Отговори
# 285
Dana_2010: Ох и аз искам да кърмя, но Матея цял ден не е акала милата, вчера също се мъчи и накря чак вечерта се изходи. Говорих с д-р Йонов по телефена, защото не е в града и той ми каза, че най-вероятно кърмата ми не й стига. Имаме уговорка за неделя да му се обадя и да се разберем дали да отидем да я види на ехограх в Св. Марина или да дойде вкъщи. Толкова съм се психясала, майка ми и тя милата все ми натяква, че не ям, на малката все нещо й има горката ...и аз съм единствената виновна. Незнам какво да правя вече.

# 286
Благодаря Мирка! Аз също се включвам с въпрос за кърменето: засега имам кърма и всичко е наред, но бебчето се храни на различни интервали - 3 дълги от по 3-5 часа и няколко кратки. В резултат, гърдите ми в момента са доста напомпани, а тя още спи и не знам дали "ще ги изяде" като се събуди. Засега нямам помпа, защото ми се струва противоестествено да ползвам, ако всичко е наред. Достатъчно ли е, ако леко се изцеждам под топла струя в банята? Какво трябва да е количеството, за да получа облекчение?

Нашата педи ми каза да храня от "Първа гърда" 20 мин, напр. после малко от "Втора", и после да изцеждам Първа до дупка. Следващия път обратно. Също така спомена нещо за "стара кърма". Аз мисля да се доверя на интуицията си, и да не я слушам. Още повече, че една приятелка си докарала свръхлактация по подобен начин. Secret girl, ти имаш ли някакви препоръки за мен, при положение, че засега нямаме сериозни проблеми с кърменето (освен този, който споменах)? Все ми се струва, че от незнание може да объркам нещо, макар засега нещата да вървят добре.

# 287
*Мирка*: Благодаря за идеите и за подкрепата. Засега, когато сме още при майка ми нещата са добре, като се приберем при таткото в София ще му мислим. Лошото е, че аз съм такава кукумицинка, че искам да си върша всичко сама и всичко да ми е наред, а ако не е, започвам да се самообвинявам. Варвяйте ми такъв идиот като мене няма. Дано поне дъщеря ми да не прилича в това отношение на мен...по-добре да вземе повече от баща си, на него почти от нищо не му пука, светът е негов.

# 288
  • Sofia
Gergan_ka, незнам дали това ще те успокои или ще те разтревожи, но повярвай ми докато бебка не проходи все ще ти е чистичко, после обаче ще стане трудно, защото ще лази, ще ходи, ще разнася бисквитки, солетки, хлебче и т.н. така че таткото ще трябва или да помага или да свикне с мисълта, че няма да е абсолютно чисто.Не се тревожи за такива работи, ако можеш да си позволиш наеми си жена да идва поне един - два пъти в седмицата, но мисля, че на този етап ще се справиш и сама, виж другата година наистина ще имаме доста повечко работа, но децата са на първо място.

# 289
Мамчета интересува ме тези ваксини от касата поемат ли се или както всичко друго ние ще трябва да си ги плащаме?Благодаря предварително.

вече всичко се поема от ЗК и е безплатно  Peace

# 290
Здравейте майчета и на тези,които още сте 2 в 1  Hug
Аз искам да се оплача/или потърся съвет не знам как да го определя. Моя малчо основно е на АМ по 30мл. на хранене.Започнах да се изцеждам и се оказа,че събирам същото количество кърма(а от едната гърда направо двойно-60мл.) но става много бавно  Tired Не тече лесно и ми отнема по 1 час с помпата а ако оставя на него той се измаря и на 30мин. е вече полузаспал-резултата полунаяден и спящ максимум час-час и половина.
Един ден реших яденето да е само кърма(без дохранване с АМ)-събужда се бързо,независимо,че му дадох по-голямо количество  Thinking
Сега сме на етап,в който не иска да засуче от мен преди да е нахранен предварително с АМ.Реве и не засмуква изобщо.Слагам го на гърда винаги след ядене,защото пък не иска и да заспи по друг начин.Суче около 10-15мин. и чак тогава заспива.Някой има ли такъв "проблем".

Аз все още си ходя с болезнената епизиотомия  Close Край нямаше това пууууууу аман вече.Повечето сте вече на разходки а аз на Д-то не мога да си седна  Tired
Хайде леко раждане и усмихнати бебоци на последните чакащи   bouquet

# 291
Здрасти vani666, възможно ли е да не ползваш правилно помпата? Докато бях в болницата, съседката ми по легло имаше проблем с цеденето, дойде една акушерка и махна някаква приставка на помпата - нещата веднага се подобриха. Марката беше Авент. А това, че детенцето се събужда по-бързо след хранене с естествена кърма сигурно се дължи на това, че АМ е много по-хранителна. Ако правиш топъл компрес преди цеденето или кърменето, дали няма да ускори слизането на кърмата? Пробвала ли си? Успех! Аз още си чакам бебчето да се събуди, че вече ще избухна. А и исках да я изведа на първа разходка, ама май ще пропуснем днес.  Confused

# 292
vany666 и аз с това кърмене никак не се оправям и дохранвам с АМ,само кадето на мен изрично ми казаха в болницата,първо на гърда и после да дохранвам"така се правило",но освен  че нямам мляко достатъчно вечно ме болят гърдите и се разраняват зърната.Пробвах как ли не и какви ли не пози,ами не ще и това е.
По повод хапчетата за предизвикване,аз родих така,само че на мен ми дадоха цяло хапче,като го пих пак на четвъртинки през няколко часа.Но пък на мен ми се изтекоха водите,докато ме преглеждаха за разкритие,но от тях контракциите май станаха на по къси интервали.

# 293
  • София
Gery, а мерили ли сте малката Йоана до сега, как е наддаването? Както ми описваш нещата, ми звучи сякаш ситуацията не се е подобрила много след капките, а един дискомфорт се е заменил с друг.
Може да опиташ следните варианти - или да даваш още няколко дни капките и да видиш дали коремчето на бебето ще свикне с тях и ще се нормализира, или да ги спреш (или замениш), за да се оправи акането, а да се бориш с дискомфорта по друг начин. Може да погледнеш в тази статия, в края й има добри идеи: http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=675.
secret girl , благодсаря за съветите и отделеното внимание   bouquet !Теглихме я на 14-тия и ден.Беше 2770гр. ,при положение ,че ни изписаха 2550гр.Педиятърът каза че е повече от добре това  надаване.
Днес цял ден не съм и давала Инфакол и малката ака вече два пъти Grinning .Купих си и Био Гайа.

ivcho81 ,ще споделиш ли какъв е този метод за стимулиране на активното сучене ,че ние нали сучиме по час и нещо ?

# 294
Kirra аз добре се справям с кърменето и си оправих разранените гърди с крем Лансинокс,ама моя малчо като се събуди и веднага иска да яде а от гърдите става бавно,той се изнервя и писва в рев.Затова ядем първо АМ и после се кърмим.Знам,че обратното е правилно,но номера при нас не минава  ooooh!
Giada за това не съм се замисляла дали правилно ползвам помпата,но го правя така както пише в упътването  newsm78 А след топъл компрес на гърдите направо  Close така се напомпах още повече,че думи нямам.При мен подейства студен компрес и "обратния натиск",за което благодаря на AILA

# 295
  • София
geryaleksandrova,

метода за стимулация на активното кърмене е компресия, тя аила беше споменала за него мисля и даже имаше линк към едно филмче. Но като потърсиш в гугъл излизат различни статии. Дано ти помогне Simple Smile

# 296
Момичета, в няколко поредни поста ще отговоря на въпросите ви. Започвам:)
Ivcho81, нощната пауза е наистина дълга и е нормало бебето да иска да суче по-често следобед и вечер, за да я компенсира.
Това, че вече сте започнали на кърма е много добре и е напълно възможно количеството да се стимулира чрез по-често цедене и организиране на кърменето.
Поканата си остава отворена – ако решиш, може да пишеш на мен, Айла или просто да звъннеш на националния телефон, за да направим посещение у вас, да опитаме да върнем бебето на гърда и да намалим добавката.

# 297
  • София
Благодаря ти Secret girl, ще имам това предвид Simple Smile

# 298
Gergan_ka, от всичко което съм чела, единственото нещо за което може да се говори за ограничаване (но не съсем спиране на консумацията) е прясното мляко. Мисля, че един здравосложвен режим, ограничаваш консервантите, е напълно достатъчен. Не говорим за алкохол, цигари и наркотици, де Laughing Това, че кърмачките трябва дастрадат и да се лишават от всичко вкусно не ми е в стила...
Предполагам, че ще се чувстваш много по-спокойна, ако направите едно контролно мерене на Матея, за да знаеш как се развиват нещата – може да го обсъдиш с д-р Йонов на консултацията (въпреки че той едва ли ще го пропусне).

# 299
Secret girl,от няколко дни усещам гърдите си по-меки и се притеснявам дали малката яде достатъчно.Кърменията ни са в 5,8,10,12:30,15:30,17:30/18,21,като тази вечер яде в 17:30,после в 19:30 и сега след баня пак ще яде.Едната гърда я изпразва за 10-15 мин,аз като стисна зърното има още,но ѝ предлагам другата.Вчера ака само веднъж,но беше много  Laughing,чак излезнало по крака,днес още не е акала,предполагам,че пак към 9 ще ака.В понеделник ни теглиха,за 10 дни е наддала 400гр.Трябва ли да се притеснявам за кърмата или да изчакам консултация?Съжалявам за дългия пост Embarassed

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 21:18 от bubbast

Общи условия

Активация на акаунт