Расте АПРИЛското мишле, каша ли ще хапва или пък пюре? - 6

• 27 677
  • 737
  •   1
Отговори
# 540

Жабке, аз донякъде се сещам каква е причината за нервното бебе понякога иска малко повече внимание! Сега каката е с баба си за два дни и положението е по-спокойно, иначе например често на бебето му се спи, аз се занимавам с каката и не мога да я приспя и в крайна сметка бебо става много нервен! Ама какво да се прави, просто ще чакам Ани да порасне и малко да си синхронизират режимите с кака! Simple Smile

уф аз пък имам чувството, че малко поизоставям големия заради малкия. Преди правихме почти всеки ден нещо заедно и творяхме разни неща ... сега не можем и излизаме в парка много, играем колкото можем, но у дома главно с баща си играе Sad

# 541
диди666, искрено се надявам да се стабилизира кърменето при вас.  Praynig
Ние сме го малко позакъсали откъм хрема (вече не може да спи дечето от нея  Sad ), та ще съм благодарна ако споделиш какво са ви заджуркали в аптеката. Доки иска да давам Елиус - някакво противоалергично  Tired

# 542
диди666, искрено се надявам да се стабилизира кърменето при вас.  Praynig
Ние сме го малко позакъсали откъм хрема (вече не може да спи дечето от нея  Sad ), та ще съм благодарна ако споделиш какво са ви заджуркали в аптеката. Доки иска да давам Елиус - някакво противоалергично  Tired

по описанието ми прилича на коларгон то и ние сме с такива определено помагат ,но не трябва да се ползват често само когато друго няма как да помогне.

# 543
Цитат
Консултантки моля кажете какво да направя да спра ли с кърменето, да взема ли хапчета или като е малко ще спре и сама или да продължа да му давам тези малки количества. Мерси

Диди, може ли първо малко да си поговорим, за да разбера малко повече за вас и кърменето ви. Може заедно да успеем да измислим вариант за увеличаване на кърмата. Но независимо от количествата, всяка глътка е важна, така че бебето ти получава ползностите на кърменето и от това, което получава сега. Няма причина да приемаш хормонални таблетки за спиране на кърмата, те са много неприятни като странични ефекти и далеч не са безвредни. Много майки, които са ги приемали са оплакват от толкова неприятни странични ефекти, че чак не могат да се грижат за децата си.

Съгласна ли си да ми пишеш на лични, мейл или да ми звъннеш на телефона от тук (Ива Петкова съм аз) и да ми разкажеш как се стигна до намаляване на кърмата, как се храните сега, колко пъти сучеше бебето преди и сега? Надявам се да съм по-полезна и да дам някои идеи за справяне със ситуацията  Hug

# 544
  • В сърцето на един мъж
Да душа каларгол са, но ни казаха като ни ги разбъркаха да престоят 3 часа, от време на време да ги разтръскваме и чак тогава да му сложа Peace на нас определено ни помагат

# 545
А ние с Коларгола само омазахме с кафяво... Изобщо не помогнаха... При всеки е различно.

Току що даох 18 лева за лекарства... Възмутена и огорчена съм! Само капките за нос (Бивацин) са 10 лева. Една жена в аптеката ми вика: "Като чу колко струват и ти мина,а?" Ако не помогнат ще накарам лекарката да си ги изкапе всичките в носа. Детето не било болно! Ами защо кашля тогава? От носа се стичат секрети, за това кашля, ама не е болна.  newsm78 Пък после една камара пари за лекарства. Как стана това не можах да разбера... Направо ми се плаче, горкото ми детенце...  smile3518

# 546
От къде ги купуваш Глори,и аз да взема за малчо?

от Депо бебе център на клохозния пазар! чукни в интернет за адреса! Мн добре зареден магазин е това! Има всичко!!! Аз от там купувам всичко - памперси, мляко, пюрета, биберони! Казаха ни да спрем кашата, че сме 8600  Crazy

# 547
Ей сега видях, че НИКИ ИМА ЗЪБЧЕ! tooth newsm44
Да се надяваме, че от това са били безсънните нощи напоследък и сега ще има малко спокойствие поне за кратко.  Grinning
Имам въпрос - каква вода давате на бебоците - изворна, преварена,..?
Диди666, дано успееш да увеличиш кърмата, стискам палци. Може да си пробвала, но се сещам за чай за лактация, бирена мая, бира, много течности. Hug
Честита половин годинка на Мила!   bouquet

# 548
  • София
Здравейте и от нас! Hug

И аз съм много по-спокойна с второто бебе. Каката така яко ме е тренирала, че хич не се връзвам на мрънкотения. Тя ми изнасяше пълна програма по всеки проблем, калила съм си нервите. Щом не полудях тогава значи има още хляб в мен. Laughing А и Даниел е много по-спокойно бебенце, просто мечта, нищо общо с номерата на кака. Heart Eyes

А моя пикльо, понеже много рядко реве, е започнал да вие, много монотонен, постоянен вой, може да те психира, ако му обърнеш внимание. Crazy Подозирам зъбките, естествено, щото май друга причина не откривам. А и гадното време, липсва му разходката, а ние само с колата го мотаме за час-два и се прибираме. Та и ние в отбора на неспокойните от няколко дни. Но като ви чета вас, ние сме направо приказка, поне не се носим на ръце и спи през нощта. Simple Smile А и нашта кака много го забавлява, хич не и омръзва да се прави на палячо-така и бебо доволен, и кака има изява и мама доволна. Peace

ЕliMeli, и ние с бебока спим заедно на спалнята и той си е в чувалчето, само понякога го завивам с моята завивка.

Бебето съм го оставяла на бабите няколко пъти, предпочитам да съм си с него. Каката повече хойка по баби. И на мен никак не ми липсват социални контакти, ама аз съм си малко социопат...Дай ми да си дремна до дребен и кака и съм екстра. Явно остарявам... Wink

Данчето, явно се разсънва, а му се спи още. И моя така се обръща насън, но не заспива по корем, а се нерви аз го обръщам по гръб и си заспива отново, без да се е събудил напълно. Такава възглавничка като на alesya, ще свърши идеална работа за обръщащите се маймунчовци. Peace

За проходилката- аз каката започнах да я слагам на 9 месеца там, много и харесваше и само така успявах да свърша някоя работа вкъщи. Хубаво е, че не сме имали проблеми. Сега много се колебая за дребния дали да ползвам въобще. Thinking

tini-mini, честито ви зъбче! Mr. Green

Спокоен ден на всички мами и бебчовци и по-малко мрънкане! Hug

# 549
аз когато ходих на ортопед докторът ми каза: никакви проходилки, никакви бънджита и кенгура преди 6ти месец, никакво "помагане" със сядането и прохождането. общо взето, това което заключи беше, че до 1 год. детето е "програмирано" от Господ за всичко, което трябва да прави и сяда, пролазва и прохожда когато само е готово за това. като му помагаме само го объркваме и го осакатяваме в някои случаи (знам много майки, които слагат децата си да сядат на 3 месеца  Shocked)

# 550
тези педиатри май повечето са луди! преди 4 дни ходихме да изпише нещо на Алекс , че от постоянното бърсане  и лигавене му се появиха лишейчета...."ама то не са лишеи - нахапано е" - каза педи и хоп - мехлемче 16лв  Thinking
Тогава (преди 4 дни я попитах да слагам ли малкия да седи - тя - не, рано е.
Днес отиваме на консултация, кръв , урина и ме пита "седи ли вече?"  Rolling Eyes
 аз - "Не"
тя - "ООооо забавили сте се - слагай го да сяда дасе стабилизира"  Shocked Shocked

# 551
tini-mini Честито зъбче .За водата на мен педи ми каза че може Девин изворна да я преварявам ,пък и четох че трябва да е с ниска минерализация-общо ниво под 120мл/л и ниско съдържание на натриеви катиони-под 20мл/л - Девин изворна е точно такава  Peace

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 14:54 от navail

# 552
Здравейте   bouquet
Ние пък сме в период, в който Марти си затваря плътно устата и се извръща настрани - нулев шанс за какви да е пюренца; вчера пак се пробвах с прословутия картоф /и морков/ - без малко не повърна... Така че, по 20 мл. сок от ябълка и морков от сокоизстисквачка - това ни е цялото захранване за момента.
Хубав ден, усмихнати бебета - и ние покрай тях  Wink

# 553
Момичета Praynig пак моля за помощт.
Моето бебе сега е с разтройство.Педито каза да давам оризова вода newsm78 с обикновен ориз ли се прави това чудо, че ме беше срам да питам.
Помня че давахте и прахчета newsm78 тя каза Ентерол или Смекта newsm78 за толкова малки деца не знам.
Моля споделете Praynig

# 554
  • София
Момичета Praynig пак моля за помощт.
Моето бебе сега е с разтройство.Педито каза да давам оризова вода newsm78 с обикновен ориз ли се прави това чудо, че ме беше срам да питам.
Помня че давахте и прахчета newsm78 тя каза Ентерол или Смекта newsm78 за толкова малки деца не знам.
Моля споделете Praynig
с обикновен. ориз - да. понеже ние много сме страдали с каките си позволявам да препоръчам хидрасек от 10 мг за кърмачета (прахче е) до 9 кг е 1 прахче на прием както и сока на Хипп ORS 200. това е рехидратиращ разтвор с моркови, ориз и електролити.
Моите смектата я повръщаха, а ентеролът е добър, ама действа бавно. Ако разстройството е много, воднисто и мирише на стомашен сок почвай направо с хидрасека. успех, щото зная колко е гадно. и МАЖИ ГЪЗЕТО С ПРЕДВЕРЕНИЕ, ЩОТО ЩЕ СЕ ПОДСЕЧЕ !

Общи условия

Активация на акаунт