Защо детето не желае да стой в количката?

• 12 571
  • 75
  •   1
Отговори
# 30
 Синът ми много си обичаше количката, спеше си, ядеше си в нея и бях много щастлива, да. Излезехме ли с количката там си седеше, докато стигнем точка Б.  На ръце да го разнасям по улицата и да бутам количка ми идва в повече. Но всеки си знае до къде може да му стингат силите.

# 31
Моята е на почти 5 месеца,вече седи легнала в количката само ако спи,ако се е наспала и е будна не лежи вътре,почва да хленчи да се надига да гледа и иска да седи седнала а неможе хубаво.Гледам да излизаме когато и се е доспало....

# 32
ни най-малко не разбирам каква е ползата за детето да бъде насилвано да стои в количка когато му е дискомфортно там

Ами ако му е дискомфортно в самолета? Във влака? В автобуса? За мен лично ползата е една - детето се научава, че личният комфорт се съобразява с обстоятелствата. И колкото по-рано се научи, толкова по-добре.

# 33
И с трите ми деца доста рано се отказах от количката.
Не искаха да стоят дълго време в нея!
Ако питаш мен, без количка ми беше много по-добре.
За едно проходило детенце е много по-интересно да изучава заобикалящата го действителност вървейки, подскачайки и дори падайки.

Вярно, че с количката може да се свършат и доста други неща- пазаруване, по-бързо придвижване до парк или отдалечено място и т.н., но пък за тези случаи ние ползвахме личния автомобил.

# 34
  • Mediterraneo
За мен количката е улеснение и не се отказвам лесно от нея. НЯма такова положение да не иска да стои в количка. Както го свикнеш, така ще я карате.
С каката оставих количката, когато нямаше и две години. Но понеже ми се счупи лятната количка, а не намерих за нужно да влагам пари в друга. Е, няма такъв тормоз като онзи, който преживях онова лято  Crazy Мрънкащо и неспокойно дете, изморяващо се на всеки 50 крачки, мъкнене на ръце, нерви. Ами мерси!
Ако количката ми този път се окаже по- сполучлива, ще я ползвам до откат. Сигурно и до след третата година на детето- на дълги разстояния никой не може да ме убеди, че му е по- лесно, на него и детето, да се движи пеша  Stop Разполагам с автомобил, шофьор съм, но това са различни неща  Peace

# 35
Ако питаш мен, без количка ми беше много по-добре

Да, но тук се спряга нежелание на 6-10-месечни бебета да стоят в колички.

# 36
Да, но тук се спряга нежелание на 6-10-месечни бебета да стоят в колички.
Да, не съм прочела внимателно първи пост. Peace

Не съм имала подобни проблеми. И тримата се возиха и си спяха в количката с желание в бебешката възраст.
Отказвах се от количката към 1 г. 6 м.

# 37
Моят син от 20 дневна възраст се гърчеше в количката и не желаеше да стои в нея

А в предходните 20 дни какво правеше в количката? Щото ако е носено в скут и на ръце, поведението е лесно обяснимо.

Крейзи, не мога да ти кажа какво точно е правил, защото беше захвърлен в другата стая, за да свиква с тъмното и да не прави капризи като стане на 5 години и само от време на време минавах да го погледна ако много силно се разплаче и минат повече от 6 часа, в които не е ял.....
Спеше си в креватчето, естествено, и не сме излизали навън за повече от 10-15 минути защото и времето не го позволяваше.  

# 38
Спеше си в креватчето, естествено и не сме излизали навън за повече от 10-15 минути защото и времето не го позволяваше

Защо да е естествено? Количката може и трябва да се използва от 10-ия ден, независимо от годишното време, и то за часове, не за минути. Нормално е 20 дни да не извадиш едно бебе от стаята и кревата му, и после то да не харесва количката си  Peace

# 39
Спеше си в креватчето, естествено и не сме излизали навън за повече от 10-15 минути защото и времето не го позволяваше

Защо да е естествено? Количката може и трябва да се използва от 10-ия ден, независимо от годишното време, и то за часове, не за минути. Нормално е 20 дни да не извадиш едно бебе от стаята и кревата му, и после то да не харесва количката си  Peace
Крейзи, силно нямам необходимост да получам принципни насоки за правилното отношение към количката и детето в нея. По една малка случайност синът ми е второто ми дете и след като казвам че не желаеше да стои в количката, най-вероятно има защо да го кажа. Изразих отношение по темата и специално по повод схващанията на Четри в едно, които лично аз намирам за абсудрни, но уважавам правото й да ги възпирема и да се ръководи според тях.  Peace

# 40
Крейзи, силно нямам необходимост да получам принципни насоки за правилното отношение към количката и детето в нея.

Ама моля ти се сега, не се засягай на майчини качества и не приемай думите ми за насоки - аз насоки безплатни не давам  Mr. Green Ти смяташ изказванията на Четри за абсурдни, а аз те коментирам, защото мнението ми е от нейната страна. Това не е ли есенцията на една дискусия или нещо бъркам? Ако си тъй тънкообидна и чувствителна на тема колички, обещавам повече да не вадя твой цитат.  Flutter

# 41
Крейзи, това дали аз се засягам или не, ти няма как да знаеш. Освен това изразяването на отношение не винаги предполага готовност за дискусия, особено пък при толкова противоположни гледни точки и то най-вече от уважение към позицията на човека отсреща, който определено има някаква база върху която стъпва.
Всичко останало, което мога да ти кажа няма да е по темата, така че аз съм дотук. Peace

# 42
Добре де, не обича в количка и предлагате алтернатива - слинг.
А  ако не обича и слинг, защото има и такива бебета. Какво правим тогава?

И в другата подобна тема казах - има неща за които компромиси големи не мога да направя.
Количка, стол за кола са от тях. При един динамичен начин на живот не може да си понесеш бебето на ръце.
Тази година бяхме с 3 годишна в Лондон. ами тя заспиваше в метрото и мъжа ми я пренсяше в дъжда на ръце, ад направо.
Не ми се  мисли с 8 месечно, плюс целият му багаж необходим за деня.

Имах позната, която гордо обясняваше как детето и на година и половина вече не иска количка, мрънка в нея.
Ами да, ама те освен до кварталната площадка никъде не ходеха, нито пътуваха. При един подобен ритъм  и аз лесно ще се съобразя с това бебешко желание. Laughing

# 43
При един динамичен начин на живот не може да си понесеш бебето на ръце

Именно затова и попитах, какво се случва, ако на детето внезапно му стане дискомфортно в самолет, влак, автобус? Би било много подвеждащо да му изградим представа, че превозното средство "количка" се съобразява изцяло с неговото желание, а дни по-късно да го насилваме с часове в кола или самолет. А слингът сигурно е решение, но ако не се носи нищо допълнително, в това число багажи, други деца или бременен корем.

# 44
Една тема която е колкото и забавна толкова и интересна. Имаме следния проблем. Синът ни който е на 7 месеца, не желае да се вози в количката.

Някои бебета си обичат да ти стоят на ръцете и това си е  Rolling Eyes Може да му е студено в количката, опитай да затоплиш там първо, така че като го оставиш вътре да се чувства все едно е гушнато. А и щом казваш че се успокоява ако има с какво да се занимава там, значи въпросът е не до количката, а до занимавката. Може да му е скучно Grinning

Общи условия

Активация на акаунт