Истанбул 2

• 87 994
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
Поздравления! Как ще дочакаш до след 8 месеца - не знам  Simple Smile Аз толкова дългосрочни планове не обичам. Веднъж платихме екскурзия 3,5 месеца по- рано, за да ползваме намаление за ранни записвания и душата ми излезе от чакане  Tired

# 421
  • Казанлък of all places
Джул, и аз гледах програмата на турнето. Душата ми се мята в размисли - и аз не обичам да правя дългосрочни планове, това едно, второ , деца дето едно цяло лято изкараха виейки "It's my life and its now or never..." не знам как сърце ще ми даде да не ги взема Mr. Green ; от друга страна - вече съм проверила къде ще е концерта, хотелите наоколо съм прегледала...само дето координатите в GPS-а не съм вкарала.  Близо до е до Зейтунбурну залата, комуникацията с крайбрежната улица е чудна, може да се стигне много лесно с кола покрай летището и така.

# 422
  • София
Андж, а ти мислиш ли, че вече не съм прегледала всичко  Hug
И залата, и квартала, и на колко спирки е от Лалели, защото
по всяка вероятност отново ще сме там и т.н.
Оххх и малкия пее с цяло гърло, особено албума " These days" -
всичките песни ги знае и само ме пита не може ли и него да го вземем,
а аз лъжа като дърта циганка, че такива малки дечица не пускат  ooooh!
Пина, няма начин да не правя дългосрочни планове, щом се касае за Bon Jovi.
Чакам ги цял живот и не мога и да си помисля да ги изпусна.
Ще направя и невъзможното да съм там, само да сме живи и здрави  Hug

# 423
  • Там някъде......
ЗДравейте ,може ли да ми дадете адреса и квартала в който се намира най-голямата капалъ чарши в Истанбул,че замисляме едно пътуване до там с кола.Благодаря ви предварително

# 424
  • Казанлък of all places
Ето адреса :
Kapalıçarşı - Grandbazaar
Kalpakçılar Cad. Sorguçlu Han. No:22 Kapalıçarşı
Beyazıt - İstanbul 0212 519 1248
kapalicarsi.org.tr
Beyazıt- Беязит  е квартала.

Хубаво беше и GPS координатите да ти намеря, ама не мога в момента...

# 425
  • София
Ето информация за Капълъ Чарши в Гугъл.
Има и карта.

http://www.google.bg/search?hl=bg&client=firefox-a&hs=m5 … ;oq=&gs_rfai=

http://maps.google.bg/maps?hl=bg&client=firefox-a&hs=m58 … p;ved=0CCAQ8gEwAA

Адрес няма как да се даде, защото пазара е голям
няколко улици с найсе порти Simple Smile
Единия му вход е на булевард Урду, по който
се движи трамвай 38.
В ляво на втората карта е булевард Ататюрк, по който
най вероятно ще се движите.
Като стигнете голямата детелина на Аксарай,
завивате на ляво по булевард Урду.
Карате само направо и на спирка Беязит /има джамия със същото име/
веднага зад автобусната спирка е един от входовете на Чаршията.
Аз така мога да го обясня, защото по този маршрут сме ходили до там Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 11:23 от jullianna

# 426
Там с колата няма да могат да влязат, няма и къде да паркират... По- скоро колата пред хотела, ако спите в хотел или на някакъв паркинг  Thinking

# 427
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте. Според вас за Нова Година как е по-добре да посетим Истанбул - с организирана екскурзия или сами да си организираме? Също така дали в тези празнични дни ще работят магазините, музеите? Да не се окаже, че всичко  е затворено покрай празниците?

# 428
  • Там някъде......
Благодаря ви момичета з аотговорите ако има нещо пак ще питам .

# 429
  • Varna
Здравейте, фенУвИ на Истанбул newsm68
ЗабраЙФ вЪ брЯ Hug
Аз, бях за седмица на Станбула newsm44 Голям късмет със времето, но и предварително гледахме прогнозата де Wink не тръгнахме на сляпо.
Та да ви кажа, че вече жетоните са станали по 1.75 лири.  И жетоните вече се продават от автомати. Само на едно място на Султанахмет във една сладкарница до спирката продава едно момче. За корабчетата до Азиатската част също със автомати е продажбата.

gadamer-
За Нова година съм ходила във Истанбул, организирано. Беше  във Керван сарай до Хилтън. Хич, не обичам, намазани места, но се радвам, че тогава хората със които бях, се оказаха много земни и изкарахме страхотно, въпреки, че не се познавахме, преди това. И купона пак ние българите го направихме. Но наши познати, ходиха организирано също, но пък не са използвали услугите на фирмата със която са пътували за организирано посрещане на Новата година и си изкарали прекрасно. Намерили някаква много яка дискотека до хотела и било страОтно изкарване. Ама като забравих тогава да ги питам във коя дискотека. Беше около спирка Гюлхане, спирката, защото там ни беше и хотела. Това си е точно зад Топ Капъ Палас. Не във Лалели, при търговците.
Та и ние сме във чуденка за Нова година де newsm78

# 430
Най-добре се организирайте сами и  намерете хотел около Истиклял и Таксим.
Няма начин големия купон да не е точно в тоя район.

# 431
  • София
Записвам се и се надявам много темата да ми е полезна.

Ако се сещате за подходящо хотелче на удобно място (такова близко до интересни места) ще съм много благодарна. Все си мисля, че повече от 50 Евро за двойна стая не бихме дали, но не знам пък дали това не е малко за град като Истанбул.

# 432
В нашия хотел, описван по- напред, беше точно 50 евро стаята. Мен ме устройваше, но масово хората не са доволни. Локацията беше добра - Беязът, точно до Капалъ чарши. На тази цена трудно и на такова да попаднете, повечето клонят към 80 евро на стая - Лалели, прости хотели.

# 433
  • София
Oпределено не обичам да препоръчвам хотели, защото това, което е харесало на мен, а именно чисти чаршафи и топъл душ, може да не се хареса на друг. Все пак има и съвсем приемливи цени. Ние си резервирахме апартамент през booking - 49 евро за 4 човека. Малко трудно намерихме хазаина (кафенето му се оказа през няколко магазина) и нямахме асансьор, но си беше дори приятно. Имаше и кът за готвене с някаква посуда, но така и не се загледах какво включваше, защото не сме се хранили в къщи. Беше на 5-6 минути от Синята джамия и Света София. Така, че харесай си нещо и просто чети отзивите на гостите. А ако има такива, които са дали оценка без коментар - знай, че са били негативни(нашия за хотела в Алания го изтриха мръсниците  Mr. Green).

# 434
  • София
Аз точно в буукинг се зачетох снощи, но то хотели, то чудо.
Иначе и моята представа за хотел е може би такава - да е чистичко и да има топла вода. И може би закуска.
Така и така смятаме само да спим в хотела.

Едно приятелче ми препоръча Таксим Метропарк, бил на много хубаво място, но цената от 270 Евро за 3 нощувки за двойна стая малко ми се свиди.
Може би не трябва да ми се свиди  newsm78, но как да дам повече пари като може да дам по-малко  Mr. Green.
А и време не остана, че полета ни е на първи декември, живот и здраве.

А в същност на буукинг.ком плаща ли се нещо за резервация?

Общи условия

Активация на акаунт