Истанбул 2

• 88 076
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря! Имам 6-7 часа свободно време между автобуса и самолета и се чудя как да го използвам, без да мъкна багаж,но не бих си оставила куфара просто така някъде, без да е сигурно.

# 511
Ами остави го на летището. Има багажно отделениео, 15 лири на сак за цял ден.

# 512
Исках да разгледам МОЛ Форум, а той нали е близо до автогарата, но и летището е добра идея smile3525

# 513
Сиси, ние миналата седмица го направихме това упражнение с багажа. Пътят от автогарата до летището е не повече от 15, хайде да са 20 мин. Метрото спира вътре в самото летище, само се качваш нагоре и си пред багажното. Много е удобно.

# 514
Записвам се Simple Smile
Другия уикенд сме там с мъжа ми и се опитвам да сглобя план къде какво и как да посетим. Засега съм стигнала от автогарата до Форум Истанбул/Аквариума, който доколкото разбирам от картите е на горе-долу една спирка с метрото. В колко отварят? Пристигаме рано-рано в петък. После евентуално към хотела, който още не знам кой е точно. Имам поръчка да купя лампа със син джин  Laughing, т.е. лампа/чайник, която прилича на лампата от "Аладин и вълшебната лампа". Предполагам, че има на онзи голям пазар, на който забравих името... Капалъ... ? Може би въпроса ми е малко като откъде да си купя баничка в София, но още ми е трудно да се ориентирам. Искам да видим Топкапъ, Долмабахче не държа... и още не знам какво...

# 515
  • Казанлък of all places
Знаеш ли поне в коя част на града ви е хотела?
Препоръчвам Египетския пазар за лампа с джин.Simple Smile Не знам, аз на закрития още не съм стъпвала ( Капалъ чарши, that is Simple Smile ) , но Египетския ми е любим. Сигурна съм,че като фотограф ще го оцениш. И имам лампа от там  Wink

# 516
Благодаря ти, Ангелина Simple Smile А как е на турски Египетския пазар? Да го видя на картата.

# 517
Благодаря ти, Ангелина Simple Smile А как е на турски Египетския пазар? Да го видя на картата.

Mısır Çarşısı

http://viewat.org/?i=en&id_pn=12413&sec=pn

# 518
Балък екмека е бял хляб, резнат като за хот дог, но вместо кренвирш слагат половин печена скумрия на скара и лук. На някои места слагат и люта чушка, по желание. Балък - риба; екмек - хляб.
Това беше най-вкусното нещо, което ядох в Истанбул!

# 519
Какво толкова  ? Сандвич от скумрия с лук и салата.

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 22:10 от mallkata

# 520
  • София
Моите хора много им се изкефиха, но аз не ям риба и само ги гледах. За сметка на това фотоапарата също си "хапна" и въпреки влажните кърпички, миришеше на риба поне една седмица  hahaha.

# 521
Даваш добър съвет Laughing .
Ако не си носите мокри кърпички по-добре не се изкушавайте от балък-екмека , защото цял ден ръцете ви ще миришат на риба.
На много малко места ще намерите чешмичка дори да се измиете.

# 522
  • Казанлък of all places
И аз не ям риба, но балък екмек ядох. Истанбул не е само баклава и халва.
За мен е важно е да се опита от максимално всичко и да си построиш своя град от аромати и вкусове.
Нещо друго се сетих аз, дано БЗ или някой друг от истанбулските се сети да надникне тук тези дни: има ли вече програма на музеите за 2011? Или поне за януари 2011?

# 523
Записвам се Simple Smile
Другия уикенд сме там с мъжа ми и се опитвам да сглобя план къде какво и как да посетим. Засега съм стигнала от автогарата до Форум Истанбул/Аквариума, който доколкото разбирам от картите е на горе-долу една спирка с метрото. В колко отварят? Пристигаме рано-рано в петък. После евентуално към хотела, който още не знам кой е точно. Имам поръчка да купя лампа със син джин  Laughing, т.е. лампа/чайник, която прилича на лампата от "Аладин и вълшебната лампа". Предполагам, че има на онзи голям пазар, на който забравих името... Капалъ... ? Може би въпроса ми е малко като откъде да си купя баничка в София, но още ми е трудно да се ориентирам. Искам да видим Топкапъ, Долмабахче не държа... и още не знам какво...

Алргрина, Форум Истанбул/Аквариумът почват работа в 10.
Вълшебна лампа най-вероятно ще намериш на Капалъ-то. Там е пълно. Почти съм сигурна, че на Египетския пазар (Мисир Чарши) също има, но мнго по-малко. И двете места са много фотогенични, ама на Капалъто има и мн. килимарски магазини.

Не пропускайте водохранилището - срещу Св София. Ей тука има малко снимки http://www.flickr.com/photos/15094993@N08/sets/72157623381534244/

Имайте предвид, че в неделя не работят пазарите, а и повечето забележителности и музеи. Неделята е ден за шопинг по моловете  Laughing!

# 524
Какво толкова  ? Сандвич от скумрия с лук и салата.

Уникално изказване  hahaha
просто казах, че беше най-вкусното нещо, какво толкова бих попитала аз?
Хрупкав хляб, прясно изпечена топла риба с лук и свежа зелена салата, да вкусно беше! Особено след дългата разходка по Босфора!

Относно Египетския пазар, може да се нахраните докато го обикаляте  Flutter . Имат много вкусни маслини, сушени кайсии, а от ядките, пробвайте тези лешници, които са печени в черупка и леко счупени. Топят се в устата bowuu продават също много видове чай, ябълковия е много хубаво, както и от нар.
На връщане, малко преди границата в Люлебургас (не съм сигурна много за името) на пътя има голям супермаркет, не пропускайте да си купите турски чайник и чашки, там са най-евтини:).

Общи условия

Активация на акаунт