Расте АПРИЛското мишле, каша ли ще хапва или пък пюре? - 6

• 27 365
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Аз също смятам, че не трябва да я насилвам, но май е мъничка - на 6 месеца беше 6200 и 62 см, то и аз съм дребна де, знам ли, ще се водя явно по нея, насила не върви да бутам лъжицата
GerganaK, и преди съм казвала, че мерките и теглилките са нещо много индивидуално. Ако детето е здраво, игриво, любопитно, интензивно се движи и всеки ден те изненадва с нови възможности, значи всичко е наред и си имаш една малка фина дама вкъщи   Grinning Може да изкчакаш една седмица и да опиташ отново да предложиш нова храна. В този период децата толкова бързо се променят, че нищо чудно да те изненада вече с по-добър апетит.

TonittaM, при всички положения захраването на малките поставя някои въпроси за навиците и обичаите на възрастните в семейството.
Ние например сме свикнали да вечеряме по-късно, тоест Али вече е изкъпана, нахранена и заспала. Не знам дали скоро ще можем да успеем да вечеряме по-рано.  Затова гледам да я вземам винаги когато мога на закуска и обяд - дори и да сме само двете с нея. Определено започнах повече да внимавам какво слагам на масата, да ставам по-взискателна към храните, които купувам и начина, по който ги приготвям. Започнах да експериментирам и с нови и нетипични до момента за семейството храни (елда, киноа, просо) - понякога успешно, понякога не съвсем. За щастие всички вкъщи се отнасят толератно и с разбиране - даже някои от новите ми манджи определено бяха харесани. Ние и преди не сме яли много солено, но нещата за Али така или иначе ще приготвям отделно без сол. От известно време готвя със зехтин и определено ястията се получават доста сполучливо. Абе какво ли не сме готови да направим за тези палавници  Mr. Green Определено смятам, че захранването на Али е удобен момент да променим някои неща за по-добро и здравословно. Разбира се в рамките на разумното -гледам да не изпадам в крайности.

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 23:15 от froh

# 646
Здравейте,
Много сополив период Sad . И ние сме със секрети в носа и кашлица повече от седмица. Още в началото отидохме до педиатърката, че имам страх от възпалението на ушите, което ни измъчи преди 3 месеца. За моя радост тя каза, че няма нищо притеснително, да наблюдавам детето и да се старая да стои колкото може повече на чист въздух. Последното се оказа не много лесно през изминалите дни. Само три дни след като бяхме ходили на преглед детето беше много по-зле, промивките с физиологичен разтвор не помагаха особено, а изсмукването на секретите беше невъзможно. Доста се бях притеснила и се видях се с един бахов терапевт. Започнахме „лечение”, продължихме с промивките и по препоръка на педиатъра започнах да слагам по 1 капка вит. Ц във всяка ноздра. Вчера и днес е по-добре и скоро се надявам да започнем здрави да се захранваме.

Педагогически Simple Smile Исках да ви питам с какви гозби ще изкушавате малчовците, но като гледам за сега залагате на зеленчуци на пара. Аз още не съм решила каква ще е първата ни хапка, а времето тече...Не бих казала, че ми се захранва...кърменето е благодат. Майка ми ме е взела вече на подбив и не вярва, че ще захраня скоро.

GerganaK, една от клопките при захранването е именно даването на много или наблягането на любима храна, по този начин детето бързо губи интерес и към нея. На твое място бих спряла да давам храна, но през следващите дни ще се опитам детето да бъде на/около масата по време на всяко хранене, за да ни наблюдава. Възможно е това да породи интерес към храната. Не трябва да забравяме, че смисълът на захранването е именно да се захрани детето, не да се нахрани, така че трябва да се набляга на разнообразието, не на количеството. Кърмата е перфектната храна за детето до първата му годинка Simple Smile Желая ти успех!

Честито на всички празнували през изминалите дни 
Звездичка, да ти е жива и здрава Ани, да расте здраво, спокойно и весело дете!

Хубава вечер!

# 647
и ние сме от болните! Таткото  на атибиотик, беб е с хрема! давам калций и вит.Ц + Коларгол капки и за сега май удържаме фронта! Само аз се държа и нас за сега без д съм пипнала нещо!  ooooh!

аспиратор
използвам - имам 3-4 но вече на всичките пищи - не обича да му ровя из личното пространсво....  Joy

Ние вече си имаме 2ри зъб!
 sohappy   И не знам от отва че му изби и 2рия или от това че смених млякото с 2ка, днес е мноооого спокоен и весел, въпреки че е хремав  Flutter

На вас кога ви казаха да започвате да давате месо??
newsm78 newsm78

# 648
Emily, много гадно. Да минава по-бързо!
Това ми напомня, как лятото като идваше докторката да бие пентаксима на Габи, реши да я разплаче предварително, за да не се захласвала и после където я беше ущипала по крака и седя синьо 1 седмица  #2gunfire А сега, на последната - ЗАБРАНИХ и детето изобщо дори не заплака от боцкането  #Cussing out
Съжалявам, ако сте го обсъждали предварително-какво смятате да правите с дрешките, които вече са малки? Хич не ни се трупа по гардероби..

Аз с Алекс ходих на ендокринолог, защото се съмнявахме с педито и за ранен пубертет. При АЛекс беше заради млечните жлези имаше и леко окосмяване долу. Изследваха й хормоните, всичко беше ОК, за всеки случай ходихме и на гинеколог, където гледаха яйчниците й на ехограф. Да ти кажа не си спомням точно какво ми обясни, че гледа.
Казаха, че е заради мен и моите хормони, аз я кърмех още де... Но все пак малката може да не се е изчистила напълно и заради това да е по-окосмена. Едната ми племеница беше голямо маймунче, тя се роди и доста малка (май по-малките бебета са по-окосмени, поне от познати съм останала с такова впечатление), а сега няма помен от косми Simple Smile

Хубаво е щом докторите препоръчват да отидете, за да си спокойна, че всичко е ОК.  Peace

Ох объркала съм цитата Мили Ванили, но не ми се рови назад, разбра ме за кое говоря Sad

# 649
и ние сме от болните! Таткото  на атибиотик, беб е с хрема! давам калций и вит.Ц + Коларгол капки и за сега май удържаме фронта! Само аз се държа и нас за сега без д съм пипнала нещо!  ooooh!

На вас кога ви казаха да започвате да давате месо??
newsm78 newsm78

Моята бебка откакто започнахме захранването и започна да се цупи на млякото и чака нещо със лъжичка и затова малко и забързах заместването на обедното и следобедното хранене .Месо и давам от два дни във вид на пюре на Сънвал-пащърнак и пуйка.Определено със мръвка и е по вкусно.

# 650
Glory, аз вчера бях на консултация и мойта педиатърка ми каза да започвам с месно пюре на обедното хранене и да го давам през ден - един ден зеленчуково, другия - месно. А пък следобедите да редувам плодово с каша. Ние сме на 5 мес и половина, има-няма.

# 651
  • Варна
glory, на мен педиатърката ми каза да давам един месец зеленчукови, после един месец месни, после да въвеждам попарата и с нея плодовите пюрета.  Peace

# 652
glory, нашата педи пък каза, след като съм въвела всички зеленчуци, за около седмица-две да въведа и месните вече. След това се редуват, както е казала milli_vanilli. Честит втори зъб и дано да удържиш фронта и да не се разболееш и ти! Peace
milli_vanilli, аз пазех доста дрешки от баткото, както и играчки и сега са ми перфектно добре дошли. Сега ги складирам в гардероб при свекитата и тъй като не предвиждам трето дете, ще ги раздавам при проявен интерес. Имам си 4ри приятелки, които все още се ослушват, но всички са ми казали да пазя дрешките. Каквото остане, заедно с голям част от моите дрехи, бих дала в някой дом с най-голямо удоволствие. Чакам с нетърпение да кажеш резултата от прегледа. Peace

# 653
Привет и от мен.
Нямам много време да пиша, но сутрин докато си пия кафето успявам поне да ви чета по малко.
Биби, да са ти живи и здрави Плами и Цвети и много да ви радват  Hug  bouquet. Извинявай за закъснението. Относно аспиратора за нос - много се радвам, че си доволна. Незаменим е  Peace.
Момичета, искам само да ви предупредя да внимавате с тези хреми. Ние преди 10 дни се разсополявихме всички в къщи - вируси от градина и училище - колкото искаш. Всички се оправихме, с изключение на Дари. Влачи хремата 8 дни, всеки ден на лекар, чисти гърди, нищо му няма, но накрая направи възпаление към ушите, а хремата си е задна и хем успявам доста да аспирирам, но и доста остава в носоглътката и момчето се дави ли дави. Ужасно е. Та, от два дни е на антибиотик и чак днес е значително по-добре. Буди се по 2-3 пъти през ноща, но мисля, че е от носа или от зъбчето, което се опитва да пробие. Дано се оправи напълно скоро, защото ми е направо мъка  Sad.
Иначе го захраних, когато навърши 6м. Хапва разни зеленчукови, някои плодови и малко каша. Не е много ентусиазиран и не давам зор, но плодовите определено са по на почит от зеленчуковите. А кашата, зърнената, разредена с кърма, не я понася. След 10 дни ще започна да давам месце.
Исках да пиша още, но малчо ме вика.
Ще се радвам да се организираме за разходка. Ние излизаме всеки ден, независимо от времето. Ако вали, с дъждобрана, иначе не се издържа само в къщи.
поздрави

# 654
  • София
TonittaM, при всички положения захраването на малките поставя някои въпроси за навиците и обичаите на възрастните в семейството.
...
Разбира се в рамките на разумното -гледам да не изпадам в крайности.
froh много съм съгласна. На мен също ми се иска да променя някои навици на нашето семейство. Ние вечеряме към 22 часа,
гледаме филми и прочие вредни работи. Но вчера реших да дам на Мишленцето да си играе с един варен картоф, докато ние
вечеряме. Резултата беше, че седнахме към 19 и нещо и в 20.30 всичко беше оправено, имах енергия за много неща (не само
да се изтегна изморена на дивана) ... абе много добре ми беше. И това стана само защото Мишо "вечеря" с нас. Иска ми се
да задържим така и да имаме още положителни промени, ама ще видим. Единственият проблем беше, че към полунощ бях леко
гладна, ама това е защото съм дебела хахахаа
kaat аз сега започвам с картофче. Ама нито знам с какво да продължа, нито нищо. Той не че е ял нещо все още, само ближе.
Ще продължавам да чета разни теми, пък каквото измисля. А ти нали така или иначе ще си продължаваш да кърмиш, не мислиш
да заместваш хранене скоро?
 Айде хубав ви ден! Усмихвайте се повече   bouquet

# 655
  • София
Честито на всички празнуващи месечинки, половингодишнини и озъбвания !!!  Mr. Green
Kapico, Milli_vanilli много се радвам, че сте на линия  Hug
Danisport дано скоро се оправи дребчо  Heart Eyes
Ние сега хапваме тиква. Приготвям си я супер лесно. Взех една тиква, обелих и нарязах, сложих я в стъклена купа със съвсем малко вода и хоп в микровълновата. 10 мин., бъркам и пак. За 30 мин беше готова. После с пасатора и в бурканчета. От една тиква/3 кг/ излязоха 5 бурканчета. Когато ще хапва Али си сипвам от бурканчето и разреждам с кърма. Така тиквата става много вкусна  Peace
И ние сме в групата на сополивите  Sad Вече един флакон disnemar изпръскахме и като хапва кърма и слагам в носа. Май ще пробвам и аз с Витамин Ц. Thinking   
На всички болни да оздравяват бързо.

# 656
Гери,дано да прояде скоро Кая ConfusedПетьо докато не искаше нищо ,сега стой та гледай ...
Преди малко ми изкара акъла.Стоим си двамката и той постоянно нещо ръфа ,та реших да го захраня педагогически и му дадох парче ябълка.Голям кеф,така се ухили...Не успя сам да си я държи ,та му помагах.След малко гледам парчето отдолу цялото наръфано ,с тези 2 зъба толкова ли много можел да яде ShockedИ само след секунди повърна Rolling EyesИначе си дъвчаше много сериозно ,все едно ,че има 32 зъба LaughingСигурно множко му е дошло Laughing
Вашите бебови лазят ли вече?Аз го гледам мечето се върти ,но не може да лази както си представям Laughing

# 657
  • София
Привет и от нас! Hug

Много сополиви бебета гледам...При нас хремата вече е много по-добре. Дано само с това се разминем.  Praynig Вчера го извеждах вечерта, че бях на лекар, ама то в Токуда е зверска жега, та се надявам, че няма да се влоши. И при нас има борба голяма като му чистя нослето и докато го уцеля с тия боядисващи капки, просто сме цял цирк. Crazy

Kaто прочетох какви звуци издават вашите дребосъци се заслушах в нашия "говор"-любимите му срички са мъмъ /или ъмъм/, гъгъ, ембу /или ебу/. Ха, много смешно, не им бях обръщала внимание. Laughing

IceIceLady, тортата изглежда много вкусна!

GerganaK, и аз като другите мами мисля, че просто не е готова. Дай и малко време и пробвай пак.  Peace

froh, при захранването на каката преди години и аз така промених доста от хранителните навици на семейството. Понякога се чудя как преди съм яла откровени боклуци. Confused Така, че моментът наистина е подходящ за положителна промяна в храненето на всички и, разбира се, най-малкият човек ще е на масата с всички и ще си опитва спокойно. Peace

kaat, и аз съм така с кърменето-хич не ми се започва захранване...и на мен майка ми ме подпитва до кога ще яде само на кърма и кога ще започваме пюретата, въпреки, че го вижда, че си е добре и само на кърма. Wink А дребния има огромен интерес към храната, защото е с нас на масата винаги.

metchopooh, много ми допадна така приготвената тиква-лесно и бързо. Задължително ще направя и аз по-нататък. Peace

Данче, моя усилено се упражнява в лазене от 10-на дни, ама още не е пролазил. Laughing

Спокоен ден на всички и бързо оздравяване на бебчовците с хреми!  bouquet

# 658
Момичета, да питам, къде разпъвате активната гимнастика. Аз я сложих на пода като постлах отдолу две одеала нагънати на четери и оградих с възгланици ама дали е подходящо не знам.

За хремата и за настинките мисля да почвам ЦИТРОСЕПТ първо по една капка - няма противопоказания за кърмачета а и се консултирах с лекар каза след 6 месец.

# 659
Честита 1/2 г на Георги на  мама MamaMoni

аз тиква му варих на пара заедно с картоф и морков, замразих няколко сурови парчета/защото не зная кога ще хапваме пак/, а останалата ние с таткото и баткото я ликвидирахме. Моя големия син много я обича ,а и е полезна ,като беше по малък не можеше да казва тиква а викаше тикла имаше около две седмици в които всеки ден ядеше а аз чак не исках да я виждам.
pinzi аз активна гимнастика нямам ,но му постилам на пода няколко одеяла и играчките и ми е спокойно,че миналата седмица за малко да се търкулне от спалнята уж бях обезопасила,по едно време поглеждам падат възглавниците и той се търкаля към ръба.

Общи условия

Активация на акаунт