Януарчета 2007

• 25 806
  • 723
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ааааа. При нас латно танците са приятно изживяване в компанията на харизматична бивша балерина и хубава музика... Зор няма, а пък концерта им беше страхотен (помните кадрите, предоставени с любезното съдействие на Г.Димова).

Слема, аз съм твърдо за източните бойни изкуства - само чакам възрастта за Таекуон до, но ако има карате в ДГ - моментално бих го записала!  Hug

Мопс, я разкажи повече за грижите ви с тая херния...  Rolling Eyes

# 196
  • София
Ив тук не става дума за усет...дори колежките и го потвърдиха и изобщо не се учудиха. Явно  и те не я обичат много тази въпросна госпожа.  А и аз съм нахална Mr. Green винаги съм се интересувала от температурата в градината та да знам как да я обличам.Но здраве да е!!! С новите госпожи се разбирам добре и дано така да си остане...
За рибата и за не съм питала ама няма да е днес, че ще им стане много вече Mr. Green
Мопси Hug

# 197
  • София/Варна
Аз се включвам набързо да споделя една чудна рецепта за болно гърло - компрес с извара. Като гледам колко болнички дечица има, надявам се да ви е от полза.
Та как се прави компреса - върху найлон се слага изцедена извара, с дебелина около 1 см. Това се слага директно върху вратлето на детенце, завива се с вестник, тензух или някакво парче плат. Целта е да има какво да попива течността, която евентуално може да изтече. Отгоре се увива с шалче и така трябва да стои около 8 часа. Обикновено се прави за през нощта.
Аз го пробвах снощи и днес гърлото ми е чисто ново.

# 198
  • София
Ив тук не става дума за усет...дори колежките и го потвърдиха и изобщо не се учудиха. Явно  и те не я обичат много тази въпросна госпожа.  А и аз съм нахална Mr. Green винаги съм се интересувала от температурата в градината та да знам как да я обличам.Но здраве да е!!! С новите госпожи се разбирам добре и дано така да си остане...
За рибата и за не съм питала ама няма да е днес, че ще им стане много вече Mr. Green
...

Ясно, ясно - аз просто споделих и моите впечатления по темата!  Hug Не си нахална, бе - длъжна си да знаеш как да облечеш детето за всичките 7-8 часа, които ще прекара там!  Crossing Arms Как някой би го нарекъл нахалство?!

# 199
  • София
 Ив  love001
Да ни е честита днешната рожденничка Flowerlina.
Да си жива и здрава мацка,каквото си си планувала да ти се сбъдне,нека имаш най милия съпруг и най послушното дете.

# 200
  Честит рожден ден на Flowerlina!Да ти се случват най-прекрасни неща!

# 201
  • София
Селма таз вкусна торта да не си я правила ти ?
 eat

# 202
Барби, как е Рая днес?

Ноеми, добре дошла....има ли снимки?

Хрисси..... Shocked   Ето нещо по случая: http://www.redcross.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0029 … p;n=000011&g=

Аз отдавна съм намислила да посетя ето това, а след купона вече съм твърдо убедена: http://www.redcross.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0029 … p;n=000002&g=

В нашата детска градина е кучи студ. Дори лятото вътре не е баш за по къс ръкав, представете си... Иначе Ели ходи на латино танци (същото танцувално студио като в градината на Вики на Галина Димова) и английски език. Аз съм доволна и от двете дейности-много думи и песнички учат, а какичката от танците е страхотна-гледат я с обожание и се кефят максимално.
Мъжът ми, като един амбициозен козирог, я заведе на прослушване в Пим-пам. Музикалните педагози я харесали много, но казали да отидем пак след няколко месеца, когато ще е "по-дисциплинирана".  Mr. Green
За ските още се колебая дали да я пусна тази година....шубе ме е да е сама на Витоша. Иначе я качихме миналата зима и има голямо желание.

# 203
Деси, за тоя компрес съм чела, че върши чудеса и то не само на гърлото но и на гърдите и гърба при кашлица (като се пропуска областта на сърцето), но не съм пробвала ни на мен, ни на дете. То кой ли ще позволи да му сложа Mr. Green

А за тренировките, от опит ви казвам, че децата (не всички) си сменят предпочитанията често и чак в училищна възраст ще са наясно какво искат (и то не съвсем). С лек натиск тогава от родителска страна могат да се задържат на едно място дълго време.
Може и с тежък натиск  Twisted Evil, зависи какво искаме за тях.
А в пубертета са склонни да захвърлят всичко  Mr. Green

Така че за мен най-хубавото занимание на 3-4-5 годишните е това, което им сваля напрежението от деня и им дава възможност да поиграят и да се забавляват - танци, пеене, рисуване, плуване и т. н. каквото му харесва, дори и нищо, ако детето се уморява от подобни неща и така ще е по-спокойно.  Grinning

я, автора на темата да сложи тоя линк за помощта при задавяне на първа страница.

# 204
Flowerlina, много щастие, любов и късмет ти пожелавам! Честит празник!

# 205
  • София
В нашата градина зимата е около 35 градуса вътре, понякога ги събличат по потници/тениски. Crazy Иначе аз самата съм зиморничева, но не си го прехвърлям на тях, а ги питам дали им е топло/студено и според отговора свалям или слагам още една дреха. Вкъщи ходят боси по гранитогреса, което ме потриса (защото моите крака са ледени винаги), но не им слагам насила чорапи. А пък пантофи за вкъщи и направо абсурд.

За храната в градината - главната сестра (която отговаря за това) ни е близка - ами...ядат боклуци, но нищо не може да се направи. Снабдява ги някаква фирма за всички ОДЗ-та, тя се опитала на няколко пъти да протестира, че са негодни е некачествени, но била единствена. И последно директорката я предупредила да си мълчи, че иначе... Confused

За заниманията - Никол ходи 2 години на английски - тази определено няма да я запиша. Съответно и Дани. Той ще ходи на футбол за първи път, а Никол си ходи на плуване.

# 206
  • София
Животът да е красива градина
За нашата прекрасна Флауърлина!

# 207
Flowerlina, Честит рожден ден!Всичко най-хубаво ти пожелавам! Heart Eyes

Хрисси, не се ли сети за онова, което ДаВинчи ни показа?...  Shocked Ужас, добре че се е разминало...  ooooh!

Разбира се, че се сетих.Точно така изкарахме лукчето, натиснах го три пъти лекичко и в следващия момент видях бонбона на асфалта.....ДаВинчи  Hug Hug Hug
Ми може да се запишем повече хора да ходим заедно на курса.

А в нашата градина вчера имаше родителска среща и госпожата ме потресе със следното изказване:"И искам да Ви помоля мили родители да не носите лекарства на децата в градината.Тук не е ясла и ние не сме мед. сестри и не можем да даваме лекарства на децата"(ние чак сега сме първа група).Значи в яслите си е било нормално да си ходят болни със сиропчетата в чантичката, не можах да повярвам просто.  Shocked Shocked Shocked

Деска, мерси за рецептата с извара.А някой знае ли как се прави чая за кашлица от орехи, лукчета, локум и лук - интересуват ме пропорциите и как се дава?

# 208
  Ивонска,миналата година без малко да запиша Алекс на карате,но госпожите ми казаха,че то правело децата по-агресивни.... Rolling Eyes И че после упражнявали прийомите си в часовете по арифметика,например.....

За английския....Алекс го научава неусетно от Бейби ТВ.За мен колкото повече езици от малък,толкова по-добре.Обаче знам,че логопедите са на коренно противоположно мнение,особено относно Алекс..... Rolling Eyes

Хрисси ,как точно се прави въпросния чай не помня....Но аз го правя в пропорция 3 ореха 0,5 л вода,без лук и други неща. Peace

# 209
  • София
...
Хрисси, не се ли сети за онова, което ДаВинчи ни показа?...  Shocked Ужас, добре че се е разминало...  ooooh!

Разбира се, че се сетих.Точно така изкарахме лукчето, натиснах го три пъти лекичко и в следващия момент видях бонбона на асфалта.....ДаВинчи  Hug Hug Hug

...

Ох, ако щете вярвайте, но на купона, след случката, си казах: "имало е защо това да се случи... Не може да е случайно... На коя ли от нас това ще и помогне в някой момент..."  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт