Расте АПРИЛското мишле, каша ли ще хапва или пък пюре? - 6

• 27 345
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Честит Рожден Ден на патерици за Дени! Пожелания за здраве най-вече!   bouquet
Честита половин годинка на Лея! Тортата е много хубава, аз съм решила също да творя за нашата половин годинка, така че чакаме рецептата   chef
Сега да се включа малко по темите и аз. За цикъла - все още нямам макар че Вики е само на кърма, но аз се изцеждам от раждането й и до сега така се храним. Имаше един период от около две седмици когато по някое хранене успявах да й дам със силиконовото зърно, но беше много трудно. Всички ми казваха, че няма да успея да си запазя кърмата повече от месец щом се изцеждам, но ето вече почти шест месеца сме на кърма. Сега правиме опити за захранване, но не виждам как бихме могли да заместиме хранене - абсурд. Най-много й харесва пюрето от морков, но въпреки това не може да изяде цяло пюре от най малките бурканчета /80гр./ на Гербер. Предпочита си млякото. А и нали й давам изцедена кърма та поне виждам колко изяжда, ами много малко яде около 600мл. за денонощие, то си й личи де. Като чета другите бебоци колко тежат, пък Виктория преди два дни я мерихме при докторката и беше 6,400. А иначе не изглежда слаба, напротив пухче е. 
Сега и за спането нощем се буди на всеки час. Ужас! Вече не мога да се наспивам, като беше по-мъничка си спеше нощем, а сега се буди да си играе. Или пък си изважда бибката и започва да реве че не може да си я намери в креватчето. И така цяла нощ. Вече се нося като призрак.
А и каката нещо не ме слуша обмислям варианта да я запиша в друго училище, защото не ми се иска да пътува сама. Преди я водех и прибирах а сега нямам тази възможност. Много ми е неприятно защото тя естествено не иска да се премества в друго училище и ми се сърди. Ох, стига съм се оплаквала.
Хубав ден на всички малката заспива ще лягам и аз

# 76
към мамите със зъбльовци  използвате ли тезо силиконови накрайници за  да почиствате зъбчето (-тата)?  А паста за зъби? четох за една НАНОДЕНТ без флуор- за бебета! ще използвате ли такава?? newsm78

bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 77
Бибинко, да ти е жива и здрава Леа!!! Да я слушате много принцесата!!! Целувки от нас!!! Давай рецептата,че и аз мисля да правя след няколко дена  Hug

Вяра, направо се шокирах от това,което писа за майка ти... Може ли такова нещо? Хич не се ядосвай! Не заслужава такова внимание. Жалко просто,че се държи така, все пак има внуче, трябва малко по-уравновесена да е... Да не ти пука  Hug Hug Hug

glorybg, Лили няма зъби, но аз ползвам накрайника със паста за бебета. Тук ги препоръчват след като се започне захранването, без значение дали има зъби или не  Peace

# 78

glorybg, Лили няма зъби, но аз ползвам накрайника със паста за бебета. Тук ги препоръчват след като се започне захранването, без значение дали има зъби или не  Peace

Благодаря за бързия отговор, миличка!!!!!   Каква паста използваш ти? А по колко слагаш??  bouquet  bouquet  bouquet

# 79
bibi  честита ви половин годинка,много апетитно изглежда тортата
megan@ не ми се смей на картофа,днес нали баткото е на градина/за първи ден в новия град/и ние с бебо обиколихме квартала надлъж и на шир и никъде не го открихме,самотни моркови ,броколи ,праскови и какво ли още не, но картоф  smile3530 не открих ако и в още един два хипермаркета не намеря   - изобщо няма да опита купени пюрета.

# 80
Честит празник на рожденичката на патерици.
Да са живи и здрави всички малки пораснали бебчовци.
J_M_M аз днес купих картофено пюре на Хип от аптека Ремедиум, незнам дали има такава около вас.
Днес бяхме на консултация. Вече сме 6950кг., 64см. От утре почвам да захранвам с картофче. Хич не ми е ясна схемата с това захранване, ама ще се оправям някак си. Няма начин.

# 81
J_M_M  тука при нас съм виждала еднокомпонентни пюрета на Гербер , моята етърва е от М.рудник ако искаш мога да я питам къде има хубав магазин за пюрета. Hug
Биби Честита ви половин годинка  newsm38 Tada както и на Кристина и Адриан.
И аз чакам рецептата за тортата ,че ме зарибихте и аз да запретна ръкави за месечинката на Габи. Grinning Тези сърчица по тортата желирани бонбонки ли са?

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 16:17 от zlatomira

# 82
  • София
Привет мами! Hug

Новата темичка е с много готино заглавие, браво на автора, както винаги в час. Laughing

И дребния прихвана от кака малко хрема, но му мина за 1 ден. Слава Богу, сучеше си и си спеше без трудности, но кихаше доста. Справихме се само с физиологичен разтвор. marini, дано се оправите бързо всички. Peace

За зъбките- аз ползвам Пансорал /хомеопатично/, едно гелче на Бочко за зъбки, и в краен случай Дентинокс гел. Сменям ги постоянно. Таблетки Дентокинд давам по-рядко, ако видя че зора е голям, въпреки че са хомеопатични, ама като че ли има ефект от тях, или аз си въобразявам.
За почистване на зъбките ми препоръчаха едно гелче на Веледа точно за първите зъбки, може и без накрайник да се ползва, а върху марля се капва и се почистват зъбките.На моя хищник ако му купя накрайник ще го изяде. Laughing

Таnya, страхотна е малката кукла. Пу-пу.
Вяра, страхотна торта! Честито ви християнче, да е живо и здраво!
tini-mini, браво на вас за разходката, много сте смели на открития лифт с двете дребосъчета!
Хъни-Бъни, и моя се поти на вратлето на вечерното кърмене след баня, през деня сякаш не е така. Поти се и като спи, хем е само по боди и в още в лятното чувалче. Ама още е доста топло у нас.

Боже, какви ящни дечица има тук, моя пикльо не стига че е дребен, ами от 2 месеца категорично не се събужда през нощта и бойкотира нощното хапване-последното му кърмене е между 22-23ч и после чак в 7 сутринта. Съчувствам ви, наистина, много е уморително.

Denni, Ч.Р.Д., да си жива и здрава и много щастлива! bouquet
zlatomira, мерси, че сподели с нас. И аз се разчувствах, значи... Sad
deni1971, много е сладка Мила!

Честити 6 месеца на Моника, Кая ,Лея,Кристина и Адриан!

Хубав ден на всички! Laughing

Последна редакция: пн, 20 сеп 2010, 16:15 от nefer

# 83
Благодаря ви мили мами   bouquet
Ставаме на цяла половин годинка  Mr. Green
Да са ни живи и здрави дечицата и само да ни радват!
Биби страхотна торта  Wink
Да ви кажа за пустото картофено пюре как го проядоха моите. В началото всеки ден варях картофи и пасирах с АМ нито много гъсто нито много рядко и хапваха чат пат ама не им харесваше особено. Един ден ми бяха останали сварени картофи и ги прибрах в хладилника за другия ден. Пасирах ги с АМ и ги стоплих е няма такова лапане  Shocked  направо не можах да повярвам. Пюрето стана гъстичко и не беше толкова лепкаво като с току що сварените картофи. Сега ядат само такова гъсто с картофи варени от предния ден  Mr. Green

# 84
glorybg, аз ползвам ето това мила. Незнам дали има същата паста там, но предполагам,че има подобни без флуорид. Слагам горе долу колкото едно грахово зърно, но според мен няма проблеми да се сложи и повече.  Hug

jinanoel , честито и на теб!!! Да са ти живи и здрави децата!

# 85
  • София
Мацки, мерси за пожеланията. Да ви се връщат стократно!  Peace Hug Grinning

За тортата:

Лунна торта

2 пакета чаени б-ти (аз ползвам роден край с масло или сметана)
1 пак масло 125 гр. или 1/2 от немското 250 гр.
1 л.течна сметана сладкарска т.е подсладена
3 бр бял шоколад (аз ползвам Милка, може би ставаи с кафяв, но ние сме фенове на белия, така е в оригиналната рецепта, а и белия е по-твърд)
2 есенции (аз ползвам ром на д-р Йоткер)

Б-тите се натрошават почти на прах и се омесват с маслото, което е разтопено в микровълнова. Сместа се "разстила" на дъното на тавичка ( аз ползвам откопчаваща се, а за по-лесно вадене/рязане слагам отдолу и алуминиево фолио).Поръсва се с едната есенция. Шоколадите се натрошават на парченца с около 100 мл от сметаната се разтопяват на водна баня. 700-750 мл от останалата сметана се разбиват с миксер докато стане на сняг. Двете смеси се объркват заедно с другата есенция и се разстилат върху бисквититите. За украса слагам или кокосови стърготини или настърган шоколад - бял, млечен, черен или какао нескуик, абе може да импровизирате много. Днес остатъка от сметаната оцветих със степ малина и използвах шприц. Сърчицата са от Кауфланд стоят като захарни и са си точно украса за торта. Слага се в хладилник за 2-3 часа за да се стегне шоколадът отново. Реже се с нож, натопен в топла вода. Да ви е сладко!

За зъбаците на каките съм ползвала Ненедент за бебета със силиконова четка, подобно на показаното от Уини.

# 86
Bibi, и аз купих такава миналия ден. За сега ми позволява само да я гъделичкам по езика. Ама ще свикне и венците ще почнем да чешим и почистваме по малко.  Grinning

# 87
Честита половин годинка на Леа, Кристина и Адриан. Да са ви живи и здрави порасналите бебоци.

gest   - честито зъбче

tini-mini  много готин „номер” – браво за постижението

IceIceLady нямам думи просто за случилото се....явно си мислят хората че ние нищо не разбираме

Вяра♥  когато сложихте Габи на стола за хранене на колко точно беше?Аз го слагам полуседнал в количката, но като е в мене направо си седи човека и не мога да преценя кога да го сложа в стола за хранене.За сега се храним в люлката.

Откакто се е родила беба всички акъли дават но никой не е попитал как се справяме и имаме ли нужда от нещо.
  – все едно аз съм го писала това
А снимката на Мила е супер, здраво стиска тази рибка

Мами на нас днес ни изникна първото зъбче - много съм щастлива. Та по този повод предлагам - "На малкото АПРИЛче никнат зъбки,както след дъжд поникват гъбки"

А тези мазила за зъбите кога да започвам да ги мажа?

# 88
Момичета,включвам се експресно само да кажа нещо за Вигантола.Майка ми е фармацефт.Днес са получили информация,че Вигантола е с някаква си 2-ра степен вредност и са им казали да разпространяват сред майките.Има алтернативен продукт,но по-късно ще пиша като разбера.Просто нямам думи  ooooh!

# 89
БИБИ, ЧЕСТИТА ПОЛОВИН ГОДИНА НА ПРИНЦЕСАТА!
ЧЕСТИТО И НА ПОРАСНАЛИТЕ КРИСТИНА И АДРИАН!

IceIceLady, аз също приспивам или в количката или със сучене, за мен това е много лесно и бързо. Не знам защо теб те притеснява, щом детето така заспива бързо, защо да се мъчиш с други варианти. Моят съвет е да си кърмиш, когато детето има нужда, а и без това е рано за заместване на хранене.

Цвете, мерси за информацията, аз и без това не давам, но е добре да се знае! 

Общи условия

Активация на акаунт