Дискова херния - 1

• 218 435
  • 730
  •   1
Отговори
# 165
И аз!

Днес направих скенер, който изобщо не е обнадеждаващ. Няма дани за ДХ, но стенози, няколко! Sad
От понеделник тръгвам по път, който някой от вас са минали.

Ваня, а какво точно ще срещнеш по пътя си? Пиши по-точно, ние сме минали много стръмни пътеки, може и да ти помогнем по-безболезнено да изкачиш баирите!

# 166
Днес направих скенер, който изобщо не е обнадеждаващ. Няма дани за ДХ, но стенози, няколко! Sad

Привет! Как тъй няколко стенози?  newsm78 Операция ли ти препоръчаха? Стеноза означава стеснение на гръбанчномозъчния канал, не следва ли да е една? Дай повече инфо, моля те.

# 167

На какво се дължат стенозите, като няма дх, казаха ли ти?

# 168
Обясниха ми,че имам разместени гръбначни прешлени  Sick
Малко е дълго, но ще опиша скенера.
От дигиталната топограма - няма огнищни костни лезии. Начално клиновидно снишение на тялото на Тh11. Наличие на Шморлови телца.Редукция на диска на ниво L1-L5, с лекостепенна листеза.

L3 -L4- лекостепенна протрузияна диска без дани за ДХ. Нормална ширина на гръбначномозъчния канал.

L4-L5 - лекостепенна дискова протрузия и белези на листеза, резултиращи в значителна стеноза до обтурация на неврофорамените и леттералните рецецуси. Релативна към абсолятна стеноза на вертебралния канал. Дегеративни промени на истинските интервертебрални ставички, с вакуум феномен.

L5- S1 дорзална дискова протрузия на широка основа с ангажиранена двата неврофорамена, по изразена в ляво, със стеноза на последния и на латералния рецесус в ляво.Релативна стеноза на вертебралния канал.

Нормални меки тъкани паравертебрално.

Изглежда ми много сложно  Sad

# 169
  • Казанлък
Приятел в нужда се познава - аз ще направя превод! Дано Ели се оправи и да има възможност да се радва на двете си дъщери!
От все сърце пожелавам на Ели да се оправи. Нека господ да помогне на нея и на близките и. Praynig

# 170
  • София
Да се помолим отново за нашата
приятелка Ели!

# 171
  • София
Привет приятели и от мен! Вчера се завърнах от Павел баня, надявам се да имам ефект от процедурите, засега се чувствам по-добре.
прочетох постовете назад и много се разстроих за Ели, силно се надявам да се оправи, да помогнем заедно за възстановяванвто и!!!
Toxygen, не зная дали си запознат с моя проблем, но се обръщам специално към теб, тъй като симптомите, които описваш много ми приличат на моите преди операцията. Аз не пиша тук редовно, но чета редовно, тъй кати имам чувството , че тук няма такива като с моята операция. Та така, аз бях с 2 дискови хернии, спондилолистеза, сколиоза, и силна стеноза, които проблеми си ги знаех, но успявах ада парирам болките с медикаменти и физиотерапия навреме. Но през март 2009 започнаха болки в кръста, да съм по-точна по-ниско /над опашката/, започнах лечение, болница , а аставах все по-зле. Болката в крака над прасеца беше страшна при ходене. Като почина малко, продължавам за малко. Като ставах сутрин нямах болка, т-е- в покой бях добре. Повчрвай ми опитах всичко, което чуех в София - по 10-15 процедути. То бяха озонотерапия, иглотерапия, мануална терапия, при д-р Чавдар Нинов, при д-р пиронски от Дианабад, с биоенергия, в пловдив при д-р Станчев специално пътувах 10 пъти и още и още, + инжекции, бани и т.н. Но уви - не се променяше нищо,  а се задълбочаваше. Започнах консултации  с неврогирурзи, въпреки желанието м и да мина без операция. Направих такива в токуда /д-р Кондов/, в Св Иван рилски/д-р Бусарски/ и в Пирогов /д-р Поптодоров, за който нищо не бях чула дотогава/. Всички бяха единодушни - операция на стенозата. По отношението си избрах доц. поптодоров в Пирогов. Направих скенер 3D във ВМИ - вече имах нови ДХ - общо 4 броя. И така влезох на   15.11.2009 в пирогов, на 17-ти ме оперираха - 8 часа операция, невиждали докторите такава тежка стеноза, работили на  L4-L5, L5-S1, нямали време за по-горните нива, където също имам. За разлика от други оперирани от стеноза по моето време, аз лежах неподвигна 10 дни само по гръб, на 20- я ден ме изписаха и започнах бавното възстановяване вече 1 година. Доста по-добре съм, мога да ходя , но имам една постоянна тъпа болка пак малко над опашката.Еда година вече съм в болнични сега на 1-ви почвам работа. Забравих да пиша- ДХ не са ми пипани, дори вече са ная всички лумбални прешлени. Доктора каза, че една стабилизация с титанови планки е много по-лесен и за  него и за мен вариант, но тож предпочита БЕЗ, както за по-евтин /дадох 2*1200 за гел/, така и за вариант с по-голяма подвижност за после. Думите после на консултациите са му - ако болките продължат щен направим стабилизация. Дано не се стига.
Та, с една дума  - горещо препоръчвам доц. Поптодоров, мисля, че е добър професионалист и човек! Мога да дам координати и  GSM ako iskate. 

# 172
  • София
 Утре в Музей Земята и хората: лекция на тема  – ”ЮМЕЙХО не променя света, това правят тези, които го ползват” - водещ Лука Декузанов 10:15 – 12:00ч.

По принцип местата са резервирани вече, но винаги се остава една не малка бройка.
Към фестивала "Открий себе си" - за мен беше много полезен.

http://justbefestivals.com/program-lectures

Не знам до колко помага на ДХ, но реших да го споделя в Вас:)

# 173
  • в ябълковата градина
Здравейте, отдавна се бях записала в тази тема.
Сега се чувствам по-добре, да не чуе дявола, само като застуди или завали ме заболява.
Слагам колана и така.

Дайде съвет, ще ходя във Велинград. Нали няма проблем да ходя на масажи на тялото?
Май се водят класически масажи.

# 174
Здравейте, отдавна се бях записала в тази тема.
Сега се чувствам по-добре, да не чуе дявола, само като застуди или завали ме заболява.
Слагам колана и така.

Дайде съвет, ще ходя във Велинград. Нали няма проблем да ходя на масажи на тялото?
Май се водят класически масажи.

Здравей! По принцип масажите са много полезни за нашето състояние. Но е важно самият масажист да умее да ги прилага правилно и да преценява индивидуално за твоето състояние кой точно масаж да приложи. Първо се подготвя тялото и постепенно се натоварва. Може да са само частични, не на цялото тяло. Но внимавай да не притиска самия гръбнак, а отстрани до него да работи. Мен така ме "подреди" един масажист от санаториума в Баня.

# 175
кажи им да избягват зоната на дупето. мен антицелулитни масажи са ме вкарвали в болница, преди да се оперирам

# 176
  • София
Здравейте и от мен!

По колко е максималната доза за магнезия на ден и за колко време? Някъде четох 500, другаде 300 мг? На майка ми й изписаха за неврологични болки таблетки за смучене, магнезий, 3 по 100 мг. на ден. Дали е малко?

През нощта често ми изтръпват ръцете, в смисъл усещам иглички и след минута се оправя. Липса на магнезий или друго е?

Благодаря ви много! Hug

За протокола: По добре съм, от месец без колан и без хапчета. Наболява ме леко, усещам го, особено като се преуморя, но не е както преди. Дано не се влоша през зимата. .... Praynig

# 177
Здравейте и от мен!

По колко е максималната доза за магнезия на ден и за колко време? Някъде четох 500, другаде 300 мг? На майка ми й изписаха за неврологични болки таблетки за смучене, магнезий, 3 по 100 мг. на ден. Дали е малко?

През нощта често ми изтръпват ръцете, в смисъл усещам иглички и след минута се оправя. Липса на магнезий или друго е?

Благодаря ви много! Hug

За протокола: По добре съм, от месец без колан и без хапчета. Наболява ме леко, усещам го, особено като се преуморя, но не е както преди. Дано не се влоша през зимата. .... Praynig

Дневната доза Магнезий е 300 мг дневно. Някой разфасофки хапчета са от по 200 мг, затова може дори да се вземат 2х1 (сутрин и вечер по 1 табл.) Поне за 3 месеца.  Добра комбинация е и със Селен 1 дневно.
Да има поне 2 часа между вземанията на различните хапчета.

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 09:53 от jocco

# 178
  • София
Много благодаря!

# 179
  • в ябълковата градина
Мерси за мненията!

Общи условия

Активация на акаунт