Отговори
# 585
Vany аз съм изцяло на АМ

и аз като теб имах малко кърма изцеждах давах дохранвах мъчих се на гърда ту едната ту другата
малкия реве аз се изнервям абе трагедия
за 4 5 дни опити за кърмене и си казах повече няма смисъл да мъча себе си  и малкия
та аз цедих за 1 ден 30мл  Shocked

сега сме на НАН и съм си доволна наддаваме си сичко си е ок  Peace
аз го храня на поискване като да е в рамките на 3ч
т.е когато той си поиска може да са минали 2ч и половина от предното хранене и той да ревне гладен не чакам да стане 15ч а давам когато ревне.
махнах и нощното хранене да му почива стомахчето вече се храним в 0.25 и после чак около 05ч  тогава му правя с 10-тина грама повече да може сутрин да го нахраня около 8.20
и след това на обед го храня в 11.30 и излизаме на разходка около 12ч
докато се приберем е станало 14,30 и тойй почти винаги е гладен Simple Smile след това около 17.30 огладнява

и така я караме всеки ден Simple Smile даже мога да кажа че си имаме някакъв импровизиран режим

Последна редакция: ср, 29 сеп 2010, 19:19 от LITA_

# 586
  • София
Щица браво за надаването !

Ние също правим нощна пауза за около 4-5 часа.Но сутрин като се почно до към обед почти постояно ми виси по циците ,после правим паузи м/у кърменията през около 2-3 часа и от към 8-9 пак се започва един маратон с велико сукане почти без паузи до към полунощ.

Да ви се оплача .Нали реших да се доизцеждам ,ами изпадна една пластинка беличка от помпата от незнам къде и сега не прави никакъв вакум  Sad .

newsm78  newsm78  newsm78

не го разбирам това - защо решавате, че плачат от глад и ги държите толкова много време?
Дария също будува по това време ,даже тя от 6 като се оцъкли та да 12 и се носим на ръце и е спокойна.
в смисъл реве в началото,но като я погушкам и пеем Зайченцето бяло и се кротва ,даже може и да заспи,но като се опитам да я сложа в леглото и се буди. мисълта ми е ,че детето може да иска просто да е близо до мама. иначе ние се кърмим около 20-40 мин. различно,но повече не и давам,защото ,така или иначе активното и ядене е 10-15 мин. ,а останалото е глезене  baby_neutral  baby_neutral  baby_neutral

в неделя ще правим погачата и ще ми подарят слинг , та нямам търпение да видя как ще се сръботим с него и дали ще върши работа .

Мами, дето минахте през погачите споделете малко инфо- какво ,как, защо?
При нас си е абсолютен глад ,не от глезене.Винаги първо се мъча само да я нося и да я гушкам ,но номера не минава.Йоана по принцип си суче по много дълго Sad като цяло сучи много не ефективно и вяло.

# 587
LITA благодаря за отговора  Hug Ние от НАН минахме на ХИПП розовия,че от НАН-а се запичаше.И при мен работата с кърменето изобщо не се получи  Tired Жалко,защото исках да го кърмя и да я няма хамалогията по приготвянето на АМ,но здраве да е  Simple Smile Е все още веднъж на дем му давам кърма,която не е много но все пак е нещо  Rolling Eyes

# 588
Aila е безценна със съветите си Simple Smile.

Благодарение на нея бебока е качил 400 грама за една седмица, което е повече от добре, при положение, че първите 3 седмици общо беше качил 300 грама. Порастнал е с 1см за една седмица Simple Smile. Вече не сме гладни, ама то и по памперсите си личи...на всяко хранене сменям пълен напишкан и наакан памперс Simple Smile. Уф, успокоих се, че детето е добре и наддава.

Изписаха ни Zymafluor. За зъбките. Някой от вас започнал ли е да дава тези капки? В аптеката ми казаха, че било рано....

Иначе сме супер Simple Smile. Мерси пак на Aila!

И хубава и спокойна вечер на всички! Hug

# 589
isito5, някои пози изискват повече тренировка, но ще й хранете цаката Не забравяй да държиш бебенцето максимално близо и следи за широко отворената уста. Ако не се чувстваш добре, т.е. има болка в зърното, по-добре разруши вакуума и опитай отново, за да избегнеш разраняване.

# 590
Привет момичета newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 Palmirka днес е родила момиченце 3,600кг 52см и двете са добре,само че се е наложило спешно  секцио smile3525 smile3525 smile3525  smile3525 smile3525 да са ни живи и здрави и двете се още не съм се чула с нея надявам се уте да мога да се свържа с нея бебчето се казва Преслава newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 smile3525 smile3525 smile3525 надявам се не ми се разсърди задето ви споделих,но много се радвам и немога да си здържа радостта smile3525 smile3525 smile3525 newsm44 newsm44 newsm44 smile3501 moresmile

# 591
Честито на Палмирка, да й е жива и здрава Преслава!!! Heart Eyes

# 592
nat003, браво на вас, много добре се справяш със следенето на броя хранения. Радвам се, че сте по-спокойни, това е половината от успеха Simple Smile
Може да опиташ да цедиш след кърменето, дори и в началото нищо да не изцеждаш, това ще е добра стимулация на гърдите и ще даде резултат в количество. Може да даваш изцеденото като добавка на следващото кърмене. Например – бебето суче от двете гърди, след което му предлагаш изцедената от предното хранене кърма и едва тогава добавката, колкото е необходимо, след това се изцеждаш. Звучи малко дълго и ангажиращо, но това е само временно, докато се увеличи кърмата и отпадне добавката.

# 593
Aila, аз споделих, че имаме ужасни колики и ти ме питаш дали сме само на кърма и как са памперсите....само на кърма е, ака почти при всяко хранене, но е по малко, рядко съм сменяла много осрани памперси, просто си ака често по малко, кърмим се по около 7 пъти на ден, нямаме точно установен режим, но горе долу на 2-3 часа...вечер обаче много ни се разбива режима, защото се къса от рев и има страшни ама страшни колики....снощи пак не мигна цяла нощ...горкото дете, не знам и аз какво вече да правя, дали няма и някакв друг проблем Sad Да кажа, че е на 10 дена.
   Пишеш че я кърмиш на всеки 2-3 часа, но къремнията са около 7. Кога започваш да храниш, хубаво е да е при първи признаци на глад, да започва леко да върти главичка, да примлясква, юмручета. Не е хубаво да се изчаква да се разреве от глад и тогава да се храни. Важна е и позата, защото ако не и е удобно и трудно получава мляко от гърдите, тогава ще се и ядосва. Именно затова разпитвах за памперсите и броя хранение, защото едно от обясненията е недостатъчно прием на храна за подобно поведение. Педиатъра поглеждал ли е за къса юздичка, някаква болка по време на кърмене. Пишеш че вчера си се изцедила, какво количество изцеди и изяде малката и беше ли по-спокойна след това? За памперсите трябва да има поне 2-3 обилно наакани, което означава част от акото да не е попило и да може да се събере поне една чаена лъжичка непопило. Ако не даваш нищо друго дори чайче освен кърма, трябва да има и поне шест добре напишкани. Добре напишкан памперс тежи колкото един сух в който са изсипани три супени лъжици вода. Ако при всичко с памперсите е наред, наиситна най-вероятно проблема е просто колики. МОже за вечерта да опиташ нестегнатото повиване и или съвместен сън.
Малко неясно съм се изразила, през 3 часа я кърмя когато всичко е наред и с една пауза през ноща, тя сама си я прави, по-скоро правеше. Сега откакто се дере и мъчи така с тези колики всичко е различно....тя яде, веднага почва да реве и често кара така 3 часа до следващо хранене, но не винаги става, в смисъл понякога заспива от изтощение малко преди време за хранене, не я будя, поне не веднага, иска ми се малко да ис почине, като знам че като я събудя пак ще почне всичко от начало....така че бая ни се разбива режима.
За признаците на глад ми тя направо ми се събужда с рев, защото както казах е супер изтощена и ако заспи спи явно докато не прегладнее...ето сега ми спеше вече 4 часа и поливина и я събудих със страх, но слава богу този път мина добре, Друг път като съм я будила е ставало страшно....ох, не знам и аз вече. С памперсите е ок.
Опитвала съм всичко и повиване и спане заедно......и още хиляди неща....дано поне и понамелеят, защото така 3 месеца е невъзможно...

# 594
bless_girl, едва ли ти е лесно с тези тревоги за храненето, но браво за куража да го кърмиш често – ето, че веднага си видяла резултата в памперса!
Разбирам те, че това нон-стоп кърмене е много натоварващо и едва ли остава време за каквото и да било друго. Това обаче е най-добрият начин да се увеличи кърмата. Това няма да трае дълго – обикновено 2-3 дни са достатъчни, за да се усетят резултатите. Пък и може да го погледнеш от друг ъгъл – това може да бъде добра почивка и за теб и време, в което сте само ти и бебето.
Опитай да задържиш това интезнивно кърмене още 2-3 дни (ако бебето става много неспокойно в следобеда и вечерта може да предложиш и добавка, като целта е тя да става все по-малко). Как то се струва това предложение?

# 595
Щица,, браво!

# 596
geryaleksandrova, каква помпа ползваш, успя ли да намериш мястото на тази изпаднала пластинка?

# 597
Palmirka,    ЧЕСТИТА ВИ ПРИНЦЕСА  ,ДА ВИ Е ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ДА ВИ  РАДВА !

# 598
Palmirka , да ви е жива и здрава ,много щастие заедно ви желая.

secret girl, на мен проблема със зърната ми поотмина,май просто загрубяха,защото така и не успях да се науча на добра поза при хранене и добро засукване,но сега имам проблем с лявата "хранилка" - започна много да ме боли ореола . мога ли да направя нещо или пак си е в зависимост от начина на захапване?

Момичета, които си къпете бебетатасамички - как се справяте?
аз май нещо не го правя като хората и се чудя дали не е от коритото, или просто и двете ми ръце са леви  newsm78 

# 599
gala., тази болка, която споделяш, само по време на кърмене ли я има? Има ли нешо видимо променено, само на едно място ли е?

Общи условия

Активация на акаунт