Истанбул 2

• 87 988
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
  • Казанлък of all places
За "Пиер Лоти"  - отделна програма Simple Smile. Далеч е от основните забележителности , но ако може някой да ти помогне с карта за градския транспорт, мисля си,че последната спирка на същия този трамвай е някъде около долната спирка на фуникулара ( лифта).
Аз бих ти препоръчала и малката изложба "1001 изобретения на исляма ", която е безплатна и е точно пред "Св. София". Много е интересна и отнема не повече от половин час.
Сутринта гледах,че "Св. София" е окичена с някакви платна с името на Мимар Синан по тях, но понеже валеше, не успях да видя точно какво е. Сигурно пак има съпътстващи събития.

# 76
Като гледам трамвая е в съвсем друга посока и не ходи до Еюп.
Може с фери от моста Галата до Еюп и после с фуникулара.

# 77
  • Казанлък of all places
Не ходи до Еюп, ходи наблизо до спирката за фуникулара. Simple Smile Може и аз да греша обаче.

# 78
  • София
Много ви благодаря  Heart Eyes  Всяка информация, която споделяте ми е много ценна. Simple Smile

Ще разгледаме и изложбата със сигурност; така или иначе е и в СултанАхмед. Hug

# 79
Не ходи до Еюп, ходи наблизо до спирката за фуникулара. Simple Smile Може и аз да греша обаче.

Ето картата . Най-близката спирка е май Единеркапъ , но то е много далеч от Пиер Лоти.

http://www.urbanrail.net/eu/ist/istanbul.htm

# 80
  • София

Ето картата . Най-близката спирка е май Единеркапъ , но то е много далеч от Пиер Лоти.

http://www.urbanrail.net/eu/ist/istanbul.htm

Имало някакъв автобус 99А, който тръгва от Еминьоню към Пиер Лоти Rolling Eyes Simple Smile

# 81
  • Казанлък of all places
порових из архивите на турската ни тема и ето какви инструкции е дала една от истанбулските девойки
Цитат
И да ти отговоря на въпроса =от Еминйоню се качваш на градски автобус номер 99А Еминйоню=Газиосманпаша .Слизаш на последната спирка и се качвате на такси .Пътят е около 5 минути и не струва много.Има и др .възможност=слизаш на Ейюп от същия автобус и попитай за лифта =ще те упътят =направо директно на Пиер Лоти те отвежда.

# 82
Aко още не сте тръгнали ето какво установих.

По маршрута Еминйоню - Фенер- Балат - Еюп може да хванеш който и да е от следните атобуси :
99 , 99А , 399В , 399С , 399D

Спирката  на автобусите Еминйоню е  малко след моста Галата в посока другия мост .

# 83
  • София
Благодаря, не сме тръгнали още..за последно влязох да проверя темичката и в 10 изчезваме  Hug

С толкова напътствия няма начин да не стигнем Пиер Лоти  Heart Eyes Мерси за помощта на всички, които ми писаха и тук, и на лични  Hug Равни нямате  Heart Eyes

# 84
Много дезинформация за трамвая!

Първо - не е само един номер!!! №38 си върви и ходи до Кабаташ, но върви и № 45-46 ли беше..... не помня, който е само до Еминьоню. Отделно върви още един, чийто номер също не помня, но той е и друг модел трамвай - все пак гледайте на какво се качвате.

Андже! Стига праща трамвая на къде ли не, бе моме!  Simple Smile  Мене ме прати до Емиргян с трамвая, сега на Еюп го прати! Много по- кратък и по- семпъл му е маршрутът!

До Пиер Лоти става и с 36СЕ, слиза се на спирка Sehitlik, Еюп е по- далече, но може да се извърви. От Шехитлик (Sehitlik) е точно до входа за лифта, който струва пак лира и петдесет, купуват се жетони от автомати или се плаща с акбил.

# 85
  • Казанлък of all places
Публично си посипвам главата с пепел и спирам да говоря за градски транспорт! Все пак, знаех си че съм минала покрай спирката. Simple Smile

# 86
Публично си посипвам главата с пепел и спирам да говоря за градски транспорт!
И аз  Embarassed

# 87
  • До хладилника, който обичам
Какво/кой е Пиер Лоти и какво има да се види там Simple Smile

# 88
Дезинформацията за трамвая май аз я започнах... Като, че ли събота и неделя върви само №38, защото сега, в последните 2 дни само него виждах, но в срядата, четвъртък и петък горе- долу се редуват номерата. Повечето български туристи ходят през уикенда и не виждат друг номер, но ето, че се намира кой да ходи и през седмицата. Преди 3 години също само №38 бях виждала, ама тъкмо събота и неделя го ползвахме.
Разбира се и водача на групата каза, че трамвая нямал номер  Confused и бил само един, но той и доста други глупости каза.

# 89
  • Казанлък of all places
Пиер Лоти е бил френски офицер, писател , ексцентрик, влюбен в Османската имерия , творил в началото на ХХ век. . Ето уикипедичната статия за него  ( на англ. ) : http://en.wikipedia.org/wiki/Pierre_Loti
Кафенето, кръстено на него, се намира на един прекрасен баир, от който се разкрива невероятна гледка към Златния рог. Иначе - кафене като кафене, но гледката си струва всяка крачка по тесните улички към него или стотинка, похарчена за фуникулара. Simple Smile ( Както стана ясно, аз съм от пешеходстващите Simple Smile)
А как е станало толкова мнгоо популярно, не ми е много ясно...

Изгледът от кафенето

Изглед вдясно

Кафенето отвън
Пак
Гарсон, юн кайве! Simple Smile
Кафенето отвътре
Хептен отвътре

бг-мами точка ком лющят кафе пак там  Wink

Общи условия

Активация на акаунт