Януарчета 2007

• 25 763
  • 723
  •   1
Отговори
# 375
Добро утро  Hug Къде сте се изпокрили в това неприятно време  Thinking

Ние с Юлика нещо се успахме.  smile3507

Стилияна,Ивонска,к'ви сте зеленки тази сутрин!

Как е Ноеми?
   А Цвета?Посрещна ли свекървата?

# 376
Не се рафинира туй, що е рафинирано вече  Flutter Ако оставиш пазаруването на мен, ще караш само на вино и повръщане  Twisted Evil Сега подозирам, че Лилита ще си изпочупи и ръчинките като види това  Mr. Green

# 377
  • София
Не се рафинира туй, що е рафинирано вече  Flutter Ако оставиш пазаруването на мен, ще караш само на вино и повръщане  Twisted Evil Сега подозирам, че Лилита ще си изпочупи и ръчинките като види това  Mr. Green

Ти гледай да не окьопавее половината тема, че тая оферта си я бива (за виното, не за повръщаното)!  tooth

Ноемката е супер! Спокойно!  Wink

# 378
Стуцкаааа, ако носиш винцето..............аз  с радост бих повръщала................в Ива Grinning
а за ръчичките.........аз тая серия вече съм я гледала.......3 пъти

# 379
  • София
Само някой да си помисли за пиячка и Лилита изпълзява из храстите...  tooth

# 380

Добро утро.... Сега ставам- тук, в Андалусия се излиза след 11 вечерта... Утре стягаме багажа и тръгваме да се прибираме през Валенсия и в Петък сутринта живот и здаве ще си гушкам момиченцето... Барселона е страхотен град, но сърцето ми е пленено от Андалусия! Целувки!!!

# 381
  • София
Айде да се отчета и аз, стига само алкохол и плетки съм бълвала в последните си постове (не че има нещо лошо и в двете  Mr. Green ).

Рекапитулация от родителската среща:
- еднократно 50 лева за учебници, блокчета, фулмастри, играчки, простотии
- еднократно течен сапун, прах за пране, препарат за прозорци, препарат за ламинат, препарат за тоалетна, омекотител  Sick
- ежемесечно 5 лева за вода и "да има" в касата за допълнителни консумативи през годината
- ежемесечно салфетки, тх, мокри кърпи и сухи кърпи в кутия

За сметка на това получаваме чудесна стая, ремонтирана изцяло от родителите на предишния випуск. Тоалетните са мизерни  Sick и мъжО се зарече постепенно да смени кранчетата и т.н., а ако се окажем в група на паралии, да съберем пари да сменим и кенефите.

За сополи и кашлици госпожата натърти, че от 21 години e учителка и до сега като е връщала болно дете на вратата, то се е появявало след 1 час с бележка от лекаря, че е здраво. Каза ни - аз деца вече не връщам. Огледайте се всички в очите сега и си отговорете сами за себе си бихте ли пратили детето си болно, с което да разболеете детето на седящата до вас майка.

Успях да се отърва от избор в родителския колектив и касиер даже не станах, макар че мъжО много държеше да участва.  bowuu Вероятно щеше да е единствения татко в актива на градината, но му стрОших хатъра без да искам, после вече беше късно да "разрешавам".

Рапорт даден!

Айде сега пак за плетки, моля!  Mr. Green

# 382
  • София
К'ви са тия 5 лв "за да има", бе???!  Shocked При нас с 60-тте лева и минералната вода подсигуряват!  Rolling Eyes И какъв е тоя прах за пране и омекотител - те не се ли носят на пране?!  Rolling Eyes Нашите мисля се носят...  Thinking
Хм, и сухите кърпи за подсушаване на ръце не са отделно...  Thinking Де да знам как става.  Rolling Eyes Мокрите кърпички са индивидуални в багажа на всяко дете и се ползват само ако детето ходи по голяма нужда в ДГ...

# 383
Само ние ли сме случили на Община. Всички консумативи - кърпи, вода, ТХ и др. и учебници са осигурени от нея. Само пластмасови чашки носим.
И по 30 лв събрахме за моливи, листи, играчки. На далавера сме.
А това за бележката от лекаря и свеки ми го каза, масова практика е.

Съобщавам тук на всички, които искат да се присъединят към нас на 16 октомври, 17 часа, в сладкарница Анджелика - с деца Grinning
Ще има януарска среща.

Драснете по едно ЛС, да знам точната бройка.

# 384
Съобщавам тук на всички, които искат да се присъединят към нас на 16 октомври, 17 часа, в сладкарница Анджелика - с деца Grinning
Ще има януарска среща.

Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 385
Нашата родителска среща беше снощи. Госпожата ме чакаше на вратата с думите "умолявам Ви да Ви посоча за касиер на групата, защото другите родители не ги познавам още"  и аз нали съм мека Мара се съгласих, родителите и те се съгласиха. Та, ей ми още нещо, с което да се занимавам (щото си нямам какво друго да правя)  Crazy
Събираме по 20 лева  (само) за материали "поради спецификата на квартала" и по 5 лева за някаква специална книжка.
И специалната молба от госпожата "моля родителите на другоезични деца да им говорят на български ПОНЕ като ги носят на градина, защото не можем да се разбираме с тях"  Crazy
Извънучебните дейности са народни танци, спортни танци, кудо (вид бойно изкуство) и английски - по 12 лева на месец отново "поради спецификата на квартала".  
Родителите на предния набор са събрали пари и са купили сушоарчета за ръце, та ще се носят само тоалетна хартия, салфетки и сапун всеки месец.
Почерпката за рождени дни - директорката разрешава само плодове (за което съм много щастлива).

# 386
  • София
Ще има януарска среща.

Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Среща във Варна. Варненки + КайРенн, която вече е там, аз и Рени.  Wink

# 387
А нашата родителска беше онзи ден.

Олекнахме с 30 лева - учебници, моливи и т.н............

Всичко ни е ремонтирано - и стаите, и тоалетните, и кухненското помещение. Даже тази година са сменили походните легла (вече няма, това в случай ако дойдат всички  Rolling Eyes) и са с нови легълца.

Единствено ще си плащаме таксата за театър, кино и подобни.

При нас има каквото душа иска - таекуондо, футбол, танци, худож. гимнастика, плуване, английски, немски, приложно изкуство. Засега е записан само на приложното. Смятам и на таекуондо.

Ели, вие поради "спецификата на квартала" сте на далавера отвсякъде.

И какъв скандал се развихри заради водените болни деца.  Sick

# 388
Ще има януарска среща.

Среща във Варна. Варненки + КайРенн, която вече е там, аз и Рени.  Wink

Crossing Arms

# 389
  • София
Как 5 лева за книжка беее? На нас само учебниците са ни 23 лева с отстъпката!  ooooh!

За всичко госпожата се извини 100 пъти и каза, че може и никой нищо да не даде, всичко е по наша преценка. Те можели ддецата и с 2 и с 200 да гледат. А на въпроса къде е общината, директорката отговори, че за това има родителски колектив, за да можем всички заедно да се борим с "врага" за общото благо на децата.

Ама аз преди известно време след един протест за градините точно бях разочарована до дъното на душата си и се зарекох повече да не се боря с вятърни мелници, най-вече с тези, които избуяват в самите искащи (не визирам никого тук!) И за това и забраних на мъжо и почти му свалих високо вдигнатата ръка да участва в родителския актив.

Виж, можем да помогнем и ще го направим с друго - хартия, смяна на батериите на мивките, ей такива работи.

Все си мисля обаче, че вината не е само на общината. Не може в едни градини да има пари за всичко, в други да чакат само и единствено на родителите! Предполагам, че директорката ни си върши задълженията на санитарния минимум и не си дава излишен зор.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт