредник, комисионна и т.н. и пак ще дойде толкова, че и повече. А доколкото разбрах на детските дрехи в Англия не се начислява ДДС и може би за това тук са малко по-скъпи. За сметка на това при другите дрехи не е така. Купих си например това яке - http://www.nextdirect.com/bg/en/shopping/women/casualwear/62/2?p … t;%26nbsp;Jackets, което  е 75 евро, в некст.ко.ук е 55-60 паунда, а в магазина беше 121 лв., така че съм повече от доволна.  Mr. Green Единственият недостатък на магазинът е, че е малък и няма толкова богат асортимент колкото в сайтовете.  Rolling Eyes

Искам да ви пусна и две статии за захранване "водено от бебето". http://zabliznacite.wordpress.com/2010/09/27/vavezhdane-na-tvardi-hrani-1/ и втора част http://zabliznacite.wordpress.com/2010/09/27/vavezhdane-na-tvardi-hrani-2/. Последните дни все повече се навивам да пробвам този вид захранване - то си е реално педагогическо. Ще напиша и какви са ми другите доводи. Водихме скоро Софи на логопед. Това, което се оказа от консултацията и това, което прочетох после е следното - храненето и говорното развитие са тясно свързани (то си е логично, но не се бях замисляла до сега). Дългото използване на шише с биберон забавя говоря, може да попречи на правилното развитие на говорния апарат. Дъвкането също е много важно в тази насока. А факт е, че повечето бебето трудно се научават да дъвчат и в доста по-късна възраст точно заради пюретата и пасираната храна - Софи примерно започна да дъвче на 1г. и 4месеца.  По тези причини ми се иска да пробвам с Калоян този вид захранване, някак си толкова е естествено и ми допада.... но имам и притеснения. Друго си е да имаш точна схема, да знаеш колко изяжда бебето и т.н.  Имам около месец още да се чудя.  Joy
ЕДИТ - Всъщност ето темата за този метод на захранване тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=529928.0

Някъде назад четох, че и за инхалатори си говорите - ние също купихме на Омрон и съм много доволна. Заслужава си тази инвестиция - особено при нас и проблемите с третата сливица на Софи.  Peace

Чао за сега!  Hug

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 10:02 от Ивон

# 663
Мили момичета,
Благодаря за хубавите пожелания  Hug
Приемете скромна почерпка от мен:

Славче, честит празник!!! Бъди здрава, щастлива и обичана!  bouquet

# 664
Anni M и аз го гледах този пакет, но не знам дали си заслужава или не - аз реших да си купя уред за правене на бебешки пюрета

дано намеря нещо на добра цена

Атила май е настинал снощи си дойдохме- в Кърджали сравнително по топло, а аз облякох детето леко- днес ака два пъти едни зелени и слузести, а ни чака ваксинация в 16.30 да видим какво ще каже лекарката

това нощно хранене как се маха не знам, снощи стана в 2 часа и почна да си пее и мрънка- после си пусна една играчка да свири, в стаята стана панаир голям - накрая го взех приспах и го сложих в леглото му- та стана към 5.30
дали ако правя така ще се отучи да става не знам вече  ooooh!

сладки салами
мммм , но съм си забранила Simple Smile трябва да се отслабва

Вчера нямах време да пиша сега да честитя 5 месец на всички родени на 3 и 4 Май- и най специални на снахата Криста  Joy

Днес ще взема гризалките - дано тази седмица да организараме една разходка, че да се видим

Ани температурата вкъщи е между 20-22 градуса

Вени
майка ми имаше едни ябълки, изчистихме ги , минахме през рендето, малко сварихме, напълнихме буркани и ги стерилизирахме, та Атила има 5 буркана малки, готови домашни пюрета- само ще ги пасирам после преди да му ги сервирам

така направихме и доматен сок (без сол и олио) когато му готвя манджи Simple Smile и круши

# 665
Луксче,какъв е този уред за правене на пюрета  newsm78

# 666
Момичета, благодаря за хубавите пожелания (като отворих Фейс-а и тук - леле толкова много и хубави пожелания не съм получавала май досега - направо ме просълзихте).

Ето една почерпка от мен

Хайде нещо и за бебоците

Веси, Честит рожден ден, мила! Да си жива и здрава, много щастлива, много усмихната и малката много да те радва и слушка:)

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 10:41 от Славчето

# 667
Привет

ПАТЕЕЕЕ добре завърнала се, много си мислех за теб напоследък и с Ани си бяхме говорили какво ли правиш и таман бях решила да ти дрънна една жица тая седмица и ти се разписа Hug Лошо е сте лежали по болници с беби надявам се всичко да е разминало вече

Славче, Веси, да сте живи и здрави, усмихнати, послушни, обичани и много здрави дечица покрай вас

Луксче
, а добре завърнала се Hug

Ивон, айд привет и на теб и ти се позагуби пак. Успех със разправиите с колите, не е приятно ама няма как без возило

С ТИЯ СЛАДКИ САЛАМИ И АЗ ЩЕ СЕ ПОБЪРКАМ ВЕЧЕ ВТОРИ ДЕН, МАЙ ЩЕ ЗАБЪРКАМ ЕДИН #Crazy

Кикиники, дано Бела вече не ти плачка за забавачката и да ходи с желание

За цените в Некст не знам , ама аз бях в ГАП веднага след като го отвориха и ми се зави свят - в чужбина цените винаги са били супер ниски а тук нямаше артикул под 50лв

# 668
Привет!!

Славче, Весе, Честит рожден ден!! Бъдете живи и здрави много щастливи с малките съкровища  и само хубави моменти!!! Heart Eyes Heart Eyes

Ивонче, мерси Heart Eyes Heart Eyes

Куцо пате, радвам се че се появи, дано вече болестите и ядовете са зад гърба ти!!! Да нацелуваш малките момчета!!!

Крисчана, браво за концерта!  Hug

Да не мислите, че аз някога съм опитвала пащърнак, и още и на Борис се чудя дали да пробвам да му дам... newsm78
Днес майка ми ще купи пюрета Babylove, да пробвам дали ще ги папка ме, че месните на ХИП, много солено ми излизат... а БЕБЕВИТА нещо нямат голямо разнообразие в Кауфлант, къде другаде ги има newsm78

Моето бебе от 8.30 спинка и още не се е събудил и направо започна да ми става скучно, отивам да видя дали спи още Laughing

# 669
Луксче,какъв е този уред за правене на пюрета  newsm78

http://www.bambino.bg/babymoov-ured-gotvene-bebedelice-sinyolila … ymoov-p-2441.html  примерно този

# 670
Добрутро!  Hug Прекрасен ден желая на двете ни рожденнички!  Heart Eyes

Аз  пък съм много тъжна в момента. Сутринта заведохме Каби на детска и сега ми е много тихо и самотно вкъщи. Бебка заспа почти веднага като се прибрахме и още спи. Каби порева порядъчно (преди да го снимам с котето), въпреки многобройните разговори в последните седмици. Много е чувствителен, милия, надявам се децата да му се радват и сега да е спокоен.  Praynig

Кали, аз ще излизам, вече и среща си спретнах.  Blush Не съм гледала прогнозата за днес, но вчера времето беше много хубаво целия ден, макар и облачно и леко ветровито. Бебетата трябва да се каляват, така че ще съм навън.  Wink Ако прецениш, излез, ако не ти се разхожда, ела у дома на гости.  Hug

Ивонче, мерси за линковете!  Heart Eyes Сега вече ще имам време да прочета всичко за това захранване, защото ми е много по-логично, естествено и лесно, в сравнение с историите по пюретата.

Криси също суче през час през нощта. Ние спим в комплект, давам гърда и заспивам.  Grinning

Както знаете, останах без колички и без част от най-милите ми спомени - първото бебешко одеалце, което купих за Каби и моето собствено бебешко. Поне да ги бяха оставили.  Tired Сега поредната ми нова количка е в багажника на Яриса и за да излезем на разходка, слагам Криси в слинга, багажа на рамо, крачим активно до колата и нататък ви е известно. Само не знам като има сняг как ще се справям...  ooooh!

И последно да си помрънкам - подивявам с тези разкопки в чест на метрОто! Вече ептен няма места за паркиране. Ха тръгна на някъде, после не мога да се прибера. Въртя по 5, буквално, обиколки по целия "Патриарх", после по "А. Кънчев" докато намеря място.  #Cussing out И в резултат на това, ще превърна колата ми в паметник на мира... да краси синята зона.  Tired

# 671
Славче, Вели, и тук честит ви празник  bouquet Бъдете живи и здрави и много щастливи! Hug

КикиНики, ама тази каша "Лека нощ" става ли за захранване  newsm78

Луксче, добре завърнали се Hug Дано не се е разболял Атила Praynig

На мен ма се опитва да ми дойде... Болииии #Cussing out

# 672
Lux идеята е страхотна и аз ще го потърся този уред Hug

Искам да ви попитам, на малчо от лигавене и смучене на палчета му се появи нещо като обривче около устата, на някой случвало ли му се е и с какво го мажете ooooh!

Alex , май не си заслужава тоя пакет, а дали я има тая промоция още във Варна, ще взема да отскоча май до там...

# 673

Искам да ви попитам, на малчо от лигавене и смучене на палчета му се появи нещо като обривче около устата, на някой случвало ли му се е и с какво го мажете ooooh!

Имаме разбира се Simple Smile хаххаха          http://www.mustela.fr/fr/main.htm#/gammes-produits/dermo-pediatrie

по точно ето този http://www.mustela.fr/fr/main.htm#/gammes-produits/dermo-pediatr … /creme-emolliente

и при смяна на пелени използвам http://www.mustela.fr/fr/main.htm#/gammes-produits/dermo-pediatr … e/creme-apaisante  също много съм доволна , по принцип цялата му козметика смених  с тези на Мустела и съм мн доволна  почти ни изчезна атопичния дерматит на главата

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 11:41 от lux

# 674
  • Sofia
Оф, аз се замотах, те рожденичките почерпили  Hug

СЛАВЧЕ, ВЕСИ, БЪДЕТЕ МНОГО ЩАСТЛИВИ И ОБИЧАНИ!!! ДА СА ВИ ЗДРАВИЧКИ ПРЕКРАСНИТЕ МОМИЧЕНЦА И СЛЕД ВРЕМЕ ДА СТАНАТ ПОСЛУШНИ КАКИ НА РОЯК БЕБОРЯЦИ

Mr. Green

Пате, Ивон, Изи, Lux, добре завърнали се   bouquet

Моята Убавица трета нощ се храни в 1.30, а както вече писах сутринта в 5.45 беше абсолютно наспала се и започна да пее. Нати, направо ще приема предложението ти  Mr. Green Аз я мъчих 15-тина минути с бибата, а тя пърхаше с ръце и се смееше с глас на тези мои опити. Накрая я взех с мен при велото, сложих я в количката и на секундата заспа  ooooh! Направо не знам какво ще правя, като ни омалее този кош  Thinking Вечер заспива много рано - снощи нямаше 20.30ч., но няма начин да я задържа будна до по-късно - очите й се затварят  Rolling Eyes Освен това и не си изпива цялото мляко, затова огладнява към 1ч.
Оф, дано оправим режима  Praynig

Ивон, dudunski, Malini, то понеделнишки е малко неорганизирана работа,ама давайте да спретнем нещо тази седмица докато Габи (и Софи Wink ) са на градина, че то не се знае докога  Mr. Green
Изи, не тъжи, на Каби ще му е по-добре с децата, а на теб - по-лесно  Peace Като решиш, че вече не става за навън, чакаме да се присъединиш към някоя срещичка  Hug
Аз напълно забравих какво ще пиша, цяла сутрин ровичкам да си пазарувам разни неща (лошо започвам седмицата  Moneyooooh! Вчера пък забравих да честитя на нашата банда 5-тото месече  Embarassed
Ивон, сега ще чета за захранването - напълно съм съгласна, че забавянето на активното хранене/дъвчене не е добро за децата  Peace И Габи до доста голям плюеше по-големи бучки храна, а и до ден днешен ако нещо е по-твърдо или хрупкаво, отказва да го яде  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт