Расте АПРИЛското мишле, каша ли ще хапва или пък пюре? - 6

• 27 349
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
И ние продължаваме да се сополивим. Днес така й се беше запушил носа, че изобщо не можах да го отпуша. Пръсках Стеримар, капах капки, пак пръсках, пак капах... ужас. Накрая се се принудих да я накарам да "подиша" ванилия, за да започне да киха... Един час се борихме, като почти през цялото време плака, защото искаше да суче, а няма как със запушен нос. Накрая, като изкиха каквото имаше, се насука доволно и сега спи.

Аз също нямам активна гимнастика, но правя като J_M_M общо взето. Само, че слагам повивалника, отгоре одеало и обръщам табуретките, за да не се търкулне настрани.

nefer, благодаря.

Мойта госпожица пък не иска да лази. Изобщо е немислимо да седи по корем повече от 2 - 3 минути. Започва да пищи и се обръща по гръб. Мисля, че няма и да се научи. А думичките, или по - скоро звуците са "ааа", "гууу" и някакво пронизително пищене, ако не е доволна.

# 661
Алеся, мерси за съвета за кашата, ще пробвам веднага като въведа ябълка  /и плодовете по принцип де - утре ще е Денят/   bouquet

Аз пак да ви питам, че от толкова четене за захранването, съвсем я втасах.  Embarassed
Кажете с тези пюрета на Хипп, които съдържат мляко, какво да правя? Такива са например тези "Био нежни зеленчуци с ориз".
Единственото по въпроса намерих в Съветите за захранване от Косе Босе:
"Йогуртите:
- Хип и Хумана са на основата на обикновено краве мляко, не са с АМ - разликата от обикновено кисело мляко е в съдържанието на добавени витамини и минерали, както и липсата на живи култури."
Някой чел ли е още нещо за млякото, а и сметаната в пюретата?

А се оказа, че имам и пюрета, пак на Хипп, които съдържат сол? Например "Моркови и картофи с агнешко месо" newsm78 Нали не можеш да седиш цял ден в магазина да четеш дребнички буквички и гледаш основния надпис, а после - изненадка! Колкото съм чела, навсякъде мненията са анти-сол, ама съвсем ли анти сол и все пак тези пюрета са за 4 месец?  newsm78

Редактирам, за да си допълня въпросите: лука и царевичното масло, които са съставки на някои месни пюрета, поотделно ли се въвеждат и ако да- как? И лимонов сок има към едното даже ...

Бързо оздравяване на всички болни!!!

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 16:56 от Erika_

# 662
Още веднъж да благодаря на всички за поздравите!  bouquet

Честито и на порасналото момче на мама Мони!

Kaat, аз засега давам само микродозички от нашата храна, досега съм давала: овесени ядки, сини сливи, ябълка, пъпеш, фрикасе и пълнени картофи. Във фрикасето и овесените ядки имаше и масло, но тъй като ставаше дума за микродози мисля, че не е проблем.
В тази връзка да попитам Тонита и Фрох вие докато давате сами да си държат храната, например картофчето в столчето за хранене ли ги слагате, че аз досега на Ани не съм и давала сама да си държи и се чудя как е най-добре да го направя.

Иначе и моето маймунче е от неговорещите, но аз си имам кака, която сега проговаря по смислено, та на нея и се радвам сега! Simple Smile

# 663
Здравейте, не съм писала отдавна, че нямах компютър.Ние вече сме захранени и ядем само пюре от ябълка. Казаха ми , че трябва да се използват пюрета от различни марки. Имаме вече два големи оформени зъби и вече се чудя дали да почна да ги мия. Laughing

За лазенето и ние се мъчим, но като постои малко по корем почва да пищи. Явно му е трудно още.

Един въпрос вие излизате ли на разходка тези дни, защото на мен ми се вижда доста студено ?

А и да ви попитам докога трябва да има млечно хранене на детето? newsm78 Казаха ми до годинка, но не трябва ли като прояде бебето всичко да мине на четирикратно ядене.

Ние сополите ги минахме, да ви се оплача един месец ги мъкнехме. Съчувствам на всички мами  и бързо оздравяване на болничките. Hug

# 664
здравейте

маразя ги сполите  #Cussing out. толкова ми е мъчно като я гледам как се мъчи  Cry. вече 3ти ден сме така и няма подобрение. даже започна да кашля по малко и давам стодал. хремата лекувам с хомеопатични и капя клеева тинктура, физиологичен и отвара от лайка, ама няма полза. почти нищо не мога да издърпам с аспиратора, а тя пищи ли пищи  Cry. днес ще взема коларгол (май така се казваше) по препоръка на педито, та дано помогне.

аз бях започнала със захранването, но се появи разстройство, сега и хрема и спрях. иначе и аз мисля да давам само зеленчуци в началото. иначе и давам от време на време да опита някой плод и много и харесват. започва да ближе като кученце. страхме е да и го дам в устата, за да не се задави, а само държа парченцето на устичката. хваща ми ръката и я дърпа към себе си.много е смешна.

моята кукла не може да се обърне от корем на гръб. движението и е еднопосочно  Laughing. като се умори или и омръзне забива глава в земята и започва да мрънка да я обърна. вашите обръщат ли се? и пълзенето не го можем. опитва се някак си да се придвижва по корем, но обикновено е в кръг. иначе е упорита  Mr. Green нали е овне.

хайде да оздравяват вече, че идва хубаво време. дават втората половина на окт. да е слънчев

# 665
Здравейте мами и от мен! И ние сме априлско бебе и с малко закъснение се вписваме тук. Родени сме на 01.04 Simple Smile)).
Имам един въпрос. Случвало ли вие се е след захранването акото на бебо да е много тъмно отгоре почти черно, а вътре като го разрушкам Simple Smile е жълто?

# 666
Здравейте мами и от мен! И ние сме априлско бебе и с малко закъснение се вписваме тук. Родени сме на 01.04 Simple Smile)).
Имам един въпрос. Случвало ли вие се е след захранването акото на бебо да е много тъмно отгоре почти черно, а вътре като го разрушкам Simple Smile е жълто?

http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html

Здравейте Априлки  Hug

Моето бебе Белослава се роди на 20 април,но термина ми беше на 12 май и чета и пиша повече в Майските бебета.Чета и вас,доста сте ми интересни и полезни.Позволете ми да се включвам отвреме на време   bouquet

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 18:19 от vivere

# 667
здравейтее и от нас,мили4ки!
тансу,изобщо не се шашкай за това,4е не иска да се обръща от корем по гръб малката !и Ивето изобщо не оби4а да стои по корем и мн рядко се е обръщала така..някои бебета са по активни други по-малко..ина4е тя примерно сега мн иска права да стои ,на дивана сама се закрепя даже,като виаги сме край нея,разбира се!
гери К,наистина ,както казва Мили Ванили,спри 3 дена примерно да и даваш пюре и тогава пак я пробвай с някое по-традиционно и вкусно!все ще прояде,не се притеснявай..също децата мн оби4ат банановата каша,може и с нея да пробваш!Ивет изяжда доста от нея,мн я харесва! Hug и не забравяй,4е не може вси4ки бебета да са големи на кг!важно е да са ни живи и здрави!!!!!
на вси4ки настинали бебоци,бързо да се оправят,4е мн неприятно така!  
веси-меси,прости ми за невежеството  Embarassed,но на кое е марципан Варна ?белият шоколад с  вкус на бадеми ли???защото знам 4е традиционният коледен немски сладкиш се прави с Марципан,Щолен се казва,мисля 4е и в Бг го продават ве4е.. newsm78  chef
Активната гимнастика отдавна я слагам на земята ,но е мокет при нас,може би ако е теракот или ламинат ,може наистина да се постели някакво одеялце
и пак да ви попитам за попарата -с обикновени сухари ли се прави?
целувки на вси4ки!!!! Heart Eyes

# 668
  • София
Звездичка аз едва започвам, ама вчера го сложих в стола и му дадох 1 картоф на парчета първо в чиния, после го изсипах
на подноса на стола, че нямам детски чинии. И той рови, мачка, хвърля, смука ... ама май нищо не изяде  Laughing.
gest ние излизаме за към 2 часа, опаковам го, даже вчера по едно време беше с дъждобрана за количката, че подухваше
доста. За храненето - който както иска, нали някои заместват още от сега хранения, аз поне до година ще кърмя
основно (дай Боже  Praynig).
tansu нашият Пух на никъде не може да се обърне сам, но и той като постои по корем и забива глава в дивана и
мрънка  Laughing. Ама пухкави сме, явно ще става по-трудно обръщане и пълзене, знам ли.
 Да оздравяват всички бебоци и мами   bouquet

# 669
Anni  марципан варна е вид парено сладко тесто от което се разточва тънка кора с която се покрива тортата. Но иначе към класическия марципан има и бадемчета. Wink
Митко вече седи без чужда помощ. Нито съм го слагала на възглавници нито съм го учила как да го прави. Просто един ден му подадох ръчички от легнало положение. Той седна и от тогава само това прави. Стабилен е. И започна да прави почти успешни опити сам да сяда. Peace наче и прав седи. Страшно е стабилен и ми се струва че ще пропуснем пълзенето и директно ще тръгне да бяга.
Голям зор виждам със смяната на памперсите......голямо гонене из леглото....голям зор. Иска да е гол човека.
В средата на хола има опънато голямо одеало на което съм пръснала играчки. Там му е и гимнастиката. И пъзел му взех...от тези меките.....на пресован дунапрен прилича малко ама му е страшно интересно на него. Защото пъзела е с буквички които той с удоволствие вади и гризе!
vivere добре си дошла!
Утре моя човек става на 6 месеца и страшно се вълнувам. В същото време ще пътуваме за Варна ама без него....и ми е едно такова.......

Поздрави и целувки на всичкииииии!!! newsm51 newsm51 newsm51

# 670
vivere, sonne_bg  Hug

Да се похвалим и ние че за сега да не чуе дявола се захранваме успешно.... започнах от неделя- четири дни на картоф, сега втори ден прибавям и морков и така пак 4 дни, след това мисля тиквичка и тиква и да почвам с плодовите (няколко вида 3-4) и след това месо. На малката много и харесват пюретата(аз ги приготвям), дърпа лъжицата и иска още и ощее...
 Понеже живеем в къща, половината двор е с райграс и забавления за децата (пясъчник, люлка, пързалка....) , а останалата част сме я засадили със зарзавати Simple Smile и пюретата които и приготвям са с продукти от там.

Много се радвам че след курса на лечение с бактробан, преборихме стафилококовата инфекция в носовете на децата newsm44 , а и малката видимо спи по-спокойно и не и хърка нослето.

# 671
  • Бургас
Еее, много сополиви бебчета. Бързичко да се оправяте.  Hug Нали и ние бяхме дълго сополиви, да ви кажа как успявах да нахраня Янко. Около 10-ина минути преди хранене, му капвах физ.разтвор или Виброцил (до 3 пъти на ден, максимум 5 дни), след това издърпвам каквото мога и бързо гледам да го нахраня. Ужасно е  Close , дано на всички мине бързичко. Аз откакто изкарахме пневмонията, съм станала супер страхлива. Само да се изкашля и съм готова да зарева  Tired Имам чувството, че ако го духне вятъра и пак ще е болен. Гледам да го разхождам всеки ден. Днес много духаше и бяхме с дъждобрана отгоре  Peace И други майки бяха го сложили. Захранването, при върви горе долу добре. Засега ще има 1 заместено хранене. Мисля поне до 8-мия месец да изкараме така. Добре дошли на vivere, sonne_bg  welcome Пълзенето при нас е основно занимание от 2 дни. Много съм учудена, защото Янито е супер мързелив и изобщо не съм очаквала. Малкия бонбон, още малко и ще успее  Heart Eyes Иначе до преди седмица, като се обърне по корен крещи и забива главата. Нещо още исках да пиша и питам, ама...
Целувки на всички бебчета   love001
п.п. как мога да си сложа моя снимка за аватар. Ако може някой да ме светне на лични  Hug

# 672
Froh, радвам се, че имате напредък с Али Simple Smile Дано другата седмица да е по-хубаво времето, ще се радвам да се видим, за да споделите опит.

TonittaM, надявам се поне още една година да се кърмим и за сега нямам намерение да замествам хранене Simple Smile

Звездичка, и на мен ми се струва, че когато се дават микродози не е фатално, че храната е подправена/солена. Естествено без да се прекалява Simple Smile

За възпалението на ушите- хремата е много коварна, наистина. Ние се разминахме с антибиотика само защото педиатърката не е почитател на тази крайна мярка. Лекарката УНГ ни изписа, но личната каза да го почваме само, ако спре да се храни. Справихме се само с капки за ушите.

Лека нощ!

# 673
Vivere благодаря ти много за linka  . Моята буболинка има явно запек и за това да и такова акото, а може и да е от започването на 2ката мляко където има повече желязо. Все пак получих малко повече светлина по въпроса. Ще сменя пюрето да видим. Отново благодаря ти  bouquet   bouquet   bouquet

# 674
Ехеей Simple Smile значи и аз се присъединявам към педагогическото захранване въпреки, че давам и пюрета (главно заради количествата, колкото да свиква тумбата). Засега хапва с кеф банан, круша, ябълка(по-сладичка) и грозде, като хапва е пресилено да се каже - смуче, гризе, примлясква и накрая вземе, че изплюе Simple Smile. От зеленчуците я пробвах с картоф, авокадо, краставица и карфиол, но при тях плюенето е в повече. Като цяло все още не успява да "сдъвче" и в повечето случаи плюе, но това, че се опитва да се храни като нас ме радва изключително много. Малката има мераци да пие от чаша. Гледа ме с интерес, а след това имитира пиене съпроводено и с гризане на чашата.
В близките месеци нямам никакво желание да замествам хранене. Нямам желание да давам и месо. Вярно, че имам вегетариански уклон, но и не ми се вижда естествено, на същество, което няма още зъби да се дава месо, затова задържам на диета плодове, зеленчуци и мляко Simple Smile

Гледам, че и думичките вече ги навързвате Simple Smile При нас са няколко наброй, но от един модул. Аз я изхождам от двумесечна, а отскоро започнах да я слагам на гърненце, че вече ми се нервира, когато я държа над легенчето. Та като я слагам на гърненце винаги и казвам "Хайде мамо". И така - вместо "мама" първата дума на дъщеря ми е "айде", и оттам: айде-айде де, дей-дей, дай, недей де (като последното по някаква случайност съвпада с моменти, когато издевателствам над нейната особа).

е, айде... със здраве.
И пухкави мечешки прегръдки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт