Банята,15та тема!

• 114 024
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Искам да попитам за хидромасажните кабини за баня. Напускали са едни за 400, 500 лв. на промоция. Има ли някой идея дали си струва?

# 91
  • София

По отношение на първия цитат: предложили са Ви душче със стоп бутон на самата слушалката, но според мен трябва да има и друг - основен пуск. Или с вграден смесител. Иначе как ще регулираш струята и Т на водата. Аз ги намирам за удобни тези душчета. Новара предлагат такива.

tasia
Ако ще взимате от евтините линейни сифони /без поли за вграждане под теракота/ го сложете до вратата. Защото ако го сложиш до стената има вероятност да ти протече в стаята или на съседа.
Според мен за сифони най-добре разгледай каталога на HL. Това е марката за сифони. Трябва да има дълбок воден затвор и да се затваря, като няма вода.

Душчето е свързано със смесителя на мивката,съответно температурата и силата на струята се настрийват от там и после с натискане на бутона водата преминава през душчето.За нас този вариант е удобен защото тоалетната чиния е точно до мивката,в противен случай няма да е приложимо.

А за линейния канал,да спряли сме се на българския вариант,евентуално искаме да видим и тези на Кесел.Сигурна съм,че тези които ми предлагаш са много по-добри,но цената е доста висока,не можем да си го позволим Confused

# 92
А някой има ли структура за вграждане на Грое/Геберит от тези промоционалните? Не мога да преценя каква е разликата с по-скъпите модели на съответната фирма (видях само защита от конденз) и струва ли си да се вземе от тях?

Аз пуснах и тема за санитарната керамика - нещо не мога да си харесам конзолна тоалетна чиния на прилична цена  Confused.

Относно сифоните - аз гледах линейни на ACO. Имат някои по-евтини модели, които са близки до цена с българските. Някой ако има такъв и може да сподели мнение, ще съм благодарна.

# 93

По отношение на първия цитат: предложили са Ви душче със стоп бутон на самата слушалката, но според мен трябва да има и друг - основен пуск. Или с вграден смесител. Иначе как ще регулираш струята и Т на водата. Аз ги намирам за удобни тези душчета. Новара предлагат такива.

tasia
Ако ще взимате от евтините линейни сифони /без поли за вграждане под теракота/ го сложете до вратата. Защото ако го сложиш до стената има вероятност да ти протече в стаята или на съседа.
Според мен за сифони най-добре разгледай каталога на HL. Това е марката за сифони. Трябва да има дълбок воден затвор и да се затваря, като няма вода.

Душчето е свързано със смесителя на мивката,съответно температурата и силата на струята се настрийват от там и после с натискане на бутона водата преминава през душчето.За нас този вариант е удобен защото тоалетната чиния е точно до мивката,в противен случай няма да е приложимо.

Да, точно така - смесител с подвижен душ с бутон, точно това което е показано в сайта на Видима ще ни свърши табота. При нас тоалетната е на 5 см от мивката и смесителя с подвижния душ ще бъде под мивката. А някой спомена нещо за телескопичен маркуч на подвижен душ, това пък би свършило още по-добра рабора, защото няма да се налага да го навиваме под мивката.

# 94

tasia

Да, точно така - смесител с подвижен душ с бутон, точно това което е показано в сайта на Видима ще ни свърши табота. При нас тоалетната е на 5 см от мивката и смесителя с подвижния душ ще бъде под мивката. А някой спомена нещо за телескопичен маркуч на подвижен душ, това пък би свършило още по-добра рабора, защото няма да се налага да го навиваме под мивката.

Мисля в Новара мернах такъв. Не е лошо да се обадите да ги питате преди да ходите, защото офиса е на много забутано място.

# 95
Момичата, знам че ще помогнете...
Искам да закача няколко картини в банята.. Не ми се дупчат плочки, а не се сещам за нещо самозалепващо се да съм срещала подходящо...
 Предложения?
Мерси предварително.

# 96
Има аксесоари за баня, за които не се налага да дупчиш плочките. Монтират се със специално лепило, което след това лесно се маха от плочките. Идеята ми е, че с такова лепило можеш да закачиш кукичките за картините.

# 97
  • София
Искам да попитам за хидромасажните кабини за баня. Напускали са едни за 400, 500 лв. на промоция. Има ли някой идея дали си струва?
Едни приятели си взеха, нищо особено. Китайски са. Някой дават доста дефекти.
А за линейния канал,да спряли сме се на българския вариант,евентуално искаме да видим и тези на Кесел.Сигурна съм,че тези които ми предлагаш са много по-добри,но цената е доста висока,не можем да си го позволим Confused

По добре си вземи квадратен на HL с хубав воден затвор. Около 200.00лв. са. Но все пак избора е твой. Според мен сифона е едно от най-важните неща за една баня.

Душчето с пуск/стоп бутон на Новара е около 40лв. и участват на Стройкото 13-19.10.2010. Обикновено дават отстъпки.

# 98
  • София
А някой има ли структура за вграждане на Грое/Геберит от тези промоционалните? Не мога да преценя каква е разликата с по-скъпите модели на съответната фирма (видях само защита от конденз) и струва ли си да се вземе от тях?

Аз пуснах и тема за санитарната керамика - нещо не мога да си харесам конзолна тоалетна чиния на прилична цена  Confused.

Относно сифоните - аз гледах линейни на ACO. Имат някои по-евтини модели, които са близки до цена с българските. Някой ако има такъв и може да сподели мнение, ще съм благодарна.

Ние имаме и двете марки. Едната имаше някаква изолация за шум. Не намирам разлика. Доволни сме. Единствено не съм сигурна дали не трябваше да си вземем такава, която позволява да се поставя ароматизатор в казанчето.  newsm78
Но се притеснявах, че като се отваря и затваря много пъти може да се повреди? Знам ли newsm78
Конзоланата чиния е модел Нексо на Рока около 400лв. Според мен това е най-сполучливата  ни покупка.
За сифоните изказах мнение.

# 99
Аз съм си харесала това   http://www.soulis.net/s-Smart.html

# 100
  • София
Аз съм си харесала това   http://www.soulis.net/s-Smart.html

Техните представители бяха на Стройкото през пролетта.

# 101
  • Пловдив
С какви размери се прави прагчето под паравана?
Имам предвид височина и ширина  Mr. Green
Майстора сам ли си преценява какъв трябва да е размера или?!?
Гледам едни са много широки, други са високи.... А аз искам възможно най-прибрано да е  Rolling Eyes

Самоцитирам се, че ми наближава  Blush

# 102
  • София
Гледам едни са много широки, други са високи.... А аз искам възможно най-прибрано да е  Rolling Eyes

За какво ти е това прагче. Само да се спъвате от него, а и седи грозно. Правиш кабината с един наклон и останалата част с друг. Слагаш една декоративна ал.лайсна на вратата с лека извивка и готово.
Ако имам време да снимам довечера. Утре ще ти пусна снимки от нас да видиш за какво ти говоря.
Ето тук се вижда входа, но още не сме сложили ал.лайсна.
http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.19941139
Тя има лека извивка и силиконовото уплътнение на врата прилепва към нея.
Линейните сифони са чудесни, но хубавите са по 1000лв. и не си заслужава.

Последна редакция: пн, 11 окт 2010, 14:50 от geryger

# 103

За какво ти е това прагче. Само да се спъвате от него, а и седи грозно. Правиш кабината с един наклон и останалата част с друг. Слагаш една декоративна ал.лайсна на вратата с лека извивка и готово.
Ако имам време да снимам довечера. Утре ще ти пусна снимки от нас да видиш за какво ти говоря.

Но майстора трябва да е много добър. И другото, което ми харесва в този случай е линеен канал на границата на стената на кабината

# 104
  • София
Ето така се получи у нас.
http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.21004146
Без праг. Като излизаш може да капнат капки, но предплагам не повече, ако имаше праг. Не прелива водата.
Така прилепва вратата от вътре http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.21004149

Общи условия

Активация на акаунт