АВГУСТинчета добрички гушкат братчета или сестрички!

• 27 386
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • Stavanger,Norway/ Varna
Сонитка, браво, бисквитки.

Аз моето дете все го впрягам да помага да правим супи и яденета, горкото. Но това е с цел да яде после. Злояда ми е и като я включа в процеса и после го изкарвам, че тя го е направила и яде с по- голям кеф и повече изяжда. Ее, така едно ядене вместо за половин час, го правим зачас, ама сега време бол.  Crazy

Отивам на разходка да използвам слънчевия ден, че досега си отспивах  Crazy

# 166
  • В светлината на слънцето
Привет, завърнахме се най-после.  Grinning
Изчетох ви на бърза ръка и гледам Бобчето все още е 2 в 1, но на път да стане 1 + 1. Бобче,   Hug Hug Hug
Гледам, че съм пропуснала и много приятни поводи за почерпка. Така че честитките ще са малко на патерица, но с много обич поднесени.
Елис, Фети, честити рождени дни!
Ментина, Ади, Сонитка, честити годишнини!
Ади, честит рожден ден и на мъжа ти!
На всички ви пожелавам само щастливи и усмихнати дни, изпълнени с много слънце и топлина!
След хубавите поводи обаче видях и доста притеснения покрай вируси и други разни болежки. Бързо да минават неприятностите на всички болнички (които хич не са малко Confused) и спомен даже да не остава от тях. Praynig
Сладкиш, ей ама при вас теглилата наистина нямат край. Confused Силна прегръдка от нас и да бягат бързо болестите. Hug
Валеске, дано не е нещо неприятно и само с притеснението да се разминете. Praynig
При нас няма кой знае какви фунндаментални новини. Ще кача следващата седмица снимки, че сега няма да имам време. Теди и Сашо от днес пак са на градина. Да чукна на дърво, засега нямаме проблем с вирусите, дано да ни подминат. fingerscrossed В четвъртък са на екскурзия за един ден на Витоша. Реших да пусна и Сашо, да видим как ще му понесе. Това му е първото извънродителско мероприятие с пътуване. Grinning
Детска стая засега нямат, защото всеки спи в отделна стая. Сашо още спи при нас. Но догодина Теди ще е ученичка и обмисляме варианта да ги обединим. Което ще рече - в нашата стая, пък ние ще ходим в друга. Това обаче налага доста реконструкции и ново обзавеждане, а аз искам да го направим по определен начин, който струва доста, така че ... абе не знам дали ще стане догодина. newsm78 Ще видим де. Иначе идеята за детската стая ми е ясна. Много цветна, с отделни кътове за двамата, многофункционални мебели. Ей така би трябвало да изглежда.
http://www.gautier.co.uk/page/p-152/enfant/art_id-/junior-bedroo … &famille_id=7
И с ето такъв тип легла
http://www.gautier.co.uk/page/p-152/art_id-/desks-bookcases-blog … ;collection_id=64Но се съмнявам да успеем за следващата есен. Thinking Ще видим де.

# 167
  • София
Здравейте  Hug.
От три дни вече сме си в София, но не мога да стигна до компютъра. Толкова много работа се е насъбрала, че сигурно още седмица ще ми е нужна за да я свърша Whistling. На всичкото отгоре днес ходихме да правят изследвания за ДГ на Ани, в четвъртък пък трябва да ходя да ги взимам, трябва да напазаруваме и разни дреболии за ДГ, които всъщност се оказаха не малко неща и така...
Много на патерица Честит рожден ден Елис и Фети! Да сте живи и здрави!

Ментина, Кърли, Вили, страхотни са снимките от детските стаи Peace. Нашата детска другия месец вероятно ще е готова и тогава ще ви я покажа. Иначе леглата на хлапетата ще бъдат от такъв тип, каквото е на Ния.
За помощта, много ми помага човкът. Освен, че всякакви ремонтни дейности върши в къщи, ми помага и в домакинсаката работа - чисти, готви, простира, пазарува и т.н. През уикенда извежда децата, когато аз имам работа или пък не ми се излиза. Е, има  такива моменти, в които не се сеща и трябва да го помоля, но като цяло ми е златен Laughing. Сега изживявам доста труден момент и ако не беше той вероятно и психически и физически нямаше да се справя Tired.
Мислех още нещо да пиша, но ЕГН - то пак си каза думата Mr. Green.
Приятен ден   bouquet.

# 168
Лу, добре завърнала се! Hug
Бобче, и аз съм така с идеите - най-често само ги крада. Някак не съм в състояние да "видя" как ще изглежда или не нещо... Flushed Попремина при теб вируса?
Илиянка, да ти напомням ли притчата с двете бележчици?! Heart Eyes
Миличкото Яни... spokoТази сутрин и Калината направи сама две плахи крачки в стаята на групата, после спря, очевидно досетила се, че не беше такава традицията и се върна при мама да си дореве... Joy ooooh!

Нямаме новини от Стефания, от Радост, от Камен... ConfusedДано са добре шушулките Hug

# 169
Кърли, да иам остатъчни екстри, но като цяло живнах  Peace

Лулу, леглата, които си показала са много хубави. Уф, все повече ми се иска да си имаме собствен дом и да си правим каквото искаме вътре. Направо ми писна от скучните бели стени  Sick

# 170
  • В светлината на слънцето
Бобче, аз се влюбих в това легло като го видях. Уникално е. Плотът, служещ за бюро се издърпва и скрива в процеп под леглото. Всяко ъгълче и ниша са максимално оползотворени. От всички страни може да се скрие или издърпа нещо, което служи за прибиране на най-различни неща - от дрешник през контейнер за ученически принадлежности до шкафове и шкафчета за различни по големи предмети. Страхотно решение. Проблемът е, че тук цената му дори и след възможно най-голямото намаление е близо 3000 лв. Rolling Eyes Умножено по две деца вече си прави една ужасно сериозна сума.  Thinking Така че по-вероятно е да не ни огрее на този етап или просто да открия достатъчно добър майстор, който да ми изработи нещо подобно. newsm78

# 171
Леле, вашите мъже верно помагат , при това доста сериозно! У нас ремонтни дейности - Ъ-Ъ! Готвене - Ъ-Ъ! Чистене - Нйе! Изобщо дом. работа съвсем НЕ Naughty Naughty Naughty А пък ако реши да "помогне" става истинско бедствие, ама буквално, я пожар, я наводнение или кръв ще се лее при кулинарен опит  ooooh! Tired Mr. Green Помощта му се изразява с внимание към детето, докато аз почивам или се занимавам с домакинство. За мен това е предостатъчно имайки предвид, че моята помощ откъм финанси е кръгла 0, мисля че добре сме си поделили задълженията  Peace

# 172
Лулу, много е хубаво леглото! Аз тук ако го поръчам на дърводелец, по-скъпо ще ми излезе от цената в магазина  Rolling Eyes

# 173
Фети, разсмя ме  Laughing. Има наистина такива мъже, които сякаш не са си у дома, ами в хотел. Лично аз не съм съгласна, че понеже носи пари - работи, а ти дето му гледаш детето и му слугуваш - си клатиш краката по цял ден. Но тези въпроси се разглеждат в семейството, и ако двамата съпрузи са удовлетворени от положението (въпреки, че винаги идва момент, когато на жената и натежава), чуждото мнение по въпроса не е важно.  Heart Eyes

Колкото до мебелите - Кърли, от истинското дърво естествено по-хубаво няма !  Grinning Не си мисли, че грешиш, защото болшинството хора купуват талашитени. Предимството на вторите е, че са евтини и едно жилище се обзавежда бързо с тях, а и са по-малко обемисти. -нещо много важно за тесни помещения, които от големи шкафове и тъмни цветове биха изглеждали още по-тесни. Мисля си, че ако един ден имам по-просторен апартамент, ще има в него доста мебели от стила Луи 16, тяхната линия много ми допада.

Сонита, сигурна съм, че хола ще стане много уютен и красив ! Забелязала съм, че чакането се отразява добре на идеите - те узряват и се подобряват, та когато му дойде времето за покупки, човек е сигурен, че последното решение е най-доброто, което може да се вземе. А за цените какво да ти кажа : ние сме достатъчно луди, за да дадем 150 евро за кош за боклук, та 200 за лампа не ме ужасяват  Joy

Лулу, много красива стая, толкова весели цветове.   Дано успеете да си реализирате мечтата  Heart Eyes

Бобчеее, защо не боядисате, нищо че сте под наем ? Това е позволено, стига цветовете да не са някакви шантави, като стени в черно например. И ние сме наематели, но не мога да приема да живея като на къмпинг само защото жилището не е мое. Всичко сменихме, само стените си стоят както си бяха  Laughing Сега си казвам, че ако не забогатея, може спокойно и до живот да съм си тук, хубаво ми е.  Flutter

Лека и спокойна вечер.

# 174
La vie en rose ами ние буквално сме на хотел, имам си хаускипърки, които чистят, сменят чаршафи и т.н за мен остава да сготвя на детето и да изгладя някоя друга риза  Whistling Та определено може да се каже, че си попоклащам краката  Blush Това с хотела ще е до Януари разбира се..Докато бяхме в София и аз работех и никак не ми тежеше, тъй като си имах социални ангажименти.. Предполагам, че и тук с течение на времето като малкият тръгне по градини ще стане като софийското ежедневие.. А и моят мъж работи по 14 часа на ден, така че му е простено от мен това, че не помага в дом. работата, за сметка на това урежда всички административни и т.н въпроси..Бе както си казала, важното е да е в хармония всичко, пък компромисите са неизбежни и от двете страни  Peace

П.п. А как ми се иска и ние да имаме възможност да си декорираме стаи, но уви, не било писано..От Нова Година насам, това ни е 3-то жилище  Rolling Eyes очертава се след месец-два да вземем 4-то.....От там на сетне ще мисля кой къде ще спи и какви мебели ще имаме..и то пак квартири, чудеса...  Tired Ама да сме здрави, другото ще се нареди някой ден..

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 19:07 от feta cheese

# 175
Лулу, няма ли на кого да покажеш дизайна и да ти го направи по поръчка в България. Няма ли да излезе по- евтино  Thinking

La vie en rose при вас е позволено, но тук не е. Ако го направим, като нищо може да си изгубим депозита от 2500 евро, който трябваше да дадем. Няма как, ще търпим  Tired

# 176
Фети, и аз официално призната работа не работя, но цял ден се занимавам с детето, къщата, пазаруване, контакти, икономия доместика и накрая на деня съм скапана. Мъжа ми може да си вземе 10 мин, ако му писне и да не прави нищо, ама аз ако ми реве детето, няма къде да мърдам  Crazy Само пътуването го оправдава, тъй като е изморително всеки ден кола, влак, метро, самолети. Дори понякога работя пове4е от него, тъй като мамма и домакиня са на 24 х раб. ден  Peace Работещите ми приятелки, казват че си почиват в офиса- понякога искам и аз така, ама не ме огрява  Mr. Green

Вили, аз имам изгодни мебели от Икеа, но и много скъпи неща. Ако човек има вкус  умее да ги съчетава нещата като не харчи кой знае колко много пари, но инвестира например в един специален шезлонг от 5000 еуро, чийто ефект е сто пъти по -добър от този на една кухня Ернесто Меда за 50 хил еуро например.

Тази ве4ер ще приготвяме куфар, като се върне таткото ни, че утре го чакат афари български  Laughing

# 177
Бобче, много е странна тази държава ! Няма начин тогава, спасението наистина е да успеете да си купите нещо, но цените предполагам и там не са никак ниски, нали ? Много голям депозит сте дали, малеее  Shocked На мен тукашните 100 евро ми се виждяха много, пък за 2500 да не говорим  Outta Joint

Фети, сега разбирам защо не помага и защо не му се ядосваш  Wink Сигурна съм, че ако се настаните някъде за по-дълго ще се инвестира повече, поне в почивните дни. Ами за теб има ли надежда за работа някъде или искаш да почакаш още малко, докато Неди тръгне на градина ? Сигурно активното ежедневие и преподаването ти липстват.

Ох, на мен ми се работиии, но няма къде  Tired Редувам моменти на оптимизъм, с дълги периоди на почти депресия, чувствам се пълна нула и на нищо неспособна. Даже чистачка бих се главила, за да се почувствам човек, но мъжът ми не дава да "падна чак толкова ниско"...Хайде, оплаках се и аз.

Вили, аз имам изгодни мебели от Икеа, но и много скъпи неща. Ако човек има вкус  умее да ги съчетава нещата като не харчи кой знае колко много пари, но инвестира например в един специален шезлонг от 5000 еуро, чийто ефект е сто пъти по -добър от този на една кухня Ернесто Меда за 50 хил еуро например.

Напълно споделям  Hug Както и това, че да носиш пари не значи да работиш повече от този, който не не носи такива.  Wink

# 178
Така е Сонитка, аз от както родих Неди до преди 3 месеца все съм на работа и сега се видях в приключение  Crazy Като ходиш на работа, ще минеш през някой магазин за дрешки, кафенце с приятелка..Абе различно е! Майка-домакиня си е тежичко, понякога дори депресиращо  Confused но пък има и своите безумно мили и незаменими моменти  Heart Eyes

La vie en rose ако трябва да бъда честна, не ми липсва за сега  Blush Почивам си активно от работа  Simple Smile до колкото е възможно почивка с дете у дома. Неди живот и здраве като му намеря свястна градина, не боледува, свикне и прочие, мисля да ъпгрейтна малко дипломата си, пък после искам в БГ да си живеем и работим с мъжа ми, там ми се живее, друго си е у дома!!!

# 179
Виле, не  беше ли започнала в едно предприятие?  Thinking

Фети, аз преди като върла кариериста и след мног години активна работа, се чувствах много странно и ме хващаха лудите. Сега живея в мир със себе си, без излишни амбиции които да ме изнервят, защото ако работя както го правех преди, семейството ми не би останало единно, просто няма да се получи  Rolling Eyes  а и като нямам ничия помощ, децата ми трябва да са постоянно по гладини и гледачки, защото тук градините ти позволяват да работиш наай-много парт-тайм и то наблизо, а ако ти боледува детето какво го правиш? Системата не е от най-социалните, но това е друг въпрос  Outta Joint

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 19:44 от sonita

Общи условия

Активация на акаунт