Отговори
# 135
А за млечницата, доктора ни каза да я третираме с малко сода за хляб.
Някой пробвал ли е така? На детето не му ли става зле?

# 136
deskutu, с първото дете ме ревизираха и си текох 35дни,като от 10 ден беше много малко и кафеникаво Peace

Gergan_ka , аз щерката почти не съм я оригала,просто тя заспиваше още на гърдата и мисията се проваляше.Нищо му няма на детето катпо не се оригне,е ако усещаш,че и е тежко я дръж малко изправенка,ако ли не всичко е наред Peace

# 137
  • София
Честито и от мен на всички нови мами. Нека дечицата им растат весели и щастливи.
Майчета, моята Матея много рядко и само тя като реши се орига след хранене. Както и да я въртя, тя милата само повръща, но не се орига.
Дайте някакъв съвет какво да правя
Praynig
Смятам, че се храни добре, не много, суче по десетина минути, но активно, но после оригане няма.
На консултация сме чак на 06.10. и тогава ще разбера дали е качила. Двама доктори викахме вече и двамата казаха, че детето е добре, но аз пак съм притеснена.
  Моите също почти никога не се оригваха, особено ако заспят на гърда. Не съм имала проблем от  това.
   Опитай ако искаш следното - слагаш бебето легнало, после лееекичко го повдигаш до почти изправено положение и леекичко го сваляш, така няколко пъти.
    Ако сте само на кърма, може да прецениш дали хапва добре по броя напишкани и наакани памперса. Поне шест добре напишкани и 2-3 наакани.

# 138
За колики ползвам инфакол преди всяко хранене,но не съм сигурна от големия му ефект,но и непробвам да ги спра  Mr. Green ,но почнат ли силните болки само това помага,много съм доволна

Да честитя на всички нови мами, да не изброявам и аз,че да не изпусна - да са ви живи и здрави бебчетата   bouquet   bouquet   bouquet

# 139
Вестителски Новини!
ДНЕС В 15:50 СЕ Е РОДИЛА ХРИСТИНА-3320ГР,50 СМ ,НОРМАЛНО РАЖДАНЕ НА МАМА ЕЛИИИ26.БЕБКА Е БИЛА С УВИТА ПЪПНА ВРЪВ И Е В НЕОНАТОЛОГИЯ.МАМА КАЗВА чЕ Е ДОБРЕ! Praynig Praynig Praynig  Hug Hug Hug
ДНЕС В 20:27 СЕ Е РОДИЛА МАЛКАТА ИВА -2700ГР,48СМ НА МАМА ВАЛКА27!  bouquet  bouquet  bouquet
ЧЕСТИТО МАЙчЕТА,МНОГО РАДОСТИ ДА ВИ НОСЯТ ПРИНЦЕСКИТЕ!  bouquet  bouquet  bouquet
П.С. И Дияна се роди с 3-пъти увита пъпна връв около вратлето !БЛАГОДАРЯ НА ГОСПОД,че този път опази принцеската ми!
лека вечер!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 140
Честити принцеси на мама елии26 и валка27 да са им живи и здрави и бързо възстановяване  Hug

Ние в бебчо сме добре, вчера при нас дойде консултант по кърмене и съм много доволна, вече почти не ме боли като кърмя  newsm44
оказа се че имам причината е в огромното производство на кърма и лека корекция на позицията...
Искам да изкажа огромна благодарност на Айла и консултантите по кърмене   bouquet smile3525

# 141
Много ви благодаря за отговорите.
Айла, ще пробвам съвета ти, защото малката доста повръща и доктора каза, че трябва да се оригва. Напишканите и нааканите памперси досега не съм ги броила, но смятам, че са в добро количество. Утре ще броя.
Айла, а би ли ми дала връзка към отчетния форум за рефлукса, за който спомена. Благодаря.
Целувки на новите бебенца и скорошно възстановяване на мамите им.

# 142
  • София
  Герганка, от тук 396-ти пост и нататък .

# 143
Честито на  Валка 27 и елиии26! Да са им живи и здрави девойките и много да радват мама и тати!

# 144
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАЙЧЕТА ! ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ РОЖБИЧКИТЕ !   bouquet

E.L., подплънките имах предвид. Поемат страшно много кърма.

Gergan_ka , аз щерката почти не съм я оригала,просто тя заспиваше още на гърдата и мисията се проваляше.Нищо му няма на детето катпо не се оригне,е ако усещаш,че и е тежко я дръж малко изправенка,ако ли не всичко е наред Peace

И ние сме така.

# 145
  • София
Момичета, оказа се, че има проблем с Вигантол -а - има тема в "Майки бъдещи и настоящи", копирам първия пост от там

"Здравейте, от вчера в отчетната ни тема /Юни 2010/ се появи информация за блокирани партиди Вигантол в аптечната мрежа. Информацията не е официална, но мисля, че е добре да се знае от повече хора, пък всеки да реши как да действа.
Информация от една аптека - блокират се всички партиди заради капкомерите, не самото лекарство.
Партиди с последни цифри:
452
129
701
603
801
802
102
и партиди
6557202
6565202.
Установено е взаимодействие между гумения аспиратор и лекарственото вещество с втора степен на риск и затова се изтегля. Може да се върне в аптеката"

# 146
А за млечницата, доктора ни каза да я третираме с малко сода за хляб.
Някой пробвал ли е така? На детето не му ли става зле?

Герган-ка на мен пък педи ми каза само Дактарин орал гел по 1/4 да давам
и НИКАКВА сода даже доста ми го натърти  Tired

сега слагам дактарина и даже вече на бибата като му е много криво на Мити и веднага започва да смуче Simple Smile  (то нали е леко сладичко )

# 147
Момичета, влизам с вестителска новина за още едно презокеанско бебче Simple Smile: мама Ivelina_Sh роди своя син Ангел, който тежи 3 445 г и е цели 56 см! Да е жив и здрав на мама и на тати, и с много късмет в живота!
Раждането е минало нормално, а мама и бебо се чувстват много добре.

# 148
леле колко много бебчета

Да са ви честити, живи и здрави и с много късмет в живота.

# 149
ихаааааа верно много бебчета

честито на всички нови мамчета! да са ви живи и здрави рожбите
newsm51 newsm51 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт