Блокират партиди Вигантол в аптечната мрежа

• 51 587
  • 452
  •   1
Отговори
# 405
Някой купил ли си е Вигантол от Бг ? А румънския аналог също ли носи името вигантол?

# 406
Здравейте!

Може ли тези, които са си купили Вигантол от Румъния да споделят как се казва там, трябва ли рецепта и колко струва.

Мерси предварително!   bouquet

# 407
MammaМmia на опаковката пише само VITAMINA D3 .Струва около 2 лв.Но ми казаха ,че в Румъния има и Вигантол.

# 408
Научих случайно че ще пускат пак вигантол от месец март.Сега даваме деавит но пуснат ли го веднага ще го сменим.Инфото не е официално само слух но повечето слухове са истина smile3530

# 409
Аз си купих Вигантол от Румъния / Гюргево / чрез един познат. Там също се казва Вигантол и струва 6,35 леи / 3,30 лева / и не е нужна рецепта.

# 410
Проблема не е в намирането и ние можем да си намерим но дали партидата не е от блокираните

# 411
Не е от блокираните ! Проверила съм партидния номер и освен това шишенцето не е с пипета , а с пластмасов накрайник директно захванат към него - т.е. обръщаш цялото шишенце , за да сложиш капките !

# 412
Всички блокирани партиди са изтеглени.

# 413
Ние си купихме Деавит от аптека в Пловдив, пуснаха се явно някакви количества и уцелихме.
Относно дозата, това е най-добре педиатъра да предпише .. всяко бебче е различно в крайна сметка, но това което мога да кажа е, че извеждате ли бебчето на слънце този ден може да се пропусне дневната доза тъй като витамина си идва естествено от слънцето. При нас даваме 2 капки на ден Деавит.
Хубавото е, че след като се повдигна малко шум и по медиите най-сетне имаше някакво действие от "високите постове" в държавата за да има количества Витамин Д на пазара за бебенцата ни Simple Smile

# 414
Само да споделя това,което аз знам е, че по две капки е много той е два пъти по концентриран от Вигантола,който се дава по 2 капки това е мнение на трима независими педиатри.
Има и някъкъв Израелски Съни Вит – Витамин Д3.

# 415
из листовката на Деавит:
Цитат
Дозите от 500 до1000 IU обикновено, покриват дневните нужди на. детето, При-недоносените :. деца изродените, а малка телесна. маса,профилактиката започва, след 8-ия ден;на раждането, а;дневните доза са по-високи: 2000 IU при деца с телесна маса до 1500 g при раждането.,'Иг1-500 IU - съответно при телесна маса.от 1500 до 2000 g.
ние даваме по 2 капки по предписание на педиатърката ни, тъй като се родихме мънички на тегло и недоносени с мъничко над месец.

# 416
ОЩЕ няма нов Вигантол ????
Ами кога е спиран Деавита защото в аптеките имаше проверявах и сега има.
Периодично го изкарваха за продажба ...
Ако съм заменила Вигантола с една капка Девит дали съм сбъркала?
Понеже аз разбрах много късно ...педиатърката не каза нищо конкретно само ме пита какво давам - ами това което тя ми е казала- вигантол.и не ми каза да го сменям ли ...не ли?
А бе изобщо нямам думи - до нова година съм давала вигантол и след това личната не каза нищо ... в млякото и кашите които давам има витамин д но все пак ..

# 417
може би е най-добрата идея да запиташ директно педиатърката какво и по колко да даваш .. мисля че не би трябвало да има проблем, че сте минали от Вигантол на Деавит. Всяко бебче е уникално и си така на изуст поне аз не съм навит да давам всичко което чуя, но препоръчано от добър специалист гледам да бъде изпълнено максимално бързо. Та мисълта ми е направете консултация с педиатъра си, той/тя ще ви отговори най-добре какво и по колко е добре да бъде давано.

# 418
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
из листовката на Деавит:
Цитат
Дозите от 500 до1000 IU обикновено, покриват дневните нужди на. детето, При-недоносените :. деца изродените, а малка телесна. маса,профилактиката започва, след 8-ия ден;на раждането, а;дневните доза са по-високи: 2000 IU при деца с телесна маса до 1500 g при раждането.,'Иг1-500 IU - съответно при телесна маса.от 1500 до 2000 g.
ние даваме по 2 капки по предписание на педиатърката ни, тъй като се родихме мънички на тегло и недоносени с мъничко над месец.

И ние даваме по 2 капки по предписание на педито, само, че защото сме по-големЖки  Simple Smile

# 419
ОЩЕ няма нов Вигантол ????
Ами кога е спиран Деавита защото в аптеките имаше проверявах и сега има.
Периодично го изкарваха за продажба ...
Ако съм заменила Вигантола с една капка Девит дали съм сбъркала?
Понеже аз разбрах много късно ...педиатърката не каза нищо конкретно само ме пита какво давам - ами това което тя ми е казала- вигантол.и не ми каза да го сменям ли ...не ли?
А бе изобщо нямам думи - до нова година съм давала вигантол и след това личната не каза нищо ... в млякото и кашите които давам има витамин д но все пак ..

Аз давам по две капки от деавита

Скоро ще има Вигантол и цената може би ще е по ниска .Имам позната фармацефт и тя ми дава информация.

Последна редакция: ср, 02 мар 2011, 23:45 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт