Помощ!!! Дупчици от херпес???

• 2 042
  • 7
  •   1
Отговори
Момичета, излезе ми страшен херпес над устата за първи път в живота ми, ама почти цялата уста от горната устна до носа.
Мина за около 1 седмица... аз като не знаех какво е и съвсем в началото не съм мазала с нищо. После с паста за зъби и накрая с Акловир.
Сега уж няма херпес, но там където бяха раничките останаха дупки, като от лошо акне и цялата кожа е зачервена.

Купих си един крем за 80лв против белези, но още не съм започнала да го мажа, защото пише, че кожата трябва да заздравее напълно а аз не съм сигурна... цялата е някаква суха и се бели (там където е зачервена)

Момичета, тези дупки какво да ги правя? Умирам като ги гледам.. а и не мога да не излизам.. една седмица си седях в къщи, няма как повече и ги мажа с ФДТ и е ужасно грозно...

Моля ви помогнете ако някой знае нещо... много ви се моля...  baby_neutral

# 1
  • sf
Ще следя темата с интерес.
На мен често ми излизат херепеси,но преди месец беше кошмарен, огромен, поду ми се половината долна устна, а самия херпес беше съставен от няколко по-малки. Абе чудо. МИна за десетина дни,като поне седмица след това си имах рана на устата. Сега е спаднала устната, но ако се загледам стои една идея по-зачервена и някак на бабунки,където са били малките херпеси.  ooooh!
направо ми писна.
А имам и чувството,че нищо не помага. Какво ли не купих от аптеката в последните години- сякаш ако го оставя сам да се оправя, става по-бързо. Разните му кремове само го лигавят повече.
Няма спасение.

# 2
donsita, и моя беше все едно няколко херпеса и най-странното е че балончетата бяха доста отдалечени едно от друго.
Как изглеждат тези твои бабунки? Приличат ли на дупчици от акне... моето точно на това прилича и е ужасно.. все едно съм имала акне само между носа и устата.
В понеделник отивам на контролен преглед при дерматолог, защото нали ми е за първи път и като излезе ходих. Ще го питам. Иначе преди това ми каза витамин Ц и из нета четох за това.

# 3
Често ми излизат херпеси. Лекувам ги с Ацикловир или друго кремче с тази активна съставка.
Докато херпесът е активен го мажа с това кремче и приемам допълнително вит.С.
Когато инфекцията отмине го мажа с Вита Мерфен, за да зарасне по-бързо раничката и да не остане белег.

# 4
Често ми излизат херпеси. Лекувам ги с Ацикловир или друго кремче с тази активна съставка.
Докато херпесът е активен го мажа с това кремче и приемам допълнително вит.С.
Когато инфекцията отмине го мажа с Вита Мерфен, за да зарасне по-бързо раничката и да не остане белег.

Мерси много. Имам витамерфен почвам да го мажа

# 5

Момичета, тези дупки какво да ги правя? Умирам като ги гледам.. а и не мога да не излизам.. една седмица си седях в къщи, няма как повече и ги мажа с ФДТ и е ужасно грозно...

козметиката, която се ползва, докато има неизлекуван херпес е много препоръчително след това да не се използва повече (изхвърляйте или не си слагайте нищо такова, докато не изчезне херпеса).  така се заразяват червила и ФДТ-ни и после се чудите защо след две седмици херпесите ви излизат пак.  четките за зъби трябва да се сменят също.

http://www.bb-team.org/articles/3586/#axzz0zsOUkytN

# 6
А някой чувал ли е за лечение на херпес с натриване на мястото с витамин Ц (ампула)?
Един път съм го пробвала и тогава наистина изчезна, дори не се образуваха мехурчета, но не знам дали не е било случайност?

# 7
novichka87, звучи много неприятно - според мен е за консултация с дерматолог-козметолог. Може да ти предложат някакво заличаване с лазер  или азот или де да знам... Във всеки случай, има начини. Аз имам добри впечатления примерно от д-р Росица Йорданова, която работи в един център за естетическа медицинска козметика на бул. Витоша, тел. 987 69 46.
Ако си си купила Дерматикс, аз съм го ползвала за белези от операция, и то пада едно мазане - месеци и години... Това белезите понякога е много упорито нещо. 
Успех!

Момичета, излезе ми страшен херпес над устата за първи път в живота ми, ама почти цялата уста от горната устна до носа.
Мина за около 1 седмица... аз като не знаех какво е и съвсем в началото не съм мазала с нищо. После с паста за зъби и накрая с Акловир.
Сега уж няма херпес, но там където бяха раничките останаха дупки, като от лошо акне и цялата кожа е зачервена.

Купих си един крем за 80лв против белези, но още не съм започнала да го мажа, защото пише, че кожата трябва да заздравее напълно а аз не съм сигурна... цялата е някаква суха и се бели (там където е зачервена)

Общи условия

Активация на акаунт