Банята,15та тема!

• 114 062
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
  • Добрич
Аз имам въпрос /или по-скоро е молба за съвет/ - как избирахте смесителя за мивката в банята и за душа? По какви показатели? Изобщо не знам какво да им гледам - не мен външно всички ми харесват  Grinning.... Моля ви - споделете мнения  Hug
Аз също неразбитам,но гледах да са по известни и наложени марки на пазара.Моите са Forma vita,Vidima,Интер Керамик,а и имат гаранция 2-5 години.

# 151
Аз имам въпрос /или по-скоро е молба за съвет/ - как избирахте смесителя за мивката в банята и за душа? По какви показатели? Изобщо не знам какво да им гледам - не мен външно всички ми харесват  Grinning.... Моля ви - споделете мнения  Hug
Да има разстояние, което да позволява мивката да се ползва удобно, че има някои дето и ръцете не можеш да си измиеш под тях. Виж и под какъв ъгъл ти е удобно да пада водата.

# 152
  • СОФИЯ
Много ви благодаряяя Hug - значи зависи и от мивката все пак - колко е дълбока за да преценя после как искам да ми пада водата ....
 А за смесителя на душа да попитам - кое е по-добре - еднохватков или с две кранчета смесител? Simple Smile

А някоя програмка може ли да ми препоръчате , с която да мога да си поиграя малко за подредбата на плочките - че не ми се дават пари и за проекти сега .......... Sunglasses

Последна редакция: пт, 22 окт 2010, 14:27 от donikka

# 153
  • София

Моного неща имат значение.
Ако предвиждаш бебета, трябва да е по висок, за да може да му измиеш дупето под него, защото повярвай ми това е най удобното място за целта. Дали искаш да се върти или не? Според мен е добре да се върти.
Ако слагаш подвижен душ по добре е, да е с една. Държиш душа с едната и с другата регулираш.
Родих се от както сме с една. Особено като къпя детето. Преди по един час немога да наглася Т на водата.

Момичета, искам да споделя за какво съжалявам, че не си направих в банята.
Това е подово отопление в частта зад паравана. Да си стъпвам на топличко......  Rolling Eyes
С мъжа ми сме се сетили от една седмица и много съжаляваме, но ако трябваше сега да правя, щях да се сетя, защото е студено. А юли не се сетих и ми идва да се изям от яд.  #Cussing out
Мъжа ми каза, че има ел.подово което по 40вата на метър линеен и не излиза скъпо като ток, а е доста ефектно.
Е успех на всички

Последна редакция: пт, 22 окт 2010, 15:23 от geryger

# 154
  • София
И ние сме на тема смесители и сме в голяма дилема. В новото жилище ще сме на газ. По мои наблюдение (при свекъра е на газ) топлата вода някакси пулсира: ту е топла, ту е студена. Не знам на какво се дължи, дали зависи от газовото котле  newsm78 . Сега се чудим, дали за душа да не вземем термостатичен смесител. Много са скъпи и затова сме в дилема. Най-много се притеснявам да не блокира клапана в него от мръсотията във водата. Вие какво мислите? Имате ли опит с такива смесители?

А за смесителя на мивката съм категорична, че трябва да е удобен за миене на дупе, както и мивката де. Защото тези умивалници, които са като купа не ми се струват удобни за целта  Laughing Леле, за какви неща си мислят майките  Blush

За подовото: ние ще слагаме подово, но не знам защо съпругът ми каза, че не може зад паравана. Дори искаше да е тип розетка, но цената го отказа, ще е обикновено подово. geryger, разпитай мъжа ти за какво точно иде реч, плийз. Да не ни тресне токът само  Simple Smile

# 155
  • Пловдив
Навремето нашите като слагаха подово в апартамента, не сложиха в банята, защото имало риск от някъде да се процеди влага и да стане беля. Сега като има вече суха и мокра част на банята, би трябвало да може да се слага в сухата част  Rolling Eyes

# 156
  • София
Ние в сухата част ще слагаме задължително, но се замислих и за мократа след поста на geryger, просто не се сещам за аргумента на мъжа ми, много съм разсеяна. На мен не ми прави впечатление температурата на пода под душа, защото аз се къпя с чехли задължително, защото ме е страх от подхлъзване в банята. Ако пак полетя сигурно ще счупя нещо вече, било то мивка, тоалетна...  Laughing

# 157
  • Варна
Здравейте момичета не се притеснявайте няма да ви тресне тока от подовото защото съвременните системи за подово отопление имат специални изпълнения за баня тези са добри
http://devi.danfoss.com/bulgaria

# 158
  • Пловдив
Да, аз говорех за подово изпълнение от преди много години  Peace
Аз пък не мога да се къпя с чехли и мога да кажа, че в рамките на 1-2 минути и пода си е перфектно топъл под душа. Малко по към сухата част минава лирата и около нея е приятно топличко, но и да не е, за мен не е болка за умиране  Mr. Green
Но като сте си го решили, не е лошо като идея. По бързо ще изсъхва помешението, което си е голям плюс  Peace

# 159
  • София
Е, ние ще имаме навсякъде подово, съпругът ми е купил днес на Деви. Явно ми е казал, че не може под поддушово корито да се монтира, но ние ще сме с гранитогрес. Пак не съм разбрала.

# 160
  • София
Снимайте къде слагате подовото и под тоалетната чиния не слагайте защото после можете да го продупчите при монтажа на тоалетната чиния.Успех с ремонта. Wink

# 161
  • София
И ние сме на тема смесители и сме в голяма дилема. В новото жилище ще сме на газ. По мои наблюдение (при свекъра е на газ) топлата вода някакси пулсира: ту е топла, ту е студена. Не знам на какво се дължи, дали зависи от газовото котле  newsm78 . Сега се чудим, дали за душа да не вземем термостатичен смесител. Много са скъпи и затова сме в дилема. Най-много се притеснявам да не блокира клапана в него от мръсотията във водата. Вие какво мислите? Имате ли опит с такива смесители?

А за смесителя на мивката съм категорична, че трябва да е удобен за миене на дупе, както и мивката де. Защото тези умивалници, които са като купа не ми се струват удобни за целта  Laughing Леле, за какви неща си мислят майките  Blush

За подовото: ние ще слагаме подово, но не знам защо съпругът ми каза, че не може зад паравана. Дори искаше да е тип розетка, но цената го отказа, ще е обикновено подово. geryger, разпитай мъжа ти за какво точно иде реч, плийз. Да не ни тресне токът само  Simple Smile

Ние сме с термостатичен смесител на Новара за душ, чучур и слушалка. Моного съм доволна. Според мен по голямо удобство няма. Не мисля, че има някакви клапи на смесителя. Той е с много чувствителни керамични глави и биметална пластина. Всичко е сменяемо.
Що се отнася до мърсотията във водата ние сме си монтирали филтри на тръбите за топла и студена. Те се ревизират лесно и не са скъпи. Това е едно много добро решение.
За умиваланиците, тези с плотче от страни са най удобни. Защото като порасне детето, няма къде да се подпре/хване и т.н
За подовото ще го питам, но мъжа ми, ми спомена за тези награватели които се слагат по улуцу, стълби и т.н. да не замръзва.

Последна редакция: пт, 22 окт 2010, 22:32 от geryger

# 162
  • София
Най- накрая си избрах плочките, и вече са на обекта , сега чакам майстора да почва да ги лепи и ще пусна снимки  Peace

# 163
Здравейте   bouquet
Имам нужда от малко помощ моля  Praynig Харесах плочки за малката ни тоалетна, обаче се оказа, че са някакво остатъчно количество, защото спряли да ги внасят и се оказва, че от тъмната плочка за стена /в кафяво, а светлата е бежаво/, та от тази в кафявото имат само 7 квадрата и аз немога да преценя дали ще стигнат и въобще колко да вземем.
За пода е ясно, той е 2 квадрата, а стените общо са 10 квадрата, а и фриз незнам колко да вземем и сега съм в чуденка  newsm78, а в понеделник трябва да ходим да купуваме  ooooh!

Така че МНОГО МОЛЯ  за помощ  Peace Peace Peace

# 164
  • София
alex_og97 аз малко не ти разбрах питането, ама ако те притеснява колко и какво ти трябва, дай си размерите в магазина и да ти сметнат  Peace

Общи условия

Активация на акаунт