ГРАДИНАРСТВО-моето хоби! 11

• 108 712
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Знае ли някой за сайт, в който по снимка или описание на листа или цвят, могат да се откриват растения?

тук Wink и тук
Знам, че мога да разчитам на помощ   bouquet Но тези не са популярни във Бг или аз не съм ги виждала.
Това http://home-and-garden.webshots.com/photo/2728683380077814105nawyUWе лиана. Може и да е с по-тъмни листа, защото като го купих беше в малка саксия с 90% пясък.
Това http://home-and-garden.webshots.com/photo/2613324270077814105MUStIt с острите листа може да стигне и 8-10 метра дърво. Режат го и го има и като бордюри по метър високи.Расте по 20 см на месец. Не съм го виждала да цъфти.
И двете издържат пустинни температури лятото.
За сега ги трупам на терасата и чакам да се преместим.

цъфналото съм виждала в червено. наистина расте бързо и май издържа и нашите зимни температури  Thinking за името ще попитам утре.
дървото не мога да разпозная  Blush

# 241
Момичета, трябва ли да завия с нещо тази хортензия за през зимата - страх ме е да не измръзне?!

http://maleva.snimka.bg/flowers/moite-cvetya.312635.21119004
Хортензиите не мръзнат и издържат студа. Имаме три хортензии в двора на кооперацията ни в София, 2 са по-младички, но едната е там от над 10 години. Издържат си зимите без специални грижи. Евентуално, за да си по-спокойна, натрупай дебел слой от сухи листа/ слама около основата.

# 242
Благодаря за отговорите .Днес насадих розите.Купих ги от цветарския магазин на Красно село.Неделя или понеделник ще преместя хортензиите,пък да видим как ще са пролетта.Реших да ги сложа под един орех за да не ги пече лятото много слънце.

# 243
Знае ли някой за сайт, в който по снимка или описание на листа или цвят, могат да се откриват растения?

тук Wink и тук
Знам, че мога да разчитам на помощ   bouquet Но тези не са популярни във Бг или аз не съм ги виждала.
Това http://home-and-garden.webshots.com/photo/2728683380077814105nawyUWе лиана. Може и да е с по-тъмни листа, защото като го купих беше в малка саксия с 90% пясък.
.......

не е ли това: дипладения

# 244
  • O.A.E./ Пазарджик

тук Wink и тук
Знам, че мога да разчитам на помощ   bouquet Но тези не са популярни във Бг или аз не съм ги виждала.
.......

не е ли това: дипладения
На мойто цветовете са по-затворени и пише, че не може да е жълта newsm78 Но прилича...

# 245
Неделя или понеделник ще преместя хортензиите,пък да видим как ще са пролетта.Реших да ги сложа под един орех за да не ги пече лятото много слънце.

Под орех - не. Там нищо не вирее - едно , че сянката му е прекалено плътна, и друго - самото дърво отделя някакави специфични вещества чрез листата и корените си, които убиват всичко растящо под него.

# 246
На мойто цветовете са по-затворени и пише, че не може да е жълта newsm78 Но прилича...

[/quote]

а това Urechites Lutea

цвета е почти същия, но изглежда малко по-заоблен отзад  Thinking

# 247
  • O.A.E./ Пазарджик

а това Urechites Lutea

цвета е почти същия, но изглежда малко по-заоблен отзад  Thinking
[/quote]

Точно това е. Благодаря   bouquet

# 248
  • O.A.E./ Пазарджик
сега прочетох, че цветовете били токсични Shocked Да я махам ли?

# 249
Хайде и аз пак при вас!Отново ме обзе вълна садене на цветя и вече насадих повечето луковици.Чакам една поръчка с още няколко, а утре ще садя рози и крем.На пролет-отчет.  bouquet

# 250
Неделя или понеделник ще преместя хортензиите,пък да видим как ще са пролетта.Реших да ги сложа под един орех за да не ги пече лятото много слънце.

Под орех - не. Там нищо не вирее - едно , че сянката му е прекалено плътна, и друго - самото дърво отделя някакави специфични вещества чрез листата и корените си, които убиват всичко растящо под него.

Интересна информация! Simple Smile Не го знаех това, но сега, като се замислих, май наистина е точно така.

# 251
  • O.A.E./ Пазарджик

Интересна информация! Simple Smile Не го знаех това, но сега, като се замислих, май наистина е точно така.
Под орех имам насадени чемшири, хвърля сянка и листа на малини, трева и други 2 разтения. Нищо им няма. Пустият орех е като проклет. И пясъчника на децата е под негова сянка...

# 252
"Под орех нищо не расте..."

И аз така бях чувала.
Но така се случи че първо трябваше да облагородявам едно място под два ореха. и започнах да слагам разни неща. Оказа се че при мен виреят доста неща под орехите. Всички пролетни луковични са там(лалета, нарциси, зюмбюли, кокичета), освен това бръшлян, здравец, винка, момина сълза, астилбета, божур (той е досами стеблото на дървото), ириси, физостегия, анемонии, хости, юка, омайниче, тревички разни, будлеи и клематис (по накрая). в периферията имам още и рози, и хортензии, и хемерокалис, и книфофия.

ето как изглежда ореховата градинка рано напролет.  

вярно че някои не цъфтят така пищно, но всичко което цъфти рано когато орехите още нямат листа няма проблем.

а ето и част от градинката след прецъфтяването на лалетата

та всичко е въпрос на проби и грешки и малко повече личен опит. и невярване на клишета.

Обичам си орехите. създават ми усещането за гора, за джунгла. Освен тия двата на близо имам още едни, по-млад но расте бързо. Единствения ми проблем е по това време обирането на опадалите листа.

# 253
  • Карлово
Calico,
прекрасна пролетна "подорехова" градинка.

# 254
Calico, прекрасно "опровержение" показа. Голяма красота. Heart Eyes
Много естетска подредба има градината ти. Имаш ли някъде албум с повече снимки?
Редакция: Видях линка за албума в подписа. Blush Laughing

Общи условия

Активация на акаунт