Първо зъбче ще расте, на Майското дете! №7

• 34 250
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
Ани, ще се прежаля, ако става въпрос за някой МОЛ, и ще дойда... пеш.  Mr. Green Колата вече ще я изкарвам само при екстремни ситуации, така че навсякъде, до където мога да стигна пеш, ме викайте, моля.  Wink Домъчняло ми е доста за вас!  Hug

# 676
Минах по диагонала, после ще чета подробно, че дребната не ме оставя на мира  Crazy
Луксче, четох, че мислиш за уред за бебешка храна, скоро една позната ми похвали ей този http://www.babybubu.com/store/index.php?route=product/product&product_id=752  Peace

# 677
Минах по диагонала, после ще чета подробно, че дребната не ме оставя на мира  Crazy
Луксче, четох, че мислиш за уред за бебешка храна, скоро една позната ми похвали ей този http://www.babybubu.com/store/index.php?route=product/product&product_id=752  Peace

благодаря мила много е хубав  , много ми хареса

# 678
Здравейте и от нас в този дъждовен ден! Simple Smile

Славче, Веси, Честит рожден ден!!! Желая ви много здраве, бъдете винаги заобиколени от много любов и щастие, усмивките винаги да греят на лицата ви!!! Хубав празник!!!

Добре сте се завърнали на всички Simple Smile

Ние сме тук и ви чета постоянно, но не остава много време за писане. Миналата седмица пак водих баткото на УНГ, заради нашите проблеми с ушичките, взеха му секрет от гърлото и ще чакаме резултата, бяхме и на алерголог, който заключи, че Ники имал Атопичен дерматит, при положение, че никога не е имал проблеми с кожата (да чукна на дърво), но все пак си имаме явно алергичен ринит, който се надявам да израсте с времето.

Та така, днес вече Ники е на градина и ние си почиваме удома с Павчо. Мислех да излезем, ама този дъжд Sad

И ние си се храним нощем най-малко по 1 път, а напоследък и по-често, хапва си юнака, а и явно и зъбките го мъчат, че иска повече да суче. Ще започвам този месец да се подготвям за захранването - ще си вземем столчето за хранене, че е при свекито, ще си взема домашна тиква и картофи, ще си купя металната приставка за готвене на пара (видях, че я има в Кауфланд) и към края на месеца полека-лека мисля да започваме.

И аз бих се присъединила към някоя срещичка, ако можем да дойдем до мястото Simple Smile

Ето и малко снимки от нас от последния месец: http://pavelmarinski.multiply.com/photos/album/6/6

Хубав ден на всички ви желая!!!

# 679
Честит рожден ден Славче, Веси! Бъдете силни, горди и щастливи мами, а вас пък много да ви глезят мъжете   bouquet

Преди половин час захраних с тиква, няма такива муцунки Не мога да кажа дали и хареса, все пак няма и две лъжички  Mr. Green
Времето е толкова ужасно, че ми се плаче от тук нататък все така

# 680
  • Sofia
Ей, да завали дъжд, да скове студ, да тръгнат големите на ясла/градина/училище, та да живнем малко в темата  Mr. Green Hug Дидка, страхотни сладури са и двамата  Hug

Desex, Lux, а за какво ви е да купувате таквази скъпотия  newsm78 Мрежичка за готвене на пара от Кауфланд (Didka25 Wink ) ще върши подобна работа  Peace От опит знам - още един скъпо струващ, марков уред, който ще се ползва няколко пъти след купуването и ще замине отлежава в кутията на тавана  Mr. Green
Моя милост още не си е купила такава мрежичка, хем за нас си исках, не за бебка  Embarassed

Четох захранването "по Ивон"  Peace На мен това педагогическото много ми харесва като идея, но с това пробване от това и онова, кога ли ще се стигне до заместване на цяло хранене  newsm78

Забравих да споделя за гризалките - тази на Томи Типи е по-твърда, но пък много удобна за хващане и наподобяваща биба  Peace Освен това е твърда и с нея се тропа страхотно по плота на столчето за хранене. Така че е... супер  Peace

Моля ви, ако някой попадне на едноцветни бодита с дълъг ръкав в женска гама (розово/лилаво), сигнализирайте ми  Praynig Praynig Praynig Дебна едни в АСДА-та, но вече не само номера няма, но и тях го няма. Дано ги заредят отново  Praynig

Момичета, за среща, ако измислите по-добро място от някой МОЛ, ние сме лесни  Peace А метрото не спира ли близо до МОЛ-а на Стамболийски?

# 681
днес темичката ни наистина живна, по-активни сме от всякога Grinning, ох момичета, да ви се оплача, че днес моето момиченце е по-кисело от когато и да е. цял ден не мога да й угодя , само мрънкане и рев, не иска нито играчки, нито песни, нищо не може да я заинтригува. Мисля си, че може би е от зъбките, венците й са подути , но нищо не се вижда още и на пипане нищо не се усеща, а да ви кажа, че гризалката на Томи Типи и при нас  се харесва, много е удобна за хващане Peace. До кога ли ще продължи това лошо време? Поне да не вали , че да излезем за малко  ooooh! Ох, отивам да гладя докато малката спи, че не се знае докога ще спи.  Лек ден на всички !

# 682
Дидка, а и ти се завърна, наистина лошото време прави чудеса с форума #Crazy Павчо мнооооого пораснал, голям сладур

Ани, и аз искам и вероятно ще си купя такъв уред, дори да го захвърля после, много обичам уреди а и се надявам че с него ще правя много ама мноооооого вкусни пюрета на дребния и няма да фалирам от купешките, а и ние сме заместили вече 2 от 5 хранения Hug Десекс, Луксче, вие за коя от двете джаджи гласувате?

За МОЛ, май този на Стамболийски е най-удобен, метро спира на близко разстояние, ама идея с нямам има ли рампи за колички по подлезите и изобщо как се слиза и качва с количка, мене много ме е страх newsm78 Ако искате утре или в срядя да спретнем една молска сбирка, ама на Изи ще и е далечко пеша ако вали особено. Аз мога да взема някой с мене ама няма място за количка Thinking

# 683
... Desex, Lux, а за какво ви е да купувате таквази скъпотия  newsm78 Мрежичка за готвене на пара от Кауфланд (Didka25 Wink ) ще върши подобна работа  Peace От опит знам - още един скъпо струващ, марков уред, който ще се ползва няколко пъти след купуването и ще замине отлежава в кутията на тавана  Mr. Green
Моя милост още не си е купила такава мрежичка, хем за нас си исках, не за бебка  Embarassed...

Аз не посмях да пиша първа, че да не ми се разсърдите, ама.. Такива суми 160-180 лв за нещо, което ще се ползва рядко и ще има нужда от миене и поддържане, аз съм цък. Помислете в перспектива...  Wink Пасатори, предполагам, всички имате?
Аз имам уред за готвене на пара, който се слага в тенджерата и след това зеленчука / плода или се пасира, или се намачква с вилица.

Ани, за този вид захранване, се предполага, че бебето ще е основно на кърма / АМ. Не съм прочела още мат`риала, но съдейки по педагогическото захранване, едно хранене може би ще се замества след годинка или пък след като бебето е напреднало в захранването.

... Ако искате утре или в срядя да спретнем една молска сбирка, ама на Изи ще и е далечко пеша ако вали особено. Аз мога да взема някой с мене ама няма място за количка Thinking

Споко, аз имам един много кратък маршрут към МОЛа - 20 мин. макс пеш и то по тиха, закътана уличка.  Wink Само ме е яд, че свеки ми завлече шубичката за дъжд, ама и без нея бих се справила. Количката ми се движди почти сама, така че чадър мога да държа.  Simple Smile Ще чакам да свирнете!  Hug

# 684
Славче, Веси, Честит Рожден Ден! Да сте живи и здрави, много обичани, усмихнати и щастливи!   bouquet

Аз май като цяло се възстановявам от гадният вирус, вчера нямах Т и се чувствах доста по-добре, а днес направо съм на 6. Пък дано да е минало вече опасното.
Снощи малкия ни спретна добър номер, докато го преобувахме преди последното хранене опика всичко възможно, не само дъската за повиване която е на леглото, но и леглото си, заедно с обиколниците и какво ли още не.  Че дори като си свърши работата започна да се смее, сякаш доволен от себе си.  Laughing
Иначе снощи яде някъде към 23,30-24ч и сутринта станахме към 10ч. Направо като чета по колко пъти се будят някои мами не ми се мисли какво им е. Но Пламен просто е по-активен вечер (като майка си и баща си), предремва по час и нещо привечер до  последното хранене и после от 23ч поне до 8,30 ч сутринта все едно че нямаме бебе.

Като заговорихте за тези сладки саламчета и какво ли още не ми стана странно, защото обикновенно умирам за сладки неща, особено за подобни сладкиши защото и аз правя подобен салам, обаче сега изобщо не ми се дояжда, което чак ми стана странно. От седмица и нещо нямам особено голям апетит, и съм свалила 1-2 кг. Надявам се все да е така и да поотслабна малко, че хич не се чувствам добре в кожата си от както родих.

За срещичка в някой МОЛ ... чесно да ви кажа много ми се иска и аз да се класирам поне веднъж. Не можах да дойда докато бях бременна заради работата, но сега много ми се ще да се видим и на живо. А иначе съм се возила на метро с бебешката количка и мога само да кажа че на метростанцията на Опълченска има метални улеи и може да се качи по тях количка. Но на метростанция Люлин - няма начин. Не може да се свали количката по улеите защото парапета пречи и там я свалях на ръце.

И последно да попитам ... за захранването с пюрета, кога започва да се давама по цяло бурканче пюренце?! защото Пламен от около седмица вече похапва и пюренце и днес изяде половината бурканче и аз го спрях защото сигурно щеше да омете цялото?!

# 685
  • Sofia
ananasi, като спомена гладене, да се оплача, че тъкмо бях решила да спра да гладя на Криста и времето се скапа  Sad Сега се налага да ползвам сушилня, а от нея излизат на баница и пак гладне трябва  Crazy Преди малко свърших И това дело  Laughing Да не се оплаквам - да ми е здрав Габче да ходи на градина, ние с Крисето ще преживеем все някак си тая скука  Mr. Green

Тя увеличи яденето, ама и други работи увеличи  Mr. Green Днес 2 пъти сменям абсолютно всички дрехи - крачолите бяха пълни  Crazy

˙·•● milkinis ●•·˙, дано да ти минава гадния вирус. При мен на няколко пъти имаше подобрение и на следващия ден нещо ново започваше  Cry Аз не си спомням много, но ако малчо иска да си хапва цяло пюре, що да не му даваш. После му предложи мляко и ако не го иска, значи му е ОК от пюрето  Thinking Ох, Крисето така хубаво спеше от 20.30 до 5-6ч. сутрин. Какво и стана в последните 2-3 дни - не знам  ooooh!
За уреда - и аз като Изи, особено за такава голяма сума - то кухненски робот ще си купи човек. Не, че и моят робот не отлежава в един шкаф и го заема целия  Laughing Аз имам тоя уред на Chicco дето държи храната топла - ами никога, абсолютно никога не съм го ползвала - той си стои в кутията на тавана така, както беше ЗАкупен
Изи, то за кърмени бебета - бива такова захранване - вадиш гърдата и яде ако и колкото поиска. Обаче с това АМ... да не знам кога и колко да й забъркам, след като е чопвала от нашата храна  Thinking

Аз по-скоро мисля да си захраня с пюрета, а същевременно и да предлагам по нещо от нашата храна, което става за нея. То ние месо и салата ядем, но може картофки, оризче, хлебче...

Някои започнаха да пишат, пък други даже не спираме днес  Joy

# 686
Аааааа, аз няма да купувам бебешкия готвач, че има вероятност да ме изхвърлят от вкъщи с това и-пазаруване  Mr. Green , само го показвах на Лукс, че този на Чико ми го похвали една приятелка  Peace Аз имам уред за готвене на пара за микровълнова, ето такъв  http://www.victoriasbasement.com.au/Product_Detail.aspx?ParCatID … p;ProductID=25193 , след това с робота ще пасирам  Peace

dudunski, и двата уреда изглеждат добре, но за Чико-то поне знам отзиви от човек, който го е ползвал, но пък Babymoov също произвеждат добри неща  Thinking

# 687
˙·•● milkinis ●•·˙,  Аз не си спомням много, но ако малчо иска да си хапва цяло пюре, що да не му даваш. После му предложи мляко и ако не го иска, значи му е ОК от пюрето  Thinking

Това звучи добре, обаче нашият малчо си похапва добре и е на принципа, че храна не връща. Колкото и да му дадеш, каквото и да е ще си го хапне като стой та гледай. И аз точно това се опитвам да избегна, да не го прехранвам. Но не знам кога би било най-удачно да му дам едно пюренце на обяд и да знам че е нахранен. Защото колкото и мляко да му дам след това той ще си го хапне с голям апетит.  Blush

# 688
˙·•● milkinis ●•·˙,  Аз не си спомням много, но ако малчо иска да си хапва цяло пюре, що да не му даваш. После му предложи мляко и ако не го иска, значи му е ОК от пюрето  Thinking

Това звучи добре, обаче нашият малчо си похапва добре и е на принципа, че храна не връща. Колкото и да му дадеш, каквото и да е ще си го хапне като стой та гледай. И аз точно това се опитвам да избегна, да не го прехранвам. Но не знам кога би било най-удачно да му дам едно пюренце на обяд и да знам че е нахранен. Защото колкото и мляко да му дам след това той ще си го хапне с голям апетит.  Blush

Милкинис, аз давам на моята цяло пюренце, но тя не го изяжда винаги ... предлагам после мляко ... но и него ми го отказва доста често  Crazy

# 689
Ани, Изи, попринцип съм съгласна с вас, ама си имам страст и това са джаджите и уредите, направо си умирам от кеф от изобретения и мног искам да ги тествам, понякога съм по-зле от мъжете в Мусю Бриколаж и Практикер се забравям от зяпане, ианче и пасатор и робот си имам ама.....

Милкинис, дано си оздравяла ама аз от 10 дена таман си помисля че съм ОК и нещо друго ме наболява, сега ми остана един запушен нос ама не е като без хич. И не съм разбирачка по захранване, мозъка ми се стопи от много четене и накрая си го направих както аз си реших, но заместих хранене след 2 седмици и му давам по 130 до 150 гр пюре, толкова изяжда без да иска мляко после

Добре, аз не съм много по организациите, ама какво ще кажете за среща утре, 05.10.2010 в МОЛ-а на Стамболийски около 11.30 ч newsm78

Общи условия

Активация на акаунт