Полицай в семейството...

• 8 355
  • 110
  •   1
Отговори
# 75
Редовите полицаи си имат смени и са на график.
Няма такива изъндредни.Освен физически изпит,който е мисля на 6 месеца веднъж.
Какъв полицай е тоя човек ?
Отпуските им са адски много.Болничните също.
Оправдания са това.

# 76
Хм...Норел, много си запозната... Whistling

# 77

Отпуските им са адски много.Болничните също.
Оправдания са това.

Двайсет и кусур години живея с гл. имспектор от полицията и не знаех , че и болнични му се полагат!
Опазил Бог.
И с военните е същото... Нали?  Twisted Evil
Мислите ли като пишете?

# 78
  • София

двайсет и кусур години живея с гл. имспектор от полицията и не знаех , че и болнични му се полагат!
Опазил Бог.
И с военните е същото... Нали?  Twisted Evil
Мислите ли като пишете?
И аз щях да напиша същото. Tired

# 79
Аз съм ваш'та леля, Валенцето, какво ще рече че не знаете и болнични да им се полагат?
Есествено, че ако има някакъв проблем ще си вземе болничен. Не знам кое му е толкова чудно?

# 80
  • София
Мира,много добре знаеш за какво говоря/пиша.Естественно,че на всички хора се полагат болнични.Друг е въпросът дали могат да си позволят да си вземат.
Въобще не казвам,че няма положителни страни такъв тип работа-полицай,военен и прочие.Просто нещата не са толкова розови-имаш по закон отпуска-взимаш си я,имаш право на болнични-взимаш си го.

Последна редакция: ср, 22 сеп 2010, 10:16 от Валенцето

# 81
Най-лошото в полицеската работа не е самата работа, а системата. Тя е тази, която смазва човека, само го изсмуква, а нищо не дава, защото е стара, архаична - или трябва да се пригодиш или те изхвърля. Единственият вариант е да не се оставяш на течението и да се поддържаш всячески - да се образоваш и четеш, било в професионален, било в интелектуален план, да се поддържаш физически и най-важното да разсъждаваш - нещо което най-не се харесва на началниците! Тогава няма да се вайкаш що ме е оставила поредната мацка. На нея малко и дреме дали си полицай или водопроводчик - тя иска да намери човека, ако изобщо знае какво иска. Там е проблема. Иначе работата си е гадна - аз болнични никога не съм ползвал докато съм бил полицай, никога не съм търсел решението в пиянските събирания след работа, защото това е най-безсмисленото нещо, което ти отнема цялото време за теб самия и семеството или близките ти, а най-смешните понятия бяха работно време и график. За големите градове важи тотално. Няма празници, няма недели, не дай Боже да стане нещо. Така че този "колега" да се вземе в ръце и да не скача на първата, която му пусне, а да мисли или да напусне, ако ще задълбава в "дебрите на дълбоката си душевност" Няма смисъл от агония! Peace

# 82
Валенце, законово не могат да те спрат да ползваш болничен.
Ето в момента при мъжа ми има такъв случай, една мацка е решила че иска отпуска - не и дават. И тя казва - ще отида тогава и ще си пусна болничен. Нищо не могат да направят...А това, че останалите 9човека ще се из гърбят от работа, на нея и е през....

А в момента масово гледат да се изчистят отпуски и поетапно хората излизат в отпуск по 2-3седмици. Иначе горят...

# 83
  • София
Мира,съгласна съм с написаното от теб.
Но...не винаги нещата стават така,както е редно или както е законово.Нали? Simple Smile
И аз не говоря за в момента,а за примерно преди две години.
Отдалечих се много от темата.

# 84
Не мисля,че професията специално на полицая може да е причина за самота и провал в брака.
Има други професии,които далеч повече разделят семейството и там наистина работата може да окаже влияние-например моряци,международни шофьори и т.н. Та техните пътувания отнемат месеци..
А работата на полицая е просто на смени и повикване при нужда..както и на лекари,пожарникари и т.н.
В днешно време много хора работят по много-и все пак имат време време и за семейството.
Имам познат полицай-е чак да се е преуморил от работа-не е. Сменя много жени,но при него причината е друга за това,а не работата. Wink Имам позната,чийто мъж е тираджия-там е сложно,няма го по 1-2 месеца,прибира се за малко и пак тръгва на път.Гледа си сама децата,чувства се самотна-това вече е тежка професия,от гледна точка на семейните отношения...

# 85

двайсет и кусур години живея с гл. имспектор от полицията и не знаех , че и болнични му се полагат!
Опазил Бог.
И с военните е същото... Нали?  Twisted Evil
Мислите ли като пишете?
И аз щях да напиша същото. Tired

Ми то няма какво да мисля щото съм го видяла с очите си.
Полагат....имам предвид като на всички нормални хора.И имам предвид,че ако му се наложи каквото и да е - взема си един болничен и готово.  Simple Smile

# 86

Полагат....имам предвид като на всички нормални хора.И имам предвид,че ако му се наложи каквото и да е - взема си един болничен и готово.  Simple Smile

Норел, това само полицаите ли го правят... Laughing

# 87

Норел, това само полицаите ли го правят... Laughing

Ами не.Мисълта ми беше,че може да намери достатъчно време за личния си живот при добро желание  Grinning

# 88
Брех, какви ли са тези викове посред нощ по спешност.  Сигурно го пращат в Дамаск, да разкрие поредния замисъл на Д-р Злобил.  Филми гледам.

Ми моя мъж е така, имам предвид среднощни позвънявания и ходения до работа за часове, понякога и на другия ден остава. А не е някой таен агент, електротехник е.
Ама работи поддръжка във фабрика, която работи денонощно, счупи ли се машина, изгори ли ел. мотор, помпа, елеватор или крушка - викат него, най - често нощем, защото хората дето ги следят тия работи са сънливи, разсеяни, не е като на дневна смяна.
От 7 дни в седмицата - 2-3 нощи има подобни повиквания. Става в 2 посреднощ, смотолевя отивам до работа и хуква. Това се търпи, гадно е когато прекъснем почивка заради това, когато е в събота или неделя през деня, когато сме на гости, а той отива до работа да оправя поредния проблем.
Ми свиква се, никога не правя планове за много време напред, защото не знам дали ще е с мен или на работа. В началото ми беше много трудно, ама се свиква.
И според мен проблема на човека не е в професията, а в самия него. Пък и какво значение има къде точно отива, едва ли й пука на жената къде е точно, по - скоро й е гадно, че не знае колко дълго няма да го има. 

# 89
Брех, какви ли са тези викове посред нощ по спешност.  Сигурно го пращат в Дамаск, да разкрие поредния замисъл на Д-р Злобил.  Филми гледам.
Трещерица - Не говори така, от страни е лесно да се бъзикаш. Давам ти личен пример: Цял ден "нормална работа", от 20 ч. планувана повсеместна акция "Светлина" /глупост е, но е факт/, за която хората ама изобщо не достигат и всички са там. Край в 00ч. В друг вариант беше засада от нашя отдел за крадци на коли - също гадна работа - седиш в тъмното и чакаш като улав рибар нещо да се хване на плувката, но е най-работещото мероприятие за целта. Прибирам се и в 03ч. ми звънят за заклан пред хотела. В района ми е по криминална линия и задължително ме викат освен групата за огледа. Ок, до 5 сутринта се гъзим, разпитваме, огледи и т.н. и тъкмо се прибирам с надеждата да затворя очи - точно когато влизам в къщи ми звъни телефона - слизай, не можем да открием стария дежурен офицер, а днес застъпваш ти - има катастрофа с разфасован труп на изхода от града. /Е то вече е ясно що предишния дежурен не могат да го открият/. Това ми се случи в един ден. Не е хич лесно, но никога не съм се оплаквал, за бившата - то е ясно....  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт