Страх от отвличане !!!

• 1 724
  • 7
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте. От скоро съм самотна майка. Откакто се роди нашето дете, с мъжа ми имахме спорове за отглеждането (защото той за всичко слуша майка си, с която сме на противоположни мнения за отглеждане на деца). И всички спорове завършваха със заплахи как ако се разделим той ще вземе детето, майка му да го гледа във видин, аз съм била лоша майка...(след като педиатъра казва едно а майка му друго пак майка му е правата). А майка му пред хората 'о колко ме обича' и само идва с букети а иначе се налага за всяко нещо и обижда. Е аз търпях , търпях, консултирах се с адвокат и се изнесох на квартира. Почвам работа от понеделник.
А днес прочетох, че на адреналинката Яна бившият и е взел детето и не го дава. Майка му го гледала с детегледачка по-добре.
Дайте съвет. По съвет на адвоката трябва да им давам да виждат детето. даже аз му го казах, но само в мое присъствие. Все пак се страхувам да не го грабнат и отвлекат. защото февруари, когато трябваше да се връщам на работа свекървището пак направи някакви скандали, и той пак ме заплаши една вечер да реша, или оставам да си гледам детето, или той го дава ма майка му във видин. Сега отрича. не било вярно. Защо не го записах с телефона не знам. И тая жена нали е отгледала едно дете, защо сега иска да отгледа и моето. Какво лошо има, че искам да работя и да си гледам детето по моите разбирания.

# 1
  • Italia
Първо се успокой!  Hug

Дистанцирай се от разни скандали по медиите, които нямат нищо общо с твоя случай. Кой ще е този съд, който ще присъди, че за детето е по-добре да го гледа чужда жена (визирам детегледачката), вместо собствената му майка? Ти какво си: престъпник, тежко психически/физически болна, застрашаваш ли по някакъв начин умственото и физическо развитие на детето ти, за да ти го отнемат?
Много пъти са изписани тези думи в този форум, в момента и двамата сте афектирани и ръсите заплахи навред. Естествено, че ще трябва да му даваш да вижда детето (по закон може да бъде присъдено свиждане и на бабата и дядото!) - той нали не е опасен за детето, няма да го нарани? Не осъждай детето си да расте без баща! Важното е да си спокойна, казваш, че имаш адвокат, следвай съветите му. Ако няма пуснати привременни мерки, говори с него да бъдат пуснати. Голяма част от момичетата тук са минали през ада, през който минаваш и ти, тук сме и можеш да разчиташ на подкрепата ни!

# 2
  • София
Ако си направиш труда да прочетеш написаното, ще се увериш, че половината от мъжете заплашват, че ще вземат децата.
Накрая се получава така, че дори ги мързи да им отделят и по един час седмично.
Бъди спокойна. Няма български съдия, който да вземе детето от една здрава майка, за да го даде на баба.
Освен това едно е бабата да командва, съвсем друго е да обгрижва едно бебче 24 часа в денонощието.

# 3
Озадачителна ми е тази тема... Колко често свекърва ти може да идва от Видин до София? А пък като е там, как успява да те командва от разстояние? Тя на работа не ходи ли? Досега не помня тук някой да се е оплаквал, че успяват да му се наложат за ежедневните задачи от толкова разстояние.

Погледнах на колко години си, досега би трябвало да си се научила на дипломатичност и да отбиваш такива далекобойни атаки. Тъпо е да се разделиш с мъжа си заради майка му... Гледам, че и мъжът ти, и майка му имат големи претенции да разбират от гледане на деца. Майка му, като толкова разбира, защо има само едно дете? Който е толкова добър в нещо, повтаря... най-малко... Мъжът ти чете ли редовно книги и списания за отглеждане на деца? Много неща, които едно време нашите майки са слушали от лекарите, вече са отречени. Най-фрапантните са измислиците, които тяхното поколение е попило за задължителното смъкване на високата температура с всички средства и за антибиотиците - чудотворните лекарства, които лекуват всичко... Като имаш интернет, намираш съответния материал в някой медицински сайт, подписан от доктор, примерно за ползата и вредата от антибиотиците, и го връчваш на мъжа си да се ограмотява. 21 век е, информацията е достъпна за всеки, срамно е един мъж, който има претенции да участва активно в отглеждането на детето си, да е хептен медицински неграмотен по най-елементарни въпроси. Друг е въпросът, че понякога е по-лесно да не ти се бърка...

И при мен имаше подобни опити за влияние, но от страна на майка ми (но тя живее в съседния блок) - по въпроса за температурата и антибиотиците. При последния летен вирус (това е втория от 6 години насам и вече си знам урока) майка ми спореше как да се процедира, като ме обвиняваше, че нищо не съм правела - не съм им смъквала температурата на децата, не съм ги молела да ядат и то на вода не можело да се живее. Викнах на домашно посещение шефа на детско отделение на Инфекциозна болница, настоях и майка ми да остане да слуша, той ни изнесе една лекция с познати за мен неща (щото предния път - преди 3 години пак него виках), и доста неочаквани за майка ми... после не съм имала никакви проблеми с лечението...

Що се отнася до антибиотиците, каката е пила един-два пъти за 6 години, и малката - 1 път за 4 години. Това е, смятам, че горе-долу добре сме се опазили... Желая го и на вас... Поколението на майка ми обаче смята, че ако си болен, при всички положения е добре да пиеш антибиотик за всеки случай. Антибиотикът обаче е отрова за организма, това значи и името му. Преди всичко трови бактериите в организма ни, но покрай това разбива и нашата имунна система. Колкото по-рядко пиеш антибиотик, толкова по-добре. А пък антибиотик за всеки случай - няма по-голяма глупост и по-разсипващо здравето ни... Да се чудиш как сме оцелели при такова грешно лечение нашето поколение... От друга страна, същото ще се чуди и поколението на нашите деца след 20-30 години, когато лъснат нашите настоящи медицински заблуди...

Да се върнем към твоята ситуация. Като тръгнеш на работа, кой ще гледа детето? Февруари - предния път, когато си мислела за връщане на работа, детето ти още е нямало и 1 годинка. Как си мислеше тогава да го гледаш? Откровено казано, и аз да съм на мястото на мъжа ти, хич няма да ми е кеф жена ми да си зареже детето на няма и една година, за да тръгне на работа, при положение, че има алтернатива и от глад не сте умрели...

Впрочем как си плащаш квартирата, като все още не работиш?

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 22:13 от Мария

# 4
  • София
Благодаря ви на всички за отговорите. Hug
 Може би наистина само ме заплашват, защото откакто сме се преместили никакви ги няма. Аз очаквах събота и неделя да дойдат и да искат да видят детето, но не се обадиха.
А относно пътуването- за нея не е проблем да идва всяка седмица, все намира кой да я докара. Миналото лято понеже беше забранила ма мъжа ми да остава сам с бебето ( а на мен ми каза-как смееш да оставяш бебе с мъж) . Тогава реших да приложа номер на мъжа ми и го помолих събота да остане с бебето аз да отскоча до Метро да напазарувам. И той какво направи - обади се на майка си и тя четвъртъка дойде, докато аз напазарувам 'на спокойствие' и си замина с едни познати обратно.
тя не работи, не е пенсионерка още, но защо не работи не знам
а мъжа ми е патологичен случай, в това се убедих. за всяко нещо от раждането на дея сме в спорове, аз в моя защита давам доказателства, книги , интернет, мнение на личната педиатърка на детето - не , само думите на майка му имат значение. аз съм живеела в нейния дом и трябвало да слушам. сякаш сме в нейните турски сериали. 
Ние също викахме шефа на инфекциозна, ( когато детето беше с вирусна инфекция, )и когато той и каза това , което преди това и аз и педиатърката и казахме, тя се обърна и ми каза "" ами и ти за други неща не ни слушаш', поне не дадох на детето излишни антибиотици. Миналия месец имаше разтройство, с диета се справи, дойде тя от видин, натъпка го с разни нейни манджи и на другия ден пак разтройство. И пак аз съм виновна, че го събирам в парка с другите деца да играе, и сме отишли за един час в един детски център.  А тя дава съвети -дайте антибиотик.
вече работя, Simple Smile майка ми гледа детето и се разбират много добре. на квартира съм
живота върви напред. не ми е много лесно, но поне съм спокойна.
никой не може да си представи че един мъж може да слуша за такива елементарни неща майка си но е факт.
а майка му ми каза веднъж, че цял живот е искала още едно дете, но мъжа и не и е давал, и даже я е накарал да направи аборт. Не знам колко може да и се вярва.
изобщо глупава изтория

# 5
а майка му ми каза веднъж, че цял живот е искала още едно дете, но мъжа и не и е давал, и даже я е накарал да направи аборт.

Мъжът й жив ли е?

Казваш, че от раждането на детето досега сте все в спорове с мъжа ти как да го гледате. Не го разбирам. Той не смее да гледа дъщеря си сам, да я нахрани, да й смени памперса... и в комбинация с това, че по цял ден е на работа... че как изобщо стигате до спор по тема, по която той няма никакви наблюдения и опит? Който много знае, да го покаже на практика...

Предполагам, че те двамата - син и майка, са преживели в миналото голямо изпитание, което ги е сближило... и заради преживяното си имат пълно доверие, понякога несправедливо голямо... Ти си все още недоказала се, нормално е повече да вярва в познанията на майка си, отколкото в твоите. Тя е отгледала едно дете (него) и той помни само хубавите моменти, а сега вижда само проблемите - бебето реве, с разстройство е, понеже е прихванало вирус от децата в парка... значи отстрани изглежда, че не се справяш... Той отде да знае, че при повечето бебета е така... затова има изписани толкова статии и книги, а не защото всички са сладки и усмихващи се...

Не че и ти не страдаш от илюзии... Раждането на дете почти задължително влошава отношенията между родителите, особено на първо дете. Те са очаквали малко сладко ангелче, а то реве, та се къса. Мъжът очаква да му се обърне и на него внимание, а жената мисли само как да легне и да дремне няколко часа, преди да скокне пак да храни детето или да му сменя памперса...

Неговото недоволство от теб и твоето от него са двете страни на една и съща монета, която се нарича "ИЛЮЗИИ"...

П.С. Попрочетох какво друго си споделила в последно време и мисля, че дълго си търпяла наистина. А за ходенето на море с толкова малко дете, между другото, Мангъров е абсолютно против, заради 100-процентната опасност от рота- и ентеровируси, от които бъкат морските ни курорти всяко лято, без изключение... Четох две негови статии по въпроса, едната от лято 2009, другата - от лято 2010.

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 00:44 от Мария

# 6
аз съм живеела в нейния дом и трябвало да слушам
Joy Joy Joy Кажи му, че от 16 години вече нямаш задължение да слушаш никого.

Този човек и майка му наистина са се вкарали в някакви филми. Първо, мъж, който се допитва до майка си за щяло и нещяло не е никакъв мъж, а от онзи тип "на мама синчето", дето като се омъжиш за тях, все едно си се омъжила за свекито. Второ, той се обажда на майка си да дойде, за да не остане сам с детето?!?!?!  newsm78И въпреки това има намерение да ти го вземе (това пък как ще стане въобще не мога да си представя Thinking) и да го гледат заедно с майка му?????  ooooh!
Не се занимавай с глупостите им. Поговори с адвокат за възможностите, които имаш.

# 7
  • Не от София.
Ако си направиш труда да прочетеш написаното, ще се увериш, че половината от мъжете заплашват, че ще вземат децата.
Накрая се получава така, че дори ги мързи да им отделят и по един час седмично.
Те това мисля и аз на 100% !Май повечето сме минали оттам-че отвличания,че с полиция ще го взема...
Живей си живота,жено и не се връзвай на мъжки плещеници..  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт