Дискова херния - 1

• 218 409
  • 730
  •   1
Отговори
# 150
Ели ще се справи, нека всички да насочим положителна енергия към нея!
Дано и Господ помогне в трудните дни, които чакат нея и семейството й!

# 151
Дано и тя и семейството и  се справят .Нека господ да бди над тях.

# 152
Дано Бог помогне на Ели и нейните близки не губят сили и надежда.....

# 153
Здравейте отново! Приключих с поставянето на първата серия от 10 бр.Discus compositum N,но като че ли очакванията ми са били по-големи от възможното. Не казвам, че няма полза, но......
За сведение съм с ДХ на L4-L5 не малка според лекаря извършил магнитния резонанс, макар и в в по-слаба степен болките на това ниво продължават успоредно с болки в дясната подбедрица особено когато постоя 20-30 минути на стол. Не взимам никакви обезболяващи от близо месец и въпросът ми е колко време да изчакам преди да направя втората серия инжекции с надежда за по-осезаемо въздействие.
Някой може да каже, че прибързвам с заключенията и очакванията, но все ми се струва че трябва да да направя оперативна интервенция колкото и да не ми се иска, при положение че пак от магнитния резонананс " ДХ оказва компресия на кауда еквина".
Ще бъда благодарен на всички, които са правили тези инжекции и споделят за ползите от тях, очаквани и неочаквани!

# 154
Първо искам да кажа за Ели, вярвам че ще се оправи, но продължавам да се моля за нея  и семейството й. Молете се и всички  вие! 
 Praynig Praynig Praynig

Здравейте отново! Приключих с поставянето на първата серия от 10 бр.Discus compositum N,но като че ли очакванията ми са били по-големи от възможното. Не казвам, че няма полза, но......
За сведение съм с ДХ на L4-L5 не малка според лекаря извършил магнитния резонанс, макар и в в по-слаба степен болките на това ниво продължават успоредно с болки в дясната подбедрица особено когато постоя 20-30 минути на стол. Не взимам никакви обезболяващи от близо месец и въпросът ми е колко време да изчакам преди да направя втората серия инжекции с надежда за по-осезаемо въздействие.
Някой може да каже, че прибързвам с заключенията и очакванията, но все ми се струва че трябва да да направя оперативна интервенция колкото и да не ми се иска, при положение че пак от магнитния резонананс " ДХ оказва компресия на кауда еквина".
Ще бъда благодарен на всички, които са правили тези инжекции и споделят за ползите от тях, очаквани и неочаквани!

Здравей!
Не очаквай чудеса след първите 10инжекции, аз само спрях лекарствата след тях, болки имах много не искам  и да си спомням, но да спреш НСПВС е голям успех Peace
След втория курс инжекции нещата се промениха вече коренно, след като ги спрях имах болки, но започнах по малко да се разхождам като всеки ден увеличавах времето. До като накрая след около 2м след последната инжекция, дойде време да слагам 3-ия курс, и тогава реших че вече мога и без тях и с течение на времето изчезнах всякакви болки.
Сега е време да ги слагам отново, но се чуствам добре, ходя всеки ден по 1-2 часа, и мисля да  изчакам още Wink

# 155
Здравейте, аз както ви казах съм с импланти поясен дял и операция преди 4 м. В петък правих ЯМР и ми каза моя неврохирург, че нищо ми няма. А аз преди 20 дни получих ужасни болки с изтръпване към крака. След два курса инжекции ми мина нетърпимата болка. Но кръста в областта на операцията ме боли. С изтръпване в ябълката на ляв крак. И му викам ами защо ме боли, а на ЯМР нищо, той щяло да ми мине. Е, кога.... И тази криза преди 20 дни от какво беше...Било инцедентно. Та въпроса ми, препоръчайте ми добър неврохирург в София, който ще ми види ЯМР и да си каже мнението. Съпругът ми вика, никой няма да иска да те види след като си си правила операция при друг. Демек следващите ще отбият номер. Дано не е така....

# 156
Здравейте, аз както ви казах съм с импланти поясен дял и операция преди 4 м. В петък правих ЯМР и ми каза моя неврохирург, че нищо ми няма. А аз преди 20 дни получих ужасни болки с изтръпване към крака. След два курса инжекции ми мина нетърпимата болка. Но кръста в областта на операцията ме боли. С изтръпване в ябълката на ляв крак. И му викам ами защо ме боли, а на ЯМР нищо, той щяло да ми мине. Е, кога.... И тази криза преди 20 дни от какво беше...Било инцедентно. Та въпроса ми, препоръчайте ми добър неврохирург в София, който ще ми види ЯМР и да си каже мнението. Съпругът ми вика, никой няма да иска да те види след като си си правила операция при друг. Демек следващите ще отбият номер. Дано не е така....

Здравей! Няма да ти откажат да те видят пак неврохирурзите. Но според мен изчакай поне да мине 1 година и тогава ще прецениш какво е въстановяването ти. Нормално е все още да има моменти с болки, дори приличащи на кризи както преди операцията. Сега почва студеният сезон и може да си по-чувствителна към него. Операцията ще си я усещаш поне още 2-3 месеца, движенията все още са ограничени, но все пак ако не е толкова страшно положението, изчакай да мине поне една година. Направи си консултацията, дори е препоръчителна след операция. Да те предупредя, че неврохирурзите малко повече шашкат пациентите. Не им се вързвай. Ако все пак ти казват, че няма нищо обезпокоително в ЯМР, значи е въпрос на време и правилен двигателен режим за укрепване. Препоръчвам кинезитерапевт.

# 157
По принцип компресията на cauda equina е доста опасна. Имаш ли проблеми с уринирането, с дефекацията, с потентността? Консултирал ли си се с неврохирург? Това го пиша не да те плаша, ами защото по всички неврологични стандарти компресията на cauda equina е сигурно показание за операция, особено съчетана с проблеми като гореописаните. По късно ще ти пусна линкове на английски за това нещо.  

П.П. В укипедия е обяснено достатъчно достъпно.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cauda_equina_syndrome

Последна редакция: ср, 27 окт 2010, 19:27 от toxygen

# 158
Здравейте, аз както ви казах съм с импланти поясен дял и операция преди 4 м. В петък правих ЯМР и ми каза моя неврохирург, че нищо ми няма. А аз преди 20 дни получих ужасни болки с изтръпване към крака. След два курса инжекции ми мина нетърпимата болка.

Привет и от мен. Стабилизиращите интервенции са много тежки неврохирургични операции, с досег до редица костни, нервни и мускулни структури. Такава интервенция е голям шок за организма и за възстановяването е необходимо много време, най-малко година. Както и jocco е посочила, решаваща роля за бързото и правилно възстановяване има следоперативната рехабилитация - упражнения, балнеолечение, промяна в двигателните навици. Наистина е добре да се свържеш с квалифициран и опитен кинезитерапевт, който да ръководи рехабилитационната ти програма.

От болките няма да се отървеш лесно, иска се много постоянство и правилна рехабилитация. Успех и пиши как вървят нещата!

# 159
Здравейте, аз както ви казах съм с импланти поясен дял и операция преди 4 м. В петък правих ЯМР и ми каза моя неврохирург, че нищо ми няма. А аз преди 20 дни получих ужасни болки с изтръпване към крака. След два курса инжекции ми мина нетърпимата болка. Но кръста в областта на операцията ме боли. С изтръпване в ябълката на ляв крак. И му викам ами защо ме боли, а на ЯМР нищо, той щяло да ми мине. Е, кога.... И тази криза преди 20 дни от какво беше...Било инцедентно. Та въпроса ми, препоръчайте ми добър неврохирург в София, който ще ми види ЯМР и да си каже мнението. Съпругът ми вика, никой няма да иска да те види след като си си правила операция при друг. Демек следващите ще отбият номер. Дано не е така....Здравей и аз съм с имланти и диагноза cauda   все още имам болки и вес още имам изтървания,оперирана  съм 2008 .Незнам от каде си но тук при мен се получава нещо такова ,щом ми видят епикризата и кой ме е оперирал ми казват, ми отиди в Пирогов, теб те е оперирал най добрия не битрябвало да се опаквам според тях най добрите са Габровски и( Ромо) незнам как точно му беше името само разбрах че имам срастване или можеби нова херния на по горно ниво и това е . След операцията бях добре никакви болки в кръста само в кракакт с парезите. Сега започна и в кръста тежи ми а сутрин нямам никакво навеждане  изпитвам такива болки сякаш са ме били по гърбът и кръста  едвам се оправям за работа ,след като се раздвижа се усеща подобрение.

# 160

ДА ПОМОГНЕМ НА ЕЛИ! http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=527175.150

Здравейте приятели!
От името на всички членове на групата във ФБ "Дискова Херния"
Искам да споделя с вас сметката на Иво, мъжът на Ели!
Както знаете Ели Иванова в тоя момент има нужда от нас! (които не знае да прочете назад)

Това е линк към сметката  http://media.snimka.bg/7477/021209634.jpg

Моля Ви, които има възможност да преведе някаква сума, защото както знаете всичко се заплаща в нашето качествено здравеопазване.

Благодаря ви предварително от името на всички нейни познати и роднини!

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 21:30 от tishoo

# 161
Приятел в нужда се познава - аз ще направя превод! Дано Ели се оправи и да има възможност да се радва на двете си дъщери!

# 162
Всяка вечер си пожелавам Ели по-скоро отново да се прибере у дома си и да бъде със семейството си.
За да се случи това можем и ние да й помогнем!

# 163
Всяка вечер си пожелавам Ели по-скоро отново да се прибере у дома си и да бъде със семейството си.
За да се случи това можем и ние да й помогнем!

Всяка вечер в 20,00 часа ние, всички приятели на Ели се молим и пожелаваме на нея и нейното семейство да се върне при тях здрава и отново толкова усмихната както преди! Нека да помогнем кой с каквото може! Добрите хора се познават по големите сърца!

# 164
Приятел в нужда се познава - аз ще направя превод! Дано Ели се оправи и да има възможност да се радва на двете си дъщери!
И аз!

Днес направих скенер, който изобщо не е обнадеждаващ. Няма дани за ДХ, но стенози, няколко! Sad
От понеделник тръгвам по път, който някой от вас са минали.

Общи условия

Активация на акаунт