Банята,15та тема!

• 114 045
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Моя опит със силикона е в кухнята. На 4 пръста от мивката имам малко по-висок плот полимерен и е лепен със силикон. Е, няма такава гадост. Почерня, с каквото и да го почиствам си седи черното. А в банята ще е светло бежово като при вас. И се параноясвам ако ми се почерни нещо как ще го търпя  Mr. Green
Сетих се още нещо. При вас с два сифона ли е?  Нещо ми се струва, че по-трудно ще се направят наклоните на 2 сифона, които ще са на близо метър разстояние и размер на плочите 33/33  Confused
Разсъждавайки си везните се накланят в полза на прагчето. Имам 2 дни да реша и после....
Ако не е късно наредете пода на сухо и направете изводите на сифоните да съвпадат на 4 плочки и на фуга.Не е чак толкова сложно.Добре е майстора ,който ви прави плочките да ви направи и Вик.Така ще може да нагласи добре плочките и сифоните.Успех с ремонта.

# 121
 ... да не се образува локва - това е цитат от предишно мнение на предната страница.

Точно това чудо "локва" ми бърка в здравето ежедневно.
Всеки ден се упреквам, че не бях достатъчно настоятелна този дефект да се оправи своевременно от този, който го направи, но уви... така вече почти година.
Но не мога да се примиря и това е, и ние сме с два сифона и под душа мястото наистина е по-тясно - събира две плочки 30/30 или 33/33 /не помня точно/. Въпреки това смятам, че не е мисия невъзможна, много малко трябва до идеалното изпълнение, за което сега реших да търся майстор да го оправи.
Момичета, ако някой може да помогне моля, пишете на лични телефони за контакт с майстор/ка за оправяне на зле подведените плочки под душа и корекция на наклона

# 122
аз съм казвала и в предишните теми за къртенето на плочките, но тъй като го обсъждате... при нас махнаха плочките от стените, но пода оставиха. Старите плочки са лепени адски здраво и наклона беше почти добър (проблемните места бяха ясни и се коригираха) - плочките едвам се махаха и с къртенето ставаха огромни дупки, после щеше да иде толкова лепило за изравняване, че... общо взето нивото щеше да бъде същото. махнаха само около сифоните и толкова. За сега (няколко месеца вече) съм доволна Simple Smile
Общо взето за стените съм твърдо за махане! а за пода съм склонна на компромиси, но при определени обстоятелства  Laughing

# 123
? Колко време след като е фугирана банята,може да се севтоса?  bouquet

# 124
  • София
... да не се образува локва - това е цитат от предишно мнение на предната страница.

Всеки ден се упреквам, че не бях достатъчно настоятелна този дефект да се оправи своевременно от този, който го направи, но уви... така вече почти година.
Но не мога да се примиря и това е, и ние сме с два сифона и под душа мястото наистина е по-тясно - събира две плочки 30/30 или 33/33 /не помня точно/. Въпреки това смятам, че не е мисия невъзможна, много малко трябва до идеалното изпълнение, за което сега реших да търся майстор да го оправи.
Момичета, ако някой може да помогне моля, пишете на лични телефони за контакт с майстор/ка за оправяне на зле подведените плочки под душа и корекция на наклона

Сигурна ли си, че от наклона, защото често се получава така, когато сифона не дърпа добре? Може да се позапушил или да е малко ф.

# 125
Да, причината е в наклона, водата се оттича, няма запушване, но след като се оттече на по-ниската страна остава локвата. Душът е отделен с праг от останалата част на банята и прагът "подпира" останалата вода.

# 126
  • София

Това е доста сложно за изпълнение.При къртене на плочките за оправяне на наклона ще се наложи и да се махнат и плочки от стените.Ако са лепени без фуга може доста плочки да паднат.

# 127
  • Пловдив
Моя опит със силикона е в кухнята. На 4 пръста от мивката имам малко по-висок плот полимерен и е лепен със силикон. Е, няма такава гадост. Почерня, с каквото и да го почиствам си седи черното. А в банята ще е светло бежово като при вас. И се параноясвам ако ми се почерни нещо как ще го търпя  Mr. Green
Сетих се още нещо. При вас с два сифона ли е?  Нещо ми се струва, че по-трудно ще се направят наклоните на 2 сифона, които ще са на близо метър разстояние и размер на плочите 33/33  Confused
Разсъждавайки си везните се накланят в полза на прагчето. Имам 2 дни да реша и после....
Ако не е късно наредете пода на сухо и направете изводите на сифоните да съвпадат на 4 плочки и на фуга.Не е чак толкова сложно.Добре е майстора ,който ви прави плочките да ви направи и Вик.Така ще може да нагласи добре плочките и сифоните.Успех с ремонта.
Аз до колкото знам тръбите са сменени и на място, само сифоните не са правени.
Според теб, кое е по-практично за експлоатация и подръжка - с прагче или без. И отделно кое е по гарантирано за изпълнение с наклоните. Майстора е тестван в баните на родителите ми, но там няма паравани и повече от един сифон  Rolling Eyes

# 128
  • София
Според мен и добре да има прагче и два сифона.Един при душа ,а другия при мивката и тоалетната чиния.

# 129
Здравейте, възникна ми страхотен казус и моля за съвет. Значи в момента правим ремонт на тоалетната. Старите плочки са съборени, но от половината на помещението нагоре има блажна боя или латекс не мога да преценя, но тази основа не е махната..Това страшно ме притеснява..Двете стени са налепени и майсторите са си отишли...Как да проверя дали плочките няма да паднат..т.е дали са подготвили основата..

# 130
А някой слагал ли е гранитогрес 60 x 60  в баня - под и стени? Банята е около 5 квадрата и ще се ползва линеен сифон.

# 131
  • София
Здравейте, възникна ми страхотен казус и моля за съвет. Значи в момента правим ремонт на тоалетната. Старите плочки са съборени, но от половината на помещението нагоре има блажна боя или латекс не мога да преценя, но тази основа не е махната..Това страшно ме притеснява..Двете стени са налепени и майсторите са си отишли...Как да проверя дали плочките няма да паднат..т.е дали са подготвили основата..
[/quot
Ако не е махната  блажната боя плочките ще паднат.

# 132
# 133
  • София
Здравейте Simple Smile
Аз да се похваля,че днес си купихме линейния сифон.Взехме този на Кесел http://bg-maistor.com/produkti/details/4/9/Линейни-сифони/Баня,-кухня-и-санитария/kessel-линеен-сифон-ф50-850мм . Той е с воден затвор,а ние допълнително купихме и една клапа мултистоп,която ще спира миризми,хлебарки и т.н,дебита му е 1л/сек. , а освен това е и с поли за вграждане под теракота(както ме беше посъветвала geryger Hug).Мисля,че направихме възможно най-добрия избор за тоя ценови диапазон PeaceЕ,то времето ще покаже,де Simple Smile.Ще трябва да намерим и майстор ,който ще го постави добре,за да нямаме проблеми,че ще е и само един сифона в банята.Ами това е засега от мен,още не сме я почнали тая баня,а вече отидоха 900 лв.  Rolling Eyes

# 134
  • Пловдив
    Здравейте мили мами,аз съм един татко,който случайно(или не) е съсобственик на http://www.bg-maistor.com/
  радвам се,че част от нашия магазин е получил внимание във форума.Ако мога да пъда полезен с нещо с удовослтвие ще Ви отговоря(доколкото мога).
  Благодаря за вниманието!

Общи условия

Активация на акаунт