Банята,15та тема!

• 114 081
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Имам нужда от малко помощ моля  Praynig Харесах плочки за малката ни тоалетна, обаче се оказа, че са някакво остатъчно количество, защото спряли да ги внасят и се оказва, че от тъмната плочка за стена /в кафяво, а светлата е бежаво/, та от тази в кафявото имат само 7 квадрата и аз немога да преценя дали ще стигнат и въобще колко да вземем.
За пода е ясно, той е 2 квадрата, а стените общо са 10 квадрата, а и фриз незнам колко да вземем и сега съм в чуденка  newsm78, а в понеделник трябва да ходим да купуваме  ooooh!
фриз се взима на линеен метър. премери го и вземи толкова.
ние незнаем колко линейни метра са ти стените. 7 квадрата ще ти стигнат ли за да имаш
завършен ред ? ако го имаш  остава да си купиш 3 квадрата от бежавите.
ако 7 квадрата не ти стигат за да завършиш реда ,тогава ще намалиш кафявите плочки до
толкова ,за да стигнат до пълен ред. за сметка на това ще увеличиш бежавите с 1 ред.
ако кажеш какви са размерите на стените и на плочките може да получиш по-подробно инфо
тук.  ако ли пък не , в магазина ще ти сметнат всичко.

# 166
Ами стените са общо 5 м /от вратата обикаля и пак до врата/ на височина 2м., ама незнам размерите на плочките  ooooh!
Другото е, че искам да са нареди горе-долу по този начин - http://petgrbg.snimka.bg/family/ku6ta.297579.20669813, а не три реда от кафявото, фриз и нагоре от светлото /ако беше така горе-долу щях да сметна/, та затова ми е по-трудно да се орентирам  Rolling Eyes

bongo_2007, ако тези размери на стените не ти помагат, ще отида да ги меря стена по стена  Peace, всъщност на пода размерите са 1,33 х 1,53 /ако и това ти върши работа, ако не отивам да меря/.

# 167
# 168
Хайде де никой ли няма да ми помогне да пресметна по колко квадрата ще ми трябват, хайде моля ви  Praynig Praynig Praynig

# 169
  • гр.Пловдив
Хайде де никой ли няма да ми помогне да пресметна по колко квадрата ще ми трябват, хайде моля ви  Praynig Praynig Praynig

Във всеки магазин ще ти направят проект и спрямо плочките и спрямо всичко, като толкова не ти е ясно как става
Аз проекта си го направих сама, спрямо стените и спрямо плочките - така че всичко да се използва максимално

# 170
Хайде де никой ли няма да ми помогне да пресметна по колко квадрата ще ми трябват, хайде моля ви  Praynig Praynig Praynig

Според мен няма как да ти се сметнат тук колко плочки ще ти влязат, ако не дадеш размера на плочките.  Thinking
За това е най-добре, като си харесаш плочките, да ти ги сметнат направо в магазина.  Peace

# 171
  • гр.Пловдив
Хайде де никой ли няма да ми помогне да пресметна по колко квадрата ще ми трябват, хайде моля ви  Praynig Praynig Praynig

Според мен няма как да ти се сметнат тук колко плочки ще ти влязат, ако не дадеш размера на плочките.  Thinking
За това е най-добре, като си харесаш плочките, да ти ги сметнат направо в магазина.  Peace

И аз това имах впредвид, като се знае и точния размер на плочите, и рамерите на стените, и начина на редене,  не е нищо сложно да се изчисли, къде ще се реже, къде ще може да се използва отрязаното от предната стена и т.н.т. Като ня ти е ясно не е срамно да си признаеш и в магазина както тук и да го направят те, а не ти да се чудиш и вайкаш

# 172

Във всеки магазин ще ти направят проект и спрямо плочките и спрямо всичко, като толкова не ти е ясно как става
Аз проекта си го направих сама, спрямо стените и спрямо плочките - така че всичко да се използва максимално

Ами аз премерих стените и вече знам размерите, но не знам размерите на плочките  Tired, а не съм се сетила за опцията да ми ги сметнат в магазина, явно толкова съм луднала вече  #Crazy а дори и да мисля нормално   Crazy

А ти как си направи сама проекта някаква програмка ли използва или .....

# 173
  • гр.Пловдив
Да, аз си направих проекта  - на Ауто Кад

# 174
  • София

Ох, не мога да разбера като молите за помощ, защо не чете като ви отговарят  Tired

# 175

Ох, не мога да разбера като молите за помощ, защо не чете като ви отговарят  Tired

Напротив много добре чета  Wink

# 176
Здравейте момичета  Simple Smile След голямо обикаляне и търсене най-накрая намерих магазин за смесители за кухни и бани в който цените са много достъпни.Консултантите бяха доста любезни и ми предоставиха на e-maila в електронен вид каталога им.След разговор с мъжа ми решихме да подменим вече страрите смесители.Производството е френско.Имат от 5 до 10 години гаранция в зависимост от марката и модела. Това им е страницата в Интернет http://hydronic-technologies.com/menu.php?id_menu=12 Надявам се да съм ви била полезна БГ мамчета  Wink

# 177
Здравейте момичета  Simple Smile След голямо обикаляне и търсене най-накрая намерих магазин за смесители за кухни и бани в който цените са много достъпни.Консултантите бяха доста любезни и ми предоставиха на e-maila в електронен вид каталога им.След разговор с мъжа ми решихме да подменим вече страрите смесители.Производството е френско.Имат от 5 до 10 години гаранция в зависимост от марката и модела. Това им е страницата в Интернет http://hydronic-technologies.com/menu.php?id_menu=12 Надявам се да съм ви била полезна БГ мамчета  Wink

И ти се регистрира точно днес, като първото ти и единствено мнение е реклама на посочената фирма.  newsm78 newsm78 newsm78

Хайде стига. Ти да не си БГ-чичо?

# 178
Здравейте момичета  Simple Smile След голямо обикаляне и търсене най-накрая намерих магазин за смесители за кухни и бани в който цените са много достъпни.Консултантите бяха доста любезни и ми предоставиха на e-maila в електронен вид каталога им.След разговор с мъжа ми решихме да подменим вече страрите смесители.Производството е френско.Имат от 5 до 10 години гаранция в зависимост от марката и модела. Това им е страницата в Интернет http://hydronic-technologies.com/menu.php?id_menu=12 Надявам се да съм ви била полезна БГ мамчета  Wink
И като ще правите реклама, поне пишете, че става въпрос за Варна! Даже и рекламата ви куца. Що си мислите че "мамчетата" са толкова глупави, не знам.. newsm78 Може би по себе си съдите Rolling Eyes

# 179
Здравейте, момичета!
Решихме с половинката да правим ремонт на тоалетната, избрах си плочки, измислих и подреждането по редове, само не мога да измисля подреждането на плочките на всеки един ред, в смисъл : къде да е цяла плочка, къде да са половинки , дали да са симетрично поставено и т.н. Ще можете ли да ми помогете. Плочката е с размери 25х38 и ще се редят хоризонтално, значи водещия ни рамер е 38 см, плочките са ето такива
http://cyfka.multiply.com/photos/album/17#photo=2,
а плана на тоалетната е този : http://cyfka.multiply.com/photos/album/17/Toilet#photo=1

Единствената идея, която ми хрумва е на стената, която е 125см да са симетрично с две плочки от по 4см открая, съответно на стената, която е 145 откъм врата ще почне с 4см плочка и ще продължи с цели и ще завърши с 24 см плочка (понеже тази стена е зад врата и по добре да не е тя симетричната, а тази която е 125см). Лошото е че стават малки парченца, а четох някаде, че ако има рязани плочки е добре да с големина по-голяма от половин плочка.
За стената насреща, ако искам да е симетрична това означава че пак в двата края имам плочка 4 см и съответно на чупката насреща ще имам фуга, което не знам дали е добре.
Дали ще е добре да е цяла плочка, пък симетрия да търся на стеничката, която е 55 см  newsm78

Ох, май много дълго стана Sad
Ще се радвам да ми дадете и вие съвет

Общи условия

Активация на акаунт