Отговори
# 570
Абе не знам, все пак ти не си в последната седмица, а след нея. Разбира се, ще й се обадиш, когато ти си решиш Peace Изчакай си, щом се чувстваш добре.

# 571
Aila, аз споделих, че имаме ужасни колики и ти ме питаш дали сме само на кърма и как са памперсите....само на кърма е, ака почти при всяко хранене, но е по малко, рядко съм сменяла много осрани памперси, просто си ака често по малко, кърмим се по около 7 пъти на ден, нямаме точно установен режим, но горе долу на 2-3 часа...вечер обаче много ни се разбива режима, защото се къса от рев и има страшни ама страшни колики....снощи пак не мигна цяла нощ...горкото дете, не знам и аз какво вече да правя, дали няма и някакв друг проблем Sad Да кажа, че е на 10 дена.
И един въпрос имам, от няколко дена кърменето от приятно занимание се превърна в някаква битка между нас....много е гладна, пищи от глад направо, но се дърпа и се бори с мен все едно и предлагам някаква отрова...направо дава главата назад, бута ме и ме дращи с ръцете и се гърчи....абе направо не мога да го опиша все едно ще я коля, а не храня....така се борим доста, а снощи единия път направо не успяхме...мъчих я, мъчих я, от 6 сутринта до 8...накрая тя беше толкова вече изнервена и гладна, че се изцедих и и го дадох така. Какво е това нещо не знам, не стига коликите, ами сега и това Sad Чувала съм за лактационни кризи, но не знам може ли така да се проявяват, не мога да разбера какво иска, какво и е....
Благодаря много а отговорите и за подкрепата, която ни давате!!!

# 572
Вигантол ми казаха че са го изтеглили от аптеките, но не разбрах поради каква причина. На нас ни изписаха Деавит.

# 573
Цитат на: vesy_evi
И един въпрос имам, от няколко дена кърменето от приятно занимание се превърна в някаква битка между нас....много е гладна, пищи от глад направо, но се дърпа и се бори с мен все едно и предлагам някаква отрова...направо дава главата назад, бута ме и ме дращи с ръцете и се гърчи....абе направо не мога да го опиша все едно ще я коля, а не храня....така се борим доста, а снощи единия път направо не успяхме...
Това все едно аз съм го писала. Напоследък кърменето се превърна в ад както за мен, така и за малката  Sad . И все не мога да намеря причината - мислех си дали не е от силната струя, после пък се чудих дали кърмата не й стига и е гладна, а сега вече не знам какво да мисля, нищо не ни помага, а аз се отчайвам с всяко следващо кърмене. Кърмим се на поискване, тя си иска на 2-3 часа (понякога и на по-малко време). С памперсите нямаме проблем, но... Не знам вече какво да направя да се кърмим успешно без да се превива и да врещи на гърдите  Sad

# 574
Явно се доста майки с този проблем при кърменето. При нас е същото положение. Като започне да се храним първите 2-3 мин. добре и после се започва една превиване, рев до небесата и аз естествено се шашкам и се изпотявам цялата и се чудя какво и има на бебка. Болят ги коремчетата милите затова така. При нас не помагат нито капките, нито чайчетата НИЩО...

# 575
  • София
Явно се доста майки с този проблем при кърменето. При нас е същото положение. Като започне да се храним първите 2-3 мин. добре и после се започва една превиване, рев до небесата и аз естествено се шашкам и се изпотявам цялата и се чудя какво и има на бебка. Болят ги коремчетата милите затова така. При нас не помагат нито капките, нито чайчетата НИЩО...
  Както сами сте открили, причинети може да са най-различни. Слава богу е период и отминава. Навремето едната ми близначка сучеше спокойно, докато другата се държеше именно по този начин и дори тема бях пускала в кърмаческия. Известно време я кърмех права като я разнасях за да засуче и не ми даваше да седна. Постепенно това отмина и продължихме да си се кърмим, е вече никога толкова спокойно както първите седмици, защото пък почват да се разсейват и нямат търпение да сучат спокойно, но определоно доста по-добре.
  Ето една темичка по въпроса - Бебето ми е неспокойно или плаче докато го кърмя – какъв е проблема?

# 576
Щица браво за надаването !

Ние също правим нощна пауза за около 4-5 часа.Но сутрин като се почно до към обед почти постояно ми виси по циците ,после правим паузи м/у кърменията през около 2-3 часа и от към 8-9 пак се започва един маратон с велико сукане почти без паузи до към полунощ.

Да ви се оплача .Нали реших да се доизцеждам ,ами изпадна една пластинка беличка от помпата от незнам къде и сега не прави никакъв вакум  Sad .

newsm78  newsm78  newsm78

не го разбирам това - защо решавате, че плачат от глад и ги държите толкова много време?
Дария също будува по това време ,даже тя от 6 като се оцъкли та да 12 и се носим на ръце и е спокойна.
в смисъл реве в началото,но като я погушкам и пеем Зайченцето бяло и се кротва ,даже може и да заспи,но като се опитам да я сложа в леглото и се буди. мисълта ми е ,че детето може да иска просто да е близо до мама. иначе ние се кърмим около 20-40 мин. различно,но повече не и давам,защото ,така или иначе активното и ядене е 10-15 мин. ,а останалото е глезене  baby_neutral  baby_neutral  baby_neutral

в неделя ще правим погачата и ще ми подарят слинг , та нямам търпение да видя как ще се сръботим с него и дали ще върши работа .

Мами, дето минахте през погачите споделете малко инфо- какво ,как, защо?

# 577
  • София
Aila, аз споделих, че имаме ужасни колики и ти ме питаш дали сме само на кърма и как са памперсите....само на кърма е, ака почти при всяко хранене, но е по малко, рядко съм сменяла много осрани памперси, просто си ака често по малко, кърмим се по около 7 пъти на ден, нямаме точно установен режим, но горе долу на 2-3 часа...вечер обаче много ни се разбива режима, защото се къса от рев и има страшни ама страшни колики....снощи пак не мигна цяла нощ...горкото дете, не знам и аз какво вече да правя, дали няма и някакв друг проблем Sad Да кажа, че е на 10 дена.
   Пишеш че я кърмиш на всеки 2-3 часа, но къремнията са около 7. Кога започваш да храниш, хубаво е да е при първи признаци на глад, да започва леко да върти главичка, да примлясква, юмручета. Не е хубаво да се изчаква да се разреве от глад и тогава да се храни. Важна е и позата, защото ако не и е удобно и трудно получава мляко от гърдите, тогава ще се и ядосва. Именно затова разпитвах за памперсите и броя хранение, защото едно от обясненията е недостатъчно прием на храна за подобно поведение. Педиатъра поглеждал ли е за къса юздичка, някаква болка по време на кърмене. Пишеш че вчера си се изцедила, какво количество изцеди и изяде малката и беше ли по-спокойна след това? За памперсите трябва да има поне 2-3 обилно наакани, което означава част от акото да не е попило и да може да се събере поне една чаена лъжичка непопило. Ако не даваш нищо друго дори чайче освен кърма, трябва да има и поне шест добре напишкани. Добре напишкан памперс тежи колкото един сух в който са изсипани три супени лъжици вода. Ако при всичко с памперсите е наред, наиситна най-вероятно проблема е просто колики. МОже за вечерта да опиташ нестегнатото повиване и или съвместен сън.

# 578
Дана,ами ваксината щом е за хепетит, предполагам,че не се влияе от хремата, но все пак щом педиатърът я е отложил, значи така трябва, сигурно и нашата ще я отложат.А за капките за нос и аз слегам 2,3 вида даже и като му ги сложа той - умникът ги издухва навън. И ние мажем нослето отвътре с едно оцветяващо, но жълто и сега сме много омацани  Mr. Green

А иначе аз му давам по 1 капка Деавит, заради изтегления Вигантол и неяснотите покрай него.

# 579
  • София
Здравейте мили мами!
Честито на всички, които вече гушкат своите бебенца! Да са ви живи и здрави!
Успешно и леко раждане на всички, на които това им предстои.
Моята малка Алекснадра днес става на 2 седмици. Преди 10 дни се прибрахме вкъщи, но лудницата е пълна и нямам време да влизам във форума.
Aila, моля те, помагай! Имам ужасен проблем с кърменето. Не мога да разбера кога детето се е нахранило и имам чувството, че я оставям гладна. Често пъти след кърмене детето остава неспокойно, върти глава отваря устичка, търси още да суче, яде си ръцете неистово, дращи си лицето, плаче и не може да заспи. Това продължава известно време докато не и дам да суче още малко от другата гърда (т.к. тя обикновено изпразва едната гърда до край) или и дам от шише изцедена кърма или АМ. За съжаление успявам да изцедя само сутрин по 20-30мл, които не стигат и за едно дохранване. И така борбата е да дохранвам или не и то с какво. Понякога изяжда и двете гърди и пак не и стига. Тя заспива по време на хранене, но след като се оригне и я сложа в креватчето вместо да заспи се разсънва и започва отново да търси. Понякога отново я слагам на гърда и тя пак заспива и това се повтаря и потретва в продължение на час и половина-два, че даже и до времето на следващото хранене. Ако я дохраня с АМ тя го изсмуква жадно, после се дави, хълца и/или повръща, накрая заспива омаломощена и си пропуска часа за следващото хранене. После отново се събужда озверяла от глад и това продължава до безкрай... Притеснявам се и дали пък не бъркам глада с нещо друго и дали не и товаря стомахчето с това дохранване. 
В комбинация с коликите нещата станаха още по-тежки. Не знам как да я успокоя! Просто ще полудея!!!
Тя се роди 2850, сега е около 3 кг. Кърмя я 6-7 пъти на ден, на поискване, но тези дохранвания продължават с часове и на практика се оказва, че похапва по 10-тина пъти на ден. Пълни памперсите и ака почти след всяко хранене, но ако я оставя гладна и не я дохраня пропуска акането.

Моля те, кажи ми какво мога да направя!

# 580
Aila, в отговора си към vesy_evi  споменаваш за проблема къса юздичка - моля те, обасни ми, може ли това да е причина за нашите проблеми  Shocked На преглена преди 1 седмица педиатърката спомена, че ни е малко къса юздичката. За първи път чувах за нещо такова, питах я, но тя каза, че няма проблем, щом плези езиче, да не се тревожим. Е, да, добре го плези, но сега като прочетох поста ти и ... до какви проблеми води това? Благодаря ти!  bouquet

# 581
  • София
  Блес гърл ето набързо една статия за къса юздичка. При вас има ли някакви проблеми с кърменето? Доли да има къса юздичка, не е задължтилно тя да създава някакви проблеми.
  brilliant по-късно ще успея да ти отговоря. Започни като начало просто всеки път да предлагаш и двете гърди, това е най-добрата стимулация. Нормално е и вечер основно да има струпване на кърменето, напремер да суче от двете гърди почивка от половин час и пак да суче от двете гърди, след което да поспи малко по-дълго например.

# 582
Мами един въпрос към тези които храните бебковците с АМ:
На колко време се храните?  newsm78 Ние преди плътно на 3 часа хапвахме,а от няколко дни вече на втория час и започва да реве,че е гладен.Увеличихме и дозата и пак е същото.Само да уточня,че е така само след като след ядене не заспи(което за жалост често се случва  Tired)Когато заспи минават и 4 часа между храненията,но буден ли е ....  Naughty

# 583
  • в мечтите си

И аз се пресъединявам към този въпрос,че и ние ще правим пита в неделя.

# 584
  • в мечтите си
И аз се пресъединявам към този въпрос,че и ние ще правим пита в неделя.

Общи условия

Активация на акаунт