Истанбул 2

• 87 986
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
  • в страната на чудесата
Здравейте,момичета.Имам един въпрос - интересува ме,каква е цената на златото и има ли гривнички със синьото оченце на тях.На 15 октомври ще ходим на екскурзия и ми се искаше да взема за децата.Ако може да ми кажете повече турски лири ли да си сменя,защото аз мисля да си взема лири,долари и евро,но останах с впечетление,че пазаруването с лири е по - изгодно.Благодаря ви предварително.

# 61
  • София
За мен по-удобно беше пазаруването с лири или разплащането с карта(където е възможно), така не ми се налага да мисля на какъв курс ще ми обърнат еврото. А и има места(както по-назад някой беше споменал), на които не може да се плати с друга валута, освен с лири. За цената на златото не мога да кажа , защото не съм се интересувала, но злато видях мнооого, толкова много накуп досега не бях виждала  #Crazy

# 62
  • София
Ние днес купихме лири от бюрото на Графа, курсът ми се стори супер- 1лв  Grinning

Заминаваме в неделя и осъзнах, че ми стана леко каша в главата, та ще вадя пак картите да се ориентирам,,, нали ни е първо посещение  Laughing

# 63
  • Пловдив

stefi2, сините оченца в Истанбул са под път и над път във всякакви размери и приложения!
Ето и нашите снимки от пътуването ни - април'2009.

Лек път на заминаващите!

# 64
  • в страната на чудесата
Благодаря ви момичета,ще взема повечко лири,пък еврото и доларите за резерва  bouquet

# 65
  • София
Здравейте,момичета.Имам един въпрос - интересува ме,каква е цената на златото и има ли гривнички със синьото оченце на тях.На 15 октомври ще ходим на екскурзия и ми се искаше да взема за децата.Ако може да ми кажете повече турски лири ли да си сменя,защото аз мисля да си взема лири,долари и евро,но останах с впечетление,че пазаруването с лири е по - изгодно.Благодаря ви предварително.

В Истанбул, май цена на златото като тук - няма.
В колкото магазини попитах, ми отговориха, че трябва
да си избера, каквото ми харесва и в зависимост от изработката,
дали има камък или не, от самото злато ... ти казват цена и можеш
да се пазариш.

# 66
Ние днес купихме лири от бюрото на Графа, курсът ми се стори супер- 1лв  Grinning

Заминаваме в неделя и осъзнах, че ми стана леко каша в главата, та ще вадя пак картите да се ориентирам,,, нали ни е първо посещение  Laughing

Последните дни турската лира е все надолу , защото курса им е плаващ , а не са във валутен борд като България.
В момента курса на БНБ е някъде около 0.982 лева за 1 лира.

# 67

В Истанбул, май цена на златото като тук - няма.
В колкото магазини попитах, ми отговориха, че трябва
да си избера, каквото ми харесва и в зависимост от изработката,
дали има камък или не, от самото злато ... ти казват цена и можеш
да се пазариш.

В някой от пътеводителите четох ,  че на златарския бедестaн в Капалъ Чарши (дето се провежда златарската борса) всеки ден се окачва на стената цената на златото за момента.
От тази цена  започвал пазърлъка , като добавката за изработка в масовия случай е малък процент отгоре.
Вчера слушах по новините , че последните дни златото в Турция  значително поскъпнало.

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 20:13 от mallkata

# 68
В някой от пътеводителите четох че на златарския бедестен в Капалъ Чарши (дето се провежда златарската борса) всеки ден се окачва на стената цената на златото за момента.
От тази цена везе започвал пазърлъка , като добавката за изработка в масовия случай е малък процент отгоре.
Вчера слушах по новините , че последните дни златото в Турция  значително поскъпнало.

24 Eylül Cuma (24.09. - neTъk)
Altın gram fiyatı (цeHa Ha гpaM 3лaTo ):
Alış: 61.90 tl

23 Eylül Perşembe
Altın gram fiyatı:
Alış: 61.73 tl

22 Eylül Çarşamba
Altın gram fiyatı:
Alış: 61.62 tl

21 Eylül Salı
Altın gram fiyatı:
Alış: 61.46 tl

20 Eylül Pazartesi
Altın gram fiyatı:
Alış: 61.57 tl

18 Eylül
Altın gram fiyatı:
Alış: 61.46 tl

18 Ağustos Çarşamba(18.08.2010)
Altın gram fiyatı:
Alış: 58.94 tl
 Peace Wink

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 20:31 от bz

# 69
Е може да е било последните седмици.
Инфото е от Нахиде Дениз - кореспондентката на БНР в Истанбул.

П.С. Тези цени за какво злато са ,  защото по златарските магазини в БГ е 50-58 лева за 14 карата , а повечето неща са с произход Турция.
Италианското е по-скъпо, но то там много отхвърля изработката.

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 20:47 от mallkata

# 70
  • в страната на чудесата
Много ви благодаря,аз така или иначе реших да взема малко повече лири.Имам само още едно въпросче.Заслужава ли си да дадем по 25 евро за вечеря в "Ориент Хаус" или да отидем на друго заведение?И ако може да препоръчате нещо?Ще съм ви много благодарна.

# 71
  • София
Здравейте Hug Имам нужда от помощта ви  Laughing Laughing

Днес вечерта заминаваме  newsm18 newsm18 newsm18 newsm18

Та, нямах досега много време да приготвям маршрути и програми,а  сега малко се пообърках.. Моля ви, дайте съвет как точно да организирам програмата, че да не пропилеем и минутка  Laughing Отворила съм всички Истанбулски тема, чета, отбелязвам..  Crazy

Първият ден мисля да разгледаме Топ Капъ, Йеребатан, Синята джамия,... за жалост, св. София не е отворена в понеделник, та ще я оставим за вторник. Дайте идея след това накъде да тръгнем като за първи ден.. Може би Таксим за надвечер?

Искам на другия ден да си направим разходка с корабче по Босфора. Разбрах че се хващат от Еминьоню, но с какво се стига до там от Султанахмед? Трамвай 38  Rolling Eyes

bouquet

# 72
От Султанахмет до Еминьоню - с трамвая (той е само един). Иначе за вечерта ние мислехме да направим така: с трамвая до последната спирка (Кабаташ), оттам с метро до Таксим и оттам да се пуснем по Истиклял. За съжаление не успяхме да го направим, остава за следващ път.
Иначе... ако си падаш по базари и шарения - Египетския базар за подправки.

# 73
  • София
От Султанахмет до Еминьоню - с трамвая (той е само един). Иначе за вечерта ние мислехме да направим така: с трамвая до последната спирка (Кабаташ), оттам с метро до Таксим и оттам да се пуснем по Истиклял. За съжаление не успяхме да го направим, остава за следващ път.
Иначе... ако си падаш по базари и шарения - Египетския базар за подправки.

Мерси, Дона   bouquet Моят план за Таксим е същия, дано да имаме сили вечерта  Laughing

Момичета, много искам да отидем до Пиер Лоти  Simple Smile Някъде четох че има хубав лифт, но как се стига до там, знаете ли? ( знам само че е в Еюп)

Последна редакция: нд, 26 сеп 2010, 11:04 от illy

# 74
Стефи, хапнете навън, там само винцето и турското кафенце!!!

Общи условия

Активация на акаунт