Дискова херния - 1

• 218 519
  • 730
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здравейте, не съм ходил на специалист от 1,5г. Мисля, че от тогава насам са станали по-зле нещата (правиха ми КТ, протрузия и  пролапс). Сега се чудя дали да не отида на невролог (да ми даде направление за ЯМР)  и тогава на кинезитерапевт за индивидуална програма. В момента тези упражнения които правя не ме удовлетворяват.

Можете ли да препоръчате добър невролог за София?

Преди месец-два чух по новините, че са пуснали още един ЯМР в София, т.е. сигурно по-бързо ще може да се доредим до този уред и затова съм решил да си направя един ЯМР.
Hug

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 21:58 от hakama

# 181
Здравейте,отдавна не съм писала ,но сега влизам да ви прочета
Засега малко ми затхнаха болките,но претърпях коремна операция-вчера ми махнаха конците
Прочетох за Ели ,много неприятно,въпреки че не я познавам ще се моля за нея да се оправи възможно най-бързо и да се прибере при своите дечица Praynig Praynig Praynig

# 182
Здравейте, не съм ходил на специалист от 1,5г. Мисля, че от тогава насам са станали по-зле нещата (правиха ми КТ, протрузия и  пролапс). Сега се чудя дали да не отида на невролог (да ми даде направление за ЯМР)  и тогава на кинезитерапевт за индивидуална програма. В момента тези упражнения които правя не ме удовлетворяват.

Можете ли да препоръчате добър невролог за София?

Преди месец-два чух по новините, че са пуснали още един ЯМР в София, т.е. сигурно по-бързо ще може да се доредим до този уред и затова съм решил да си направя един ЯМР.
Hug

Съжалявам, че при теб се развиват така нещата Sad
Много е общо понятието за "добри невролози", по принцип мога да ти препоръчам такива в по-големите болници.
В почти всички специализирани болници има нова апаратура за ЯМР. По-трудното е да вземеш талона за това изследване и почти навсякъде, където пожелаеш може да го изполваш. Токуда имат договор с фирма и го сменяват с по-нов много често. Но там се записваш и чакаш. "Иван Рилски" е с нова апаратура от година и половина. Можеш да се запишеш веднага за утрешния ден. Много е важно да имат лекари, който разчитат добре резултатите. Макар че, повечето специалисти предпочитат сами да си преглеждат филма и да си правят свои изводи.
Има нова апаратура, която е "отворен тип" и се намира в 30-то ДКЦ в Обеля. Това е частен медицински център "Спектър" и работи с направления от НЗОК. Там са специалисти в гръбначната ортопедия.
Имам телефони на регистратурата в "Ив. Рилски" и "Спектър", ако имаш интерес ще ти ги дам.
Лек ден!

# 183
Здравейте, аз нали писах че съм оперирана спондилолистеза поясен дял 20 юни, но продължава да ме боли. Получих пареза 2,5 месеца след операцията. Викам му нещо не е наред. Оправих се от парезата с инжекции, но болката в кръста епостоянна. ЯМР ново- нищо ми нямало беше отговора. Била съм свръхчувствителна....Но въпреки това вчера ходих В Иван Рилски при доц. Каракостов. И познайте .... Винтовете трябва да са в прешлените, а моя долните ги сложил в диска. Те се изумиха /дойде още един лекар/. Аз все едно ме заляха с вряла вода. Викат ами как няма да те боли.Те не трябва да са там. Трябва нова операция и да се поставят в прешлена. Още съв в шок. Каква е била целта му...Невежество, некъдърност, престъпление....Теми викат във всеки учебник по неврология има схема. отворете интернет и вижте също. Демек той трябва да знае какво прави...Виновна съм си само аз , че му повярвах...

# 184
и че не отидох в София. Ако се оперирате най-добре е в София....Тово беше моята грешка.

# 185
nemila,ти така и не каза къде си се оперирала!
Каракостов е много навътре в стабилизациите.Докато бях в болницата,оперераха едно момче 8ч.Единишят прешлен беше влезнал в другия.Гледаш снимката и не вярваш,че това е гръбначен стълб.Момчето беше за 3та операция.Две в Пирогов и няколко консултации в Токуда,където бяха решили,че нищо не може да се направи по въпроса.

# 186
nemila, много неприятно се е получило при теб. Ако наистина така некадърно са ти направили операцията, то въпросните "специалисти" са си направо за съд!

Щом пак се налага операция, по-добре се довери на доказани неврохирурзи. Не се самообвинявай. Доверила си се за операцията  на някого, така си решила. Виновните са други!

# 187

Здравейте всички, имам питане и се надявам да не нахлувам нахално в темата ви.  Rolling Eyes
 Няколко теми назад обсъждате въпроса за столовете на фирма Спиналис.  http://www.spinalis.com/
 Интересува ме, дали някой е поръчал такъв стол, доволен ли е и всичко останало като впечатление, което може да се сподели.
 Питам защото брат ми е с Бехтерев, има сериозни болки в кръста и целия гръбначен стълб, а работата му е свързана с 8-10часа седене.  Надеждата ми е, че такъв стол би облекчил натоварването на прешлените и би спомогнал за заздравяване на мускулите на гърба и кръста, през времето когато седи.

Желая ви усмихната и с по-малко болка седмица!  Simple Smile

# 188

Здравейте всички, имам питане и се надявам да не нахлувам нахално в темата ви.  Rolling Eyes
 Няколко теми назад обсъждате въпроса за столовете на фирма Спиналис.  http://www.spinalis.com/
 Интересува ме, дали някой е поръчал такъв стол, доволен ли е и всичко останало като впечатление, което може да се сподели.
 Питам защото брат ми е с Бехтерев, има сериозни болки в кръста и целия гръбначен стълб, а работата му е свързана с 8-10часа седене.  Надеждата ми е, че такъв стол би облекчил натоварването на прешлените и би спомогнал за заздравяване на мускулите на гърба и кръста, през времето когато седи.

Желая ви усмихната и с по-малко болка седмица!  Simple Smile

За съжаление, въпросните столове не се предлагат в България. Могат да се поръчат онлайн, предполагам, но магазин в БГ няма. Това е неприятно, защото и аз имам голям мерак за такъв стол, но исках да го пробвам дали лично на мен ще ми бъде удобен, защото не са много евтини.
Лични впечатления има една участничка във форума, която живее в Унгария. От там си е взел такъв стол мъжът и, който е опериран от дискова херния и е много доволен от стола. Информацията е доста стара, обаче. Ако искаш, можеш да я питаш за подробности на лични : Ванилия Канелска

# 189
 Благодаря за бързия отговор Текс  Peace
 Аз изпратих и запитване до фирмата. Прегледах и сайта им, където съветват хора с проблеми в гръбначния стълб и след операции да се консултират с лекуващия лекар.  Rolling Eyes Не зная до колко са запозати с тази столове бг лекари.
 Ще питам на ЛС и Ванилия Канелска за отзиви.  Simple Smile

# 190
това ползва мъжа ми и е доволен, имат представителство у нас:

http://salli.com/en/Products/Chairs

# 191
  • София

Кой от всичките ползва мъжът ти и
с какви проблеми е той?

# 192

Благодаря ти Tuk-i-Tam говорих с представителството им тук. Утре ще се чуем за повече подробности, цени и модели.
 Съпругът ти на него ли седи през целия работен ден и дали е удобен за работа пред компютър? Тъй като виждам, че са основно насочени към стоматлози и лекари.  Sophia L. ме е изпреварила с въпросите  Laughing

Текс , Ванилия Канелска сподели,че първо съпругът и е пробвал с  тази възглавничка ефекта е подобен и при   тази топка .
Възглавничката струва 118лв и стотинки някакви, освен ако госпожицата от офиса не се е объркала,защото видях и друга, по-различна в сайта им. Брат ми предпочита топката- 75 диаметър - 50лв. Така ще пробваме в домашни условия и ако е доволен ще се насочим към по-голяма инвестиция - стол Спиналис.

# 193

Кой от всичките ползва мъжът ти и
с какви проблеми е той?

този е: http://salli.com/en/Products/Chairs/Salli+Swing
прилича на седло на кон  Simple Smile
доволен е и седи 8ч на него
иначе - херния на L5-S1

# 194
Извинявай,но така без облегалка Thinkingне се ли измурява гърбът?За мен поне е  странно ,да седиш така 8часа, без да се облегнеш.

Общи условия

Активация на акаунт