Защо детето не желае да стой в количката?

• 12 598
  • 75
  •   1
Отговори
# 60
Имам една позната, която много искаше да научи детето си на тези така непрекъснато изтъквани като жизненоважни способности на бебетата - да заспиват и да се успокояват сами. За целта го беше оставила в леглото му и излязла от спалнята. То реве и се къса, мята се, дере се, накрая се преметнало през решетката и случката завършва в Пирогов. Кой е по-инат от двамата и какво правим, когато бебето не се примирява с идеята къде му е "мястото", а решава да се пребие за едното "голо внимание"?

Другата крайност е не по-малко неприемлива. Други мои приятели са убедени, че на детето не трябва да се противоречи, за да не плаче. Не слагат бебето в столчето за кола, понеже то не искало. Защо са решили да му искат съгласието, не мога да си обясня, както и защо му прехвърлят отговорността за собствената му безопасност, при положение, че то няма капацитета да прецени как трябва да пътува.

# 61
Колко важно е за теб бебето да стои в количка и за колко време? Препоръчвам ти първо да си купите количка със седнало положение и второ да го возиш за кратки разстояния, а не за дълги разходки. Ще се досети, че количката служи за придвижване, а не е място за постоянно пребиваване.
Слингът е много модерен напоследък, но не всички бебета го харесват. Второто ми човече го ненавижда, а е носен страшно много на ръце (без слинг). Може да излезе точно за 5 секунди от слинга ми ( с халки е). Ако искаш да опиташ слинг, имаше една добра идея как да се направи без шиене, само с халки, в блога на Бу.
Но пък количката дава удобство, което никой слинг не може да предложи. В моето ежедневие е невъзможно да се разнасяме със слинг. Не си представям как ще сложа бебето в слинг, ще сложа и чанта на рамо, ще взема баткото от у-ще, може би на главата си ще натоваря ученическата раница и така ще идем в парка, където ще стоваря цялата купчина на някоя пейка, за да си освободя ръцете да развеждам бебето. На връщане трябва и да се напазарува, което няма как да стане ако се шляйкам със слинг. Отделно пък на бебето като му се доспи - в слинга ли ще се гърчи? И да му пече на главата?
И последно, което не ми е ясно - колко време ще седи в слинг бебе, което прохожда и пропълзява? Ако не го свърта в количка, как така ще го свърта в слинг?

# 62
Ми количката е в полулегнало положение. Няма възможност за съжаление напълно седнало. Просто такъв е модела.

Ама как така ще накараш едно 7 месечно бебе,което сега опознава света,което му е интересно всичко и всеки,да лежи?! Shocked Shocked
Вземете му количка в седнало положение.Ще се гърчи я,то иска да гледа.Я му вземете количка седнало положение да видите ще се гърчи ли.
Моето дете от края на 5 месец е в полулегнало положение,а от средата на 6-ти е в седнало.Толкова е спокойна като може да гледа на около.Легнала я слагам само когато търка очите да спи.Иначе по никакъв начин не мога да я сложа легнала.

# 63
Абсолютно вярно!Браво Тани,много добре си го написала

# 64
Защо бебето не желае да седи в количка - много просто - защото 9 месеца е било неразделна част от мама и не може просто така изведнъж да се отдели трайно от нея - иска да е гушнато, да я усеща, само тогава е истински щастливо. Има и просто решение за това - ако не иска в количка, слагате го в слинг - така хем бебето е щастливо и спокойно, хем мама не го държи на ръце и е свободна да прави каквото си иска - да си върши работата или да се разхожда - и двете страни са щасливи  Wink

# 65
  • в матрицата
За мен това си е период, а ние минахме през това точно около 6м - 1г, буташ количка с гушнато в тебе бебе - то не искаше да седи в нея. Това отмина  и сега на 2.9м и дай само в количка да седи, видя къде е истинатаи не можеш да я отлепиш  от нея  Mr. Green

# 66
Защото вие сте го научили така.Какво значи "не желае"?Ако се съобразявате с това какво" желае или не" зор ще видите.Детето е само на 7месеца,време е да му покажете кой е родителя,ако не сте го направили до сега.

Моят син от новороден не искаше в количката. Возеше се в нея само заспал, щом се събудеше, писваше. Три колички смених, да не би да не му е удобно. Тцъ.
Започна да харесва возенето като проходи. Като се умореше да търчи, идваше и сам се покатерваше в количката. Блаженно време беше това. Mr. Green
Дотогава слинг или кенгуру.
Има и такива деца, не съм го учила да го нося, просто като се разпищеше в количката го слагах в слинга. Или трябваше да го оставя да се дере...
jasmin и аз бях на същия хал като теб  Hug Само дето аз смених пет колички - и в интерес на истината действително му е най-удобна тази, която има най- изправено положение  Peace
А иначе наистина ми писна от постове от рода на : "ми вие така сте си го научили"  ooooh! Да оставиш дете под годинка да си плаче е меко казано ненормално, според мен  Peace

# 67
И моя син (3 месеца и половина) не я долюбва тази количка  Laughing
Като го усетя, че му се приспива, слагам го и заминаваме на разходка. Много рядко като се събуди и остава спокоен вътре . И това обикновено е преди обяд. След обяд е почти невъзможно да го сложа в количката .  И аз съм бутала празна количка с бебе в ръце  Peace Не бих го оставила да плаче вътре, защото трябва да свиква  Simple Smile

# 68
и моя син не харесва количката. той е такова швъкалце че нищо не му харесва докато не проходи явно  Mr. Green аз си го разнасям когато не му комфортно в количката. и на мен ми е кеф да си го нося и той се чувства много комфортно и така е по-общителен с хората. така че кой знае какъв съвет не мога да дам, има майки които гии тръшват и реват не реват, това е положението. аз съм го правила ако е абсолютно наложително. уважавам желанията и емоциите на дребния, ще има достатъчно поводи за ограничавания и наказания, не мисля че това трябва да е един от тях, още повече че детето просто иска да е гушнато в мама, какво толкова...

Ескарина, как се носи детето в слинг с лице напред, и аз имам шал но не знам как да го поставя??

# 69
Моята дъщеря като стана на 2 месеца и реши, че не иска да лежи в количката, до преди това нямаше проблеми, в момента, в който я сложех в количката заспиваше, но изведнъж реши, че иска да гледа и не иска да лежи. Купих кенгуро. Е, с него тя си умираше от кеф да разглежда какво става наоколо, просто си е любопитна. От около месец съм монтирала столчето за кола на количката и в него си стои, но е повдигната и вижда, не е като в коша за новородено.   Peace
Въобще не споделям мнението  "така си го научил"  Naughty Има си деца и деца, някои са по-любопитни, други - не. Някои са по-мързеливи и поспаливи, други - не са. Не може всички деца да бъдат поставени под общ знаменател - трябва да стоят в количката и толкова, пък ако ще да се скъсват от рев  Stop

# 70
  • Fort Worth, TX
Аз съм от майките, които цяло лято бяха по улиците.От тези дето, хранят, преобличат в количката.За щастие моя бебок никога не е протестирал срещу целодневните ни разходки, но задължително съм го изкарвала поне по 3 пъти на ден от количката, за да разгледа какво става.Сега се учим да седим и на разходката количката ни винаги е в изправено положение.Пускам я само когато му се доспи.Аз без количка съм заникъде.Авторката да си взема количка , в която бебока да може да седи и да гледа.Моят е на 6 мсеца и си умира да разглежда и разъчава света около него.Любими за бройкане са листата по дърветат.Голям смях настъпва, ако подухва и лек вятър, за да ги поклаща.

# 71
  • София
Моят син е на 8 месеца и също не иска да стои в количката и само мрънка, но никога не го взимам на ръце освен в краен случай. Обикновено започвам да му говоря и да му обеснявам всичко наоколо. Кое какво е, какво прави, защо го прави и той ме слуша. Или му пея песни винаги помага. Simple Smile

# 72
Причините за това, че детето не желае да стои в количка, може да са безброй!Не е задължително проблема да е в позата, в количката, в това дали гледа напред към движението или не.Просто има деца, които не обичат да стоят в количка и това е.Ако ще да са отрупани с играчки, да са в най-суперската количка и двама клоуни да ги забавляват постоянно! Peace
Дъщеря ми едва отскоро започна да стои малко повече от 15-20мин в количката без да нервничи, пищи и т.н..Особено като беше по-малка, доста често излизахме навън със слинг, дори е заспивала в него спокойно, без обичайната "борба".Но и тази поза й омръзваше бързо, просто си е до дете според мен.Няма категоричен отговор!Колкото и да ми е било трудно, никога не съм я оставяла да се дере в количката, "за да й покажа аз на нея кой е шефа"! ooooh!
Според мен едно бебе на 7 месеца е твърде малко, за да стои през цялото време навън в седнало положение.Не че това значи, че една количка не трябва да има такова! Peace

# 73
Моето дете 10 месеца почти си седеше в количката, но напоследък се измъква от коланите и тръгва да скача в движение. Дайте съвети какво да правя и в какво ще седи повече. Sad

Оставяла съм я като по малка да се дере в количката, когато съм била сама с нея и батко и и баткото е бил с колело и са ми трябвали ръцете да му помагам ( не мога да бутам количка и да нося дете и да поизбутвам колело някой ако може браво на него newsm20 )

Не я какрам да седи в количката като не се движим и я пускам да пълзи да се мърля и да опитва камъните на вкус.

Последна редакция: сб, 31 авг 2013, 19:59 от sinapovaaya

# 74
И аз да си кажа мнението по този въпрос.
Не съм чела всички коментари,но ще споделя моя опит.
Когато се роди детето купихме количка Cam comby family 2012.
Мека,удобна,с пълно легнало,пълно седнало,всякакви положения.
Е детето не искаше изобщо да стои в нея.
Дадохме 1000 лв на вятъра.
И на скоро ( детето беше на година) продадохме тази Кам количка и купихме една втора употреба - колкото да има някаква количка за всеки случай.
Взехме я за 60 лв (късмет)
Peg perego Aria е модела.Е тя още щом я видя и не искаше да слиза от нея.Явно и беше по удобна.
Отпред има една табличка и и беше удобно и интересно.
Та това е моя опит.Сега вече ходим на дълги разходки и няма писъци и крясъци  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт