Първо зъбче ще расте, на Майското дете! №7

• 34 254
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
  • Под кленовите дървета
Минавам да честитя РД-то на рожденничките newsm59
Славче, Веси, бъдете много усмихнати и обичани мами Simple Smile newsm59 newsm59 newsm59

Моя цял ден киселее и не мога да угодя на нищоооооо, луднаааах Shocked
Ние купихме уред за готвене на пара - най-обикновен на Елит, струва 36 лв. с две нива за зеленчуци и т.н. Иначе за такива пари, то верно кухненски робот ще купиш. Аз моя доста активно го ползвам де Rolling Eyes

# 691
леле, голямо писане сте му ударили днес  ooooh!  Laughing

днес правих почистване на гардероба си и имам 5 торби (големите кауфландски) за изхвърляне. отделно чакам една приятелка да дойде да и дам 2 торби и на нея с почти нови дрехи, които никога повече няма да облека (диско-дрешки)  Joy

завиждам ви за срещичката  Cry  няма мърдане при мен - Марти си е още у дома, а дребния за нищо на света не иска да се кърми навън (то и аз мразя)  Mr. Green като почне да плюска пюрета е друга работа. иначе съм го измислила как ще стане - слагам го в кошницата, взимам си само долната част на количката и айде на едно такси  Joy  Joy  Joy гладна кокошка просо сънува са казали хората  hahaha

# 692
Славче, следващият път като се разяде пак на пюре ще го оставя да го изяде цялото и после ще предложа мляко и ще видим какво ще стане. Макар че имам някакви подозрения, че моят лакумник ще си изцока и млякото.  Rolling Eyes

За срещичката в МОЛ-а утре - май аз ще изпусна, защото в момента се чувствам много добре, но все пак ако е нещо както казвате вие, че лъже че е минало, пък после подкарва пак ... да не взема да метна нещо и на вашите бебоци.  Sad

# 693
  • София / Сливен
И аз да се похваля днес правих за пръв път домашно пюре на Дани. В уреда за варене на пара сложих малко тиква и 1 морков двете бяха около 150гр. след като се свариха ги смлях в блендера и прибавих 1л АМ  сол и захар не добавих понеже тиквата беше сладичка много му хареса.  chef

# 694
И аз да се похваля днес правих за пръв път домашно пюре на Дани. В уреда за варене на пара сложих малко тиква и 1 морков двете бяха около 150гр. след като се свариха ги смлях в блендера и прибавих 1л АМ  сол и захар не добавих понеже тиквата беше сладичка много му хареса.  chef

А нали АМ има срок на годност след като се направи 1 час? Как ще го съхраняваш?

# 695
Аз ще лудна днес  smile3511, това малкото само мрънка, пищи, напъва се да става, всичко й омръзва за 3 минути, нето да лежи, нито на шезлонга, нито да се носим, спа два пъти по 10 минути само, ...... незнам зъби ли никнат, от времето ли е  ooooh! ама направо ми разказва играта  Tired Добре, че татко й си дойде по-рано и сега е той на смяна да я забавлява, аз да си почина малко  Crazy

Слагат ли се сол и захар в пюретата?  newsm78

# 696
# 697
Аз два-три пъти съм правила пюре на Пламен и изобщо не съм слагала сол, а само съвсем малко захар. Правих му пюрета от тези тук http://www.zadecata.com/vkuhniata/Recepti/RB1g/Pureta/Zelenchukovi_Pureta.htm

# 698
Хайде ние да се отчетем след днешната консултация, 7900 (+800) / 69 см (+3 см)

сложиха ни и двете ваксини, доволни сме не плакахме, изпапкахме си сладкото панадолче с апетит  Peace  малко мрънка докато заспи, но може толкова, дано и този път не вдигне много температура и да мине тази нощ

педито каза че след 10 -тина дни може да почваме с пюренцата, препоръча ни да почнем зеленчуковите с малко сол, захар и масло (пресидент) -какво мислите за маслото?

а роботчето ще си направя удоволствието и ще си го взема, Деси аз май харесах тази на Чико повече, ти ? аз обичам такива уреди, заемат място но пък ми е готино, не искам да купувам пюрета, мисля да му правя,
като за начало имам тиква , моркови , ще купя само на хип картошки Simple Smile и така

# 699
Lux, БЛАГОДАРЯ за полезните линкове   bouquet

Утре ще го потърся кремчето, че много лига, много нещо се точи.... Confused

Днес и ние бяхме във вихъра си- рев и мрънкотене цял ден , сега докато почнат да седят и им пробият зъбките ще е голяма мъка #Crazy

Тия зъбки, дето толкова трудно излизат, сега като гледам на Криси как и падат и като се сетя колко нощи не съм спала заради тях, ми иде да си и ги събирам, значи... Crazy

Утре още по- студено от днес го дават, почва се май тая дълга и бавноминаваща зима...

# 700
  • пловдив
Добър вечер, айде да се отчетем и ние, в това скапано време, направо се побърквам,а като си помисля, че тепърва иде студ и мраз и ужасно се подтискам. На всичкото от горе, айде студ, ама този дъжд, човек не може носа да си подаде навън, а детето иска въздух, оооооооооо както съм почнала гаден пост ще се получи,яяяяяяяяя по ведричко.......... Thinking, че утре като пекне пак едно слънцеееееееееееее, надявай се Гергино..................... Praynig
˙·•● milkinis ●•·˙ Иван Александър го захраних със зеленчукови пюрета от 4 месеца и 10 дни, около две седмици, ядеше по половин бурканче и после АМ, но после започна по повече и намали АМ, докато някъде то към 20 ия ден си яде по цяло бурканче и не иска АМ, за това детето само ще ти покаже, ако мислиш, чеиска още давай му той сам ще спре да яде, ако не ще.........................уфффффффф и писането не ми спори нещо............. newsm78
Крисчана, радвам се за концерта, че е бил успешен и дано детето се оправи!
Абе и аз като Изи съм на мнение, че много файда от тези скъпи уреди няма, само си даваме парите и ги държим по кашоните, поне аз и повечето ми познати де.................каквото съм купила съм го пробвала два , три пъти и дотам, като държа да отбележа, че обичам да готвя, но като си помисля да режа на робота и че после ще мия и се отказвам, взимам си дъсчицата и чиста работа.............  chef
Аааааааааа да питам аз, мога ли да повдигам вече детето на 45 градуса в количката и по колко време да го оставям, ако може?
Оффффффф, отивам да стягам багажерии, че утре ще го водя мама да го погледа до обяд, че в залисията покрай раждане, бебе и съм забравила да си внеса Данъка върху дохода и получих една дискретно заплашителна покана за доброволно изпълнение и звънях на тел. на публичния изпълнител да се разберем и естествено познайте - пет дни никой не вдига тааааааааааааа, томороу шо ода в НАП, белким на място а открия тази господжаааааа.
Айде лека и приятни сънищааа Hug Hug

# 701
Ехооо привет!

И тук да честитя на Славче и Веси newsm59

Ние сме добре Simple Smile.Аз май заместих вече обедното хранене.От три дена давам по цяло зеленчуково пюре и тя си го изяжда без проблем,даже си мисля,че не й стига newsm78.От два дена е със запек,бях й дала да яде ябълка с банан Blush.

Аз също гледах пюретата на Бейбилав,но не съм ги пробвала.Купих на Бебевита,те са на добра цена 190гр за 1.59лв.само ,че крушата им е кофти,малката изобщо не я хареса.Има оризово брашно и нишесте Naughty.Пробвахме и моркова им с картоф-той е ок.Но май и те нямат голям асортимент Whistling

Днес окончателно въведох царевицата с Картоф и царевица на Хипп.Много е вкусно и Берката го яде с кеф.

Цените на пюретат наистина са  ooooh!.Не си споням коя го написа ,но наистина ще се разорим докато започнем с ДК.Идва зима,повече ще сме си вкъщи май май и аз ще започна да й готвя  chef

десекс аз не слагам нито сол,нито захар Naughty

Аа забравих  Берин започна да се набира и иска да седи #Crazy.Тези деца много бързат да пораснат.ИЗУМЕНА съъъмм Crazy

Лека вечер,мацки Hug

# 702
  • София
Браво, Нари, за добрите резултати! (Ние сме с 200 грама повече и 2 см по-малко  Joy ) Дано спинка спокойно Ати и не вдига Т.

Днес направихме кратка разходка със слинга, бебка поспа сладко, накрая и малко ни вална, но тя си беше на сухо. Иначе в нас киселя бая.... направо луднах и накрая реших да излезнем с колата и майка ми, хем да свършим малко работа, хем белким дребното се кротне..

Зачетох се в захранването "по Ивон" - допада ми, ама да видим... кое как...

Мамите, които искат уредите - да им се радват и да си ги ползват. Аз ще се въздържа, мнението ми е като на АниК и Изи, само онази джаджа за варене на пара ще си взема.

АниК, Криста си хапва, а? И пълни не само пампите...  hahaha вчера Габи имаше по гърба, и като съм замятала бодито, че да й измия дупето, се оказа, че съм го разнесла до вратлето й  Joy

Иначе си извадих гумените ботушки, якето с качулка, сложих зимното чувалче на количката (ама за моловете ще ползваме малката..), горе долу сме готови за гадното време (само психически не съм още....)...

Анни_М, много ме разсмя с тия зъбки на Криси  Laughing макар че знам, че хич не е смешно (и мойто се буди нощем и пищи..., направо не знам какво да очаквам за напред)

Утре ще правим ли среща, че каквито сме поспаливи, да не я пропуснем  Mr. Green?

# 703
момичета, каква сол, каква захар за бебешки пюрета? не се слагат подправки поне в началото. доскоро коментирахте как в някой готови пюрета има сол и захар и колко лошо било това, а сега искате да слагате подправки. сори, че така грубо го казах, не искам да обидя никой.
направи ли ви впечатление как докато бяхме бременни се палехме как ще кърмим, как ще им слагаме пелени вместо памперси, как няма да ги захранваме рано и всякакви такива - явно приказката голям залък лапни, голяма дума не казвай важи с пълна сила при нас   hahaha Joy  Hug

ани, не ми доведе крисето да си правят компания с андрейко в малките часове  Laughing

# 704
наталиник и аз мисля така за подправките, става въпрос за нежния им черен дроб, Simple Smile  Peace  
но също така лека по лека трябва да ги учим да хапват от домашно приготвената храна, целта за захранването мисля че е точно  това, да запознаваме децата с нови вкусотии, присъстващи в нашето ежедневно меню

даже сега в събота, ще  купя и заместя готварската сол с хималайска сол / доста държа на здравословното хранене от както ми сложиха диагноза язва на дванадесетопръстника на 20 години ,  Party от тогава се научих да ям варени картофи без сол,  Laughing вкусно е като си гладен  Joy Joy Joy

за първите пюрета, трябва да са неутрални, но за по нататъка примерно може да се правят домашни зеленчукови бульони(без сол) и да се изполват по малко в пюретата Simple Smile, аз направих от морков, праз лук, пащърнак(доста ароматен), стана много хубава вкусотия

сол,захар четох че препоръчват за да се неутрализира киселостта при домата примерно-  newsm78

абе чиста работа - слушаш майчиния си инстинкт и всичко ще е наред  Peace

аз примерно не съм давала и вода със захар за жълтеницата- твърдо против,, въпреки че не съм съобщила- тази захар прави толкова киселини и така ферментира в малките коремчета на бебоците(Атила имаше 2 месеца жълтеница)

Общи условия

Активация на акаунт