Отговори
# 240
Добро утро!

breeze,честито бебенце!!! smile3525

Giada,изписват ни нас и бабите идват до вкъщи.При тръгването си питат къде ще я къпем,дали в спалнята или  в банята.Аз отговарям,че в банята,при което ми се казва да я отоплям.А бе,викам вие луди ли сте,вкъщи е 30гр.,банята вътрешна,айде,чао!!!
А пък тази вечер както рева малката докато я изкъпя и облека,не е истина.Ако бяха тук щеше да има точно както ти описваш.Така че по-добре без такива странични.А за майка си не се притеснявай,пак ти казвам,че тя ти е майка,а майките всичко прощават! Hug

# 241
Добро утро момичета!

честито бебенце на бреезе да расте живо и здраво!  newsm51 newsm51 newsm51

Момичета не им се връзвайте на тия баби, дайте им  ignore2 и това, казвате добре с усмивка и си правите каквото намерите за добре, няма смисъл да се спори те не го разбират така както вие, а и майките са затова, за да прощават, любовта на майките е даденост , а  тази на децата трябва да се заслужи  Naughty, аз така мисля.

Хубав ден на всички  Hug

# 242
Aila, благодаря ти много за съветите!  Hug Аз наистина имам чувството, че има разлика между везните в родилното, моята везна и тази на педиатърката. Според мен малката си наддава по 20 грама на ден. Според педиатърката е наддала 220 грама за 10 дена. Аз обаче я храня на 4 часа, но ще започна да я будя на 3 както ти казваш и да видим тогава какво ще стане. Единствения проблем при нас е, че тя суче много ама много вяло и се храним по 1.30 - 2 часа. Суче, суче пък заспи. Понякога свършва и за 40мин, но това се случва може би по веднъж на ден.

Аз явно имам голям късмет с моите родители. Златни са ми !!! Майка ми ако можеше щях да искам да е при мен 24 часа в денонощието.  Grinning Въобще никога няма да ми стигнат думите да изразя благодарността си и обичта си към тях.

# 243
  • София
Вече мога да се похваля - вчера изписаха Самуил Simple Smile
Добре е, миналата седмица беше 3 кг в четвътрък, изписаха го 3240 т.е. за седмица е качил 240.

Дано да успеете да се преборите с бабите, момичета - на моите им беше много трудно да разберат че до 6-ти месец Лора ще е само на кърма на поискване и че няма да давам подсладена вода, сокчета от 40-ти ден и т.н.

С кърменето сега няма обаче да е лесно. Малкия суче доста вяло. Дърпа по няколко пъти и почива. Може би се изморява много и като не е свикнал и да е на гърда ... все пак 2 седмици е бил само на шише. Жълтеницата е минала т.е. мисля че не се успива от това.

Aila, има ли някакви трикове да го накарам поне да си отвори устата, за да захапе? Оитвам да галя бузката със зърното, изстисквам по малко кърма по устата, но не се впечатлява особено.
Засега успявам да издебна някоя прозявка и слагам гърда и той не се дърпа, опитва се да суче според мен.
Но от вчера от 3 следобед до сега - понеже гледам да храня на 2.5-3 часа - 3 пъти изобщо не иска да отвори уста и дадох кърмата с шише - там малко насила слагам, но пък като сложа - не отказва и всичко изяжда. Другите 3 пъти уж сука нещо, но колко - от другата гърда потичаше мляко, но пък и доста изцедих след като стоя там ...
Днес мъжа ще купи везна за да следим теглото, че при него пък след операцията е важно да хапва добре и да се възстановява.

# 244
  • София
  Jani4ka, ако малката е наддава по 20 грама на ден при хранене на четири часа, което продължава по час, то със сигурност нещата ще се пооправят ако почнеш да си я храниш на три часа. Възможно е да е от бебенцата които обичат да сучат дълго и продължително, но може и нещо в позата да не и е съвсем удобно и затова да и отнема толкова време. Виждам, че си от София, ако искаш винаги може да звъннеш на някоя от консултантите ни от твоят квартал за да дойде до вас и да види как стоят нещата.
   Компресията на гърдата, реално помага на бебето да получи повече и по-лесно мляко. Слагаш бебчето на гърда, докато суче активно и преглъща нищо не правиш. Като спре да гълта, притискаш с ръка гърдата, в основата, така че да не докосваш ареолата. Реално притискаш гърдата с ръка и задържаш. Малко след това обикновенно се чува как бебето почва отново да преглъща, като спре да гълта отпускаш и пак притискаш и задържаш. Може да местиш след отпускането леко ръката за да дренираш по-добре различни участъци на гърдата. Като спре да преглъща и с компресията, директно го местиш и на другата гърда.
 Хубавото е че си имаш кантарче и лесно може да следиш как се развиват нещата  Hug
 Ето тук може да видиш какво представлява това - http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article … ips&Itemid=13
  Няма да мога да се включвам достатъчно често, така че ще помоля една колежка да ви наглежда в темичката, надявам се да нямете нищо против тя да отговяра на въпросите ви, когато мен ме няма.  Secret girl

# 245
  • София
То не било лесно да се дава и с шише  Rolling Eyes

Разгледах линковете на Aila - понеже не съм давала от шише, успяла съм да уцеля само това че бебето не трябва да е легнало, а да е изправено.

# 246
Здравейте, момичета!

# 247
  • София
Вече мога да се похваля - вчера изписаха Самуил Simple Smile
Добре е, миналата седмица беше 3 кг в четвътрък, изписаха го 3240 т.е. за седмица е качил 240.

Дано да успеете да се преборите с бабите, момичета - на моите им беше много трудно да разберат че до 6-ти месец Лора ще е само на кърма на поискване и че няма да давам подсладена вода, сокчета от 40-ти ден и т.н.

С кърменето сега няма обаче да е лесно. Малкия суче доста вяло. Дърпа по няколко пъти и почива. Може би се изморява много и като не е свикнал и да е на гърда ... все пак 2 седмици е бил само на шише. Жълтеницата е минала т.е. мисля че не се успива от това.

Aila, има ли някакви трикове да го накарам поне да си отвори устата, за да захапе? Оитвам да галя бузката със зърното, изстисквам по малко кърма по устата, но не се впечатлява особено.
Засега успявам да издебна някоя прозявка и слагам гърда и той не се дърпа, опитва се да суче според мен.
Но от вчера от 3 следобед до сега - понеже гледам да храня на 2.5-3 часа - 3 пъти изобщо не иска да отвори уста и дадох кърмата с шише - там малко насила слагам, но пък като сложа - не отказва и всичко изяжда. Другите 3 пъти уж сука нещо, но колко - от другата гърда потичаше мляко, но пък и доста изцедих след като стоя там ...
Днес мъжа ще купи везна за да следим теглото, че при него пък след операцията е важно да хапва добре и да се възстановява.
  Много се радвам, че са ви изписали и че вече си е вкъщи при мама. Не го насилвай, дай му време и нещата ще се получат. Все пак това че изобщо е засукал е много добре.
   Първо да не забравя искам да ти пусна този линк за хранене с шише - http://xedra.wordpress.com/2009/10/29/bottlefeeding-2/
   Повече контакт кожа до кожа, а именно да се излежавате и гушкате дори през цялото време между две хранения събужда инстинктите на бебчо и той сам може да започне да търси. Освен погалването по бузката, помага това което и вече правиш да изтискаш няколко капки кърма за да се досети за какво става въпрос. Ти самата може да отвориш уста и да изплезиш език, така че да те имитира. Може лекичко да дръпнеш с пръст брадичката надолу, така че да отвори по-широко устичка.
   Много важно е още преди да засуче бебчо да се допира направо с брадичка до гърдата и да е максимално близо до теб, коремче до коремче, без нищо да ви разделя. Тоест зърното да сочи към нослето му като почти е смачкано нагоре да сочи, а бебето се допира с брадичка до гърдата, така дори леко да отвори устичка или ти да дръпнеш брадичката надолу, веднага зърното се изсипва в устичката му. АКо е по-далеч докато го дръпнеш към гърдата може да затвори устичка.
   Ето това имам в предвид -
   Ако така не ти се получава още няколко дни по-добре, може да опиташ със силиконки, но преди това задължително още няколко дни опитвай само на гърда, тъй като това е по-добрият избор. Силиконките са преход от шише към гърда и помагат на бебенцето да се задържи по-лесно на гърда, ако често я изпуска и разваля вакума.
   Може да изтеглиш с помпата зърното и да потече мляко, преди да го поставиш на гърда, така че да му потече веднага както е свикнал от шишето, и докато суче веднага да направиш компресията за която писах по-долу за да му помогнеш в началото по -лесно да тече докато започне правилно и ефективно да суче.

# 248
  • София
Момичета пак се вкарах в някакъв филм  ooooh! !От два няколкодена бебето ака по веднъж на ден.Нищо в начина ни на хранене не се е променило-храним се на поискване и суче поне по час,предлагам и двете гърди.Само дето ми прави впечатленмие и че доста повръща.В повечето случаи повръщането е отработено ,но и често повръща докато я оригвам примерно или малко след като е яла.Тези проблеми ни започнаха с появата на колики и откакто започнах да давам Инфакол.Дали може да има връзка  newsm78 ?Виждам я ,че се измъчва и напряга много като пръцка ,много ми е мъчно!Как мога да се справяс запек на кърмено бебе?Обръщам се с молба за съвет от вас, от Aila или колежката й Secret girl !

# 249
Здравей geryaleksandrova, правилно ли разбирам, че акането по веднъж на ден съвпада със старта на капките? Често тези капки предизвикват запек, може да е от тях. Склонна ли си да спреш капките за няколко дни, за да видим дали няма да се нормализира акането?
А каква е консистенцията, количеството? Как е пишкането?

# 250
Aila, ужасно много ти благодаря за безценните отговори и съвети!  Hug  Hug  Hug

Искам само още едно нещо да попитам теб или secret girl - между храненията да се изцеждам ли по малко или само при нужда? Аз гледам и да замразявам кърма за всеки случай.
Ще видя как са нещата след 2-3 дена като се храним през 3 часа и другата седмица мога да се възползвам от едно посещение на консултантка. Със сигурност ще ми е от полза. Много искам да оправим това вяло сучене.

# 251
  • София
secret girl благодяря за отговора!Наистина ми се струва ,че запекът започна с даването на капки.Иначе когато се изака консистенцията е сравнително редичка ,като на нормално бебешко ако и е хубаво жълто-кафеникаво.С пишкането сме Ок ,всички памперси са добре напишкани.Ако спрем капките ,какво мога да и давамсрещу колики?

# 252
Gerу, а какъв беше ефекта на капките върху коликите, каква беше промяната в поведението на бебето? И още нещо за акането - бебенцето неспокойно ли е от това неакане, като запечено ли се държи или просто е разредило акането?
Можеш да се консултираш с педиатъра си дали Био Гайа няма да е по-подходящ вариант. Това са пробиотици и не би трябвало да имат ефект върху акането, продават се свободно в аптеките.
Един страничен въпрос - предлагаш ли вода и биберон залъгалка? (извинявай, ако вече сте го обсъждали това, но ще ми трябва малко време да вляза в час Simple Smile)

# 253
  • София
Капките уж оказаха ефект в/у коликите и понамаляват .Мисля ,че бебето се държи като запечено и това го мъчи-напряга се ,скимти ,ръмжи ,превива се.Вода не давам , залъгалка отвреме на време когато много ми се бонтува докато я преобличам за да я укротя малко.

# 254
gala. как даваш Colic Tablets? Видях се в чудо днес и купихме и от тях,но нещо не мога да се ориентирам за дозировката.

Когато е в криза и давам по 2 таблетки разтворени в лъжичка с малко вода през 15 мин. до 8 пъти. иначе ,като се лигави или и е трудно да заспи и е неспокойна ,превантивно и давам пак разтворени във вода по2-3 хапчета около 3 пъти. Но вчера четох една друга мама е давала преди всяко хранене по 2 таблетки  newsm78 и може и аз да почна.

Аз да ви се похваля ,че днес след първата  и консултацияпалиме колата  направо за Стара Загора - с бебка , с кучето,мама и аз - ще бъде весело пътуване  Joy и ще си поседя една седмица - малко и тамошните улици да измеря

Но гледам на бебка нещо дупенцето и се е изринало бая и веднага минах на тежката артилерия - судокрем, дано да и мине.

Общи условия

Активация на акаунт