Банята,15та тема!

• 114 044
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
geryger, благодаря! Ще го обсъдим още веднъж този вариант, защото до сега някак все го свързвах с линеен сифон и много скъпичко ни идваше.
Има ли отнякъде показващи се силикони? Много се страхувам от проклетия силикон  Confused Изобщо не искам да си представям каква красота става след няколко месеца контакт с влага.
И другия ни проблем, че паравана най-вероятно ще го поръчваме по-късно, пак от финансови съображения  Blush Та си мислех, че ако наистина стане така, до момента на реализиране, сигурно ще сложа някоя завеска  newsm78 и прагчето пак ще има функционалност.

Ох, сетих се още нещо, което ще пречи на  вашето изпълнение ooooh! гранитогреса на пода е много грапав, дори си има вдлъбнатини. Това сигурно ще е пречка на хубавото прилепване на лайсните. Вече май съжалявам, че взехме точно това  Cry

# 106
  • София
Е, без параван ще се мокри повечко. Но ако няма какво да пазиш да не се намокри не е проблем. Аз също първоначално исках линеен сифон, но като се запознах с тях из основа се отказах.
В банята е теракот, не гранитогрес май  newsm78
Ние сме от Август, всеки ден 3-ма се къпем и нямаме проблеми със силикона.
Силикона се почиства, има разни начини.
От Стоун центъра ми бяха изцапали мивката със силикон и ми казаха да си купя мокри кърпи за инокс и всичко падна. Сега има всякакви средства.  Hug
Относно релефа на настилката не мисля, че е проблем. Дори може би ще има по добро сцепление.  newsm78
Може би ти трябва компетентно мъжко мнение по въпроса...

# 107
  • Пловдив
Моя опит със силикона е в кухнята. На 4 пръста от мивката имам малко по-висок плот полимерен и е лепен със силикон. Е, няма такава гадост. Почерня, с каквото и да го почиствам си седи черното. А в банята ще е светло бежово като при вас. И се параноясвам ако ми се почерни нещо как ще го търпя  Mr. Green
Сетих се още нещо. При вас с два сифона ли е?  Нещо ми се струва, че по-трудно ще се направят наклоните на 2 сифона, които ще са на близо метър разстояние и размер на плочите 33/33  Confused
Разсъждавайки си везните се накланят в полза на прагчето. Имам 2 дни да реша и после....

# 108
Моя опит със силикона е в кухнята. На 4 пръста от мивката имам малко по-висок плот полимерен и е лепен със силикон. Е, няма такава гадост. Почерня, с каквото и да го почиствам си седи черното. А в банята ще е светло бежово като при вас. И се параноясвам ако ми се почерни нещо как ще го търпя  Mr. Green
Сетих се още нещо. При вас с два сифона ли е?  Нещо ми се струва, че по-трудно ще се направят наклоните на 2 сифона, които ще са на близо метър разстояние и размер на плочите 33/33  Confused
Разсъждавайки си везните се накланят в полза на прагчето. Имам 2 дни да реша и после....

Прагче е истината  Peace
Силикона smile3513вън от банята;мивката  и тялото няма такъв бацилоразвъдник

# 109
  • София
Да. Два сифона са. Но те са си заложени от самото начало.
Има специални антибактериални силикони. Как мисли се монтират душ параваните - с плюнка  Laughing
Да, плочките са 30/30 или 33/33.
Избора си е изцяло твой  Hug
Успех

# 110
Моя опит със силикона е в кухнята. На 4 пръста от мивката имам малко по-висок плот полимерен и е лепен със силикон. Е, няма такава гадост. Почерня, с каквото и да го почиствам си седи черното. А в банята ще е светло бежово като при вас. И се параноясвам ако ми се почерни нещо как ще го търпя  Mr. Green
Сетих се още нещо. При вас с два сифона ли е?  Нещо ми се струва, че по-трудно ще се направят наклоните на 2 сифона, които ще са на близо метър разстояние и размер на плочите 33/33  Confused

Прагче е истината  Peace
Силикона smile3513вън от банята;мивката  и тялото няма такъв бацилоразвъдник

Има силикон за мокри помещения, който не позволява мухлясване. Освен това както и да ти монтират душ кабина, все използват малко или много силикон. Както вече казах, без праг е супер, но майстора трябва да е перфектен за да даде наклон и да може да се оттича водата. Освен това тръбите трябва да са достатъчно дебели за да позволяват достатъчно бързо отичане и да не се образува локва.

Хахаха Гери писали сме едновременно. hahaha Peace

# 111
  • София
Дали някой си е правил проект в БаняСТИл и дали е доволен.

# 112
Здравейте и от мен   bouquet
Аз имам баня и тоалетна за ремонт, но втора година отлагам, защото е в жилището, в което живеем и ме е страх колко ще продължи.
Сега явно назрява момента  Rolling Eyes

Имам въпрос: майстора предлага да залепим новите плочки върху старите - добра идея ли е? Някой правил ли го е? Ако плюса е, че не се кърти, какви са минусите?

Знам, че го четох това някъде из темите, но аз ви чета вече от две години  Embarassed и ще се върна назад да търся, но ако някой може да помогне - благодаря предварително!

# 113
Аз имам баня и тоалетна за ремонт, но втора година отлагам, защото е в жилището, в което живеем и ме е страх колко ще продължи.

Имам въпрос: майстора предлага да залепим новите плочки върху старите - добра идея ли е? Някой правил ли го е? Ако плюса е, че не се кърти, какви са минусите?

Знам, че го четох това някъде из темите, но аз ви чета вече от две години  Embarassed и ще се върна назад да търся, но ако някой може да помогне - благодаря предварително!

Стеснява ти се пространството. Правят ги майстори, които ги мързи да къртят и такива, които или ги мързи или не могат да правят свястна замазка под новите плочки. Не е ясно и доколко ще е здраво. Нашият майстор категорично отхвърли тази идея, изкърти си ги, направихме смяна на тръбите, направи нова перфектно нивилирана замазка, която нулира възможността да наводним съседите и залепи плочките.

# 114
Благодаря Ral_P!
Пропуснах да уточня, че плочки имаме само на стените, а пода е мозайка  Confused
Където са тръбите наистина ще се кърти, за да се сменят, и заради новото разположение на мивката. Иначе и моето притеснение е относно здравината главно  Thinking

# 115
  • София

Стеснява ти се пространството. Правят ги майстори, които ги мързи да къртят и такива, които или ги мързи или не могат да правят свястна замазка под новите плочки. Не е ясно и доколко ще е здраво. Нашият майстор категорично отхвърли тази идея, изкърти си ги, направихме смяна на тръбите, направи нова перфектно нивилирана замазка, която нулира възможността да наводним съседите и залепи плочките.

На пълно подкрепям.
Освен това на сто процента има плочки, който едвам се крепят. Как ще лепи отгоре?
Не бих се доверила на такъв майстор.  smile3513

# 116
Miss Wildrose , моя колежка миналото лято послуша един такъв майстор.
Познайте какво стана ... паднаха две от стените в банята и това лято пак бяха в ремонт.

Моето мнение е изкъртване на всички плочки и смяна на всички тръби - хоризонтални и вертикални.

# 117
Благодаря ви!
Аз междувременно и старата тема намерих, ако ще е от полза за някой заблуден като мен  hahaha

# 118
Нашата баня е с лепени плочки върху старите,преди 7-8 години е правена,нямам никакви проблеми,но плочките ми вече се захабиха и са за смяна.Залепихме ги върху старите защото беше зима,един студ и не ми се чакаше ремонта да се проточва,помня само,че лепилото за плочките беше доста скъпо.Сега и да не искам трябва да се кърти,защото вече ще ми стане тясно пространството.

# 119
  • София

Нали ще къртите за смяна на Вик.По-добре изкъртете и плочките.Веднъж правите банята.Излизат към 20-30 чувала боклуци,но после всичко се прави като хората.

Общи условия

Активация на акаунт