Блокират партиди Вигантол в аптечната мрежа

• 51 577
  • 452
  •   1
Отговори
# 390
  • София
В аптеката срещу Майчин дом има! Peace

# 391
Zdraveite, potarsih tema,no nemojah da namerq i zatova pusnah nova.Iskam da vi pitam ,ot kade namerihte vitamin d i po kolko  davate.Na men mi donesoha ot Ispaniq, no sega nz dali da go davam ,za6toto mi kazaha che vseki vitamin d imal razlichen srok na godnost.Molq vi pomagaite.

# 392
Zdraveite, potarsih tema,no nemojah da namerq i zatova pusnah nova.Iskam da vi pitam ,ot kade namerihte vitamin d i po kolko  davate.Na men mi donesoha ot Ispaniq, no sega nz dali da go davam ,za6toto mi kazaha che vseki vitamin d imal razlichen srok na godnost.Molq vi pomagaite.
Моят също е от Испания.
Срокът на годност е обозначен на опаковката.
Преди да дадеш обаче, трябва да го покажеш на педиатъра да ти каже по колко капки да даваш
.

# 393
разликата м/у деавит и вигантол е не само, че в деавита има и вит. А.
Витамин Д във Деавита е в друга форма - D2,  която е 4 пъти по-слабо усвоима от колкото D3 - както е във Вигантола. Тоест ефекта от Деавита е нищожен, а не може да се увеличава дозата заради риска от предозиране на вит. А.
Аз имам Деавит, но предпочетох да не го давам, за да не я тъпча излишно с химия. Дефакто досега нищо не съм давала. Сега чак почвам с Вигантол
откъде имаш тази информация  Sad На мен лекарката ми каза точно обратното Sad Че деавита е по - силен и затова по 1 капка а вигантола е слаб и трудно се дозира затова по 2 капки и в пъти за предпочитане е нашия деавит пред вигантола...... още че проблема не е в капкомера ....... но не искаше да обяснява. ТОва с вигантола и деавита ми прилича на новите вносни лекарства като всяко ново и по - скъпо започва да се изписва масово по ........ причини.  И уж най -новото било най - хубаво,  най - добре действащо .... най най и с най цена естествено.

# 394
На мен частният ни педиатър д-р Янакиева от 7-пка София ,която има доста добра слава,когато преди около 5 месеца и казах,че няма Вигантол и я попитах има ли заместител тя каза НЕ.Деавит не е заместител и след около два месеца пак се видяхс нея и и казах,че давам Деавит тя ми каза да го спра и по-добре да не давам нищо или да си намеря витамин Д3 без значение от къде в чужбина и сега ползвам от франция.Другата ни докторка идва онзи ден и ми каза,че има витамин Д английски в една аптека в кв илинден на бул.Стамболийски до 10-п-ка казват и при "виетнамеца",но аз лично не съм взела,защото си имам от френския даже съм си записала и името му,но вмомента нямам възможност да погледна,че дребния цока.Дано да съм била полезна.

# 395
Да, педиатърката на anuca е права.
Деавита се дава по една капка, не защото е "силен" (няма такова понятие) а защото има и вит. А и е опасно да не се предозира. А не е заместител на вигантола, именно защото формата му е D2, която е много по-слабо ефективна, отколкото Д3. И тъй като не може да се дава в по-големи количества, излиза че най-малкото е неефективен.

Има много публикации на тема, защо се ползва Д3, а не Д2
http://www.easy-immune-health.com/Vitamin-D3.html
http://jcem.endojournals.org/cgi/content/full/89/11/5387

и много други, просто потърси в гугъл

# 396
Аз откакто имам Вигантолетен съм дала едва 20-на хапченца, т.е за 6 м период толкова и на всяка консултация докторката казва, че фонтанелата е перфектна. Пита ме, дали давам, аз потвърждавам, за да няма критика и така.
Убеждавам се, че можем да минем и без него, само за рисковите дечица трябва редовно да се дава.

# 397
На нас също ни изпратиха витамин Д3 от Испания. Моя приятелка, която живее там ми ги взе и ми каза да давам по 3 капки, както тя дава на бебето си.

# 398
В аптеката срещу Майчин дом има! Peace

Вчера проверих, но нямаше Вигантол. Моля ви ако някой има по-нова информация да пише

# 399
Аз откакто имам Вигантолетен съм дала едва 20-на хапченца, т.е за 6 м период толкова и на всяка консултация докторката казва, че фонтанелата е перфектна. Пита ме, дали давам, аз потвърждавам, за да няма критика и така.
Убеждавам се, че можем да минем и без него, само за рисковите дечица трябва редовно да се дава.

Моята приятелка един месец не даваше никакъв витамин Д и резултата е налице-малката е с рахит.Ние нашия вече го пооправихме, но минахме през рахита.Когато времето е лошо, още повече зимата, когато дечицата ни са опаковани от глава до пети +шалове, шапки и т.н, откъде да си го набавят този витамин Д от слънцето?За справка и двете дечица-и моето, и на приятелката ми са кърмени бебета.Бях чула,че АМ са обогатени с витамини, може би има Д, не знам и не коментирам.По принцип съм доста против "профилактични" действия, но е факт, че най-близките ми бебчета, включително моето развиха рахит, поради недостатъчно количество витамин Д.

# 400

Моята приятелка един месец не даваше никакъв витамин Д и резултата е налице-малката е с рахит.Ние нашия вече го пооправихме, но минахме през рахита.Когато времето е лошо, още повече зимата, когато дечицата ни са опаковани от глава до пети +шалове, шапки и т.н, откъде да си го набавят този витамин Д от слънцето?За справка и двете дечица-и моето, и на приятелката ми са кърмени бебета.Бях чула,че АМ са обогатени с витамини, може би има Д, не знам и не коментирам.По принцип съм доста против "профилактични" действия, но е факт, че най-близките ми бебчета, включително моето развиха рахит, поради недостатъчно количество витамин Д.

От кога трябва да се започне приема на вит. Д на зимно бебе?

# 401
  • София
От кога да започнете да давате витамин Д го определя педиатъра, по принцип става след първия месец.

# 402
Точно така на ме и двете педиатърки,които дойдоха в къщи след изписването ми казаха след 20-тия Peace ден

# 403
на мен нашата педиатърка ни каза да го даваме , след като направи 2 месеца

# 404

АМ е обогатено с вит Д, отделно някой каши също гледам, че съдържа. Явно има значение и от това с каква храна се храни детенцето и от много други неща. Има деца, които въпреки даването на вит Д си развиват пак рахит. Рахит е болест предизвикана от липсата на витамин Д, калций или фосфор. Трябва редовни разходки на открито, а някой мами това го пренебрегват зимата  по  различни причини. Отделно моята е родена юни и доста време имахме късмет да стоим на слънце, надявам се и това да е спомогнало, иначе и цяло лято не съм и давала капки, а септември се оказа проблемът с Вигантола и отново не давах.  Ако се задържи времето дълго студено тогава давам, разбира се. Просто отбелязах за какъв пероид колко вид Д сме изпили.
Отделно този Деавит, който давате на дечицата определено не може да замести Вигантола и за мен е безполезно това даване, но всяка майка си преценя сама.

Общи условия

Активация на акаунт