Истанбул 2

• 88 080
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Това пък, какво е?
Докарва ми на "Вечеря за балъци" Rolling Eyes

# 496
  • Казанлък of all places
Balik ekmek е просто хлебче с риба ( балък - риба, екмек - хляб) . Хлебчето е цепнато на две, рибата е пъхната в него, аз съм го яла и полято с един много вкусен сос - вървиш и ядеш.

# 497
Даже за 5мин е с трамвая от Лалели до Султан Ахмет, дали не е и по- малко.

Балък екмека е бял хляб, резнат като за хот дог, но вместо кренвирш слагат половин печена скумрия на скара и лук. На някои места слагат и люта чушка, по желание. Балък - риба; екмек - хляб.

# 498
А, благодаря! Тъкмо за мен smile3521

# 499
  • София
Аз много-много риба не обичам, но екмекът им сигурно е хубав, та ще съм доволна. Simple Smile Купих си ваучерите, сега отивам да чета предната тема и после тази отначало...

# 500
Ако изчетеш тази и предната тема - от начало до край - въпроси няма да ти останат никакви!  Simple Smile

Да, екмека им е много хубав!  Simple Smile В България, поне във Варна, вече не остана хубав хляб.  Confused Аз много обичам хляб, де, за това така... В Италия и в Турция хляба е много хубав.

# 501
Като споменахте балъка и екмека, онзи ден се завърнахме от Истанбул /Здрасти, Пина! Laughing/. Бяхме за един ден, на връщане от Сингапур, където изкарахме 10 дни на китайска, индонезийска и пр. храна /от която на мен ми призлява, мъж ми и той едвам яде....та 10 дни глад беше!/. И като невидели бяхме просто - цял ден здраво плющяне! Най-великият балък с екмек на света е истанбулския просто! А пък толумбичките..... Heart Eyes А пък сокчетата от нар и портокал.... Heart Eyes Heart Eyes

# 502
Колко ми е познато!  Mr. Green И аз преди години, след 10 дни в Тайланд...  Sick  така се бях нахвърлила на храната в Истанбул  Laughing  Като се оплаквах на майка ми, че в Тайланд няма какво да се яде и гладувам, тя ми вика - ами, хляб и сол яж! Ама като няма хляб....  Laughing
Там се научих да закусвам. То всички българи край мен също. Първия ден всеки силен и вилен - а, аз не закусвам... Ама после - Как да не закусвам, като знам, че това ще ми е последното ядене за деня  Laughing  - на закуска даваха яйца, бекон и натурални кроасанчета.  Веднъж реших да си купя и да ям най- нормалното нещо, което мога да намеря. То беше ядки - кашу. Да е нормално, да е нормално - колко да е нормално?  Laughing  Лютоооооо...............  Joy

# 503
  • София
50% отстъпка за пакет автобусна програма "Уикенд в Истанбул – Класик” от Бутик Травел  -100 лева

http://deal.DMCA-removal-from-Google/50-otstapka-za-paket-avtobu … tik-travel-0bg9ut

Аз се замислям да купя два ваучера  Rolling Eyes то само за едната вечер за път дадохме толкова пари предишния път  Rolling Eyes

Но съм ползвала такива ваучери през сайта на Колектива само, тези Арена не ги знам. Както и бутик травел  Crazy

Последна редакция: ср, 08 дек 2010, 13:40 от illy`

# 504
Аз пак да попитам има ли багажно /гардероб/, където да могат се оставят куфарите за няколко часа на автогара Енселер newsm78

# 505
Хмм , ако приемем че пътуват веднъж седмично вече са си запълнили  половината година - 1350 ваучера са си 27-28 автобуса...  Laughing

# 506
Аз пак да попитам има ли багажно /гардероб/, където да могат се оставят куфарите за няколко часа на автогара Енселер newsm78

В офисите на автобусните линии има помещения за багаж. Мисля, че няма да имаш проблем.

# 507
Хмм , ако приемем че пътуват веднъж седмично вече са си запълнили  половината година - 1350 ваучера са си 27-28 автобуса...  Laughing

Те не пътуват по един автобус на седмица. Обичайно вървят по четири, а се случва и по 6 автобуса, един след друг тръгват, като керван са понякога из пътищата.

# 508
Понеже пише , че ако са записани под 25 души за дадена дата  пътуването не се провежда  , си помислих че са само с един автобус.
Логично ако има повече желаещи от агенцията да пускат няколко автобуса. Явно според желаещите  Laughing

# 509
  • София

Ние ползвахме на Метро, за няколко часа. Но не бих оставила нещо много ценно вътре Rolling Eyes Постоянно се отключва/заключва, всеки може да ти вземе куфара, дори да не е неговия.

Общи условия

Активация на акаунт