Труден сън при бебе

• 299
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте. Пиша тук понеже вече сама не намирам решение. В момента имам бебе на 4 месеца,второ дете ми е,не е като да не съм отглеждала бебе,но това ще ме побърка вече. Проблема е съня. На тази възраст не е ли нормално да спят по малко,смисъл да имат повече бодуване ,да се разхождаме,да играе. Моята все е вкисната,мрънка за сън. Например става в 7 сутрин и след 30 мин иска пак да спи,пробвах да се видя по нея ама тя не заспива след толкова кратко бодуване а ако поседи час или малко повече от час се превъзбужда. Общо взето когато и да я оспя все съм объркала. Понякога оцелявам и заспива много бързо и например спинка час или час и половина и като се събуди пак реве,храня я например и продължава да реве за сън,търка носа, очите. Опитах и да и създам рутина,опитах да я държа будна да я нося,да я забавлявам,нищо не става. Другия проблем е че дори и да заспи,през 10 мин се събужда и мрънкането продължава . Такива усилия полагам да заспи и не спи и не се наспива,не знам ужас е просто.Съгласна съм да спи веднъж на ден но да не се измъчване с това оспиване,но и повече от час поседи ли почва да реве без да спре.

# 1
Има хора, които обичат да си поспиват, но има и такива, които и малко сън им е достатъчен.
Бебето е малко още, трябва да си има определен режим и вие да го спазвате. Колко да бУдува 4 м. бебе? Нормално е да има поне 3-4 дремки през деня, от които една да е обедния сън около 2 ч, а другите по 30 мин до час. Поне при моето дете беше така. С времето интервалите на будуване растат с детето.Няма как да очаквате едно 4 м да стои будно по 2 ч примерно.Като мине на една дрямка, ще ви се иска да спи, ама "ще е късно чадо, мандалото лопна" 😀

# 2
Бебето не е възрастен човек, който обича да си поспива, а тази способност се развива с годините. На 4 месеца то все още не може да спи продължително и самостоятелно. Обичайно е на всеки 2-3 часа да задрямва за около половин час, понякога повече или по-малко. Не е типично обаче да спи дълго и след това да е неспокойно и да плаче. Това може да е част от определена фаза на развитието или да има конкретна причина. Ако състоянието продължи по-дълго време, е добре да се обсъди с педиатър.

# 3
Аз имах същите проблеми известно време, но прочетох в една книга, че задължително трябва да изградя режим и правилни навици с които да разпознава, че е време за сън, иначе доста могат да се объркат нещата. Така минахме на режим и вече оправихме съня и от там й се оправи цялото настроение Simple Smile

# 4
Бебе на 4 месеца вече може да разпознава кога е време за сън. Правилото за изграждане на навик да различава ден от нощ се отнася основно за новородените.

# 5
  • Банско
Създайте рутина и забележете часовете в които тя търка очи. Заедно с рутината и дайте нещо за гушкане, одеало, мече, възглавница със спрей с лавандула. Или пуснете всеки път една и съща музика, бял шум, нещо по което тя всеки път да знае: Сега следва сън. Аз в момента съм с 6 месечно, което като се нахрани, гледам час и половина и му давам едно чершавче. Той си го търка и гушка и се завърта и знае, че сега ще спи. Но не става бързо привикването. Може да ви отнеме и месец. Бъдете постоянна и това ще ви се отплати по-късно.
Имам приятелка с деца които нямат никаква рутина и направо е ад. Вечер не заспиват, следобяд не заспиват, тя е преуморена, те са преуморени.... Питам я защо става така и не можа да им направиш рутина? Ами опитала, ама не станало. Трябва си инат и нерви. Опитваш докато не стане!

# 6
Направете ѝ пълна кръвна картина. Може нещо да не е наред..

Общи условия

Активация на акаунт