Януарчета 2007

• 25 730
  • 723
  •   1
Отговори
# 450
  • Русе
Андж, честито - много успехи във всички начинания!!!

# 451
  • София; Дружбето
Честито Анджи Hug

# 452
 Анджи,от сърце се радвам за теб!  Hug

Стилияна,мислех си,че такива учителки вече не съществуват.Не им ли е забранено да казват такива неща ?(Ама то няма кой да ги контролира....  Tired )

Днес пак ме напрегнаха в детската(да не навлизам в подробности с какво).....Знам,че госпожите допускат конкретни грешки с Алекс,но се колебая,как да им го кажа,без да ги засегна....Дали да не говоря с директорката,а после тя да им прави внушения от височината на своето положение и опит? Thinking(била ходила по курсове/семинари във връзка с възпитанието на проблемни деца).

Ноеми,браво за "справянето" със свеки!  Hug
  Аз хич не мога да се похваля със същото.  Confused

# 453
Благодаря ви, момичета!  Hug

Селма, в градината на Алекс има ли педагогически съветник (психолог)? Може да е някой, който работи за няколко градини. С него би трябвало да говориш и да обясниш всичко.
Ако няма, първо с учителките опитай да се разбереш(от опит знам, че хич не обичат да ги прескачат), а ако не подейства - с директорката.

# 454
  • София; Дружбето
Селма, първо с учителките, защото ако ги прескочиш ще стане конфликт. Психологът също е вариант ако има такъв. Аз в нашата детска нямам идея какво има и няма и дано не ми се налага

Ние ще кръстим Габи Mr. Green По този повод Габи е на АБ, ъфкорс, баща му ми вдигна кръвното, щот мама като е тка се чувства силен. Ама тоя път му казах, че сбирам чантетата и в понеделник на село, докато не осмисли своето поведение. Ехх, да можеше наказан в ъгъла Crazy

# 455
   Анджи,не знам,дали имат психолог.Но имат методист..... newsm78
   Пробвах да говоря с учителките.....Първо,забелязах,че едната крие това,което се случва.Разбирам го от другата учителка.  Rolling Eyes
   Второ, не ме приемат насериозно със съветите,макар че винаги започвам :"Психологът ни посъветва....."
   И паралелно ми се оплакват,че никакви от техните методи не помагат.Искат да ходим на специалисти за да променим детето,а проблемът е там,че детето се променя само,ако се променя и подходът към него...

Цвета,как те разбирам.....и ти съчувствам.....  Hug
    Кога е кръщенето,докога ще трябва да търпиш безобразието?  Crazy

# 456
Честито Андж,много успехи да пожънете Simple Smile

Аз пък вижте какъв сайт намерих из форума и сега съм се зарибила да гледам часовници и се чудя дали да не си поръчам някой http://www.focalprice.com/ ,че и доставката е безплатна и излизат без пари.Верно,че са китайски,ама за тия пари не губя нищо Wink

# 457
E, те искат детето да се промени, за да им е удобно на тях. Но това няма да стане в идеалния за тях вариант. Ще се наложи и те да съобразят със спецификата на Алекс и да намерят баланс като използват не само техните методи. Ако подходът им към него е правилен няма да има проблеми с поведението.
На каква възраст са учителките? Понеже по-възрастните са консерви и дори психолога да ги насочва ще кимнат с глава и ще си карат по старата песен.
Методист не знам що ще рече  Thinking
Но може с директорката да се посъветваш.

Цвет, много хубаво! Да сте здрави oт тук нататък! Hug
Мими, привет! Simple Smile

# 458
    Анджи,учителките са едната на 50+(тя е по-симпатичната и по-търпеливата),а другата е на около 42 (по-лицемерната).
    Но определено и двете са "консерви".За тях всеки трябва да е ,като всички.От една страна ги разбирам,но от другата.... Децата като Алекс не трябва да посещават детските градини ли? 

# 459
  • София
    Анджи,учителките са едната на 50+(тя е по-симпатичната и по-търпеливата),а другата е на около 42 (по-лицемерната).
    Но определено и двете са "консерви".За тях всеки трябва да е ,като всички.От една страна ги разбирам,но от другата.... Децата като Алекс не трябва да посещават детските градини ли? 

Тъжната истина е, че нито персонала, нито организацията в ДГ са пригодени да работят с деца извън нормата или такива с по-специфични нужди... Това сме го обсъждали с нашите госпожи, които са интелигентни, спокойни и отдадени. Те казват така: при група от 25 (присъстващи) е нереално да се очаква адекватно поведение от единствения учител (лелката е ангажирана с храна, хигиената на децата, когато има нужда и други битовизми). Не че това е оправдание... Реалността в БГ е такава - трябва да си здрав, красив и богат, за да се оправяш добре в условията!

Понеже има изискване всяка ДГ годишно да приема ПОНЕ едно дете с увреждане (не с по-специфични нужди, а с увреждане!), в нашата група има една джуфка, която не вижда с едното оченце...  Heart Eyes Обаче как се оправя...  Crazy много ме радва! Неофициално се избират най-леките случаи, защото знаят, че нямат капацитет да се справят с по-комплициран случай...  Confused

# 460
Здравейте!
След дълго пътуване, се завърнахме вчера сутринта... Направо съм в шок - от плажа, на 26 градуса се приземихме на 6 градуса студ... В резултат сега съм малко болна  cold Дано не лепна някой вирус на Дара, че и без това разказва, че в градината и има болни деца, които щели да я заразят със сополи...
Като се оправя с багажите и кашлицата, ще разказвам подробности, подкрепени със снимков материал - успяхме да овършеем Барселона, няколко града в Анадалусия, че и до Мароко стигнахме  Crazy

# 461
Децата като Алекс не трябва да посещават детските градини ли? 

Трябва да ги посещават и там им е мястото Simple Smile
Аз се надявам, че персоналът в градините ще узрее за новостите, но много въпроси ми изникват. Кой персонал? Масово учителки и помощен персонал е пред пенсия, а млади кадри няма (поради ред причини). Не знам колко често посещават семинари и обучения самите учителки. Директорките и психолозите посещават.
След разговор с една бивша учителка в детска градина разбрах, че тук най-младата такава е 73 набор  Rolling Eyes
Ива го е казала - българска реалност  Confused

Свтеле, добре дошла!  Hug

# 462
  • София, Лагера
Ха здрасти!
Анджи, честита работа! Дано надмине очакванията (и изискванията) ти!  Peace

Цветке, ти като заплашваш така мъжа, правиш ли го наистина?  Rolling Eyes А за кръщането - чудесна идея!

Ох, Селма...  Sad Hug

Светлееее, как ми вдигна настроението!!!  Party Не се давай на настинките, а... да постнеш и снимки!   Wink

# 463
Setakap,с нетърпение ще чакам снимки и аз,особено Мароканските.  Wink Hug

Анжди,Ивонска,благодаря ви.

Цитат
Не знам колко често посещават семинари и обучения самите учителки.Директорките и психолозите посещават.
  Почти съм сигурна,че учителките не посещават нищо.Затова и си мислех да им повлияя през директорката,защото тя би трябвало да е поне малко наясно за какво става въпрос.

Цитат
Ох, Селма...  Sad Hug
   НоемиHug
   Аз ви изплаках мъката и отидохме на семейна разходка.Посетихме една оранжерия,видяхме страхотни красоти(на мен,освен сладкишите,стайните растения са ми другата слабост)!
   Хапнахме банички,ама не преядохме  Mr. Green ,защото Алекс изпусна баничката си точно под гумата на количката на Юлия,а аз ,докато му предлагах своята,и нея я изпуснах.... Joy
   Навън грееше едно хубаво слънце!И някак се прибрахме вкъщи в добро настроение.  Heart Eyes
   Семейство.....Преди не осъзнавах,колко ценно и безкрайно хубаво явление е то!

# 464
  • София
...

Цитат
Не знам колко често посещават семинари и обучения самите учителки.Директорките и психолозите посещават.
  Почти съм сигурна,че учителките не посещават нищо.Затова и си мислех да им повлияя през директорката,защото тя би трябвало да е поне малко наясно за какво става въпрос.
...

Хм, нашите и сега са на семинар...  Thinking (нали си спомняте, вчера Шош си беше у дома, защото до 15,30 искаха всички деца да са си тръгнали)

А с нашата фондация ще им организираме 2 пъти по 2 часа на място семинар за преподаване на добродетели по една много добра система за деца. Всеки ден по една добродетел + анализ какво означава, придружен с философска дискусия с участието и на децата (доколкото им е по силите, разбира се! Но с идеята да провокира размисъл и да учи)

Общи условия

Активация на акаунт