Истанбул 2

• 88 090
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Задната част на Капалъ чарши точно така изглежда - като задната част на Женския пазар. Вътре е в ориенталски стил, подобен на арабските сук- ове, но малко осъвременен ми се вижда на мен  Thinking в сравнение с този в Кайро и дори в Тунис. Там си е туристическа атракция и цените са сериозно завишени, трябва да се пазариш много, с цел забавление и не толкова изгодни покупки.
Има едни фабрики за кожени изделия, в европейската част, над мраморния бряг, но не мога да обясня адреса, тъй като са ни водили организирано до там. Твърдят, че там се купуват кожи изгодно, ние не сме купували.
Иначе бих заложила на Моловете и световните брандове, има и големи турски вериги с добро качество, те също си продават там.
Друг вариант е Ташхан, където със сигурност има кожи и далеч не е толкова популярен базар, но дали цените са изгодни - не знам. Намира се в Лалели.

# 466
На автогара Енселер дали има гардероб за  багаж за няколко часа?

# 467
  • Варна
Привет.

Досега не сме ходили в Истанбул. С мъжа ми отдавна искаме да го постеим за 3-4 дни, но не зная защо си мисля, че най-удачно е да е през по-топло време на годината. Той иска да си направим екскурзия сега през декември. Та да попитам, според вас от значение ли е времето през което ще се пътува? За редовните посетители предполагам, че изочщо няма такова, но не искам да оставам с неприятни усещания първия път...

# 468
  • Казанлък of all places
Гледам , че си от Варна , та затова смятам,че това, което мен ме мори през зимните месеци в Истанбул, за теб няма да има значение. Simple Smile
За град , разположен от двете страни на пролив и обграден с морета от две страни какво може да се каже... Там за пръв път усетих на гърба си буквално израза "студът се просмуква в теб". Облечена както трябва, времето по-топло от БГ, но едно много странно усещане все едно си сюнгер и студът прониква през теб. Подобно нещо съм изпитвала само в градове, близо до голяма вода Simple Smile .
Идете, вижте. В Истанбул също украсяват за Коледа и ако държиш на това настроение, няма да бъдеш ощетена.
Моят личен фаворит за посещение обаче е периодът април - май.

# 469
Като цяло в Истанбул е като във Варна, да. Ако ти е приятно да се разхождаш във Варна през декември, така ще бъде и в Истанбул. Зависи и на какво наблегнете. Ако основно ходите по дворци, Св. София и прочие, също молове и т.н., то няма никакво значение какво е времето на вън.
Може би от май до септемврти е по- красиво, защото има повече зелено и имат много цветя по градинки из града. Сега ще са голи дърветата.

# 470
В момента в grabo.bg  има страхотна оферта, нощувка за двама в 5* хотел за 110лв.

# 471
  • София
Момичета, вижте какво става в Истанбул  Cry
http://www.facebook.com/i.love.istanbul.city
Много ми е мъчно Sad
Това е уникална сграда ...
Дано да няма много щети, въпреки, че като гледам пожара -
не ми се вярва Sad

# 472
# 473
  • София
Казаха ми, че от "Метро" предлагали транспорт от автогарата в Истанбул до Бешикташ. Някои знае ли нещо по въпроса? Като купувах билетите девойката от гишето ми каза да говоря със стюардесите или шофьора.  ooooh!

# 474
Казаха ми, че от "Метро" предлагали транспорт от автогарата в Истанбул до Бешикташ. Някои знае ли нещо по въпроса? Като купувах билетите девойката от гишето ми каза да говоря със стюардесите или шофьора.  ooooh!
До Аксарай има безплатен трансфер. Автобусите са по-малки и имат логото на Метро. Трябва да си пазиш билета, с който си пътувала до Истанбул. Много вероятно е да имат трансфери до други места в Истанул. Наистина инфото от шофьора или стюардесата ще е актуално. Най-често знаят български.

# 475
  • София
До Аксарай има безплатен трансфер. Автобусите са по-малки и имат логото на Метро. Трябва да си пазиш билета, с който си пътувала до Истанбул. Много вероятно е да имат трансфери до други места в Истанул. Наистина инфото от шофьора или стюардесата ще е актуално. Най-често знаят български.

Когато ползвахме МЕТРО през септември, такива автобусчета имаше до почти всички популярни (и непопулярни за мен) точки. Аксарай, Султанахмед, Лялели и разни други. Ние ползвахме обаче метро и трамвай, за да проучим маршрута за връщането  Laughing

# 476
bz, Какво стана с Хайдарпаша, има ли много щети?

# 477
Dona,

http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=haydarpasa-train-statio … low-up-2010-11-29

http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=haydarpasa-train-statio … low-up-2010-11-29

"... The fire was brought under control at around 6:30 p.m., a statement from the Ministry of Transport and Communication said. Television stations aired the firefighting efforts live. The roof of the building appeared to have been completely burnt even after the fire was out as smoke continued to rise into the air. ... "

Peace

# 478
Ех, язък за сградата  Confused

# 479
  • Пловдив
Та да попитам, според вас от значение ли е времето през което ще се пътува?

Само доколкото е от значение самото време за теб. Аз съм била в Истанбул през август и през март. Е, първия път повече ми хареса Wink Но защото аз лично хич не обичам лошото време. Като ливне един дъжд, дали ще е толкова приятно да обикаляш улиците с екскурзовод.

Общи условия

Активация на акаунт